• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yemeden nasil durabilirim

Kpss çalışın, ciddiyim.
Normalde kilo almamak için dikkat eden ben sınav döneminde hiç dikkat etmediğim halde son 3 ayda 8 kilo verdim. Hâlâ daha ders çalışıyorum, sınava kadar 10 -11 kilo olur diye tahmin ediyorum.
Kpss nin benden almadığı bir kilolarım kalmıştı, onları da aldı tam oldu.
Üzdün 😞

Pardon, ben öğrenci olduğum için günlük tava yemeği yapıyorum. Mesela tavada hafif zeytinyağlı somon balığı + salata. Sebzeli kuşbaşı sote ve yoğurt veya çorba salata yoğurt vb. yeşillik ve proteinli öğle yemeği. Bol bol su, 1 bardak sirkeli su, uyanınca ılık bir bardak limonlu su ve 2-3 kupa yeşilçay. Dün sadece 6dan sonra açtım 4-5 yaşlı yoğurt yedim.
Limonlu su ile detoks yapıyorum uzun zamandır (1 ay) bence uzun😂
Kıyafet konusunda hırs yaptım demıssın ya aynı sey bende de var.
36 beden elbisenin ıcıne girmek istiyorum 😥
Ins bende verırım ya, 5-6 kg versem benim ıcın super olacak

Konuyu görmüşken ben de sorayım bir bilen vardır. Aralıklı orucu yapıyorum şu sıralar 16-8. Alıştım bir de su orucunu denemek istiyorum yapan var mı burda ve varsa ne kadar dayanabildi

Nasıl verdıgnı neden yazmıyorsun 😥
Din kardesıyız yardım et, nasıl verdin onu da yaz😥😂😂
Yazayım tabi hemen.
Yukarıda bir kahvaltı tabağı paylaşılmış ya, ona benzer kahvaltı yaptım günlük.
Öğlen yeme ihtiyacı duyduysam salata+galeta gibi bir öğünle geçiştirdim.
Akşam yemeğini genelde 1 kase çorba, 1 çeşit yemek olarak tükettim.
Bazı günler öğlen doyurucu bir salata yiyip akşam yemeğini atladım. Bol yeşillik+ haşlanmış nohut, yeşil mercimek (biri sadece ) + yoğurt gibi uydurma salatalar yaptım.
Atıştırma ihtiyaçlarımı 100 kalori altındaki Nesfİt barlar falan var, kahve yanında onları yedim.
Bence en etkili yöntem kalori saymak. Günlük tükettiklerimin kalorisini hesapladım sürekli, ona göre dengelemeye çalıştım. Günlük 1000 kaloriyi geçmedim genel olarak.
Ve tabiki aksiyon 😂😂 Yürüyüş, evde spor, kondisyon bisikleti vs ( bunların hepsinden nefret ediyorum ama hareket etmeyince kilo verilmiyor)
Genel olarak tarzım bu diyet yaparken. Bu sistem bana güzel kilo verdiriyor.

Ben soyle yaptim. Instagramda birini takip etmeye basladim. Evde alet kullanmadan uc gun spor yaptiriyordu. Ilk yaptigimda ertesi gun yerimden kalkamadim, her yerim agriyordu. Sonra devam etmezsem daha kotu olacagini dusunup evde spora haftada uc gun olacak sekilde devam ettim. Spor ruh sagligimi da dengeye soktu. 1 ay devam ettim kilo veremedim. Sonra yuruyuse de basladim. Her gun yurudum. Kulagima kulakligimi takip muzik esliginde yurudum. Acaip keyif aldigimi fark ettim. Bu arada evde spora da devam ettim. Spor beni disiplini etti. Zayiflamasam da vucudumun sekillendigini gordukce hosuma gitti. Ve kilo vermek icin sadece sporun yeterli olmadigini da fark edip kendime 8 saat araligini belirledim. Ben 12 ile aksam 8 arasini belirledim. Bu aralikta yemek yemeye diger saatlerde yemek yemeyip sadece sıvı seyler tuketmeye basladim once. Sonra bu saat araliklarinda gunde iki ogun yemeye basladim. Cok fazla kilo fazlaligim olmasa da yasım geregi zor kilo veriyorum. 45 yasindan sonra kilo vermek metabolizma yavasladigi icin zorlasiyor. Su an 3 kilo verdim. 2 kilo daha vermek istiyorum. Kolay gibi gorunse de benim yasimdaki biri icin 5 kilo zor. Ancak sunu fark ettim ki spor ve az yemek insani mutlu ediyor. Hepimiz mutsuz olunca yemege sariliriz ya aslinda cok yemek insani daha da mutsuz ediyor. Artik aynada kendimi daha fit gorunce hosuma gidiyor. Sanirim siz de spor ile baslayabilirsiniz. Belki gerisi gelir.

