• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

BALIK

Sevgili Balıklar gün boyu Terazi burcunda ilerleyecek Ay gezegeni, parasal konularda desteğe olan ihtiyacınızı gösterebilir. Bu durum ise, doğal olarak sabırlı olmanızı gerektirdiğinden olumsuz bir sonuç elde etmeniz halinde gerginliğe düşebilirsiniz. Fakat insan, ne zaman zorda kalsa kafasının içinde farklı çözüm yolları bulmak için istekli olur. O nedenle bu durumun sizi rahatsız etmesine izin vermeden soğukkanlı bir şekilde herşeyi gözden geçirmeniz faydalıdır. Ayrıca bugün ne olursa olsun otorite konumunda bulunan kişilerle iyi geçinmeye çalışmanız yararlıdır. Tepkilerinizi iyi kontrol etmeli, birlikte olduğunuz kişi ve kişilerle uyumlu paylaşımlarda bulunmaya gayret etmelisiniz. Şartlarınız gereği sinirsel tepkiler göstermeniz mümkündür.

Fakat bu, egonuzu geriye çekerek kolaylıkla halledebileceğiniz bir durumdur. Ailevi ilişkiler son derece değerlidir. Mesleki faaliyetlerinizde ise, dışsal şartlara uymak zorunda olduğunuzun bilinci içinde hareket ederseniz sorun çıkmayabilir. Cinsel konularda bir yandan uyum içinde hislerinizi belli etmekten yana iken, diğer taraftan sanki bu konu hiç umrunuzda değilmiş gibi tavırlar gösterebilirsiniz. Benim önerim gün boyu sürecek bu etki altında ani tepkilerde bulunmamanız, sistemin gereklerine göre davranmanızdır. Partnerinizle ilişkinizde kuruntu ve kuşkulu davranmak, kısasa kısas mantığıyla hareket etmek yerine, onun gözleriyle olayları incelemeniz faydalı olabilir. Yani doğanızda bulunan empati gücünüzü devrede tutmak yine faydalı olacağa benziyor.

.................................................. .................................................. .......................

KOÇ
Sevgili Koçlar güne, karşıt burcunuz Terazide ilerleyen Ay etkisi altında başlamaktasınız. Dünkü Dolunayın ardından böyle bir enerji tüm burçlar için dengemizi yeniden sağlamamızda yardımcı olabilir. Sizler için bu dengeleme gün boyu ilişkinizle alakalı konularda yoğunlaşabilir. Partneriniz veya yeni tanışabileceğiniz kişiyi yakından gözlemleyebilirsiniz. Tabi ki bu gözlemlemede, kendi ihtiyaçlarınız ve istekleriniz ön planda olsa da bugün iplerin karşı tarafta olacağını söyleyebiliriz. Bu da gösteriyor ki demokratik davranmanız lazım. Eşit hak ve adil bir bakış açısı gün boyu ilişkinizle alakalı konularda geçerli olursa, huzur ve güven bulmanız mümkün. Ayrıca bu şekilde hareket etmeniz, partnerinizin gözünde sizi yüceleştirebilir. Diyelim ki ufak tefek sorunlarınız var. Bugün ona karşı daha anlayışlı davranabilir, ılımlı yaklaşımlarda bulunursanız problemler kendiliğinden düzelebilir.

Eğer yeni başlayan bir ilişki ise, bugün karşılıklı olarak bu beraberlikte neleri arzulamaktasınız, neler sizi mutlu edebilir bunları saptayabilirsiniz. Yani denge, uyum, huzur duygusu içinde hareket etmek gayet olumlu. Bu enerjinin desteği altında geçmiş sorunları çözebilmenin yolu yine çatışmadan, bencillik göstermeden hareket etmekte yatıyor. Ortaklık ilişkilerinizde de aynı şekilde ılımlı yaklaşımlar, iş gününüzün verimli geçmesini sağlayabilir. Akşam saatlerinde ise gün boyu süren dengeyi bulma zorunluluğu daha önemli hale gelebilir. Dürtüsel davranışlarınızı belli bir sınırda tutmanız faydalı. Birbirinizin ihtiyaçlarına karşı duyarlı olmanız, bencillikten uzak yaklaşımlarda bulunmanız çok daha önemli. Yani kısasa kısas mantığıyla hareket etmek rahatsız edici olabilir. Bugün ayrıca, yakın bir arkadaşınızın maddi ve manevi desteğini üzerinizde hissedebilirsiniz.
.................................................. .................................................. ...................

