yemek yiyemiyorum- iştahsızlık

kardelen_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
34
1
Merhaba kızlar

benim bi kaç haftadır yemek yiyememe gibi bir durumum var.
normalda çok iştahlı bir insanımdır. sevdiğim yemekleri iştahla yediğim gibi sevmediğim yemekleri bile düzenli yiyen bir insanım.
ama bu aralar 2 haftadır falan yemek yiyemiyorum. yediklerim mideme oturuyo sankı. çok rahatsız ediyo.
iştahım hiç yok. acıksam bile canım istemiyor.
kavaltı için puaça yiyorum bi tane sabah. öğlen 12 oluyo hala yiyemiyorum. normalde o saatte acıkırım.
kendımı zorlayıp yemesem bu sefer açlıktan tansiyonum düşüyor. daha kötü oluyorum. ama zorlayıp yedikçe de mideme oturuyo resmen.
sürekli soda içmek istiyorum. ve hep hafif şeyler yemek istiyorum. domates, salatalık gibi. o da sırf mideme oturmasın diye.
akşam yemeği deseniz öylesine, normalde akşam yemeğinde güzel şeyler hazırlanmış olmasını isteyip afiyetle yerdim. sofrada özenli şeyler olmayınca kızardım anneme
daha özenli yap daha afiyetle yiyelim diye :)
ama şimdi özensiz hazırlanan sofralara kızamıyorum bile, çunku ne özenlisini ne özensizini istemiyorum.
akşam yatarkende aç yatıyorum çoğunlukla.

meyve iyi geliyor, çiğ sebze iyi geliyor hafif oldukları için.

bu halimi görenler depresyondamısın yoksa diyorlar :KK43:
yoksa depresyona mı girdim :KK43: sırf iştaha bakılarak böyle bişey söylenebilir mi ?

bu arada doktora gitmek te istemiyorum. çunku çok uğraştırıyorlar tahlil falan, sonrada bişeyin yok diyorlar psikolojik diyorlar sinir oluyorum. o yuzden doktora gitmek istemiyorum.

Ben o dediğiniz halde 34 kg ile doktora gittim. Psikolojik olduğunu söyledi. Sosyal fobim varmış, ne alaka diye düşündüm. Sonra (o ana kadar farketmediğim) fobim için ilaç kullandım ve iştahım normale döndü.

Stresten dolayı olabilir..

Farkına bile varamadığın sorunların olabilir,buda doğal olarak bünyene yansımış olabilir..

Hava değişikliğinden dolayıda olabilir..

Tamamiyle psikolojik bence.

X