- 2 Kasım 2011
- 44
- 3
-
- Konu Sahibi aysunandaysun
mrb arkadaşlar
24 gün önce bebeğim oldu ve doğduğu günden itibaren her emmede fışkırtarak kusuyor aç kaldığı içinde sürekli olarak emmek istiyor ,sütüm yeterli gelmediğinde günde 1 defa mama veriyorum.doktora götürdüm reflü olabilir dedi her geçen gün kusması artıyor bütün günüm sadece emzirmek ve bebeğimin kustuğu üstünü değiştirmekle geçiyor.
lütfen bilen yaşayan varsa yazsın çok kötüyüm.
merhaba kızlar ,
benimde bebeğim 43 günlük, malesef arada fışkırır tarzda ağzından burnuından kusuyor.Bazen de kesik kesik kususyor...Dr idrar tahlili istedi ve yaptırdık, temiz çıktı, kilo alımı da normal olduğu için Dr umuz yapacak birşeyin olmadığını söyledi.Oğlum aynı zamanda çok gazlı..özellikle aşağıdan gaz çıkarırken yukarıya baskı yapıp çıkarabiliyor.Kusma problemi çok zor..kış olduğu için üstü , sırt, kolları ıslanabiliyor ve kıyafet değişitirmek zaten bir işkence... inşallah en kısa sürede kusmalardan kurtulabilirirz...
Benim oğlumda o sıralar fışkırtarak kusardı doktor reflü olduğunu söyledi.Göğüslerim mantar olduğu için bir süre mama verdim mamayı inanılmaz kusuyordu doktor aptamil ar yada humana ar dedi ikiside kabız yaptı zaten gazlıydı kullanmadık,her mamayı denedik bebelacı az kustu.Reflüsü için motilium diye bir ilaç verdi kullandık memnunduk doktorunuza danışın kullanın ama mutlaka doktorunuza danışın.Bir süre sonra kendiliğinden geçti hala kusar gazını çıkarırken ama fışkırtarak değil.
benım kızımda kıs bebegı ekım dogumlu...kısın bebek bakımı ınanılmaz zorlasıyor yaza nıspeten..bılhassa kustugunda temızleme olayı yıkayıp kurutma durumu falan..
benım kızımda ınanılmaz derecede kusuyordu gun ıcersınde 6 7 kez ustunu degıstırdıgımı hatırlarım ve evımın tum peteklerının ustunde kızımın yıkanmıs agız mendıllerının serılı oldugunu...bu durum 4. aya kadar devam ettı bazen arrttı usuttugumde yada o usuttugunde ve cok emdıgınde..bırde gazlı bebekler daha cok kusma olayınıyasıyorkı benım kızım kolık tı var durumu dusun yanı..butun gunum dedıgın gıbı emzırmek ve ust bast degıstırmekle gecıyordu..
kendımce soyle careler buldum..cok zaman ıse yaramıstır..kızımı halıhazırda 5. aylık olmasına ragmen kucagımıza olabılıdıgınce almıyoruz.kucakta hırpalandıkca kusuyor cunku.beslenme ve gaz cıkarma harıcc...yatarken bıraz yuksek bır yastık koyuyorum basının altına..halen ana kucagı kullanıyorum ..yatma degıl hafıf oturur pozısyonunda aylarca onda yatırdım kızımı cunku dik durması gerekıyodu kusmaması ıcın..emzık kusmayı engellıyor cunku bebegı sureklı yutkunduruyor(dr tescıllıdır)..sutun kıvamı cıvık old. kusmaya cok meyıllı oluyor mısal kızım ek gıdaya gectıgınden berı kusmuyor ama bazen devam sutu verdıgımde sut gıbı cıvık old. sut kesıgı gıbı kusuyor...
bu durum 4. aya kadar devam ettı ek gıdaya gecene kadar..kılo alımı ıı old. dr bısey yapmadı zaten cogu bebekte reflu olur..umarım tum bunlar ısıne yarar..