• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evlenecek olaranlar için korunma yöntemleri hakkında bilgi

hangisini tercih edersiniz?

• doğum kontrol hapları

OY: 18 40,0%
  • aylık iğne

OY: 1 2,2%
  • üç aylık iğne

OY: 2 4,4%
  • doku altı implantları

OY: 0 0,0%
  • prezervatif

OY: 22 48,9%
  • diğer yöntemler

OY: 2 4,4%

• Ankete Katılan
    45
zaten doktora gitmeyi düşünüyorum da haziranda ya düğünüm nisan gibi giderim die düşünüyorum bakalımmm....
aman yaa ben doğum kontrol hapını da hiç düzenli kullanamam kiiii
adet düzenlesin diye bile kullanırken unuturdum hepppp
dizi dizi çocuklarım olmasın soraaa....:52::52:

telefom alarmınımı kurarsın artık naparsan aksatma valla 9 ay sonra mısafır gelır :D:D reglı olmana varsa bu hafta içi git benım 14 ü regl gunum nisan ayına kaldı sanırım bende sanırım hap kullanıcam gibi en azından ilk zamanlar

Ben 1,5 ay sonra evlenecem.
Önceki adetimde hap kullanmaya başladım. Kullandığım ilk gün tüm gece kustum. Sürekli mide bulantısı oldum. Adetim 28 şubattaydı. Hala kanamam var.
Evlendikten sonra bırakacam hapı.

Hangi hapı kullanıyorsunuz merak ettim?
Birde doktora başvurarak mı kullanmaya başladınız.
İşte boşuna demiyorlar her bünye aynı değil diye.
28 şubatta adet oldunuz ve hala kanamanız var.Bence doktora başvurup ilacı bırakmalısınız çok normal bir şey değil bu..

Canım işin ciddiyetinin farkında olunca insan dakikaları bile sayıyor inan :) Heleki hemen çocuk sahibi olmak istemiyorsan çok daha dikkatli oluyorsun :) Ben telefonumun saatini kurdum her akşam 8de haber veriyor bana ben unutsam bile o unutmuyor :66:

:)) canım gerçekten dikkat etmek lazımm...
bakalım ben de doktora gitmekle başlayacağım korunmanın ilk adımına...

Üst üste çok mesaj yazdım ama kusuruma bakmazsınız artık :)
Bende sizin gibi doğum kontrol hapı ve diğer korunma yöntemlerinin yan etkilerinden çok korkuyordum.İyi bir kadın doğum uzmanına başvurup güzel bir muayene oldum ve tüm endişelerimi doktoruma anlattım.Ben gerçekten çok güzel ikna etti.Bu aşam 4. ilacımı aldım.En ufak bir yan etki dahi hissetmedim.Bence kulaktan doğma bilgiler ile kendinizi korkutmayın eğer başka bir korunma yöntemi uygulamak gibi bir niyetiniz varsa en kısa zamanda bir hekime başvurun derim :)

kesınlıkle katılıyorum hatta nısanlınızla gidin jinekologa ...malesef etrafda duyuyoruz görüyoruz zarı yırtılmadı kız degıl deyip rezıl bir sekılde baba evıne gönderılen kızlar var ...en azından zar ve yapısı hakkındada bilgilendırılırsınz diye düşünüyorum özellıkle erkeklerın kesınlıkle bılmesı gereken bir konu

Üst üste çok mesaj yazdım ama kusuruma bakmazsınız artık :)
Bende sizin gibi doğum kontrol hapı ve diğer korunma yöntemlerinin yan etkilerinden çok korkuyordum.İyi bir kadın doğum uzmanına başvurup güzel bir muayene oldum ve tüm endişelerimi doktoruma anlattım.Ben gerçekten çok güzel ikna etti.Bu aşam 4. ilacımı aldım.En ufak bir yan etki dahi hissetmedim.Bence kulaktan doğma bilgiler ile kendinizi korkutmayın eğer başka bir korunma yöntemi uygulamak gibi bir niyetiniz varsa en kısa zamanda bir hekime başvurun derim :)
şimdiki yan etkisinden bahsetmiyor ki o uzun zamanlı kullanım da bana birşey olacagından korkup prezervatif erazı kalıyo:69::69::69:

