• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni dogan bebegi ilk ne zaman disari cikarabilirim??

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
16
0
- Yurtdışı
merhaba bebegimin 40 gun olmasina az zaman kaldi.,.arada bebegimin hava almasini istiyorum hem bende biraz disari cikarim ama korkuyorum bebege birsey olur yada zararlidir diye..bebegimi ilk ne zaman disari cikabilirim?? su an havada soguk..kis geliyor bilmiyorum ne yapacagim?? yardimci olan olursa cok sevinirim..

ben 12 günlükken çıkaRdım valla doktorumuz da engel olmadı çık çık sanada bebeğede iyi gelir dedi:34:

cık tabi :34: dısarıda senin de havan deişir.acık hava ikinizede iyi gelir.eğer cok soğuksa 1 saatliğine avm lere de gidebilirsiniz.ama kimsenin ellemesine izin verme.:34:

bence geç bile kalmışsın çıkmakta. Evde kaldıkça senin ruhun sıkılır, bebegin de sıkılır haliyle. Bence biran önce çıkın, ev gezmesi olabilir ya da kapalı biryerde yemek yemeye gidin.

biz de 6 gunlukken doktora oradan da markete gitmistik. ama soguksa dikkat et, o donemde daha bagisiklik sistemleri zayif oldugu icin daha dikkatli davranmak gerekiyor. ev gezmesine ise 36 gunluk falandi gittigimizde.

gec kalmisim dimi yaa..bugun annemle ikimiz ciktik kizimi babasina emanet ettik..havam degisti walla..kizimida 40 dolmasina karar verdik..cok kücük dogdu annem anca 40 gunu bekle diyor..korkuyoruz hasta olacak diye..Allahim sen koru ..

bence cıkmak sorun degil, sonucta hastaneye icin kac kere cıktık biz ama iki sorun var birincisi kısın hava gercekten cocukları carpabiliyor nekadar giydirsende , digeride ev gezmeside olsa ortamda toz mikrop vs varsa cocuk alabilir, bagısıklık sistemleri tam oturmadıgı icin. ozellikle alısveris merkezlerine falan uzun sure goturme bence ortmadaki havayı kac kişi soluyor orda cok tehlikeli, ben biraz sabret derim, bebegin temiz havaya degil daha cok senin yani annesinin ten kokusuna ihtiyac duyar, yanında ol ona yeter o

bence cıkmak sorun degil, sonucta hastaneye icin kac kere cıktık biz ama iki sorun var birincisi kısın hava gercekten cocukları carpabiliyor nekadar giydirsende , digeride ev gezmeside olsa ortamda toz mikrop vs varsa cocuk alabilir, bagısıklık sistemleri tam oturmadıgı icin. ozellikle alısveris merkezlerine falan uzun sure goturme bence ortmadaki havayı kac kişi soluyor orda cok tehlikeli, ben biraz sabret derim, bebegin temiz havaya degil daha cok senin yani annesinin ten kokusuna ihtiyac duyar, yanında ol ona yeter o

acaba gercekten beni hissediyormu yani benim annesi oldugumu özel biri oldigumu..bunu düsünmek bile heyecan verici.:)) iki gun önce tam kirki doldu yakinda bir arkadas var ona oturmaya götürdüm..butun misafirlik boyunca uyudu bir emek icin uyandi geri uyudu :) birde bugun cikardik doktora gerci arabayla gittik ama seviyor arabayida :)) havalar feci soguk cikaramam fazla ben kizimi hasta olmasindanda cok korkuyorum keske yaz bebegi olsaydi..:(

acaba gercekten beni hissediyormu yani benim annesi oldugumu özel biri oldigumu..bunu düsünmek bile heyecan verici.:)) iki gun önce tam kirki doldu yakinda bir arkadas var ona oturmaya götürdüm..butun misafirlik boyunca uyudu bir emek icin uyandi geri uyudu :) birde bugun cikardik doktora gerci arabayla gittik ama seviyor arabayida :)) havalar feci soguk cikaramam fazla ben kizimi hasta olmasindanda cok korkuyorum keske yaz bebegi olsaydi..:(

:nazar::nazar::nazar: allah bebegını sana bagıslasın canım...

benım bı tanıdıgım bı haftalık bebegı dugune goturmustu bde bebek kucaktan kucaga gezıyodu :1:

canim allah bebegini size bagislasin:nazar:

canim ben yurt disinda kaliyorum ve burdaki insanlar bebek dogar dogmaz disari cikartiyorlar hani oyle 40 falan beklemiyorlar. ayrica temiz hava herzaman iyidir. bebegini siki giyindir ve bebeginde temiz hava alsin. ve unutma bebekken disariya alisan bebekler kolay kolay hastalanmazlar.

