• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni anneyim yetisemiyorum? :(

Nida1234

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
473
64
18
Yeni anneyim. Bebegim 2,5aylik ve cok sukur uyumlu bazen yoruyor ister istemez. Bebekten ömce bende calisiyordum simdi annelik iznine ayrildim.
Esim yardimcidir ev islerine ama yetmiyor:(
Tum gun hem bebek, yuruyus, yemek vs derken cok yoruluyorum.
Esim oruc tutuyor oyuzden ayni sıklıkla yardimci olamiyor ama camasir varsa katlar bulasik makinasini bosaltir vs vs. Bilmiyorum benmi tuhafim son guc yapmaya calisiyorum herseye. Bebegimle ilgilenmeyi en ön planda tutuyorum ama cok yoruluyorum. Yemek pisirirken 2-3 gunluk yapiyorumki hergun ugrasmayim ama surekli bisey kaliyor3.
Surekli alisveris listesini guncellemektem yoruldym esime 2 yildir diyorum yinede yapmiyo, cogu alisverisi kemdim yapiyorum arada o yapiyo ama bilmiyorum. Evin ici toz göturiyor ustelik kedimiz var daha kolay toz oluyor. Annem calisan kadin, kvyede hadi gel ev islerini yap diyemem:(

Merak ediyorum sizler ne durumdasiniz? Kisisel bakim fln gectim dus alabilirsem kafi

O tempoya alışıyor insan. Bebeğim olmadan önce bir şekilde planlanır yapılır yapılmazsa da kalsın bebekten önemli değil diyordum.
Ama şu anki fikirlerim böyle değil. Evin düzenli olması da yemek yapılması da önemli ve bu süreçlere bebeğimi de dahil etmeyi öğrendim. Önce pusetiyle sonra ana kucağıyla şimdi de yanımda dolanıyor o da alıştı. Çünkü bebek uyuduğu an bir saat sessizlikte boş durmak istiyorum :) Onu yapmazsam çok gergin ve sürükleniyor hissediyorum.
Herkes benim gibi düşünmeyebilir ama ben evim dağınıkken çocuğumun oyununa odaklanamıyordum ve beceriksiz olduğumu düşünüp mutsuz oluyordum. Ama benim takıntım da var kimseye ev işimi yaptıramıyorum annem dahil :)
Saatlerimiz düzene girdi o nedenle artık parçalanmıyorum kızıma faydalı şeyleri ön planda tutuyorum ve plan yapmıyorum. Plan yapmayınca rahatladım 😂

Yeni anneyim. Bebegim 2,5aylik ve cok sukur uyumlu bazen yoruyor ister istemez. Bebekten ömce bende calisiyordum simdi annelik iznine ayrildim.
Esim oruc tutuyor oyuzden ayni sıklıkla yardimci olamiyor ama camasir varsa katlar bulasik makinasini bosaltir vs vs. Bilmiyorum benmi tuhafim son guc yapmaya calisiyorum herseye. Bebegimle ilgilenmeyi en ön planda tutuyorum ama cok yoruluyorum. Yemek pisirirken 2-3 gunluk yapiyorumki hergun ugrasmayim ama surekli bisey kaliyor3.
Surekli alisveris listesini guncellemektem yoruldym esime 2 yildir diyorum yinede yapmiyo, cogu alisverisi kemdim yapiyorum arada o yapiyo ama bilmiyorum. Evin ici toz göturiyor ustelik kedimiz var daha kolay toz oluyor. Annem calisan kadin, kvyede hadi gel ev islerini yap diyemem:(

Merak ediyorum sizler ne durumdasiniz? Kisisel bakim fln gectim dus alabilirsem kafi
E bazı şeyler de eksik kalır ama mecbur yani. Bu süreçte herşeyin dörtlük olmasını beklersen üzülürsün.
Misal ben çok taktım kafaya yetemiyorum vs vs. Diye diye sütüm kesildi.
Yapma.

Yürürüş yapıp duş mu alamıyorsunız 😊 Bakın ne güzel eşiniz de yardımcıymış maşallah. Bence siz biraz mükemmelliyetcisiniz.. Bebekle maalesef hep bişeyler yarım kalır hiçbişey tam olmaz ama siz de buna alışmalısınız bu normal bişey şuan için herşeye yetişmek imkansız. Şükrünüzü arttırın ki gücünüz de artsın. Zor bişey evet söylediklerinizin hepsini bende yaşadım yeri geldi bunaldım yeri geldi ağladım yeri geldi sabahlara kadar emzirdim. Ama geçti.. 2 yaşa kadar sabr gerekiyor kendinizi motive edeceğini düşündüğünüz şeyleri yapmaya çalışın eşinizden de bu konuda yardım isteyin ❣

valla bi gün süpürme kalıyır, diğer gün toz alma, bi gün çamaşırlar falan falan.. yani tek bir günde her seyi yapıcam diye paralamıyorum kendimi. hatta dün yemek de yapmadım mesela, dısarıdan söyledik.

esim eve gelince de her gün 2 saat bebişle ilgileniyor. ben de o ara duş, kişisel bakım falan yapıyorum. kasmayın valla her seye yetişicem diye. öenmli olan sizin ve bebeğinizin iyi hissetmesi