Ben 1,5 ay sonra evlenecem.
Önceki adetimde hap kullanmaya başladım. Kullandığım ilk gün tüm gece kustum. Sürekli mide bulantısı oldum. Adetim 28 şubattaydı. Hala kanamam var.
Evlendikten sonra bırakacam hapı.

gecmıs olsun canım doktora mutlaka görun 28 subattan bu yana cok gun var bu kadar kanama normal degıl muhtemelen verdıgı ılac bunyene agır geldı

kesınlıkle katılıyorum hatta nısanlınızla gidin jinekologa ...malesef etrafda duyuyoruz görüyoruz zarı yırtılmadı kız degıl deyip rezıl bir sekılde baba evıne gönderılen kızlar var ...en azından zar ve yapısı hakkındada bilgilendırılırsınz diye düşünüyorum özellıkle erkeklerın kesınlıkle bılmesı gereken bir konu

Allah korusunn....
Yani artık etrafımızda bu kadar bilgiye ulaşma olanağı varken hala bu tarz adamlar niye var ben anlamıyorummm
gerçi adam ne kadar bildi donanımlı olursa olsun bu konuda bazı erkeklere bişi olup çıkıo
bunun da biz kadınların annelerin erkeklere vermiş olduğu kimlikten yola çıkarak yaptıklarını düşünüyorum
tam bir haksızlıkkk
umarım herkesin karşısına anlayışlı, insan gibi insanlar çıkar...

aslında erkeklerin cogu korunmaktan hoşlanmıyo yani tam temas etmek istiyo.. aslında hepsininde ufakta olsa bir zararı oluyo bence aylık yada 3 aylık iğne yaptır bebek olduktan sonrada doku altı implantı yap garantı 5 yıl koruyo
benim eşim hep kendinden önce beni düşünür sagolsun :54::54:o yüzden hap falan kullandırmıyo implant falanda istemiyormuş:44::44::44: bir bebegim var uzun bir sürede düşünmüyorum inşallah

Hangi hapı kullanıyorsunuz merak ettim?
Birde doktora başvurarak mı kullanmaya başladınız.
İşte boşuna demiyorlar her bünye aynı değil diye.
28 şubatta adet oldunuz ve hala kanamanız var.Bence doktora başvurup ilacı bırakmalısınız çok normal bir şey değil bu..

gecmıs olsun canım doktora mutlaka görun 28 subattan bu yana cok gun var bu kadar kanama normal degıl muhtemelen verdıgı ılac bunyene agır geldı

Teşekkür ederim.
Doktor kontrolü ile Myralon kullanmaya başladım.
Muayene etmedi sağolsun. Aile hekimine gittim zaten.
Bulantılar için normal dedi doktor.

şimdiki yan etkisinden bahsetmiyor ki o uzun zamanlı kullanım da bana birşey olacagından korkup prezervatif erazı kalıyo:69::69::69:

canım benim en yakın arkadaşım doğum kontrol hapı ile korunuyordu... her ay hormonlarını ölçtürüp devam ediyordu kullanmaya
yaptığı şey sadece kan aldırıp hormon tahlilinin sonucunu doktora göstermekti
doktoru da hormonların normal devam edebilirsin diyerek onu yönlendiriyordu
bu şekilde 3 sene kullandı 4-5ay önce kullanmayı bıraktı çünkü artık bebek istiyordu
şimdi de hamile....
yani hiçbir sorun yaşamadı bu şekilde...

