Mutfak Püf Noktaları Yemeklerinizi özel yapan baharatlar neler?

Gargamel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
135
2
Yemeklerinizde hangi bahartaları kullanıyorsunuz.Bazen birine gidiyoruz bildiğimiz yemekler ama tatları bi değişik çok güzel geliyo herkesde söylemiyo tabi ne kullandığını.
Sizinde özel tatlarınız varsa ekleyinde hepimizin yemekleri daha özel olsun a.s

Son düzenleyen: Moderatör:
ben baharat değilde patates kızarttığımda sarmısaklı yogurdumun içine bikactane limon tuzu atıyorum.çok güzel oluyor

ET yemeklerinde karabiber,kekik.
Tavuk ta köri
Domates,patates salatasında sumak

Şimdilik bunlar geldi aklıma.

köri tavuğa ve pirinçe çok yakışıyor dolma yaptığım zaman pirinçli mutlaka köri katarım.bide bulgur pilavına reyhan otu ve kekik katarım ikisini ayrı ama ya kekik ya reyhan kısırada kimyon katarım.dolmalara fesleğencokacimcoook

tavukotu diye bi baharat var
başka adı varmıdır bilmiyorum ama bizim buralarda o adla biliniyor
bi baharat yemeği bu kadar mı değiştirir ne yemeği olursa olsun küçük bi dal koyup yemek pişince içerisinden çıkarıyorumcokacimcoook

dereotu ve maydonoz kabağa çok yakışıyo bide patatese kekik.domatese taze fesleğen nane

et yemeklerine kekik, pul biber
tavuk köri, toz biber
kiymalara karabiber
baliklara defne yapragi
caciga kuru nane,sarimsak tozu
bunlarin yaninda olmazsa olmasidir..

Bende çok merak ettim şu tavuk otunu şimdi netten görüntüsüne baktım hiç görmemişim:uhm:

et ve tavukda-kırmızı pul biber , karabiber,özellikle ette kekik...
tarhana çorbası-nane
patates salatası-kekik,sumak
kısır ve mercimek köftesi-kimyon,sumak....
yayla çorbası-nane
aklıma ilk gelenlerdi bunlarsız düşünemiyorum....:sinifsinif: zaten tüm baharatları severim...

bende tavuk otunu il duydum nasıl bi tatt ki?fisfisfis

mercimek çorbasının sosuna kimyon,fırında balığa defne, tavuğada mutlaka köriiiiiiiiiiizemuszemus

tavukotu böyle kekik gibi dal dal aslında ama tabi o da kekik gibi toz halinde kullanılıyor
fakat ben öyle koymuyorum yemeğe ben dal olarak koyuyorum yemek demlenince yemeğin içerisinden çıkarıyorumcokacimcoook pirinç pilavı hariç hemen herşeye koyuyorum diyebilirim kaydirigubbakcemile3
tavukotu da böyle bişey

dsci0268i.jpg

zemuszemuskırmızı ete mutlaka defne yapragı:)
bırcok corbayada servıs ıle beraber karabıber:)
kahvaltıda da haslama yumurtayı ıkıye bolup ustune karabıber ve maydanoz ımmh super oluyor:))

hepinize çoooook teşekkür ederim sayenizde benimde yemeklerim çok güzel olucak inşallah a.s.

yoğurtlu çorbalarada safraaaan zemuszemus bunu da antepte okurken öğrendim orda her yemeğe mutlaka yoğurt koyuyorlar ve tabikide safran zemuszemus görüntüsüde güzel oluyor tadıdaaa:lepi:cokacimcoook

X