Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar oğlum şuan 7.5 aylık emziyorum ama bir sorunum var yemeğime dikkat etmezsem sütüm pek olmuyor çok su içsem de ; halbuki bazı arkakadaşlarımla paylaşıyorum durumu ben öyle değildm dolu dolu olurdu aç da kalsam diyorlar.ben de sürekli yediğim için kilo veremyorum.bir de emzirmek kilo kaybettirir derler ben buna inanmıyorum.sizlern de fikirlerini öğrenmek istiyorum.
üzülme canım bende öyleydim.
tıka basa yersem sütüm gelirdi.onu da beceremedim doğrusu.çocuk emecek diye dobiş olmak akıl karı değil:)
zaten 7.5 aylık olmuş
ben 5-6 ay zor emzirdim
bünye meselesi aslında.
çocuğu 1 yaşını geçmiş ama hala emzirenleri kıskanıyorum nasıl sütleri geliyo şaşıyorum
hayallerim hayal oldu
Kayıtlı Üye
ya emzirmek kilo kaybettirir diyolarda onu diyenler zaten ömrü billah zayıf yaşamış insanlar günde 2 ekmek yiyipte hiiiç kilo almayan insanlar hamileyken biraz kilo alıyolar doğumdan sonrada yeselerde yemeselerde emzirselerde emzirmeselerde yine eski kilolarına dönüyolar 1 2 ay içinde onlarda zannediyoki emzirince kilo veriyoruz benim çevremde emziren hiç kimse 1gr bile veremedi aksine süt gelsin diye hep yediler kilo aldılar ayrıca ben ilk çocukta yedim yedim sütüm gene az geldi 2. çocukta hiiç yemedim hep su içtim gene aynı az geldi yani hani yedikçe gelir diyolarya öyle olmuyo varsa vardır yoksada yoktur
bence sen süt arttırıcı çaylardan iç bolbol çok fazla yeme sütartsın diye karnını doyur yeter sütün artıcaksa artar zaten belkide artık azalıcaktır
humananın çaylarından çok içtim ben ilk aylarda ama faydası olmadı bana malesef.biraz da bünye meselesi olabilir ama benim bünyem sadece yemekle süt üretiyor.hatta bunu bile kendime ispatladım 1 gün boyunca normal beslendim sütüm gelmedi o gün.en azından 1 yaşına kadar beslenmeme dikkat edicem artım ondan sonra kendşme yönelicem.bebişlerimiz için kendmizden fedakarlık ediyoruz umarım bunun karşılığını kilolarımızı vererek alırız arkaaşlar:):):) amin dedğinizi duyar gbiyim :):):):
hayallerim hayal oldu
Kayıtlı Üye
doğum sonrası alınan kilolar 8 ay içerisinde verilmezse ondan sonrası kalıcı oluyormuş yani vermek çooook zorlaşıyor ama napıcaksın bebişler daha önemli dimi bulgur süt arttırırmış rezene çayı tahin helvası boza denemişsindir belkide.
o süt arttırıcı çayı bende kullanmıştım hiç işe yaramamıştı bendede bünye meselesi olduğu doğru yani
ye canım madem sütün yemekle geliyor bırak emsin yavrucak
ben 4 ay emzirebildim yedim su içtim humana çayından içtim hiçbiri kar etmedi
kilolar nasıl olsa gider yeterki emzirme yi kestiğinde boğazını tutmayı bil
bence sakın kilo vericem diye bebeğini sütsüz bırakma
♫♥♥_GLaM_Fa!rY_♥♥	
Kayıtlı Üye
Boğazından kesme canım, aynı şey bende de var. Hamişliğimde 17 kilo aldım (hepsi yağ değildi, çok miktarda su toplamıştım. Çatı darlığından acil sezeryana aldılar. Göbeğim bayağı vardı; 15 kilo verdim 2,5 ay içinde. Rezene çayı iç, süt yapar. Bol bol ye, kiloyu her zaman verirsin. Bebeğin doysun yeter ki...
benim de yemezsem sutum azaliyor,su icsen yeter diyenlere cok sasiyorum
malt içecekleri de çok süt yapıyor..ramazan ayında oruçluyken ikindiden sonra sütüm kalmıyordu..iftarda malt içeceği içtim ertesi gün iftara kadar göğüslerim taş gibiydi diyebilirim..
benim de yemezsem sutum azaliyor,su icsen yeter diyenlere cok sasiyorum
aynen benimde öyle yemezsem birde uykusuz kalırsam azalıyor..beyaz üzüm yiyorum faydasını gördüm
Benim sütüm yememden etkilenmiyor ama oldum olası çok su içerim..Günde rahat 3-4 litreyi buluyodur içtiğim su miktarı..
