Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

ben böyle bir durum yaşamadım ama naçizane fikrim,babanın veya ailenin neden istemediğini onları kırmadan öğrenmeye çalış,baban ciddi bir ameliyat geçirmiş zaten ,geçmiş olsun,o yüzden çok üsteleme bence,biraz daha kendini toplasın,hem 2 ay oldu ve akrabayız uzaktan diyosun belki bildikleri bişi vardır,onu tanıyalı çok uzun zaman olmamış,ha eminsen ondan, ki 2 ayda zor diye düşünüyorum,yarın öbürgün istemeye karar verdiğiniz zaman,aileni ikna etmenin bir yolunu bulursun bence,ve illa kötü gidecek diye bişi yok,ama burda kritik soru neden ailen sana bir imada bulundu?tanımak için biraz daha zaman ver bence.

Mavi Melek cim,norcoleptic arkadaşımın söylediklerine aynen katılıyorum cnm.
Öncelikle uygun bir uslupla sor bakalım damat adayını niye onaylamıyorlarmış?Belki senin bilmediğin birşeyi biliyor yada görüyorlardır.Belkide yalnış biliyorlardır bu durumdada senin düzeltme şansın var.

Evleneceğin insanı tanımak içinde 2 ay kısa bir süre cnm.Yaşın da müsaitse aceleye getirme hem bak babacığında hastaymış.

Nazariks cim siz çok uygun fiyatlara almışsınız eşyaları vallahi.Bizim şu anda harcanan para 25.000 ytl.((((Dahada eksik var ama almayacağız.
Ki bunun içinde oturma odası falan yok.Salon-yatak odası mobilyaları ve perdeleri,beyaz eşya,halı sadece.Benim çeyizleride hesaba katarsan en az 7000-8000 var.

İşi yoktu canım ama şimdi var bide ablasının eşi iyi değilmiş babam kendi dedi çocuk iyi ama ben kızımı kıskanıyorum.
aslında birde şöyle bir olay var murat ailesiyle bize geleceklerdi geçmiş olsuna bende anneme dedim annemde boş bulunmuş gönül dedi demiş babam onlar gelip gittikden sonra bana sordu sana kim söyledi geleceklerini dedi ben cevap veremedim bi anda
:çok üzgünüm:
sonrda ben sana bir soru sordum cevap vermedin dedi bi kaç kere ben babamı asla üzmek istemem oda benim üzülmemi istemez bizim bir birimize bağlılığmız çok farklı onlar beni daha üst düzeyde biri ile düşünüyorlar ama işte gönül bu nerde nezaman ne olacağı belli olmuyor zaten şimdi babam birdaha konuyu açtığında onla açık açık konuşmak istiyorum ama korkuyorum onu üzerim diye inanın babamın hastalığında çok sarsıldım o benim bu dünyadaki en değerliği varlığım ben onun için bir çok şeyden vazgeçtim yine geçerim ama aşk bikere bulunuyor insan onuda kaybetmek istemiyor

kızlar hemen evlilik düşünmüyoruz mart nisan söz 2010 bahar yada yaz düğün kardeşim askerde o gelmeden düğün olmaz zaten :)

anlattıkların anladığım kadarıyla çözümlenebilecek şeyler,sadece babacığına biraz zaman ver canım,bak artık işi varmış,hangimizin eşinin akrabaları 4*4 lük ,şahsen benim değil,olamazda ,bak işi varmış artık ,bu işi devam ettirebileceğine yani evine sahip çıkabileceğine seni ve aileni inandırırsa zaten ,ailen başka problemler yoksa kabul edicektir,herkes ister biricik kızı daha iyi olsun,daha çok parası olsun,daha iyi evde otursun ama önemli olan mutlu olmak hayatta,sen eğer gerçekten mutlu olacağına inanıyorsan ailen zamanla ikna olur,sabret ve dua et.

kızlar bende beyazeşya ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorumm ben gri olsun istiyorum polis eşi olcam yani sürekli taşınma durumu falan nasıl kullanışlı olurmu sizce

bittercik,gri eşyaların mutfağınla uyum sağlıyacakmı ? bence bunu da göz önünde bulundur.. ben de gri istiyodum..mutfağım kompile sütlü kahve krem oldu herşeyi gri de çok saçma durucaktı..zati baya bi paalılar o kadar para da ayıramazdık beyaz aldık ..

evine gri eşya olması sana bi + kazandırmaz ..moda die bütçenin dışına çıkma kaydirigubbakcemile2

mavi melek ; çoğu insanlar ilişkilerin başında yada aileler tarafından öğrenildiğinde tepki alabiliyor..belki haklılar belki haksızlar..

