Yemekkk :/

Bence iyi yapıyorsunuz, yakın bir akrabamızın bebeği bu sebepten vefat etti, boğulmak dediğiniz anlık bir şey. Nasıl üzülüp kahroldular, o acıyı yaşamaktansa küçücük bir risk bile olsa değmez. Geçenlerde bu tür kazaların önlenmesi için güzel bir ürün gördüm ondan alabilirsiniz, file tarzı bir şey, içine çocuğun yemesi için bir şey koyuyorsunuz onun üzerinden yiyor böylelikle boğulma riski olmuyor.

Bir parça abartıyorsunuz. Evet o sizin en kıymetliniz ama böyle öğrenecek. Hatta boğazına takılabilecek lokmayı ayırt edip ağzından çıkarmayı bile yutamadığında öğrenecek. Eline yiyecek verip yalnız bırakmayın yeter.

Meyve süzgeci var bende canım onu kullanıyorum. Iste bnde ondan korkuyorum daha bı aylıktı sanırım morarmıstı benimki aynı şeyi tekrar yasar dıe cok korkuyorum. Bidaha oyle bısı bnde yaşarsam valla kalpten giderim .Allah kimseyi evladıyla sınamasın

Yoksa zaten yanlız birakmam o kadar cesaret yok bnde .

Amin canım, tedbiri elden bırakmamak lazım, bırakın insanlar abarttığınızı düşünsün, olmaz olmaz olacağı tutar siz tüm önlemleri alın da, meyveyi de geç yesin bir şey olmaz ç.

Ekmek vermeyin bence, yemese de bir şey kaybetmez çok sağlıklı bir şey değil. Onun yerine haşlanmış sebzeler, makarna, çekirdeksiz üzüm(kabuğu çok kalın değilse) çekirdeklerini ayırdığınız karpuz, kavun verebilirsiniz. Kahvaltıda salatalık Vs de verebilirsiniz.

Pütürlü bndde verıyorumda .örnek ekmek gıbı onu eline vermiyorum .hatta elinehocbısı ı vermiyorum hep BN yediriyorum
Meyve sebze fileleri alın.
Ağzına büyük parçalar atamayacak, ilk etapta kavrama ve emme ile kendi beslenmesine alıştırabilirsiniz.
Biraz geç kalınmış fileye ama parmak besinden önce yapılması gereken bir adım.

Amin canım, tedbiri elden bırakmamak lazım, bırakın insanlar abarttığınızı düşünsün, olmaz olmaz olacağı tutar siz tüm önlemleri alın da, meyveyi de geç yesin bir şey olmaz ç.

İşte bizimki aglamasa butur seyler için belkbelki bnde vıcdan yapmam. Bildiğin elinden alıyorum dıe ağlıyor .Yumusak şeylerle başlıyım onunden ayrılmam zatn .Allah'a emanet kuzucuklarımız

Neyi nasıl verdiğiniz de önemli. Boğazına takılabilecek sert sebzeleri, meyveleri buharda pişirip verin; havuç, armut mesela...
Ben kızımın eline her şeyi verdim, ama yutmaya çalışmak bir yana daha ağzına değdirir değdirmez kusardı. Olmayınca da olmuyor. 1,5 yaşında ancak kusmadan yemeye başladı pütürlü şeyleri. Belki o kadar denemesem bu iş 2,5 yaşa kadar uzardı.

İlk önce annenizin yada baska birinin yanında eline verin ekmegi
Allah korusun boguldugunda hemen müdahale ederler
Benim kızım bes aylıkken eline verdim herseyi.büyük lokma kopardıgında hiç müdahale etmedim.kendisi ögürüp başının caresine bakıyodu

Bende bebeklerin kendi kendilerine bir şey yemesine çok korkarım ya boğazına kaçarsa diye. Hatta daha büyük çocuklar içinde korkarım. Mısır haşlamıştım. 13 yaşındaki yeüenime çekinerek verdim, taneleri boğazına kaçar diye. Aslında sadece evham ama..olabiliyorda, belki öyle bir durumla karşılaştığımızda yapabileceğimiz ilk yardımı öğrenirsek bu korkuyu aşarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…