• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni doğum yapmış Anneler, gelin beraber bebişlerimizi büyütelim:)

Azize45

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2009
13.770
13
206
selam arkadaşlar :34: bende yeni doğum yaptım sayılır 3.ayın içinde bi kız bebişim var:nazar:
herkezi buraya bekliyom :34: burdan güzel paylaşımlar yapalım sıkıntılarımızı sevinçlerimizi hepberaber paylaşalım:46:

slm cnm benimde 4.ayının içinde olan bi paşam var burda sorunları yazıp paylaşırsak sevinirim insan okudukça sadece kendinin yaşamadığını anlıyo ve rahatlıyo sanırım sende mart annelerindensin ben şubat:) bizim topik çok hareketliydi ama artık gelen giden çok olmuyo paylaşımlar azaldı orayada bakıyorum sürekli hayırlı olsun topiciğin:71:

kızlar merhaba. ben doğum yapalı 10 gün oluyor. normal doğum yaptım. sütüm yetersiz old için ilk günden itibaren milupa aptamil kullandım. önce meme veriyorum, doyarsa mama vermiyorum. doymazsa mama veriyorum mecbur :(((:43::43::43: ama memeyi bırakıcka diye çok korkuyorum. 10 gündür bırakmadı. nuby marka anne memesi akışkanlı biberon ile veriyorum. herkes kaşıkla ver diyor ama kaşıkla vermek cidden çok zor. bebeğin yutup yutmadığını anlamıyosun ve boğazında çok çabuk kalıyor. nasıl sütümü arttırabilirim kızlar. günde 3 4 lt su içiyorum, tahin helva, komposto, humana bir sürü şey deniyorum. hergün sıcak duş...:59:

Yeni topik hayırlı olsun-benim de 3 aylık bir oğluşum var.

Sevgili Zonix süt artırma konusunda yapmadığım şey kalmadı ancak yine de sütüm çok az iolmayınca olmuyor işte cnm.Yediğim yiyecekler yüzünden de kilo alıyorum :((((
Oğlumu mamayla destekliyorum(sanırım 25 günlükken falan başladım) ve mamayı gün boyu kaşıkla veriyorum,gece 1 kez biberonla veriyorum.

Su,Dereotu,yerelması,susam,tahin,bulgur,malt içecekleri ne varsa yiyip içiyorum.

oğlum ocak doğumlu 5 inci ayın içindeyiz şu aralar ishali çok moral bozucu ama düzeliyor gibi:)onun dışında bana çok düşkün bütün gün ya dışarda ya annemdeyiz evde yemek hariici dönüşümlü iş yapıyorum odadan çıkınca bazende yanımdada olsa beni allll diye ağlıyor kıyamıyorum çok düşkünüm yoksa maşallah sakin ,güleç oğlum sütüm bazen az bazen çok oluyor dr ek gıda vermedi süte devam onun dışında bişey yok

mrb topik hayırlı olsun benimde bebeğim 4. ayın içinde bende nurberra gibi şubat annesiyim bizim topik face kaydı burdan devam edelim yeni anneler :)

Son düzenleme:
kızlar dün oğlum çok az bişi yeşil kaka yaptım kokuda vardı ama miktarı çok azdı çünkü sabah zaten normal kakasını yapmıştı bu üşütmektenmidir yaa birsürü şey okudum kimisi diyo çok doyunca kimisi üşütünce inşallah bidaha yapmaz yavrum bnm ya

ceylinnaz
cnm evt ya facete herkes bende face kullanmıyorum sevmiyorum o yüzden muhabbet dağıldı burdan devam edelim bizde toplanalım face i olmayanlar:):)

oğlum ocak doğumlu 5 inci ayın içindeyiz şu aralar ishali çok moral bozucu ama düzeliyor gibi:)onun dışında bana çok düşkün bütün gün ya dışarda ya annemdeyiz evde yemek hariici dönüşümlü iş yapıyorum odadan çıkınca bazende yanımdada olsa beni allll diye ağlıyor kıyamıyorum çok düşkünüm yoksa maşallah sakin ,güleç oğlum sütüm bazen az bazen çok oluyor dr ek gıda vermedi süte devam onun dışında bişey yok

bnmkide çok düşkün cnm uyumadığı zamanlar sürekli yanında oliim istiyo ve dediğin gibi kucak istiyo:)bende gündüz kuş uykularında 5er dakkada ne iş yaparsam hallediyorum işte çok şükür bizimde henüz ek gıdaya geçirmedi tabi bis sizden biay küçüküz şimdilik sadece anne sütü Allaha çok şükür

