• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evlenecek olaranlar için korunma yöntemleri hakkında bilgi

hangisini tercih edersiniz?

• doğum kontrol hapları

OY: 18 40,0%
  • aylık iğne

OY: 1 2,2%
  • üç aylık iğne

OY: 2 4,4%
  • doku altı implantları

OY: 0 0,0%
  • prezervatif

OY: 22 48,9%
  • diğer yöntemler

OY: 2 4,4%

• Ankete Katılan
    45

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Pro Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.428
598
[/QUOTE]doğum kontrol haplarının genel özellikleri

· Her gün düzenli alınması gerekir.

· Kadında yumurtlama ve döllenmeyi engeller.

· Doğru kullanıldığında çok etkilidir.(%99,8)

· Adetin ilk beş günü içinde, tercihen ilk günü alınmaya başlanmalıdır.

· Adet öncesi gerginliği ve adet sancılarını önler.

· Rahim ve yumurtalık kanserlerine karşı koruyucudur.

· Adet kanamalarının miktarını azalttığından bu nedenle oluşabilecek kansızlığa karşı koruyucu etkileri vardır.

· Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan (HIV/AIDS, hepatit-B, frengi, bel soğukluğu, klamidya gibi) korumaz.

aylık iğne

Düzenli olarak ayda bir kez, kas içine enjeksiyonla uygulanır.

Kadında doğal olarak bulunan kadınlık hormonlarından ikisini (östrojen ve progesteron)içerir.

Yumurtlama ve döllenmeyi engeller.

Doğru kullanıldığında çok etkilidir.(%98)

Adetin ilk yedi günü içinde tercihen ilk günü uygulanır.

35 yaş üstünde ve sigara içen kadınlar sigarayı bıraktıklarında kullanabilirler.

Anne sütünün miktarını azalttığı ve yapısını değiştirdiği için emzirirken kullanılmaz.

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan (HIV/AIDS, hepatit-B, frengi, bel soğukluğu,klamidya gibi) korumaz

üç aylık iğne

Düzenli olarak üç ayda bir, kas içine enjeksiyonla uygulanır.

Kadında doğal olarak bulunan kadınlık hormonlarından yalnızca birini (progesteron) içerir.

Yumurtlama ve döllenmeyi engeller.

Doğru kullanıldığında çok etkilidir.(%98)

Adetin ilk yedi günü içinde tercihen ilk günü uygulanır.

Ara kanamaları olabilir ve uzun kullanıldığında kullanım sırasında adet görülmeyebilir.

Anne sütünü etkilemediği için emziren kadınlar da kullanabilir.

İğneler kesildikten sonra, tekrar gebe kalmak, ortalama dokuz ay gecikebilir.

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan (HIV/AIDS, hepatit-B, frengi, bel soğukluğu,klamidya gibi) korumaz

deri altı implantları

Kolun iç kısmına yerleştirilen ve kibrit çöpü büyüklüğünde silikon çubuklardır.

Kadında doğal olarak bulunan kadınlık hormonlarından yalnızca birini (progesteron) içerir.

Yumurtlama ve döllenmeyi önler.

Türüne göre üç ya da beş yıl boyunca gebelikten korur.

Çok etkilidir.(%100 ) 5 yıl boyunca koruma

Gebelik şüphesi olmayan herhangi bir günde, tercihen adetin ilk yedi günü içinde uygulanır.

Adet kanaması miktarında azalma, ara kanamalar ve lekelenmeye neden olabilir.

Anne sütünü etkilemediği için emziren kadınlar da kullanabilir.

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan (HIV/AIDS, hepatit-B, frengi, bel soğukluğu, klamidya gibi) korumaz

prezervatif

Erkekler tarafından kullanılmak üzere bir çeşit lastikten yapılmış çok ince ve esnek bir kılıftır.

Cinsel ilişki sırasında, meni içindeki erkek tohum hücrelerinin (sperm) kadının vajinasına geçmesini engeller.

Doğru kullanıldığında oldukça etkilidir. (%96)

Her cinsel ilişki için YENİ, KULLANILMAMIŞ BİR KILIF kullanılır. Kılıf sertleşmiş erkeklik organına, kadının vajinasına HİÇ TEMAS

ETMEDEN ÖNCE takılır. Boşalmasonrası organ gevşemeden çıkartılmalıdır.

CİNSEL YOLLA BULAŞAN ENFEKSİYONLARDAN (HIV/AIDS, HEPATİT-B, FRENGİ, BEL SOĞUKLUĞU, KLAMİDYA GİBİ) KORUR.