BOĞA
Sevgili Boğalar gün boyu sürecek Ay gezegeninin Terazi burcu seyri altında, iş hayatınız veya rutin yaşamınızın gündelik temposu içinde detaylar üzerinde yoğunlaşmanız mümkündür. Görev duygusu böyle bir enerji altında doğal olarak ön plandadır. Ayrıca çevrenizdeki insanlara yardımcı olmaya çalışmanız, gerek işvereniniz ve gerekse birlikte çalıştığınız insanlar tarafından hoş karşılanabilir. Yoğun bir iş günü olabilir. Düzeltilmesi gerekenler bir yandan, önünüze gelen artı işler bir yandan derken vaktin nasıl geçtiğini anlamanız pek mümkün değildir. Kişisel bakımınız, çalıştığınız ortam veya evinizle alakalı güzelleştirme ihtiyacınız belirgin olabilir. Bir demet çiçek veya hoş bir koku sürünmek size kendinizi harika hissettirebilir.

Baharın yavaş yavaş yaklaştığı şu günlerde bugünkü Ay etkisi sinirleriniz açısından da gayet iyidir. ış temponuzda, herkesin kazanabileceği şekilde hareket etmek, dengeyi bulmak için gönüllü olmak, çevrenizdeki kişilerin gözüyle etrafınıza bakınmak ilginç bir deneyim olabilir. Ayrıca bu etki altında bir dilim ekmeği bölüşmek, sorunları dertleşerek gidermek, hayatı sevdiklerinizle beraber yaşanılabilir hale getirmek duygularına yer vermek faydalıdır. Sağlıklı yaşamak için moral gücünün önemi bir kez daha ortaya çıkabilir. Benim tavsiyem günü olabildiğince stresten uzak geçirmeniz, küçücük şeylerden mutlu olmayı bilmenizdir. Bazılarınızın içinden gelmese de, bugün sevgiyle güne merhaba demenin size hoş güzellikler yaşatabileceğini düşünüyorum

ıKıZLER

Sevgili ıkizler güne burcunuzla uyumlu bir enerji olan Ay gezegeninin Terazi burcu seyri altında başlamaktasınız. Yaklaşmakta olan baharın coşkusu bir yandan, bu enerjinin aşka ve aşık olmaya, yeniliklere, özgürlüğe çağıran sesi bir yandan derken, gününüz oldukça keyifli geçebilir. Hayatın eğlenceli yanlarını hissetme güdünüzün yükseldiği bugün, ister evde isterse iş yerinizde olun farketmez etrafınızdaki dünyayla temasınızı kesmemeniz gayet faydalıdır. Dışarıdaki hayatın kendi içindeki karmaşasını bugün bir yana koyarak, sizi neler motive ediyor, nelerle mutlu oluyorsunuz bunları düşünerek enerjinizi yüksek tutmanız yararlı olabilir.

Masanızın üzerindeki bir demet taze çiçek veya sevdiklerinizi sesini duymak, öğle tatilinde iş yerinizin bahçesinde gezinmek veya evdeyseniz pencerenizi açarak temiz havayı ciğerlerinize çekmek, hayat ne kadar güzel diyebilmek sanırım hepimizin ihtiyacı olan bir durum. Bugün ilişkilerinizde sadece kendi ihtiyaçlarınızı değil, karşınızdaki kişinin de beklentilerini anlamaya çalışmak, onun gözlerinin içinde kendinizi görmek eminim hoş olur. Tabi ki sorunlarımız var. Belki de bazılarınızın bir mucizeye ihtiyacı her zamankinden daha fazla. Fakat eğer nefes alabiliyorsak o zaman hala bir umut var diyebiliriz. ışte bugünkü Terazi burcunda ilerleyen Ay, sizleri motive edebilecek gücü içinizde hissetmenizi sağlayabilir. Her ne kadar kafanız başka şeyler takılı olsa da, bugün etrafınızdaki dünyayla işbirliği yapmanızın size ruhsal açıdan gayet iyi geleceğini düşünüyorum.

