• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Çıkan Granit Tencere veya Tava Alan, Kullanan Var mı?

teşekkür ederim.biz de döküm tencere vardı cidden ağır oluyor o.bu o kadar ağır değil teflon dan biraz ağır.metalle çizdik vs bir şey olmadı.döküm tencereler vardı evde onlarda çizilme oldu. 5 yıl da garantisi varmış.ama dökümler gibi fırına girmiyormuş tencereler:KK43:
Karacalarda 10 sene garanti var diye biliyorum. Hatta web sitelerinde de yazıyor. Yanlış söylemiş olmasınlar!
Bende dökümün hem tavası hem tenceresi var; cidden ağır oluyor ama yemekleri harika yapıyor. Granitin fırına girmemesi sanırım pişirme özelliğinden dolayı. Taşta pişirir gibi ağır ve güzel pişirdiği için bence gerek olmaz tekrar fırına atmaya. Fırında biraz daha pişirince ayrı bir lezzeti oluyor o ayrı;)

Karacalarda 10 sene garanti var diye biliyorum. Hatta web sitelerinde de yazıyor. Yanlış söylemiş olmasınlar!
Bende dökümün hem tavası hem tenceresi var; cidden ağır oluyor ama yemekleri harika yapıyor. Granitin fırına girmemesi sanırım pişirme özelliğinden dolayı. Taşta pişirir gibi ağır ve güzel pişirdiği için bence gerek olmaz tekrar fırına atmaya. Fırında biraz daha pişirince ayrı bir lezzeti oluyor o ayrı:KK66:

merhaba

set bugün geldi bir iki güne kullanırız.yorumlarımı yazarım yine.

merhaba

set bugün geldi bir iki güne kullanırız.yorumlarımı yazarım yine.

valla ben de merak ediyorum, tat değişikliği falan olcak mı acaba, altını kapattıktan sonra soğuma süresi normal tencerelerle aynı mı falan, bi de yüzey tamamen granit mi yoksa bi kaplama daha atılmış mı onu merak ediyorum

valla ben de merak ediyorum, tat değişikliği falan olcak mı acaba, altını kapattıktan sonra soğuma süresi normal tencerelerle aynı mı falan, bi de yüzey tamamen granit mi yoksa bi kaplama daha atılmış mı onu merak ediyorum

bugün yaprak sarma pişirdik deneme amaçlı nasıl olacak diye sıcaklığı baya bir süre koruyor.5 katmandan oluşuyormuş.ayrı ayrı her biri farklı bir madde.ben yazarım neler olduğunu fırsat bulunca.

benim hoşuma gitti ama et yemeği sebze falan pişirince tat farklılığı daha net olur tabi.yaprak da pek anlaşılmaz.
bugün evdeki yemekler bitince yarın da yemek pişer yorumlarımı yazarım.
bir de sahan ını da aldık yarın bir omlet ya da yumurta pişireceğim.onu da merak ediyorum nasıl diye.

bugün yaprak sarma pişirdik deneme amaçlı nasıl olacak diye sıcaklığı baya bir süre koruyor.5 katmandan oluşuyormuş.ayrı ayrı her biri farklı bir madde.ben yazarım neler olduğunu fırsat bulunca.

benim hoşuma gitti ama et yemeği sebze falan pişirince tat farklılığı daha net olur tabi.yaprak da pek anlaşılmaz.
bir de sahan ını da aldık yarın bir omlet ya da yumurta pişireceğim.onu da merak ediyorum nasıl diye.

teşekkür ederim canım paylaşımların için bayağı faydalı olcak benim için

Aslında et türü şeyler yorum yapmak için daha iyi bilgi verir. Ama tabiki daha yeni kullanmaya başladın. Takipte kalacağım. Denedikçe yorumlarını yazarsın

Teşekkür ederim hızlı cevabın için:)
Esse'de granit serisi yok maalesef. Karaca ve Falez'de var ama almadan önce kullananların yorumlarını merak ediyorum; bakalım kullanan var mı, cevap yazacak mı?
esse de de granit var, bir beyaz takım bir de gri takım var

esse de de granit var, bir beyaz takım bir de gri takım var
Evet ama ben bu yazıyı yazdıktan sonra satışa çıktı. Hatta yeni ürün diye geçenlerde mail göndermişler. Yani Karaca gibi Falez gibi önceden çıkartmadılar ki Esse'yi de devamlı takip ederim zaten. Mail den sonra da hemen tıklayıp baktım ve dışının da granit kaplama oluşu ilgimi çekti

Aslında et türü şeyler yorum yapmak için daha iyi bilgi verir. Ama tabiki daha yeni kullanmaya başladın. Takipte kalacağım. Denedikçe yorumlarını yazarsın

teşekkür ederim canım paylaşımların için bayağı faydalı olcak benim için

Bugün et yapıp deneyeceğiz bir de pilav.Bu arada sahanda yumurta yaptım.Ben normalde yumurta konusunda hep şikayet ederim devamlı yapışıyordu döküm de de teflonda da.Gerçekten çok güzel pişti.Hiç tavaya yapışmadan bütün bir şekilde tabağa alabildim.Tabi belki ilk kullanım olduğu için böyle sonuç vermiş de olabilir.Kullandıkça ne olur bilmiyorum.