Hiçbir yan etkisi yoktur.

diğer korunma yöntemleri

takvim yöntemi:hiç bir yan etkisi yok fakat vücut kimyasını önceden kestirmek bazen zor olabilir

geri çekme :Cinsel ilişki sırasında, boşalma olmadan önce, erkeğin penisini kadının vajinasından çıkararak dışarıya boşalmasıdır. Etkililiği

tamamen kullanıcıya bağlıdır, her çift başarıyla uygulayamaz.

Bu yöntemin doğru uygulanabilmesi ve cinsel ilişkinin olumsuz etkilenmemesi için iki tarafında bu konuda istekli ve kesin kararlı olması gerekir.

Son düzenleme:
canımmm hayırlı olsun topikinnnnn ziyarete geldim bendee:71::71::71::71:

eee sen herhangi bir korunma yöntemine karar verdin mi peki???

canımmm hayırlı olsun topikinnnnn ziyarete geldim bendee:71::71::71::71:

eee sen herhangi bir korunma yöntemine karar verdin mi peki???

hoş geldin sefa getirdin şeker.. ya ben prezervatif ile korunma yöntemine karar verdim ama ilk zamanlar hap kullanıcam birbirimize alışma süresinde sıkıntı cekmek istemıyorum...bebek falan olduktan sonrada doku altı implantlarından tercıh etcem 5 yıl korumalı ..anlıcagın benım yöntemlerım dönem dönem farklılık gösterebılır:D

hoş geldin sefa getirdin şeker.. ya ben prezervatif ile korunma yöntemine karar verdim ama ilk zamanlar hap kullanıcam birbirimize alışma süresinde sıkıntı cekmek istemıyorum...bebek falan olduktan sonrada doku altı implantlarından tercıh etcem 5 yıl korumalı ..anlıcagın benım yöntemlerım dönem dönem farklılık gösterebılır:D

:60::60::60:
yani her birine el atalım bakalım...
neyse deneyimleri de paylaşırsın artın bizleee:)))
yaa ne dicem bennnnnn
sanırım prezervatifde lateks varmışş ve benim lateks edivenlere alerjim varrrr...
bu durumda prezervatife de alerjim olur mu aceppp???
walla yanıp kaşınmaktan adama yakaşamammmm:69::69:

yaa ne dicem bennnnnn
sanırım prezervatifde lateks varmışş ve benim lateks edivenlere alerjim varrrr...
bu durumda prezervatife de alerjim olur mu ki aceppp???

yaa ne dicem bennnnnn

evet lateks alerjisi olanlar kullanmasın yazıyordu galiba :27:

Benimde nisanın 9unda düğünüm var Allahın izniyle.Geçtiğimiz çarşamba doktora gittim ultrasona falan soktu.Doğum kontrol hapıyla korunmak istiyordum doktor uygun olduğunu söyledi.Bugün 4. hapımı aldım çok şükür herhangi bir yan etkisi olmadı.En ufak bir mide bulantısı bile hissetmedim.
Umarım böyle devam eder :)

yaa ne dicem bennnnnn

alerjin varsa kullanmaman lazım canım kaşıntı olur enfeksıyon kapar

Benimde nisanın 9unda düğünüm var Allahın izniyle.Geçtiğimiz çarşamba doktora gittim ultrasona falan soktu.Doğum kontrol hapıyla korunmak istiyordum doktor uygun olduğunu söyledi.Bugün 4. hapımı aldım çok şükür herhangi bir yan etkisi olmadı.En ufak bir mide bulantısı bile hissetmedim.

inşallah öyle gider işte her insanın gösterdıgı reaksıyonlar farklı oluyo ...yeni jenerasyon dogum kontrol hapları hem düşük doz ama koruyuculugu yuksek hemde yan etkılerı biraz daha azmıs doktor tavsıyesınde alman cok ii olmus

alerjin varsa kullanmaman lazım canım kaşıntı olur enfeksıyon kapar

inşallah öyle gider işte her insanın gösterdıgı reaksıyonlar farklı oluyo ...yeni jenerasyon dogum kontrol hapları hem düşük doz ama koruyuculugu yuksek hemde yan etkılerı biraz daha azmıs doktor tavsıyesınde alman cok ii olmus

:69::69::69:ben 3 yıllık evliyim hep prezervatif kullandım ama zor oluyo eşimde digerlerini kabul etmiyo yan etkisi vardır onların diye . siz ne diyorsunuz bu konuda kızlar:26::26::26:

evlenmeden önce 1 ay kullanmak yeterlimi??
yoksa daha erken başlamak mı gerekioo???
sanki benm arkadaşlarımdan evlenenler 2. kutuda evlenmişti die hatırlıorum sanki de???