.................................................. .................................................. .........

YENGEÇ
Sevgili Yengeçler gün boyu Terazi burcunda seyrini sürdürecek yöneticiniz Ay gezegeni, yuvanız ve ailevi ilişkilerinizi ön plana getiricidir. ıster günlük yaşamınız içinde isterse ileriye yönelik düşüncelerinizde olsun bugün, evinizle ilgili meseleler gündeminizde daha fazla yer alabilir. Eğer yuvanızda sorunlarınız varsa, bu enerjinin desteği altında kolayca çözüme kavuşturabilirsiniz. Sıradışı çözümler yaratmak, elinizdeki imkanlara göre evinizi bezemek, ailenizle ortak bir nokta oluşturmak için işbirliği yapmak günün enerjileri altında mümkündür. Bugün kendiniz kadar çevrenizdeki insanların da düşüncelerini almak size huzur ve emniyet duygusu hissettirebilir. Evinizde mutlu ve iyimser bir hava içinde yaşayabilmek adına, yapacaklarınızı kafanızın içinde oturtabilirsiniz. Paylaşım duygusu bugün son derece önemlidir.

Sen veya ben demeden biz olmak, yuvanız sınırları içinde sevgiyi çoğaltmak bu enerji altında mümkündür. Duyarlı yüreğiniz bugün sığınacağınız bir limana her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyabilir. Düşüncelerinizin odak noktasında aileniz ve eviniz olması birlikte yaşadığınız kişilerin güven içinde nefes alması size sorumluluk duygusu verdiği gibi, yuvanıza daha fazla bağlayabilir. Bugün, içinde yaşadığınız şartlar veya problemleriniz ne olursa olsun el birliği ve sevgi duygusu içinde çözümleyebilirsiniz. Kazancınız çerçevesinde yuvanızı güzelleştirecek bir şeyler satın alabilir sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Eğer yalnız yaşıyorsanız, huzur ve güvenlik içinde yaşamak adına bugün planlar yapabilir, moral gücünüzü ayakta tutarak ne kadar güçlü olduğunuzu düşünebilirsiniz.

.................................................. .................................................. ..................................

ASLAN
Sevgili Aslanlar yakın çevrenizle dengeli paylaşımlar içinde olmanızı sağlayan Ay gezegeninin Terazi burcu seyri altında güne uyanmaktasınız. Bu enerji, oldukça tempolu bir gün yaşamanızı sağlayabilir. ıletişim ve haberleşmenin en yoğun görüldüğü alanlar, sevdiklerinizle paylaşımınız, eviniz ve ailenizle birebir temasınız şeklinde gelişebilir. Çevrenizle sürekli bağlantıda olabilir, onların hoşlanacakları tarzda konuşabilirsiniz. Hareketli ve bir o kadar sıradışı olan bugünü, güzellik ve uyum adına düzene koymanız gayet faydalıdır. Ayrıca günün etkileri altında başkalarının ihtiyaçları kendi isteklerinizden önde gelebilir. Karşılık beklemeden verici olmak, desteklemek güne damgasını vurabilir. Herhangi bir durum karşısında sizin bakış açınız kadar, olaylara dahil olan kişilerin ne düşündüğünü de önemlidir. Bunu göz ardı etmeniz pek mümkün değildir.

Çevrenizdeki kişiler birbiriyle tartışırken arabulucu kişi olarak elinizden geleni yapabilir veya küslük içindeyseler onları bir araya getirerek sorunlarını çözmelerinde destek olabilirsiniz. Yani sakinlik ve huzur içinde dengelerin yerine oturtulmaya çalışıldığı bir gün diyebiliriz. Hayata daha hoş bakabileceğiniz bugün, elit ortamlarda bulunmak sizi motive edebilir. Güzellik ve bakımınız için bugün özel bir çaba harcayabilirsiniz. Aynalara barışıksınızdır. ıyi görünmekten hoşlanır ve etrafınızda bulunan kişilerin bunu size söylemeleri keyif duygunuzu iki misli çoğaltabilir. Fırsat bulanlar bugün vücutlarını zinde tutabilecekleri aktivitelerde bulunabilirler. Gördüğünüz gibi gün boyu sizi rahatlatacak enerjiler emrinize amade. Pozitif düşünmeye çalışarak her işinizi organize edebilirsiniz.

