Mutfak Püf Noktaları Yemeklerinizi özel yapan baharatlar neler?

hiçbir et kekik ve kimyonsuz olmaz bence
tavuk da köriyle güzelleşir.
köfteye de sarımsak...

mantı harcının ve özbek pilavının içine mutlaka kimyon tohumu....( kimyon değil, tohumu ) mmmm enfes oluyor....

patates salatası,patatesli börek, patatesli yumurta gibi patatesin olduğu herşeye reyhan kurusu koyarım ve muhteşem olur.yiyipte sevmeyen yok.reyhan çok yakışır patatese.

merhaba,

patetes salatasına 1 çy kaşığı kadar hardal eklerim.
Haşlayacağım tavuk suyuna safran ve fırın poşetinde yapacağım patetese limon ,tane karabiber ve safran ekleyerek pişirin derim...
Kendinizi yemekten alamayacaksınız...

bende köftede kimyon ve karabiberden vazgeçemem arada sarımsakda koyarım bazenzeytinyaglı biber dolması olsun yaprak sarması olsun içine tarçın muhakak koyarım nane birde...

bütün baharatlarımın evde olması lazım mumkun değil olmazsa olmaz yapamam ki yemek ilerde cocugum olursa napıcam bilmiyorum özellikle kimyon karabiber yeditürlü ve pulbiber baharatsız yemek mi olur dimi ama kızlar

salata sumaksız
et kekiksiz
çorba karabibersiz
patates yemekleri yedi türlüsüz
cacık nanesiz
sarmalar nane ve sarımsaksız
olmaz
şimdilik bunlar geldi aklıma CADIARZU

bulgur pilavı ve patlıcan yemeklerine mutlaka biraz tarçın koyarım deyin mükemmel oluyor özellikle bulgura çok yakışıyor herkes beğenir kimseye söylemedim şimdiye kadar ama siz başkasınız arkadaşlar(tabi bulgur pilavına bol nane biraz köri köriden daha fazla kimyon ve pul biber eklemeyi unutmamak gerekiyor)

et yemeklerinde kekik ,karabiber ,pul biber,
çorbalarda nane , karabiber
mercimek çorbası ,mercimek köftesi ve tüm bakliyatlı yemeklerimde(kuru fasulye,yeşil yasulye,bamya ,barbunya ,türlü vb) illaki kimyon,
sütlaç ve muhallebide tarçın,
pilavlarda karabiber,
kısırda karabiber ,kimyon,pul biber,kekik ,
tarhana çorbasında nane,pul biber,
patates salatasında ,patlıcan salatasında ,soğan salatasında ve yaz salatasında pul sumak ,
yedi türlü baharatı ise kokusundan dolayı asla kullanamıyorum.
tavukta pul biber ,karabiber ,kimyon,

Her yemegime her zaman , kirmizi pul bibier, karabiber atarim. Tavuk yemeklerine korï ve özel karisimi olan bir tavuk baharat alirim. Mercimek çorbasina birazcik kimyon, nane atarim. Iste bunlar. her yemegime kesinlikle ya et ya tavuk bulyonu atarim

Farklı olarak et yemeklerine biberiye, tavuk yemeklerine zencefil, ıspanak yemeklerine muskat, makarnalara fesleğen eklemenizi öneririm..

valla bence kirmizi eti karabiberle kizartina süper oluo,birde her ne eti olursa olsun kendi yaginda pisirmenizi tavsiye ederim,kuzu eti mesela karabiber ve kirm,izi biberi iyice yedirin tabi yag kullanmadan yani sirf o kendi beyaz yaglariyla kizartin tadina doyum olmuo bence sucuk da dahil buna ....

ben tam bir kekikçiyim. omlete, yumurtalı yemeklere, çoğu sosa katarım.
çorbalarda nane kırmızı biber
et, pilav, nohut bunlara karabiber dehşet oluyor.
köfteye kimyon,karabiber
kurufasulye isot yada kırmızı biber
soğanlı tüm salatalara sumak
et haşlamada defne yaprağı

Baharat kullanımı hakkında çok güzel tarifler vermişsiniz,hepsinede aynen katılıyorum,baharatsız bir yemekte düşünemiyorum bile,benim için vazgeçilmez olan karabiberki,tatlının dışında her şeyde kullanıyorum hatta bazen tane olarak atıyorum....

tavukotu böyle kekik gibi dal dal aslında ama tabi o da kekik gibi toz halinde kullanılıyor
fakat ben öyle koymuyorum yemeğe ben dal olarak koyuyorum yemek demlenince yemeğin içerisinden çıkarıyorumcokacimcoook pirinç pilavı hariç hemen herşeye koyuyorum diyebilirim kaydirigubbakcemile3
tavukotu da böyle bişey

[ımg]http://img4.imageshack.us/img4/7520/dsci0268i.jpg[/ımg]

bende tekirdağlıyım ama hiç duymamıştım bunu...nerden alıyosun acaba ??

X