Yeni egitim dönemi kolej kitap ucreti hakkinda bilginiz varmi?

bir sınıfta 40 öğrenci olması çok öyle mutlak ölüm bir durum değil. 40 öğrenciyle de gayet okunur. uzakdoğunun hepsi öyle okuyor hepsi sınavlarda dünya birincisi çıkıyor. illa 15 kişi sınıf olacak diye bir şart yok (her ne kadar bizdeki eğitimciler hep buna odaklansa da dünyada farklı eğitim modelleri var ve bunların hepsi illa mevcut 15-20 kişi olsun demiyor)

fakat
40 tane küfreden, şiddet uygulayan, tuvalet kullanmayı bilmeyen, hijyen bilmeyen, disiplin bilmeyen, hatta dilimizi bilmeyen vs. çocuk + bu çocukların velileri olması ise korkunç. 40 değil 20 de olsa korkunç.
sayı değil profil bence esas sıkıntı.

çocuğunuz dayak yemesine çok üzüldüm inanın, ne diyeceğimi bilemedim.

Okullar açılıyorken herkese bol bol sabır bol bol kazanç dileyelim bari.
Aynı dili konuştuğumuz velilerin birçoğu da problemli,umursamaz.Çocuk her gün karnıma yumruk attılar diye şikayet ederek eve geliyor. Öğretmeniyle görüşüyorum "Veli dinlemiyor,çocukla konuşuyorum annem benim dişlerimi bile kanattı sen kimsin diye çıkışıyor.Çocuğun 40 derece ateşi olsa gelip almıyor" diye aynı şeyleri duydum devamlı,veliyle kendim konuşuyorum bunlar çocuk diyor.
En son cidden ben kavgaya girecektim,diğer velileri duyuyorum "Evde kardeşlerini dövüyordu,hiç yaz gelsin istemiyorum." diyor.Valla çıldırmalık ortamdı.

Çok kötü, iki farklı okulda (Oldukça kısa süren)deneyim yaşadık böyle ve çocuk okula gitmek istemedi.Terör estiren çocuklar, umursamaz veliler, mülteciler.Birde ek olarak iki haftada bir yok kermes,yok gözleme partisi.Kilim getirip gözleme pişirip oyun havasıyla velilerin göbek attığı bir ortam.Ben bu tarz bir eğitim asla istemiyorum.

Şimdi tek çocuğu 500 bin yapsalar evi satar,borçlanır yine göndermem oraya.
Sınıfı yine özelde 24 kişi yine çok az değil ama 7 yaşında ingilizce öğrendi,okumayı 2 ayda öğrettiler, matematik üç basamaklılarla çalıştılar.Ben 1.sınıfta bu beklenti de değildim ama sağladılar benim oğlan sıfırdı harfleri bile bilmiyordu gittiğinde.Atatürk'ün gittiği okullar,ailesi yaşamı çok detaylı verildi.Ama benim için en önemlisi çocuklar cidden çok saygılı ve kibar,bir problem yaşadığında çocuklara rehberlik desteği veriliyor tabii ki velilerden de destek bekleniyor.Sorun varsa okulun desteğiyle kısa sürede çözülüyor geçiştirildiğimi hissetmiyorum.Veli WhatsApp grubu yok ve bundan çok memnunum.
Şuan eğitim sistemi ortada,okulların durumu da belli.İleride ev araba bırakamam belki ama temelden sağlam ve mutlu eğitim alarak ilerlesin gerisi onun çabasına bağlı.Sabahları gülümseyerek okula gitmesi bana yetiyor.

Aman ne dertliymişim ya,o kısacık sürede oğlumla birlikte bende de travma yaratmış okul sanırım,sabah sabah gerildim :KK42:

Merhaba,

mağlum yeni eğitim yıl dönemi basliyor ve şimdi okuldan bir kısa mesaj geldi kitapları alabilirsiniz diye. Geçen sene bile 15.000 TL ödemiştik acaba bu sene ne kadardır diye merak ediyorum. Normalde gündüz saatlerinde gelse idi o mesaj, direk okulu arayıp öğrenirdim. Az önce internette bi baktımda 40 ile 50.000 arası olduğunu yazıyor kolejlerdeki kitap fiyatlarının. Tabii ki her kolejde farklıdır ama eğer internette böyle bir şey yazıyorsa çokta o yazılan rakamın altında değildir diye baya endiselendim.
Okyanus Kolejleri lise 3 kitap fiyatlarini bilen varmi?

Güncelleme: Arkdaslar okulu arayip ogrendim. 28.500 tl dediler 11. sınıf esit agirlik bölümü
Belli oldu mu ?

X