önce ailenle konuş ve tepkilerinin sebebini öğren.. konuşularak çözümlenemiyecek bişi yoktur Şeniz

ben de zamanında çok uğraşmıştım

Mavi Melek'cim
oncelikle babacigina geçmis olsun, Rabbim hepsine uzun omurler nasip etsin
babanin seni kiskanmasi o kadar normal ki..ben babacigim da çok kiskandi, istemedi, hakli taraflari da vardi ama dinlemedim pek, oysa ona hiç kiyamam ben, o benim canim, kanim, çok duskunum kendisine. ve bu kiskançlik hemen gitmeyecek, ben evlenene kadar babam kiskandi...dugun gunu ise agit yakti...simdi ise depresiyona giriyor gibi...çok uzuluyor ama iste.
uzerine gitmeye hiç gerek yok cunku zaten simdilik kardesin askerde, ve daha 2010 a çoook uzun bir zaman var bitanem.
belkide ailenin bir bildigi vardir. sen sakin uzulme.
bu arada, soylemek istiyorum ki bende çogu zaman babam yada annemin soylediklerinden dolayi çok sarsildim. duygularim çok karmasik olmustu.
ama iste...hayirlisi olsun bitanem sakin uzulme simdilik birsey yok.

yatak odası 3000
yemek odasıs 2600
oturma odası 1500
salon takımı 1500
beyaz eşya 3600

12,200
perde ve halılar daha ortada yok ve diğer eşyalar hariç bu kadar tuttu

teşekkür ederim kızlar, Allah ağız tadıya otırmak nasip etsin. darısı başcağızıma:asigim:
mayıs gelsin hemencik ya, ben de aşkımla sarılıp uyuyayım:asigim:

canımcım bende yazayım maliyetini
oturma odamda köşe takımı var 1.500 tl ye yaptırdık
salon koltuklarım hazır 1.800 tl
yemek odası takımım 1.000 ytl yaptırdık
yatak odası 2.700 tl
halılarım 1.200 tl
perdelerim 1.100 tl
beyaz eşyalar 3.000 tl
diğer ıvır zıvırlarıda hatırlamıyorum tatlım ama cidden ev kurmak hiç kolay değil

6 ay geçti acısıyla tatlısıyla..
elh herşey istediğim gibi oldu hiç kırılmadım gücenmedim alışverişlerde.
şimdi yuvamızdayız çok mutluyuz tabi aksaklıklar çıkmıyor değil
eşimin çalışma saatleri düzensiz buda bizi düzensiz yapıyor biraz öğlen işe gidiyor bazen sabah bazen hiç..
ben 5 eşim 10 kg aldı oyüzden sadece kahvaltı yapıyoruz akşamada salata ve meyve
ilk evlendiğimzde 3 aya yakın gece gündüz tıkındık.sabahlara kadar sohbet ediyorduk e malum boş bo olmuyor iştahlanıyor buzdolabını deviriyorduk
ay şidmi aklıma bi anı geldide güldüm sizinlede paylaşayım:
lost dizisine merak saldık ilk 1 ay gece gündüz lost izledik malum adada geçiyor hikaye bende orda mangoları gördüm mü gece yarısı sabahın ilk ışıklarında kocamı uyandırıp mango avına yollamıştım öğlene anca bulup getirmişti.
6 aydan bu yana çalışmıyorum evdeyim bu biraz sıktı beni düğünden 2 hafta önce mzun oldum bünyem koşuşturmaya alışmış boş durmayı sevmedim ksımetse10 güne kadar işe başlıyorum bakalım o zaman enelr değişicek...

yemek tariflerine gelince kah annemi arıyordum hani bişey yapıyodun ya lahanaylaa onu nasıl yapıyordun . "...." içine un konulluyormuydu... şimdilerde bide internetten bakınıyorum tariflere:)
bazen eşim bugün ben mutfağı devr alıyorum diyor fln hiç aç kalmadık valla :)

hım bide komşuluk yok oturduğum apartmanda buna çok üzülüyorum ailemden ayrı bi şehirdeyim eşimin aileside istanbulda ama avrupa yakasında arkadaşsızlıktan yana şikayetliyim anlayacağınızfisfisfis

Aybikecim ne güzel anlatmışsın cnm.