Bencede 40 ci günün dolmasini bekle zaten havalar cok soguk olmaya basladi hani hic olmadi kendin annene fln emanet edersin bebegini ve yalniz cikarsin bu arada allah bebeginizi size bagaslasin.. Birde Hastane yani tr de de öylemi bilmiyorum ama Almanyada hastanede Kitaplar veriyorlar onlarin icinde cok yararli yazilar var mesela bebek ilk zamanlar seni kendi diye görüyormus yani sen ve o birsiniz gibi :) almanca daha iyi anlatirdim ya neyse :D

Bencede 40 ci günün dolmasini bekle zaten havalar cok soguk olmaya basladi hani hic olmadi kendin annene fln emanet edersin bebegini ve yalniz cikarsin bu arada allah bebeginizi size bagaslasin.. Birde Hastane yani tr de de öylemi bilmiyorum ama Almanyada hastanede Kitaplar veriyorlar onlarin icinde cok yararli yazilar var mesela bebek ilk zamanlar seni kendi diye görüyormus yani sen ve o birsiniz gibi :) almanca daha iyi anlatirdim ya neyse :D

aaa gercektenmi cok ilginc..evet cok kagtlar kitaplar verildi..esim inceler benim almancam cok iyi degil..ben kendim nette arastiirm bircok seyi..kizimin 40 gunu doldu sükür..bakislari degisti biraz biraz hala bazan sasi bakiyor ama artik takip ediyor..ve guluyor :)

ben herkeze bi daha doğurusam yaza gelmesini istiyorum diye haykırıyorum valla..

çok sıkıldımmmmmm...

bbiizimde 40ımıza 7 gün kaldı...

ama hastane dışında pek çıkarma taraftarı değilim... hasta falan olursa çok üzülürüm

biz 7. günü ev gezmesine gittik onun dışında doktorumuzun söylediği avmler hariç güzelce giydirip açık havaya çıkabilirsin dedi avmler mikrop yuvası en az zarar soğuktan gelir demişti ve bizde dışarı çıkmaya dünden razı olduğumuz için neredeyse hergün dışardayız maşşallahımız var :))

biz 7. günü ev gezmesine gittik onun dışında doktorumuzun söylediği avmler hariç güzelce giydirip açık havaya çıkabilirsin dedi avmler mikrop yuvası en az zarar soğuktan gelir demişti ve bizde dışarı çıkmaya dünden razı olduğumuz için neredeyse hergün dışardayız maşşallahımız var :))

bu havada her gün çıkarıyomusun inanamıyorummmm

kaç aylık bebeğin...

bi de istanbuldamı yaşıyorsun :))))

bu havada her gün çıkarıyomusun inanamıyorummmm

kaç aylık bebeğin...

bi de istanbuldamı yaşıyorsun :))))

kızım 1.5 aylık yani 7 haftalık diyelim
inanılmicak kısmını pek anlamadım :D her gün demeyelim ama 2 günde bir çıkıyoruz ev gezmesi markete vs ama en fazla 2 saat kalabiliyoruz acıkıyoruz :))

ayrıca istanbulun farkı ne olabilir ki

Son düzenleme:
kızım 1.5 aylık yani 7 haftalık diyelim
inanılmicak kısmını pek anlamadım :D her gün demeyelim ama 2 günde bir çıkıyoruz ev gezmesi markete vs ama en fazla 2 saat kalabiliyoruz acıkıyoruz :))

ayrıca istanbulun farkı ne olabilir ki

ben çok pimpirikliyim sanırım... çok korkuyorum.. ama çok haklısın aslında çıkarmak lazım... böyle insanların çıkardığını okuyunca bu kadar pimpirikli olmanın ne kadar yanlış olduğunu anlıyor...

ayrıca istanbuldamısın diye sormam tamamen meraktan... bi farkı olacağından değil...

ben çok pimpirikliyim sanırım... çok korkuyorum.. ama çok haklısın aslında çıkarmak lazım... böyle insanların çıkardığını okuyunca bu kadar pimpirikli olmanın ne kadar yanlış olduğunu anlıyor...

ayrıca istanbuldamısın diye sormam tamamen meraktan... bi farkı olacağından değil...

ben sadece bir kere cikardim onun disinda iki kere doktora gittik oda arabyla tabi..annem burda izin vermiyor bebegim kücük dogdu ya daha yeni dogan bir bebegin kilsosuna daha yeni geldi annem kendini toparlasin hasta olursa mahvolursun diyor . korkutuyor yani..evdeyiz arada ben anneme yada eisme birakip kendim cikiyorum ama kizim evde..

ben sadece bir kere cikardim onun disinda iki kere doktora gittik oda arabyla tabi..annem burda izin vermiyor bebegim kücük dogdu ya daha yeni dogan bir bebegin kilsosuna daha yeni geldi annem kendini toparlasin hasta olursa mahvolursun diyor . korkutuyor yani..evdeyiz arada ben anneme yada eisme birakip kendim cikiyorum ama kizim evde..

cnm benim kızımda 2375 doğdu hastaneden 2100 çıktık aynı şekilde annemde bana çıkarma hasta edersin bilmem ne bi sürü şey söyledi biz 7. günü dışardaydık
bana göre önlemini alırsan hiçbişicikler olmaz bebişlerimize nasıl alışırlarsa öle gidio
mesela benim bi arkadaşım oğlunu öyle sıcağa alıştırmışki çocuğun altını açarken bile çocuk titriyo düşünün artık o çocuğun dışarı çıktığı halini yaptığı bana göre iyilik değil aksine kötülük o çocuk ileride en ufk bi rüzgarda hasta olur
hem benim kızım dışarı çıktığımız günlerde inanın daha güzel uyuyo siz bile temiz hava alınca rahatlamıyomusunuz o da aynen o şekilde
yani bu benim düşüncem herkes çıakrmk zorunda tabiki değil

Back