slm cnm benimde 4.ayının içinde olan bi paşam var burda sorunları yazıp paylaşırsak sevinirim insan okudukça sadece kendinin yaşamadığını anlıyo ve rahatlıyo sanırım sende mart annelerindensin ben şubat:) bizim topik çok hareketliydi ama artık gelen giden çok olmuyo paylaşımlar azaldı orayada bakıyorum sürekli hayırlı olsun topiciğin:71:
hoşgeldin canmm :71: güle güle büyüt oğluşunu:34:
kızlar merhaba. ben doğum yapalı 10 gün oluyor. normal doğum yaptım. sütüm yetersiz old için ilk günden itibaren milupa aptamil kullandım. önce meme veriyorum, doyarsa mama vermiyorum. doymazsa mama veriyorum mecbur :(((:43::43::43: ama memeyi bırakıcka diye çok korkuyorum. 10 gündür bırakmadı. nuby marka anne memesi akışkanlı biberon ile veriyorum. herkes kaşıkla ver diyor ama kaşıkla vermek cidden çok zor. bebeğin yutup yutmadığını anlamıyosun ve boğazında çok çabuk kalıyor. nasıl sütümü arttırabilirim kızlar. günde 3 4 lt su içiyorum, tahin helva, komposto, humana bir sürü şey deniyorum. hergün sıcak duş...:59:
hoşgeldin canmm :71: hayırlı olsun bebişin :nazar: daha çok yeni olmuş doğum yapalı...
sen mamayı biberonla ver daha iyi...kaşıkla verirsen çok hava yutar ve gazı olur.

Sevgili Zonix süt artırma konusunda yapmadığım şey kalmadı ancak yine de sütüm çok az iolmayınca olmuyor işte cnm.Yediğim yiyecekler yüzünden de kilo alıyorum :((((
Oğlumu mamayla destekliyorum(sanırım 25 günlükken falan başladım) ve mamayı gün boyu kaşıkla veriyorum,gece 1 kez biberonla veriyorum.

Su,Dereotu,yerelması,susam,tahin,bulgur,malt içecekleri ne varsa yiyip içiyorum.
:71: ben süt artımı için özel hiç bişey yapmıyorum...
sadece bol su içiyorum okadar.çok şükür sütüm çok var:nazar:sadece emziriyorum kızım doğumdan itibaren ayda 1,5 kilo alıyo sadece anne sütüyle:nazar: haftaya 3.ayımız biticek bebişim 7220gr.:nazar:
:71: hayırlı olsun canmm:34: geçmiş olsun.sen özel ROTA aşısı yaptırdınmı? bu aşı ishalden önleyici aşıymış...3aylıkken vuruluyo...özel olduğu için sağlık ocakları yapmıyo...bende eczaneden alıp yaptırcam kısmetse.
kızlar dün oğlum çok az bişi yeşil kaka yaptım kokuda vardı ama miktarı çok azdı çünkü sabah zaten normal kakasını yapmıştı bu üşütmektenmidir yaa birsürü şey okudum kimisi diyo çok doyunca kimisi üşütünce inşallah bidaha yapmaz yavrum bnm ya
:71: hoşgeldin. benim kızımda yeşil kaka yapıyodu ve çok ağlıyodu kakasındada sümüksü parçalar vardı dr.götürdük bağırsakları enfeksiyon kapmış:( iğne verdi dr.3gün iğne vuruldu bebişim:(şu an bile anti biyotik şurup içiyo halen tam iyileşmedi:26:
ceylinnaz
cnm evt ya facete herkes bende face kullanmıyorum sevmiyorum o yüzden muhabbet dağıldı burdan devam edelim bizde toplanalım face i olmayanlar:):)

:34: evet arkadaşlar hepimiz burdan paylaşımlar yapalım:34:

bnmkide çok düşkün cnm uyumadığı zamanlar sürekli yanında oliim istiyo ve dediğin gibi kucak istiyo:)bende gündüz kuş uykularında 5er dakkada ne iş yaparsam hallediyorum işte çok şükür bizimde henüz ek gıdaya geçirmedi tabi bis sizden biay küçüküz şimdilik sadece anne sütü Allaha çok şükür

:)Büyüdükce akıllanacaklar bakalım sağlıklı olsunlarda önemli olan o valla bazen hatta çoğu zaman bende yanında sızıyorum aman napim arada iş yapıyorum çok şükür eşim çok anlayışlı yemek falan dert etmez bazen o yapar Çok şükür anne sütü alıyor ama ben çok heves ettim püre yemesini tabi dr ver diyene dek vermem sütüm maşallah kaliteliymiş dr öyle dedi 7500 dü 4 aylıkken 5. ay dolunca bakalımm ne olcak :nazar:

:71: hayırlı olsun canmm:34: geçmiş olsun.sen özel ROTA aşısı yaptırdınmı? bu aşı ishalden önleyici aşıymış...3aylıkken vuruluyo...özel olduğu için sağlık ocakları yapmıyo...bende eczaneden alıp yaptırcam kısmetse.