Benimde şu anki nişanlım 17 gün sonra eşim 'in çalışma saatleri bana tam zıt.Ben gündüz çalışıyorum o akşam .Gerçi bilerek yola çıktık yapcak bişey yok.

Komşular konusuna gelincede; bugüne değin çalışmadığın için sohbete daha çok ihtiyaç duymuş vede üzülmüşsündür.Çalışmaya başlayınca onlarla oturmaya bile vaktin kalmayacak inan.

Lost tan başka ikinci bir seçenek arıyorsan Preson Break i izle derim.

O güzel vede zevkli evinde huzurunun devamını dilerim.Antalya dan Sevgiler

Canim...aramiza hosgeldin
çok guzel anlatmissin herseyi :1hug:
Allah bir omur boyu mesut bahtiyar etsin insallah
Umarim bir is bulup sende çalismaya baslarsin cunku evde surekli oturmak zordur muhakkak :sm_confused:
Ben bazen diyorum iyiki de çalisiyorum yoksa sanirim dayanamazdim
Ailenden uzakmissin buda zor geliyor insana
Rabbim daima huzur ve mutluluk nasip etsin canim
Sevgiler a.s.

kızlar günaydın,daha önce konuştunuzmu bilmiyorum ama bir gününüzün genelde(hafta içi) nasıl geçtiğini yazarmısınız,özellikle çalışan bayanlar,sırf benmiyim bilmiyorum eşimle sanki önceden daha çok görüşüyoduk,şimdi işten gel yemek yap,masayı ,bulaşıkları topla akşam geçiyor,sonra yorgun argın 2 muhabbet et,biraz tv ye bak ,gün bitti...! Siz de böylemisiniz?

Canim...
Biz sabah esimle birlikte çikiyoruz ise gidiyoruz aksam 6 ya kadar
Eve gidiyoruz, yemek hazirliyoruz, yiyoruz, ben sofrayi ve bulasiklari toplarken esim evi topluyor, sonra ya arkadasla çaya gidiyoruz, ya bize gelen oluyor, ya esimle ailelere gidiyoruz ama hiç bir yere gitmiyorsak, tv seyrediyoruz ve yatiyoruz
genelde çikiyoruz...çikmadigimiz zaman yada arkadaslarimiz gelmeyince sanki bos yasiyormusuz gibi geliyor yada sadece omrumuzu isde tukettigimizi hissediyoruz
monotonlasmamak için bence hafta içi bir veya iki kez çikmali disari a.s
Ama sunu soyleyim...evlendigimden beri sanki gunler daha çok çabuk geçiyormus gibi geliyor bana.
Haftalari nasilda bitiriyoruz sasiriyorum açikçasi :sm_confused:

evet yaralım bende günleri çok çabuk bitiriyorum
akşamlar iş çıkışı eşim beni alıyor otobüsde bi baslıyoruz sohbete (meslekler aynı olunca konu çogalıyor)
eve girip ben mutfaga geçiyorum yemek hazırlayıp yedikten sonra bulaşıklarıda makineye koyup çayı falan alıp oturma odasına geçiyoruz
ilk yarım saat tv ya bakıp sonra pc başına geçiyoruz
yapışık ikizle gibiyiz :))))
pc de yarş yapıyoruz ek iş olarak web yapıyoruz bi eşim bileşeyler yapıyor bi ben yapıyorum hangisi güzel ise siteye onu koyuyoruz
işde böyle günler su gibi geçip gidiyor
yeni evlenecek arkadaşlar sakın ilk günlerde ev işlerine dalıp eşinizi ihmal etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…