Bebek Beslenmesi Yeni anneyim çok acemiyim lütfen yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

merrrkurrr

dermansız dert yokmus
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2015
99
38
18
33
Arkadaşlar 4gün önce mecburi sezeryan ile Doğum yaptım Doğuma 19gün varken ve herşey yolundayken maalesef. Ağrılarım var göğüs ucum yok ve çok acıyor oğlum doymuyor emzirmeye çalışıyorum silikon uçla, sütüm az ve ilk başta iki gün kaşıkla mama verdik, şimdi de resmen bunalıma girdim lütfen bilen anlayan bi fikir versin bi öneride bulunsun.

Canım silikon ucu tutması daha zor krem sürüp emzirebilirsin sık sık emzir memeden hiç ayırma bu şekilde sütün artar. Sağmak daha çok canını acıtır bence

lansinoh un göğüs ucu çıkartıcısı var.. kullanabilirsin.. silikon ucu kullanma derim zaten sütten çok hava yutuyor bence.. stres olma bu günlerin geçeceğini bil ve sabret.. bol su ve maalesef her şeye rağmen bol bol emzirmek.. sütün artınca mamaya da gerek kalmayacak.. kaşıkla verilmesi çok doğru.. biberon kullanmayın..

1. Sakin ol

Mama vermek kötü bir sey değil.

Sutun emzirdikce artacak

Emziremiyorsan sağ ve oyle ver.

Ilk zamanlar zor oluyor ama bir hafta sonra alisiyorsun.

Çoğu kişi senin geçtiğin yollardan geçti ve geçmeye devam edecek. Yalnız değilsin .

biberon kullanmanın ne sakıncası var ?kaşıkla zor olursa ki olur ; şırınga ile rahatlıkla verebilirsiniz.

biberon kullanmanın ne sakıncası var ?kaşıkla zor olursa ki olur ; şırınga ile rahatlıkla verebilirsiniz.
ilk aylarda emzik ve biberon önerilmiyor.. özellikle bu tarz emme problemi olanlarda.. çünkü biberondan her istediğinde süt geliyor ve bebek buna alışıyor.. oysa anne memesinden çekerken 2 çekişte 3 çekişte bir süt geliyor.. bebek kolaya alışıp annesinin memesini reddediyor.. bebeğim şuan 42 günlük 5 kere biberon kullandım yani yeni başladım.. günde bir ya da iki günde bir kere içmesine rağmen mememi yakalamakta zorlanmaya başladı.. bugün itibariyle mama vermeme kararı aldım..

Birebir ayni şeyleri yaşadım göğüs ucum küçüktü alamıyordu birde kuvez ayrılığı girince çok zor süreç geçti inan ki hepsi geçiyor ben mecburen sut az olduğundan mama da verdim önce emzirip çok aglarsa mama veriyordum bi süre sonra biberona alıştı mecburen sagip verdim tavsiyem emzirmede istikrarlı ol 20 günlükken kilo kaybı olduğu için AC kalmasin diye diye mamaya alıştı şimdiki aklım olsa biraz daha ustune duserdim ilk çocuk tecrübesizliği diyelim stres yapma moralini yüksek tut

Öncelikle stres yapma, su akıp yolunu bulacak ve bebişin sağlıkla büyüyecek günden güne inşallah.. Benim yavrum mememi güzel kavrayıp, emiyordu fakat; ilk 4 gün küvezde kalmasının da etkisiyle sanıyorum sütüm gelmedi bir türlü. Birkaç gün direttim, çok az mama verdim, bu sefer de sarılık nüksetti, hastanede kaldık bi gece. o korkuyla biberonla mamayı her emzirmeden sonra vermeye başladım, bu sefer biberona alışınca iki kez mememi çekip ağlamaya başladı. Biberonun kolaylığına alışmıştı çünkü. Şimdi ki aklım olsa (ki ikinci bebeğimi bekliyorum, daha temkinli olacağım inş) şırıngayla mama verirdim sadece... Birkaç hafta zorlar belki ama sonunda hem göğüs ucun çıkar hem de sütün gelmeye başlar çokça diye düşünüyorum. Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Cevaplar için çok sağolun arkadaşlar çok şükür atlattık o süreci zorda olsa bebeğim 32günlük oldu bile ve şu an beni emiyor yaklaşık 40dakikadır falan :) şimdi de niye bu kadar uzun ve sürekli emme isteği var diye dert ediyorum deli gibi :)

herkes aynı süreçlerden geçiyormuş meğer :) çok tanıdık geldi yine :) biz 71 gün olduk sana yazdığımdan beridir mama vermiyoruz 1 ay olmuş :) sürekli emme isteği de gazdan olabilir belli zaman sonra o da geçicek :)

Çok iyi ya maşallah bizde günde en fazla iki kere veriyoruz o da toplam 60ml umarım onu da tamamen keseriz bizde :) evet gazımız çok fazla onu da atlatsak bi siz ona nasıl bir çözüm buldunuz birde yalancı emzik kullanıyor musunuz???

Doktorumuz BioGaia ilaç verdi onu kullanıyoruz. Kesin çözüm değil ama hafifletiyor. Evet aventin soothie sini kullandık ama salyalar akmaya başladığındam beri onu da emmiyor atıyor. Bakalım sonumuz hayrolsun :) 60 lık içiyorsa muhtemelen sütün yetiyordur, ona bile gerek yok :) biz 120 içiyorduk, vermicem dedim dakka başı emdi ama başardım :)

Walla çok iyi bazen sütüm hiç olmuyor hissediyorum dolmasını bekleyene kadar mama veriyoruz işte inşallah onu da tamamen bırakırız emziği alınca memeyi almama durumu oldu mu acaba çok korkuyorum ya memeyi unutur beni emmek istemszsr diye

emzik nasılsa boş, emzikten değil de biberondan korkun derim.. ben kaşıkla yedirmiştim hep mamayı, son 5'i biberonla olunca memeyi reddetmeye başlamıştı :) emzikte boş boş emiyor garibim :) biberonda kolaya alışıyor :)

Mantıklı aslında emzik olayı. biberonu da alıyor memeyi de alıyor şükür şu an bir sorun yok umarım ilerde de biberona karşı bir sorun oluşmaz çünkü büyük kolaylık özellikle geceleri ve bir yere gidilince

e tabi biberon her zaman daha rahat.. eğer alışmadı memeyi de emiyor diyorsan problem yok bence.. bizde öyle olmadı, hemen alıştı biberona, sonra da bıraktık zaten..

e tabi biberon her zaman daha rahat.. eğer alışmadı memeyi de emiyor diyorsan problem yok bence.. bizde öyle olmadı, hemen alıştı biberona, sonra da bıraktık zaten..
Biberona alıştığını nasıl anladınız acaba?

Biberona alıştığını nasıl anladınız acaba?
mememi reddetmeye başladı, zorlukla ağzına alıp emmeye başladı.. sonra tabi hepsini bırakınca düzeldi.. her bebek aynı değil ya, sizde öyle olmadıysa bir şikayetiniz yoksa verin nolcak :) bizim avantajımız kaşığa alışmış olması olacak ek gıdaya geçince :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…