Günaydın tekrar canlarım,sizler nasılsınız?

Sensicim erkencisin bugün bakıyorumda :)

Evet canim ya uykum var gibi yorgunum ama uyuyamadim, sabahlari esim gittikten sonra cok fazla uyku tutmuyor kalkiyorum evimin isini bitiriyorum erkenden sonra rahat olayim diye ama bugun canim onu da yapmak istemedi dun baya yoruldum.

Ya bugun yada yarin aksam caya misafirim var ama yanina ne yapabilirim bilmiyorum.

Hafif birsey dusunuyorum canim cunku yemekten sonra geliyorlar.
Mesela biz yemekten sonra bi yere gittigimizde bazen okadar sey getiriyorlar birde agir seyler inan yiyemiyoruz cok zorla cogu da kaliyor ev sahibi de bozuluyor tabi biraz, o yuzden bende hafif birseyler hazirlayim diye dusunuyorum ama aklima pek birsey gelmiyor.

canım hafif düşünüyosan sütlü şeyler deneyebilirsin,tiramisuda hafif oluyor,yada havuçlu toplar,hafif bir yaş pasta yapabilirsin,hazır kekten,mayalı hamurlu şeyler ağır oluyor.

Havuc toplarini gecenki geldiklerinde yapmistim ama hafif yas pasta olabilir bak, aglayan kek var ya ondan mi yapsam onun yanina ne yapabilirim ki. Ay benden ne koy ne kasaba olur hea. :bbo:

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler:
1. 1 paket (250 gr.) tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
2. 3 çorba kaşığı pudra şekeri
3. 1 su bardağı ceviz içi, (fındık veya bademde kullanabilirsiniz) (toz halinde kullanmıyorum küçük parçalar halinde kesiyorum)
4. 1 paket vanilya
5. Aldığı kadar un(yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
• Tereyağı,pudra şekeri,ceviz içi,vanilya ve un karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır.
• 160–170 °C önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
• Fırından çıkarılan kurabiyeler tarçın ve pudra şekerine bulanır.
• Afiyet olsun

RONDO TATLISI MUTLAKA DENE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR
Malzemeler:
• 1su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 paket yaş maya,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
• Alabildiği kadar un
• ıçini doldurmak için çilekli, kakaolu ya da sade kremşanti
Şerbeti için: 4 su bardağı su,5 su bardağı şeker, limon (şerbeti ve hamurlar ılık olucak)
Yapılışı: Malzemeleri sırasıyla koyup kulak memesi yumuşaklılığında bir hamur yapılır ve hamur ikiye bölünür. Merdaneyle 5mm. Kalınlığında açılır. Yuvarlak kalıp yardımıyla daireler kesilir (veya kalpli başka şekillerde kalıplarda kullanabilirsiniz).Çıkan daireler yağlanmış tepsiye dizilir. ıkinci hamuru da açtıktan sonra aynı şekilde daireler kesilir fakat bunların üzerine de daha küçük bir kalıp kullanarak(kola kapağı olabilir) delik oluşturulur. Yani ortası delik bir halka oluşturulur. Bu halkaları tepsideki dairelerin üzerine yerleştirip 180 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra şerbeti üzerine döküp soğuduktan sonra içlerini kremşanti ile doldurulur. Afiyet olsun
Not: içinde 1 paket yaş maya ve 1 paket kabartma tozu var yanlış okumadınız yani bu konuda hiç terettüt etmeyin yumuşacık pofuduk pofuduk oluyorlar :)

TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

Malzemeler:

