• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğum yapmış anneler bana anne gözüyle fikir verir misiniz?

my-starving-bambina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
48
1
0
Ankara
Merhabalar açıkçası içime çok dert olan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum yorumlarınız gerçekten çok önemli.Abim yaklasık 3 yıl önce evlendi. Çok güzel bir eşi var.Hepimiz çok seviyoruz eşini inşallah hep mutlu olurlar.son 9 ayda bir hamilelik heyecanı sardı hepimizi.Ailem böyle sürekli beraber kalalım yemek yiyeylim diyen bir aile değil abimlere 3 ayda bir giderler telefonda konşurlar vs vs. Yiğenim 17 Mayıs'ta dogdu. Bunun daha öncesinde abimin garip garip hareketleri vardı zaten. Sert çıkışları vardı.Annemlere karşı. Annemler çok az gittikleri ve gitmeden aradıkları halde sakın aramadan gelmeyin vs vs .Ya da yılbasında beraber olalım diyip eve cagırır.Saat 10 olmşuken annemlere ne zaman gideceksiniz diyebilecek gibi bir dengesizlik...Eşine hiç bir şey söylemiyorum çünkü hiç bir saygsızlıgını görmedik dediğim gibi

Neyse işte 17 mayısta dogdu tatlı yiğenim...dogum sabahı gittik gördük. Sezaryen olmuştu abimin eşinin çok agrısı vardı haliyle ama bir yandan mutlulugu gözlerinden okunuyordu.Anneme dedim ki anne gidelim dinlensinler gleen giden çok olur iyi tamam dedi biz çıktık hastaneden iki saat sonra.Aynı günün aksamı annemle babam gitti bu sefer hastaneye.Ertesi gün annem tek başına gitti. Dünde hastaneden çıkmışlar. Annem ne yaptılar diye öğrenmek için aradı.(Aklında o gün onlara gitmek falan yoktu) abim direk bugun gelmeyin biz dinleniyoruz demiş.Annemde oglum ben zaten hastaneden çıktınız mı ne yaptınız diye aradım dedi.Sonra yarın ugrarız babanla belki demiş abimde tamam demiş

bizimkiler hazırlanmaya basladı sonra abimi aradılar üç kez açmadı eşini aradılar oda açmadı.Sonra ben dedim ki anne gece bebek uyutmamıştr yorgunlardr belki uyuyorlardır sonra gidin dedim.Üzüldüler ama baya hazırlanmışlardı baya baya. E iyi madem gitmeyelim dedi babam oturdular.Benim ailem yapışkan bir aile değil ne zaman ne kadar görüşülmesi gerektiğini bilir ama 65 yaşına gelmiş insanlar evet tabiki torunlarını görmek istiyorlar. Üzmeye hakkı var mı abimin bu kadar? Yoksa ben mi abartıyorum .ama benim içime bile dert oldu.Muhtemleen baska bir şehirde okumaya gideceğim seneye. Ama ben yiğenimi istediğimde göremeyecek miyim. Nasıl iş bu. Yeni anneler yorum yparsa çok sevinirmi çünkü abimin eşinin ne hissedebilecegini anlamak istiyorum... Bu arada abimin eşinin annesinin evi onların evine çok yakın yaşı bizimkilerden daha buyuk tatlı bir bayan oda torununun olduguna çok sevindi. Umarım onada böyle yapmıyordur abim...

canım yaa annenle baban adına çok üzüldüm abin ne kadar düşüncesizmiş öle...ben yeni anne oldum ama bu konuya abinin karısı gözüyle değil annen ve babanın gözünden bakıyorum ve baktığımdada büyük üzüntü duyuyorum abini büyütmek için ne zorluklara ne acılara göğüs gelmişlerdir kimbilir bak benimde kızım var onun için uykusuz kalıyorum aç kalıyorum ilk o doysun diye kendime almıyorum ona alıyorum sırf iyi giyinsin diye ve bana büyüyünce böle davranırsa ben ne kadar üzülürsem annen babanda o kadar üzülmüştür mutlaka..
abinle sen konuş annen ve babanın kırıldığını davranışının yanlış olduğunu ve seninde çocuğunun sana aynı şekilde davransaydı sen ne hissederdin diye sor ona...onun için bukadar emek veriyosunuz ve vericeksiniz de size aynı senin yaptığını yapsa ne hissederdin de...ona göre davransın bi zahmet

Son düzenleme:
canım yaa annenle baban adına çok üzüldüm abin ne kadar düşüncesizmiş öle...ben yeni anne oldum ama bu konuya abinin karısı gözüyle değil annen ve babanın gözünden bakıyorum ve baktığımdada büyük üzüntü duyuyorum abini büyütmek için ne zorluklara ne acılara göğüs gelmişlerdir kimbilir bak benimde kızım var onun için uykusuz kalıyorum aç kalıyorum ilk o doysun diye kendime almıyorum ona alıyorum sırf iyi giyinsin diye ve bana büyüyünce böle davranırsa ben ne kadar üzülürsem annen babanda o kadar üzülmüştür mutlaka..
abinle sen konuş annen ve babanın kırıldığını davranışının yanlış olduğunu ve seninde çocuğunun sana aynı şekilde davransaydı sen ne hissederdin diye sor ona...onun için bukadar emek veriyosunuz ve vericeksiniz de size aynı senin yaptığını yapsa ne hissederdin de...ona göre davransın bi zahmet

İnan bana çok üzülüyorum.Hani ben yiğenimle yakın olmayı hayal etmiştim hep. Eğer böyle davranmaya devam ederse öyle bir şey olmayacak ama.Yüz yüze geldiğimiz ilk zamanda konuşacagım bu konuyu.Ama çok ayıp etti... Teşekkür ederim canım yazdıkların ve samimiyetin için

İnan bana çok üzülüyorum.Hani ben yiğenimle yakın olmayı hayal etmiştim hep. Eğer böyle davranmaya devam ederse öyle bir şey olmayacak ama.Yüz yüze geldiğimiz ilk zamanda konuşacagım bu konuyu.Ama çok ayıp etti... Teşekkür ederim canım yazdıkların ve samimiyetin için

ö.dğl...fakat konuşmayı ihmal etme lütfen annen ve babanın üzülmesini istemem çünkü yazık insanlara yaa ne hakkı var bunca emekten sonra bu şekilde davranmasına hani karısı karıştırıyodur ortalığı dicem ama sen başka anlatınca bulamadım sorunun kaynağını...inş bi an önce aklı başına gelir abinin

Son düzenleme:
ö.dğl...fakat konuşmayı ihmal etme lütfen annen ve babanın üzülmesini istemem çünkü yazık insanlara yaa ne hakkı var bunca emekten sonra bu şekilde davranmasına hani karısı karıştırıyodur dicem ama ortalığı sen başka anlatınca bulamadım sorunun kaynağını...inş bi an önce aklı başına gelir abinin

Eşini çok seviyorum.Asla yenge demem abla derim mesela. Öyle bir olasılık yok yani canım teşekkürler

Back