• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Başlangıçlar..

Velovis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2018
227
318
53
Kızlar Merhaba,

3 yıldan beri kamu bağlantıları olan bir özel şirkette iyi bir pozisyonda çalışıyorum. İşe mezun olur olmaz 20 yaşımda başladım. Şuan İşletme bölümü üzerinden lisans tamamlıyorum.

Ocak ayından itibaren DGS sınavına hazırlanmaya başladım. İstediğim bölüm Yönetim Bilişim Sistemleri. Fakat yaşla ilgili çekincelerim var.. Şuan 24 yaşıma girmek üzereyim ve tekrardan üniversiteye başlarsam hazırlıkla birlikte 5 sene okuyacağım.

Kurumsal ve çok rahat bir işim var fakat yaptığım işe ve bazı yöneticilere pek ısınamadım. Bide rahatsızlıklarım nedeni ile geçmişte üniversite sınavına hazırlanamadığım için iki senelik bir bölüm okudum. Kendimi biraz harcanmış gibi hissediyorum. Bu histen bir türlü kurtulamıyorum. Sizce kazanabilirsem işi bırakıp tekrardan okula dönmeli miyim? Mezun olduğumda yaşım neredeyse 30'a dayanmış olacak..

Yeni bir başlangıç yapmak için çok mu geç kaldım?

Son düzenleme:
Hiçbir zaman geç değil. Benim emekli beden eğitimi öğretmeni psikolog arkadaşım var, birkaç sene önce mezun oldu. :) Torunu falan oldu hatta geçenlerde.

O sinava girmesen de 30 olacaksin ..
Ama sansliymissiniz lise mezunu olarak iyi bir pozisyonda calismak herkese nasip olmaz

Bence yeriniz gayet iyi yani sıkıntı edecek birşey yok . Ben 2 üniversite mezunuyum ama güzel bir iş nasip olmadı kıymetini bilin bence

bölümü okumanın size faydası olacak mı?
sonuçta diploma size meslek kazandırmıyor.
tecrübeyle de belli bir konum elde etmişsiniz.
lisansı tamamlayıp yüksek lisans düşünün bence..

O sinava girmesen de 30 olacaksin ..
Ama sansliymissiniz lise mezunu olarak iyi bir pozisyonda calismak herkese nasip olmaz
Lise mezunu değilim önlisans mezunuyum. Fakat şuan yaptığım işi yapan kişilerin mezun olduğu bölüm Endüstri Mühendisliği vb. bölümler. O yüzden aklım karışıyor biraz açıkcası..

Hiçbir zaman geç değil. Benim emekli beden eğitimi öğretmeni psikolog arkadaşım var, birkaç sene önce mezun oldu. :) Torunu falan oldu hatta geçenlerde.
Ne kadar güzel.. Ben kendimi şimdiden her şeye geç kalmış hissediyorum. O yüzden de tereddüt yaşıyorum okul konusunda..

bölümü okumanın size faydası olacak mı?
sonuçta diploma size meslek kazandırmıyor.
tecrübeyle de belli bir konum elde etmişsiniz.
lisansı tamamlayıp yüksek lisans düşünün bence..
Fazlasıyla faydası olacak diyebilirim. Şuan yaptığım işi yapan kişilerin mezun olduğu bölüm Endüstri Mühendisliği vb. bölümler ama ben yinede tatmin olamıyorum eğitim ve iş konusunda. Dediğiniz gibi yüksek lisans da iyi bir seçenek olabilir benim için.

Bence yeriniz gayet iyi yani sıkıntı edecek birşey yok . Ben 2 üniversite mezunuyum ama güzel bir iş nasip olmadı kıymetini bilin bence
Evet iş konusunda mucize yaşadım resmen.. 1 ay staj yaptığım kurum beni final haftamda işe çağırdı yetiştirmek üzere. İnşallah sizde emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Evet iş konusunda mucize yaşadım resmen.. 1 ay staj yaptığım kurum beni final haftamda işe çağırdı yetiştirmek üzere. İnşallah sizde emeklerinizin karşılığını alırsınız.
O yüzden cidden macera arama şuna zaten piyasa berbat inan iş filan yok

DGS sınavına girmek yerine Yönetim Bilişim Sistemleri yüksek lisans yapmak daha mantıklı gibi görünüyor.Tezli veya tezsiz yada uzaktan eğitim yapabilirsiniz.Hem işinizide kaybetmemiş olursunuz.Ama eğitim için değil 24 hiçbir yaş geç değildir.

Dışardan okuyun bence çünkü iyi bir iş her zaman bulunmuyor dışarısı iyi bölüm bitiren işsiz insanlarla dolu

Dışardan okuyun bence çünkü iyi bir iş her zaman bulunmuyor dışarısı iyi bölüm bitiren işsiz insanlarla dolu
DGS sınavına girmek yerine Yönetim Bilişim Sistemleri yüksek lisans yapmak daha mantıklı gibi görünüyor.Tezli veya tezsiz yada uzaktan eğitim yapabilirsiniz.Hem işinizide kaybetmemiş olursunuz.Ama eğitim için değil 24 hiçbir yaş geç değildir.
Yüksek lisans seçeneğini de araştıracağım. Teşekkürler :)

Back