• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evlenecek olaranlar için korunma yöntemleri hakkında bilgi

hangisini tercih edersiniz?

• doğum kontrol hapları

OY: 18 40,0%
  • aylık iğne

OY: 1 2,2%
  • üç aylık iğne

OY: 2 4,4%
  • doku altı implantları

OY: 0 0,0%
  • prezervatif

OY: 22 48,9%
  • diğer yöntemler

OY: 2 4,4%

• Ankete Katılan
    45
çıkarttırıp yenıden taktırcan her 5 yıla 1 :D

benım zaten meslegım bu kırsal kesımlere eğitimlerede gidiyoruz bazen yanı bunlar ayıp degıl gunah degıl herkesın bılmesı gereken şeyler sonucta saglık bu doğu bölgelerın bırınde olmus bu kız kucuk yasta evlendırılmıs ilk gece ilişki sırasında kan gelmemıs hayvan herif 3 defa denemıs(cok özür dilerim} baktıkı yıne olmuyo getirip it gibi atıyo babasınının evinin önüne tabı kıyametler kopuyo falan eretsı gun gidiyolar ZAR MUAYENESINE doktor bakıyo ve kızın zarının normal olması gereken yerden bıraz daha ıcerde KIZ OLDUGU ANLASIYO tabi ama sonra kız gururuna yedıremeyıp ıntıhar edıyo...

pisss herif yaaaaaa hayvan allahım korusunn böle insanlardan korusunn
şimdi diceksiniz ki şehirlerdeyiz bizzz
böleleri şehirde de var bu işte kültür farkı diye bir şey yok maaleseffff:59:

malesef sehırdede var ALLAH KORUSUN YARABBİM o yüzden evlilik öncesi doktor bilgisi şart

ok bebişmmm....
ihmal etmeyelim.....

oldu o zman regl gunun ne zaman nısanda duzenlımı oluyosun benım bu ay 14 nısan 12 2 gun gerı gelıyorum

kızlar kafam allak bullak oldu sizi okuyunca..haziran 19 düğün benim..reglim de 1 nisanda olacak yani civarlarda bu ay 1 martta oldum..hap düşünüorum ama doktorla konuşcam..e ben şimdi doktora ne zaman gitmeliyim?

ok bebişmmm....
ihmal etmeyelim.....

sanırım bi değişiklik olmazsa ben de mart 24

senin için gec degılmıs ya reglıne var daha ilaç reglı ılk gunu alndıgı ıcın ve ogun nöbetcı oldugum için günüm kaçtı :D:D

sağol tatlım.. :71: yani şimdi ben nisan reglimi olmadan önce mart ayı içinde dr a gitmeliyim di mi? doğru mu anlamışım??

nisan sonunda regl oluyosan nisan başı git yanı olmadan gitde hangı gun gıdersen artık fark yapmaz :D

benim düğünüm 22 haziranda ben 8 martta regl oldum nisanda mı yoksa mayıstamı hap kullanmaya başlamalıyım?

evet canım regl dönemıne yakın doktora gdiyosun ve ilacı regl oldugun ilk gun alıyosun o yuzden nısanda gıtmen gerek ilaçlar anca 2 ayda sonuc verıyo o yuzden mayıs ayı gec olur

bence hiç igne hap falan ugraşmaya gerek yok erkek prezervatif taksın ( o beceremiyorsa siz takmasına yardımcı olabilirsiniz)). yok onuda istemiyor tam temas istiyorsa . geri çekme yöntemini kullanın (içeri boşalmasın yani)

kızlar kafam allak bullak oldu sizi okuyunca..haziran 19 düğün benim..reglim de 1 nisanda olacak yani civarlarda bu ay 1 martta oldum..hap düşünüorum ama doktorla konuşcam..e ben şimdi doktora ne zaman gitmeliyim?

Canım şimdi düğünün haziranda ya mayıs ayındaki reglinin ilk günü hapa başlıyorsun hap birinci kutu bittikten sonra etkisini gösteriyor.Nisan ayında başlarsan düğünün olduğunda 3. kutuya başlamış olacaksın çok erken olur..

Kızlar sanırım toplu halde bir yanlış anlaşılma var konu hakkında :)

Hapımızı düğünümüzden bir ay önce kullanmaya başlıyoruz.Ben 9 nisanda evleneceğim martın 9unda hapa başladım.Çünkü ben düğünümde regl olacağım son reglimde başlamış olsaydım birinci kutuyu henüz bitirememiş olacaktım.
Ama diyelim ki siz haziran sonu evleniyorsunuz ve son regliniz haziran başında oluyor hapa o zaman başlıyorsunuz.
Yani önemli olan düğün tarihiniz değil,son reglinizin düğün gecenizden kaç gün önceye geldiği.Düğününüzün olduğu gün birinci kutuyu bitirip ikinciye yeni başlamış olmanız gerekiyor.

Biraz karışık oldu ama anlatabilmişimdir umarım.
Yeni dr gitmiş biri olarak sorunuz varsa yanıtlayabilirim :71:

BİLGİNİZE...

kızlar bugun kadın dogum doktoruyla konustum yeni evliler için nasıl bir korunma yöntemi önerirsinz diye yeni evlilerde cinsel ilişki cok fazla olacagı için prezervatif ve spiral önermiyoruz dedi en saglam koruyuculugu olan haplarmış hapların zararlı oldugundan falan bahsettım yaşın itibariyle öyle bir sorun olmaz sende dedı genelde yenı adet olan 13-15 yas arası kızlarda evet zararı olur dedi gönul rahatlıgıyla hapları kullanabılecegımı söyledi aksine hapların cok faydalı oldugunu söyledi rahim ağzı kanser olusumunu falan engelliyormuş 1-2 yıl rahatlıkla kullanabılrsın dedi zaten ezbere hap vermıyoruz belırlı tahlıllerden sonra verıyoruz dedı birde düğünden sonra gelirsin muayene ederim hangı yöntemın senın ıcın uygun olduguna karar verırız dedı.mayıs reglımde gidicem ve ilaca başlıcam ama birde şöyle bişiy dedi nisan ayında gelirsen düğünden ve mevsımden dolayı olusabılecek duzenszlıklerı giderirsin garanti olmus olur dedı kararı bana bıraktı bende size belkı yardımcı olur diye sizinle paylaşmam gerek diye düşündüm ....

Back