Yok yaptırmadım zamanında yasakmış ya bi de yeni aşı diye eşim güvenmiyor bişey olmaz geçer dedi dr da çok çok şart değil sen bilirsin dedi bizde vazgeçtik ama sadece bu aşıdan diğer özelleri yaptırcam inşallah oğlum biraz daha iyi çok şükür ya üşüttü yada benim yediğim dokundu sanırım ateş,kusma ,halsizlik yok iyi tarafı buydu kaka sayımız azalıyor ama bende helak oldum sıvı kaybı oluyor aman diye hep memede emiyo yavrucak acıkıyor dr da ver dedi sürekli iyi olsunda napalım :)
seninin bebeğin daha ufak sanırım nasıl geceleri uyutuyor mu?

ceylinnaz

evet canım face olmayanlar burda toplanalım ve sadece şubat anneleri diil isteyen bütün anneler :)

Yok yaptırmadım zamanında yasakmış ya bi de yeni aşı diye eşim güvenmiyor bişey olmaz geçer dedi dr da çok çok şart değil sen bilirsin dedi bizde vazgeçtik ama sadece bu aşıdan diğer özelleri yaptırcam inşallah oğlum biraz daha iyi çok şükür ya üşüttü yada benim yediğim dokundu sanırım ateş,kusma ,halsizlik yok iyi tarafı buydu kaka sayımız azalıyor ama bende helak oldum sıvı kaybı oluyor aman diye hep memede emiyo yavrucak acıkıyor dr da ver dedi sürekli iyi olsunda napalım :)
seninin bebeğin daha ufak sanırım nasıl geceleri uyutuyor mu?

düzeliyosa iyi canmm:nazar: evet benim bebiş küçük daha ve gazlı:26: hep kucaklarda gezmek istiyo :1: bilmiş:) maşallah kızıma annesini uyutuyo :nazar:

mrb hanımlaur bend etam böle bir topink arıyordum..
dogum yapalı 20 gün oldu normal dogum yaptım ve tatlı bir oglum oldu.. emziriyorum oglumu allaha şükür 2 gündür birden aglamay başlıyor emerken bile emmeyi bırakıp aglıyor annem sancılanıyor diyor olur diyor ama ben ilk bebgim oldugu için endişeleniyorum kakasını yapmadan önce aglıyor aglıyor yapınca rahatlıyor gaz sancısımı yoksa kakasını yaparkenmi zorlanıyor bilemedim sizce nedir ne yapmalıyım...

dogum yapalı 20 gün oldu normal dogum yaptım ve tatlı bir oglum oldu.. emziriyorum oglumu allaha şükür 2 gündür birden aglamay başlıyor emerken bile emmeyi bırakıp aglıyor annem sancılanıyor diyor olur diyor ama ben ilk bebgim oldugu için endişeleniyorum kakasını yapmadan önce aglıyor aglıyor yapınca rahatlıyor gaz sancısımı yoksa kakasını yaparkenmi zorlanıyor bilemedim sizce nedir ne yapmalıyım...

hoşgeldin canmm :34: hayırlı olsun bebişin:nazar:
benimde kızım 20günden sonra ağlamalara başlamıştı...anne sütünden gazlanmalar başlıyo malesef:(
şu an kızım 3aylık halen gazımız var...ıkınmalar zorlanmalar hep gazdan oluyo merak etme canmm:34:

aynısıyım. yemediğim şey kalmadı ama nafile sütüm az hala. oğlumun çekişide çok kuvvetsiz. mama vermek istemiyorum ama vermek zorundayım bebeğim aç. kaşıkla ben de veriyorum ama çok gaz yapıyor kaşıkla verilen mama. inşallah memeyi bırakmaz oğlum. senin de dedğin gibi olmayınca olmuyor. eskiden millet bu kadar mı yermiş :( sütü olan aç kalsada farketmiyor

ceylinnaz

yeşil kaka benmkide yaptı. ya sen üşütmüşsündür ya da bebeğin. çok tedirgin olma. olur arada.

Gazdır o bi süre böyle idare edicen şüpen varsa 1 ay kontrolünde dr a sor zamanla azalır bu durum ayaklarını sıcak tut seninde bebeğininde sıcak tut Gögsünüde üşütme rezene mutlaka iç 2 bardak günde iyi gelir bebeğine masaJ yap saat yönünde karnına fazla bastırmadan hafiften rahatlatır aklıma gelen bunlar geçmiş olsun bebeğinde hayırlı olsun

Son düzenleme:
nurberra sürekli olmuyorsa bişey olmaz arada sırada olabilir devamı var mı ona bak bide genel durumuna bak bebeğinin önemli olan bu.yediklerine dikkat et üşütme kendinide bebğinide tabi üşütmeyeyim derken ben dahil abartmadan :)geçer annesi sen iyi ol bebeğin iyi olsun geçmiş olsun

Back