Yemen'de 500 bin çocuk beslenemiyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
BM: Yemen'de 500 bin çocuk beslenemiyor

19/11/2015 13:14
Facebook'ta Paylaş

RADİKAL - Birleşmiş Milletler, Yemen’de beş yaşın altındaki 500 binin üzerinde çocuğun, ağır beslenme yetersizlikleri nedeniyle hayati tehlikeyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. BM Çocuklara Yardım Fonu UNICEF Genel Müdürü Anthony Lake tarafından yapılan açıklamada, beslenemedikleri için çocukların gelişim süreçlerinin etkileneceğini ve az gelişmiş çocukların sayısında artış olacağına dikkat çekti.

Anthony Lake, çocukların yetersiz beslenme sonucu bedenlerinin uygun boyutlarda gelişemeyeceğini ancak aynı zamanda bilişsel gelişimlerinin de etkileneceğini ve bunun da tüm toplum için büyük bir yük olacağını vurguladı.

UNICEF Genel Müdürü Lake, yetersiz beslenmenin dramatik bir hal almasının sebebinin, çatışmalar nedeniyle insani yardımların ülkeye ulaştırılamaması olduğunu ifade etti. UNICEF ve diğer yardım kuruluşlarının yardımlarının engellendiğini belirten Lake, mevcut durumun günden güne kötüleştiğine dikkat çekti, en acil sürede ülkede siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

5 BİNDEN FAZLA SİVİL ÖLDÜ

Yemen'de 2014 Eylül ayından bu yana Devlet Başkanı Abdurrabu Mansur El Hadi'ye bağlı birlikler ile Şii Husiler ve eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'i destekleyen gruplar arasında çatışmalar devam ediyor. Mart ayından bu yana Suudi Arabistan öncülüğünde bir koalisyon ülkedeki Husi mevzilerine hava saldırıları düzenliyor. BM'nin verilerine göre, ülkede yarısından fazlası sivil olmak 5 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. Ülkenin yüzde sekseninin insani yardımlara muhtaç olduğu belirtiliyor.
http://www.radikal.com.tr/dunya/bm-yemende-500-bin-cocuk-beslenemiyor-1475692

Allahımmmm, bu nedir?

Küçücük bebek ne halde Rabbim, sen koru çocukları, bebek nasıl aç kalır?

Biz açlığa dayanamazken?

Yanı başında lüks içinde ülkeler varken nasıl bu kadar duyarsız olunabilir?

Mafoldum şu an

ben de bu fotoya üzüldüm, o kadar zayıfki kucağa bile alınmıyordur o bebek, resmen bi deri bi kemik kalmış, dünyada ki adaletsizlikten bahsetmiyorum bile, avm lerin yemek katında bazı bazı aklıma gelir, bu yenmeyen kalan yemeklerle dünyada kaç aç çocuk doyardı diye

Nasılsa büyüyünce terörist olacaktı

Yahu kalan yemeği aç çocuk isteyince onu döven esnaftan bahsediyoruz.

O artık yemekler benim kanayan yaram. Dediğin gibi restoranlarda o kadar çok yemek ziyan oluyor ki, kimi duyarlı vatandaş gidip sokak hayvanlarına verebiliyor. Hani aç insan bulup artık vermek hoş olmayabilir.

Baksana Suudi Arabistan bide bombalıyor, yahu zenginlik içindesin bomba atacağına biraz şu çocukları doyuralım desene. Ya da diğer zengin İslam ülkeleri. Yahu müslümanlar birbirini desteklese zaten böyle mi olur?

Müslüman ülkeler çok umursamaz değil mi, ben cidden müslümanların bu haline çok üzülüyorum, savaş,açlık her nusibet müslümanlarn başında

Dünya'nın küçücük bebekler üzerinden kocaman ayıbı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…