Daha yenisin zamanla alisacaksin.benim 9 aylık ve 9 yaşında kızlarım var.evin bütün herşeyi bende.gunluk yemek temizlik herşey bana bakıyor.esim sağolsun yardım etmeye çalışıyor ama yetmiyor.bi süre sonra alisiyosun sende alışacaksin

Normal bunlar. Hiçbir zaman tam anlamıyla istediğiniz gibi olmayacak zaten. Evin isi normalde bile bitmiyor ki bebekle aşırı zor oluyor. Insan bazen bir nefes almaya vakit bulamiyor. Çok iyi anlıyorum seni. Soyle ki sen hersey mükemmel olsun kafasindan çıkacaksın yavaşça. Bırak bazi işlerde kalsın. Maddi durumunuz ne bilmiyorum ama ben temizlik için yardımcı almistim aşırı rahatlmisti beni. Anneniz ve kayinvalidenize dondurucuya koymalik şeyler yapmalarini rica edin mesela. Bir haftasonu doldurursunuz sizi biraz rahat ettirir. Yardim isteyin açıkçası cevrenizden cekinmeyin. Etmeyen etmez bir daha da istemezsiniz olur biter. Yani kısaca küçük pratik çözümler bulmaya alışacaksınız. Ama yorgunluk , asla yetisememe hissi her daim devam 😄

Ya temizlik ya camasir ya alisveris…
Alışverişe yetişecek bir şey yok ki online sipariş vereceksiniz eve gelecek . Eşiniz bence gayet yardımcıymış . Benim eşim 0 yardımcıydı sizi şanslı gördüm . Günlük yemek yapmıyormışsınız onunla da fazla zaman geçirmiyorsunuz . Bebek kolik filan da değil . Üzülerek söylüyorum şuan baya iyi ilerde bebek hareket etmeye başlayınca herşey daha zor olacak . Bir süre sonra tempoya alışacaksınız . Vitamin değerlerinize baktırın eksik olmasın gününüzü rutine koymaya bakın çocuk uyku saatlerini takip edin bir süre sonra uyku düzeni yapmanız gerekiyor .çocuğu erken uyutmaya alıştırırsanız akşamları kendinize zaman kalır .kurutma makinanız dik süpürgeniz ve robot süpürgeniz var mı ?

Valla eşiniz işe el atacak. Ben öyle çözüm buldum. Siz mesela çalışırken eve gelip ev işi yapıyorsunuzdur. Haftasonu da ek temizlik vs. Er eşiniz de yapacak. Alın karsınıza taleplerinizi sıralayın.
Alışverişi de kavga edin yapsın siz nasıl yapacaksınız bebekle. Haftalık liste verin herşeyi yazın. İşten gelirken de bir ekmek alsım gelsin ek olarak.

Hatta bu duruma hamileyken alıştırmanız lazomdı eşinizi. Yok öyle yağma yani.

Bebeğim 1 yaşına girecek, yazdıklarınız hâlâ aynı 😂 alışıyo insan. Hem tempoya hem de eksikliklere. İşlerimi cogunlukla kızımla beraber yapmaya çalışıyorum. 6 aydan sonra mutfak tezgahına vantuzlu oturaklardan koydum yemek yapacak vaktim oluyor mesela bikac aydır. Eline oyalanacagi havuç vs veriyorum kemiriyor ya da silikon kaşık veriyorum oynuyor beni izliyor. Makineyi aynı şekilde bosaltiyorum. Evi supururken o da peşimden emekliyor takılıyor, Vileda deseniz aynı. Benim de kedim var günde üç beş kere süpürge açıyorum en baştan beri. 6aydan sonra emeklemelerle falan daha rahatliyosunuz. O zamana kadar ana kucağı sizi rahatlatır. Ayak uydurmayi ogreniyosunuz zaman icinde

üzülme. bende çocuk yok. çok titiz biri değilim ama ben bile yetişemiyorum. gün içinde dışarı çıkarsam o gün hiç oluyor. evde full time oturup tüm gün temizlik yapmak lazım ama bende o yok. her şeye yetmek zorunda değiliz. benim gibi esnek ol. boşverrrrr.

Yetişmek zorunda değilsiniz. Önceliğiniz kendiniz ve bebeğiniz, onun bakımı ve onla geçirdiğiniz zaman olsun. Gerisi olduğu kadar. Olmasa da sorun etmeyin. Bebeğiniz büyüyecek, bu zamanları geri gelmeyecek ama diğer işler ömür boyu bitmeyecek.

4 aylık çocuğum var desteksiz bakıyoruz eşimle ayrıca 2 miz de çalışıyoruz
Yazdığınız yorum çok acımasızca neden zorlanan bir kadına böyle şeyler yazma ihtiyacı hissediyorsunuz?

Ya temizlik ya camasir ya alisveris…
Alışverişi eşinize yaptırın muhakkak. Yemek, temizlik de olduğu kadar bu süreçte. Elbette bir şeyler eksik kalacak. Her şeyin öncesi gibi dört dörtlük olması için kendinizi yormayın. Temizliği hafta sonu, bebeğiniz uyurken beraber yapmaya çalışın. Hafta içi de genel bir düzende olsanız kafi.

Back
X