Bu ilaçların kesinlikle doktor kontrolünde alınması gerekiyor.Aksi takdirde kötü sonuçlar doğurabiliyor.
Kullandığım ilaç dediğiniz gibi düşük dozlu ama güvenilirliği yüksek bir ilaç.
Çok korkuyordum mide bulantısı veya aşırı sinirlilik gibi problemler yaşarım diye ama korktuğum başıma gelmedi :)
Bu arada doktorum yeni evlilier için erkek korunma yöntemini hiç önermediğini söyledi.
Hem kadının canının fazlaca yanmasına sebep oluyormuş hemde kadın ve erkediğin birbirine alışmasını güçleştiriyormuş.Ayrıca duygusallıktan da çok uzak olduğunu söyledi :61:

sanki benm arkadaşlarımdan evlenenler 2. kutuda evlenmişti die hatırlıorum sanki de???

Canım ilaç birinci kutu bitirilip 7 gün aradan sonra ikinci kutuya başlandığında etkisini gösteriyormuş.O yüzden sondan bir önceki regl döneminde ilaca başlaman gerekiyor.

zaten doktora gitmeyi düşünüyorum da haziranda ya düğünüm nisan gibi giderim die düşünüyorum bakalımmm....
aman yaa ben doğum kontrol hapını da hiç düzenli kullanamam kiiii
adet düzenlesin diye bile kullanırken unuturdum hepppp
dizi dizi çocuklarım olmasın soraaa....:52::52:

:69::69::69:ben 3 yıllık evliyim hep prezervatif kullandım ama zor oluyo eşimde digerlerini kabul etmiyo yan etkisi vardır onların diye . siz ne diyorsunuz bu konuda kızlar:26::26::26:

Üst üste çok mesaj yazdım ama kusuruma bakmazsınız artık :)
Bende sizin gibi doğum kontrol hapı ve diğer korunma yöntemlerinin yan etkilerinden çok korkuyordum.İyi bir kadın doğum uzmanına başvurup güzel bir muayene oldum ve tüm endişelerimi doktoruma anlattım.Ben gerçekten çok güzel ikna etti.Bu aşam 4. ilacımı aldım.En ufak bir yan etki dahi hissetmedim.Bence kulaktan doğma bilgiler ile kendinizi korkutmayın eğer başka bir korunma yöntemi uygulamak gibi bir niyetiniz varsa en kısa zamanda bir hekime başvurun derim :)

aslında erkeklerin cogu korunmaktan hoşlanmıyo yani tam temas etmek istiyo.. aslında hepsininde ufakta olsa bir zararı oluyo bence aylık yada 3 aylık iğne yaptır bebek olduktan sonrada doku altı implantı yap garantı 5 yıl koruyo

önümüzdeki ay baslaman lazım bende su ara karar asamasındayım en gec önumuzdekı hafta karar vermem gerek

Bu ilaçların kesinlikle doktor kontrolünde alınması gerekiyor.Aksi takdirde kötü sonuçlar doğurabiliyor.
Kullandığım ilaç dediğiniz gibi düşük dozlu ama güvenilirliği yüksek bir ilaç.
Çok korkuyordum mide bulantısı veya aşırı sinirlilik gibi problemler yaşarım diye ama korktuğum başıma gelmedi :)
Bu arada doktorum yeni evlilier için erkek korunma yöntemini hiç önermediğini söyledi.
Hem kadının canının fazlaca yanmasına sebep oluyormuş hemde kadın ve erkediğin birbirine alışmasını güçleştiriyormuş.Ayrıca duygusallıktan da çok uzak olduğunu söyledi :61:

evet ilk gece erkegın korundugu zaman ilk birleşme olacagı için acı biraz daha fazla oluyomus

zaten doktora gitmeyi düşünüyorum da haziranda ya düğünüm nisan gibi giderim die düşünüyorum bakalımmm....
aman yaa ben doğum kontrol hapını da hiç düzenli kullanamam kiiii
adet düzenlesin diye bile kullanırken unuturdum hepppp
dizi dizi çocuklarım olmasın soraaa....:52::52:

Canım işin ciddiyetinin farkında olunca insan dakikaları bile sayıyor inan :) Heleki hemen çocuk sahibi olmak istemiyorsan çok daha dikkatli oluyorsun :) Ben telefonumun saatini kurdum her akşam 8de haber veriyor bana ben unutsam bile o unutmuyor :66:

Ben 1,5 ay sonra evlenecem.
Önceki adetimde hap kullanmaya başladım. Kullandığım ilk gün tüm gece kustum. Sürekli mide bulantısı oldum. Adetim 28 şubattaydı. Hala kanamam var.
Evlendikten sonra bırakacam hapı.

Back