Not: Grill tava da et yapınca yorumlarımı yazarım hanımlar.

Evet ama ben bu yazıyı yazdıktan sonra satışa çıktı. Hatta yeni ürün diye geçenlerde mail göndermişler. Yani Karaca gibi Falez gibi önceden çıkartmadılar ki Esse'yi de devamlı takip ederim zaten. Mail den sonra da hemen tıklayıp baktım ve dışının da granit kaplama oluşu ilgimi çekti
ben bir ay önce esse nin mağazasında görmüştüm

ben bir ay önce esse nin mağazasında görmüştüm
1 ay önce ne zaman gördünüz ve hangi mağazasında gördünüz? Yazarsanız bir sorayım Esse'nin benim oturduğum yerdeki mağaza müdürünü tanıyorum çünkü
Ayrıca ben de dediğim gibi 1o gün önce gittiğimde yoktu, bazı ürünleri ilk internet mağazalarında satarlar ya da aynı anda satışa çıkarırlar ve orayı da 4-5 günde bir takip ederim, daha yeni gördüm web mağazasında[/QUOTE]

belki o mağazaya geç gitmiştir
Web mağazasında da yoktu ama! Neyse belki yanlış gördünüz zaten topiği açma sebebim de esse ye geldi mi gelmedi mi değil kullanan var mı diye! :)Bir arkadaşımız almış kullanmaya başlamış. Zaten ilk başta Karaca çıkardı sonra Falez. Bunların da geçmişi 2 ay. Kullananlar da, bu ürünü çıkartan firmalar da çok az.
Sizin mesajınız üzerine pazar günü gittim, piyasaya yeni çıktı, hemen almayın, biraz bekleyin. İndirimler başlar dediler. Bakalım! Bekleyelim biraz daha

Web mağazasında da yoktu ama! Neyse belki yanlış gördünüz zaten topiği açma sebebim de esse ye geldi mi gelmedi mi değil kullanan var mı diye! :)Bir arkadaşımız almış kullanmaya başlamış. Zaten ilk başta Karaca çıkardı sonra Falez. Bunların da geçmişi 2 ay. Kullananlar da, bu ürünü çıkartan firmalar da çok az.
Sizin mesajınız üzerine pazar günü gittim, piyasaya yeni çıktı, hemen almayın, biraz bekleyin. İndirimler başlar dediler. Bakalım! Bekleyelim biraz daha
yanlış görmedim bizzat gidip esse de inceledim...

yanlış görmedim bizzat gidip esse de inceledim...
Mağazadakiler de ısrarla 1 hafta oldu dediler. Hangi mağaza biliyor musunuz dediler, bilmediğimi söyledim. Yoksa arayıp soracaklardı
Dediğim gibi erken veya geç çıkması önemli değil. Onların dediğine güvenerek biraz daha bekleyeceğim.

ben de çeyizim için bernardodan aldım granit tencere ve tavalarımı ama şubatta gelecek umutluyum açıkçası

Tencere tava deneyimlerimi yazmayı unutmuşum hanımlar.

Sahan ı yazmıştım hiç yapışma olmuyor yıkaması vs. çok rahat.
Pilav yaptık tencere yağ biraz geç kızıyor yani tel şehriyeler baya bir geç kavruldu.Yağ kızmadığı için.Neyse pilavı yaptık suyunu çekmiş ben biraz ocakta unutmuşum:KK53: ama yapışmamış hiç tencereye:KK48:

Ete gelince onu grill tava da yaptık.Hiç yapışmıyor o da yağsız pişmesine rağmen.Tek sorun biraz geç ısınıyor olması.Ama ısınınca da çok güzel pişiriyor.Özellikle yağsız ve az yağlı yiyenler için ideal.Bu arada tavuk kanatta pişirdik normalde döküm de yapışıyordu hep (yağsız yaptığımız) için granitte hiç yapışma sorunu olmadı.Ağırlığı da dökümden hafif olduğu için yıkaması da kolay(Ben dökümün çok ağır olmasından şikayetçiydim).Bulaşık makinesine atılabiliyor ama ben ömrü uzun olsun diye atmıyorum.

Arkadaşlar Özdilekte indirimde bir tencere alana bir tencere bedava tavsiye ederim ben aldım ve hemen kullandım harika pişiriyor çok beğendim.Çok uygun fiyata geldi.Kalitesi de iyi hem Türk malı Karacanın balık tavasını almıştım geri iade etmiştim bir daha da karaca marka almam diye karar vermiştim bu tencereyi bulduğuma çok sevindim... Tencerenin geç ısınması beni çok rahatsız etmedi yani o yüzden tencereyi almamazlık etmezdim ben olsam..

Back
X