merhaba benim de 2 aylık bebeğim var
kusma sorunu bizde de var malesef, 1 yaşına kadar reflü fizyolojik gelişimi normalse dert etmeye gerek yok
yalnız mama reflüyü artırıyomuş, sıvı olduğu için anne sütü ile daha çok reflü oluyomuş ama sıvı kıvamlı mamaya göre daha az reflü oluyomuş, o yüzden reflülü bebeği olabildiğince anne sütü ile beslemek lazım
mecbur kalındığında reflü için olan mamalardan kullanmalı, 6 aydan sonra katı gıdalara geçince azalıyomuş, ben de onu bekliyorum inşallah
emzik barsak hareketlerini artırdığı için çok faydalıymış ama hala alıştıramadım, mide girişi gelişmemiş ama öğürme refleksi maşallah iyi gelişmiş bizim kızın:))
bir de benim en önemli sorunum uykusu, yatak başını kaldırmamıza rağmen yatırdığım anda midesi ağzına gelip öğürerek uyanıyodu (yan yatırmak lazım) illaki gazını çıkarmak ve besledikten hemen sonra yatırmamak gerektiğinden emdikten sonra kucakta uyumaya alıştı, iyice daldıktan sonra yatırabiliyorum, ona rağmen yatağına koyduğum anda uyanabiliyo, hem kendi uyku kalitesi çok düşüyo hem de ben mahvoluyorum malum, uyku uykunun mayasıdır uykusu kaçarsa daha kötü olur diye kucakta uyuttuğum oluyo
bir de yüzüstü daha rahat ediyo reflü açısından, 1 yaşına kadar boğulma riski yüzünden yüzüstü yatırmayın diyolar ama kafasını artık iyi çeviriyo ve ancak öyle uyuyabildiğinden yatırıyorum ve biraz uyumaya başladık
gittikçe ağırlaşıyor, kucak olayı bizi çok zorlayacağa benziyor, bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşın lütfen, oturunca da ağlıyor, ayakta gezmek istiyor, ilk 3 ay ne kadar kucakta olsa olsun anne sıcaklığını hissetsin çocuk zoruma gitmez ama sonrası için uykuya nasıl alıştıracağımı düşünüyorum kara kara
sallamaya bile razı olabiliyomuş insan