Ama uykusuzluktan ve yorgunluktan çok etkileniyor sütüm..İlk 6 ay sadece emzirdim ve evde izinliydim..Kızım geceleri pek uyumazdı ama gündüz onla beraber uyur telafi ederdim..
Şimdi işe başladım kızım da 8 aylık..Hala ben eve girdiğim andan itibaren sabaha dek emiyor..Ama uykusuzluk beni mahvetti...Umarım bu tempoyla yaşına kadar emzirebilirim..Gece kızım uyutmuyor gündüz işe geliyorum bu uykusuzlukla sütümün sonu ne olur bilmiyorum...
geceleri de sanırım çok doymadığı için sık uyanıyor malt içecek içsem 1 sonraki gün gece etksini gösterir mi acaba? bir sorum daha malt içecek nasıl birşey ve nerden bulabilirm ?
Sevilzgr malt içeceği eczanelerde oluyor bildiğim kadarı ile..
Ayrıca bebeğinin sık sık uyanması doymadığı anlamına gelmiyordur, sadece anne sütü kolay hazmedildiği için bebişler daha sık emme ihtiyacı duyuyor. Benim kızım da sekiz aylık oldu hala geceleri 2-3 saatte bir mutlaka emmeye kalkıyor.
anne sutu 2.5 saatte mama 3.5 saatte hazmedilir dedi doktorum,ondan once verirsen hazim sorunu yasar bebegin ve huzursuz olur dedi.
bu arad malt icecek yerine bira mayasi tableti alip kullanabilirsin,bana faydasi olmustu kullanidigim donemde,istahi da cok aciyor yalniz bilginize
anne olmak kolay değil ama anlmazlar işte başkaları :)
hayallerim hayal oldu
Kayıtlı Üye
geceleri de sanırım çok doymadığı için sık uyanıyor malt içecek içsem 1 sonraki gün gece etksini gösterir mi acaba? bir sorum daha malt içecek nasıl birşey ve nerden bulabilirm ?
ülkerin malt içeceği büyük alışveriş marketlerinde var özdilek migros gibi yerlerde var. enerji içeceklerinin meyva sularının ve konsantre meyva suyu içeceklerinin olduğu bölümlerde yeralıyor meyve aromalı tadıda güzel ama mayhoş bitadıvartabikide...bende içmiştim süt için ama evet kilo aldırıyor ama önemli olan bebişler dimi 90 kilo olsak ne çıkar çabalar çabalar verilir o kilolar ama hareket şart tabi...
aşağıya resmini koyuyorum canım doktorlarda süt arttırmak için tavsiye ediyor bi dene belki faydasını görürsün.
♫♥♥_GLaM_Fa!rY_♥♥	
Kayıtlı Üye
Benim kadar kimse yemek yemiyordur sanırım... Emzirdikten sonra (tıpkı şimdiki gibi) karnım kazınıyor. Yiyorum ama doymadan bırakırsam sütüm geç doluyor. 48 kiloyla hamile kalmıştım; 65'le doğurdum. Şu an 51 kiloyum, hala fazlalığım var. Ama boğazım durmuyor bir türlü kaydirigubbakcemile3 . kaydirigubbakcemile5 Herşey bir yana bebeğimin kilosu 2,5 ayda 2 katına çıktı. 3300gr doğurmuştum oğluşumu, az emiyor diye dün doktora gittik tamı tamına 6600gr çıktı. O tombul, pembiş yanaklarına baktıkça mutlu oluyorum. "Kilolar o kadar kolay verilmiyor" evet, ama bir şekilde veriliyor.
aynen canım, ne zaman tatlı yemeyi kessem yada biraz azaltsam yemek yemeyi süt bitiyo maalesef..
su falan bana mısın demiyo ama son günlerde dere otunu kesfettim. dere otu ciğniyorum süt miktarım eskisi gibi azalmıyo kilo da yapmıyo hem.