• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğan bebek sarılık

Csmbck

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
3
1
1
28
Kızlar merhaba, 15 günlük bebeğim var hafif sarılık devam ediyor bugün yakın bir arkadaşım 2 çocuk annesi kendisi de sarılık için çocuklarına bir çay bardağına 5-6 damla limon suyu koyup verdim hiç birşeyleri kalmadı dedi daha önce deniyen varmı yorumlarınızı bekliyorum

daha 15 günlük bebeğe limon verilmez. Doktorunuz ne diyorsa onu yapın. Emziriyorsanız bol bol emzirin.

Bence bol bol emzirin .25 -30 günde sarılık geçiyor .Limonu hiç duymadım ama benim bebeğimde de sarılık vardı. Bol bol emzirerek tamamen geçti farklı bir şey vermedim

üfff ne limonu yaa. sakın verme . bol ve sık emzir geçer. benim bebeğiminki öyle geçti. limon asitlidir yakar midesini Allah korusun.

Lütfen milletin lafı ile bebeğe bişey vermeyin.
Ben en yakınlarımın sözlerini dinlediğim içim bebeğim yoğun bakım da yattı. Emmiyor süt gelmiyor dedim dinletemedim. Beşer 4 er çocuk büyütmüş kv görümce anne abla ya. Ne çektiğimi bir ben bilirim. Ki onlar can ciğer.
Arkadaşlarım (yakın gördüğüm ya da sandığım) şunu yap bunu yap dediği şeyleri (ki dinlemedim) kendilerinin tam tersini yaptığını öğrendim. İnsanlar dostluğa yapmaz çoğu zaman. Bol bol emzirin.dr ye sorun. Ben neredeyse kaka rengini bile soruyorum artık.

24 günlük kızım var. Bizde de sarılık vardı. Değeri 17 ye kadar çıkmıştı. Doktorumuz sık sık emzir dedi ve ek olarak mamaya başlattı 15. günde değeri 11 e kadar düştü. Yarın tekrardan kontrole gideceğiz. Biz sarılığı bu şekilde atlattık

Henüz sindirim sistemi gelişmemiş bir bebeğe su dahi verilmemesi gerekirken asidik limon lütfen yapmayın. Allah aşkına etraftaki kimseyi dinlemeyin sadece doktorunuzu dinleyin. Bunun tek yolu sürekli , sık sık emzirmek ya da mama desteği vermektir. Geçmiş olsun. Sütünüz bol olsun❤️

Kesinlikle böyle bir şey yapmayın maf olur midesi bağırsakları el kadar bebek zaten 15 günlük olmuş tehlikeli zamanı atlatmiş 40 güne kadar normal en son gözden geçer sarılık bol çiş yaparak atacak bol bol emzirin

Kesinlikle vermeyin. Size önerilen yöntem modern tıp henüz gelişmemişken yetişkin insanlara sarılığı ki o yenidoğan sarılığı bile değil hepatitli hastalara geçer diye verilen tedavi zannedilen yöntem. Her istedikçe emzirin alarm kurun uykusundan uyandırın sütünüz yetmiyorsa mama ile destekleyin ama kesinlikle limon vermeyin. Başka annelerin değil doktorunuzun tavsiyesine uyun.

Back