Yani tüm özel okulları genelleyemem bilgim yok ama şuan ki okulun eğitimi,ilgisi ve materyalleri çok gelişmiş bu yüzden çok memnunum.
Devlet okuluna vermeme nedenim oradaki öğretmenlerimiz değil zaten öğrenci sayısı ve bölgemde yabancı uyrukluların çok olması.
Adresime yakın devlet okuluna yarım dönem anaokulu için gönderdim bir çocuğumu dayak yemeden eve gelmedi birkaç kere küfürde etti öğrenip.Velilerle muhatap olmak zorunda kalıyorum ve anlaşamıyoruz derken ben hiç memnun kalmadım.Adı geçen çok iyi bir devlet okulu önerdiler sınıf 40 kişi.
Okullar yeterince güzelleştirilse,donanımlı olsa ve sınıfta öğrenci sayıları makul olsa inanın bende bu masrafa girmez birikim yapardım.
Devlet okullarının iyileştirilmesi gerekiyor acil olarak,bir öğretmene 40 öğrenci nedir ya? Özeldeki imkanlar devlet okullarında olsa eminim çok güzel işler ortaya çıkar ama bu sistem de öğretmen hangi birine yetsin? Sorun öğretmenlerimiz değil kesinlikle,öğrenci sayısı,okulların eksiklikleri ve bunların düzeltilmesi için hiçbir şey yapılmaması.
Büyükşehirlerde bilmiyorum ama yaşadığım ilçede çok alternatif yok ve çoğunluğu kaderine terkedilmiş gibi..Birçok arkadaşım özele gönderiyor bu sebeplerden dolayı ve inanın hepimiz zorlanarak okutuyoruz.