1. 1 litre süt
2. 125 gr margarin
3. 3 kahve fincanı un
4. 1,5 su bardağı toz şeker
5. 1 veya 2 adet damla sakızı
Yapılışı: ılk önce bir tencere içerisine yağımızı koyup ateşi yakıyoruz daha sonra unumuzu ilave edip unumuz pembeleşinceye kadar biraz kavuruyoruz çok fazla kavurmayın hafif pembeleşse yeterli.bir kabın içerisinde sütle şekeri karıştırıp kavrulmuş unumuzun üzerine döküyoruz hızlı bir şekilde karıştırıp pürüzsüs bir kıvam almasını sağlıyoruz karıştırarak kaynatıyoruz.kaynayıp koyulduktan sonra ateşten alıp damla sakızlarımızı ilave edip bir mikser yardımı ile yaklaşık 10 dakika kadar çırpıyoruz.(çırpmamamızın amacı tatlımızın kıvamını sağlamak için. kaşığınıza aldığınız zaman tatlı sakız gibi uzıycaktır bu şekilde çırparsanız) çırpma işlemi bittikte sonra isterseniz bir tepsiyi veya kuplarınızı suyla ıslatıp tatlımızı döküp soğuduktan sonra servis yapabilirisiniz.

Yada şöyle basit bir irmik tatlısı yapsan benim favorilerimden biridir.

1 kg süt
9 kaşık toz şeker
9 kaşık irmik
1 paket vanilya bunları ocakta pişirdikten sonra kek kalıbına döksen üzerinede evde varsa çikolata sos biraz ceviz

Ne dersin cnm
?

Basit bir kek tarifi daha

Çikolatalı Kek
Malzemeler:

3 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
1 çay kaşığı mahlep(isteğe bağlı)

Üzeri için: yarım paket hazır çikolata sosu

Yapılışı:

Derin bir kase içerisine yumurta ve toz şekeri koyup şeker eriyene kadar ve yumurtalar beyaz köpük köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz daha sonra sıvıyağ,yoğurt ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Başka bir kap içerisinde un, kabartma tozu, vanilya, mahlep ve kakaoyu karıştırıyoruz. Toz karışımı sıvı karışıma ilave edip karıştırıyoruz.
Yağlayıp unladığımız kek kalıbına kek harcımızı döküyoruz önceden ısıttığımız 175 C fırında pişiriyoruz ilk 25-30 dakika fırının kapağını açmıyoruz daha sonra bir kürdan yardımıyla kekimizi kontrol ediyoruz.
Kekimiz piştikten sonra fırından alıp 10 dakika kadar soğumasını bekliyoruz eğer sıcakken keki kalıptan çıkartırsanız parçalanabilir çok soğuyunca da çıkartmak biraz zor olur o yüzden ılıkken 10 dakika kadar bekledikten sonra çıkartmayı deneyin buda bir öneri benden size ;)
Kekimiz soğuyunca hazırladığımız çikolata sosunu kekimizin üzerine döküyoruz ve istediğiniz zaman servis edebilirsiniz afiyet olsun.

oohh maşallah mısraaa cım dokturmussun valla bu arada sey aklıma geldı daha dun gun sayıyordun sımdı 1 ay 10 gun olmuş bıle evlenelı :1shok:

aaa mısra ağzımın suyu aktı :utangac:,ay ay bana bir şeyler oluyor,bunların hepsini sensiden önce ben denerim yahu kaydirigubbakcemile3 :dance:
yazmaklada bitmez en iyisi copy paste yapayım:1rolleyes:

Dirimcim benimde çok canım çekiyor,dün akşam kocişe tel kadayıf sarma yaptım,şerbetini döktükten sonra öylece bakakaldım.Bugün birini yiyebilirim valla:))))

Ay kim söylüyor onu Allahaşkına o yeni doğmuş bebekler içindir :)

bızım mahallede bı kadın sölemıstı aslına bakarsan bencede öledır ama bazı yörelerde öledır bızım bursa yöresınde yenı gelın tek basına cıktımı mana bulurlarmışş..
tabı bende yenı ögrendım tabıkı ıstanbulda böle bısey yok halıyle bızede sacma gelıor..

Back