Allah korusunn....
Yani artık etrafımızda bu kadar bilgiye ulaşma olanağı varken hala bu tarz adamlar niye var ben anlamıyorummm
gerçi adam ne kadar bildi donanımlı olursa olsun bu konuda bazı erkeklere bişi olup çıkıo
bunun da biz kadınların annelerin erkeklere vermiş olduğu kimlikten yola çıkarak yaptıklarını düşünüyorum
tam bir haksızlıkkk
umarım herkesin karşısına anlayışlı, insan gibi insanlar çıkar...

okumuslukla cahıllıkle inan ilgisi yok ya nelere şahit oluyorum bir bilsen bir kız için ne kadar ağır birsey bekaret kontolune gelmesı onur kırıcı bazı zarlar yapısı geregı ılk gece yırtılmıyo ya da vagınadan bıraz daha ıcerde oluyo dogumda yırtıldıgı bile oluyo yanı erkegın anlayıslı olması gerek ve bılmesı gerek valal ben nısanlıma anlatıyorum bak böyle böyle durumlar olabılıyo falan diye

okumuslukla cahıllıkle inan ilgisi yok ya nelere şahit oluyorum bir bilsen bir kız için ne kadar ağır birsey bekaret kontolune gelmesı onur kırıcı bazı zarlar yapısı geregı ılk gece yırtılmıyo ya da vagınadan bıraz daha ıcerde oluyo dogumda yırtıldıgı bile oluyo yanı erkegın anlayıslı olması gerek ve bılmesı gerek valal ben nısanlıma anlatıyorum bak böyle böyle durumlar olabılıyo falan diye

kesinlikle biraz da bizlere düşüyor iş...
hiç utanıp sıkılmayalımmm bence
olur olmazz belli değil
sonradan utanacağımıza baştan olabiliteleri utanmadan anlatmak lazım bence...

Teşekkür ederim.
Doktor kontrolü ile Myralon kullanmaya başladım.
Muayene etmedi sağolsun. Aile hekimine gittim zaten.
Bulantılar için normal dedi doktor.

Doğum kontrol hapları bulantı yapıyormuş ama kusma çok ileri seviyeymiş.Bence siz bir doktora başvurun hiçbir şey sağlığınızdan daha önemle değil :71:

telefom alarmınımı kurarsın artık naparsan aksatma valla 9 ay sonra mısafır gelır :D:D reglı olmana varsa bu hafta içi git benım 14 ü regl gunum nisan ayına kaldı sanırım bende sanırım hap kullanıcam gibi en azından ilk zamanlar

nisanda gitsek zaten daha iyi olmaz mı erken değil mi şimdidennn???
ben nisanda kullanmaya başlamayı düşünüyorum hatta belki mayısta
gerçi bilmiyorum kaç ay öncesinden kullanmaya başlamak gerektiğini de

beş yıldan sonra ne kullanacagız peki:64::64::64:

çıkarttırıp yenıden taktırcan her 5 yıla 1 :D

kesinlikle biraz da bizlere düşüyor iş...
hiç utanıp sıkılmayalımmm bence
olur olmazz belli değil
sonradan utanacağımıza baştan olabiliteleri utanmadan anlatmak lazım bence...

benım zaten meslegım bu kırsal kesımlere eğitimlerede gidiyoruz bazen yanı bunlar ayıp degıl gunah degıl herkesın bılmesı gereken şeyler sonucta saglık bu doğu bölgelerın bırınde olmus bu kız kucuk yasta evlendırılmıs ilk gece ilişki sırasında kan gelmemıs hayvan herif 3 defa denemıs(cok özür dilerim} baktıkı yıne olmuyo getirip it gibi atıyo babasınının evinin önüne tabı kıyametler kopuyo falan eretsı gun gidiyolar ZAR MUAYENESINE doktor bakıyo ve kızın zarının normal olması gereken yerden bıraz daha ıcerde KIZ OLDUGU ANLASIYO tabi ama sonra kız gururuna yedıremeyıp ıntıhar edıyo...

Back