Son düzenleme:
Yazayım tabi hemen.
Bazı günler öğlen doyurucu bir salata yiyip akşam yemeğini atladım. Bol yeşillik+ haşlanmış nohut, yeşil mercimek (biri sadece ) + yoğurt gibi uydurma salatalar yaptım.
Atıştırma ihtiyaçlarımı 100 kalori altındaki Nesfİt barlar falan var, kahve yanında onları yedim.
Bence en etkili yöntem kalori saymak. Günlük tükettiklerimin kalorisini hesapladım sürekli, ona göre dengelemeye çalıştım. Günlük 1000 kaloriyi geçmedim genel olarak.
Ve tabiki aksiyon 😂😂 Yürüyüş, evde spor, kondisyon bisikleti vs ( bunların hepsinden nefret ediyorum ama hareket etmeyince kilo verilmiyor)
Kahvaltıda 1-2 dilim ekmek yiyorum, onun dışında yememeye gayret ediyorum

Yazayım tabi hemen.
Helal olsun, bu yola bas koymussun sen degmıste ne mutlu sana.
Kilo veren insanlar gozumde hep azimli duzenlı oluyor, ben sımdı ekmegı kessem seker var. Sekeri kessem, kahveden caydan keyıf alamayacagım dıyıp vazgeçiyorum.

Tek derdim ekmek degıl kı, seker de cok tuketıyorum. Tatlı falan.

Zaten sureklı hareket halindeyim ama, yedıgım ıctıgım sayesinde sanırım gitmiyor kilolarım.
Bı de ben bi donem bebek tedavisi gordum, ozaman cok zayıftım hıc etki etmedi.
Ama sımdı yasım 36 oldu ve sanırım o zamankılerde simdı cikiyor.
Ee yaslaniyorum metabolizmamda yavaşladı bence benım.

Bes altı kilo versem kendımı cok ıyı hıssedıcem.
Senın adına cok sevındım ayrıca da tebrik ederim.

Limonlu su ile detoks yapıyorum uzun zamandır (1 ay) bence uzun😂
Kıyafet konusunda hırs yaptım demıssın ya aynı sey bende de var.
36 beden elbisenin ıcıne girmek istiyorum 😥
Ins bende verırım ya, 5-6 kg versem benim ıcın super olacak
Uzun zamandır limonlu su içiyorsunuz tebrikler 🥳 36 benim için de hedef 😢 5-6 kilo iyiymiş benim en az 10 kg vermem lazım. Diyet disiplini gerçekten zor. O yüzden felsefi bakıp psikolojik rahatlamaya çalışıyorum. Anadolu insanına bakınca dedelerimizin/ninelerimizin yaşam biçimi büyük bir örnek: kıt kanaat yiyecek bulup, tarlada gün boyu çalışan insanlar nasıl zıpkın gibi/gibiydi. Az yemek ve hareket işin sırrı. Tabii keşke onların yediği katkısız besinleri bulabilseydim.

Ben anlatıyım yemeden duramiyodum akşam cayin yanında mutlaka tatlı çikolata pasta allah ne verdiyse eni konu yemekler derken birden silkelendim şimdi ilk 15 gün zorlandım yalan değil sabahları mutlaka 1 yumurta şart öglen yoğurt yulaf öğleden sonra kahve ve yanında badem leblebi kuru üzüm ama avuç içi kadar toplamı akşamları da salata ayran sebze ekmek yok ben bununla 20 günde 3 kilo verdim ette yedim haftada 3 4 gün ama dışardan yiyosanız onların kalorisi çok yüksek evde az yağla yapmalısınız yemeğinizi şmdi son 3 kilom kaldı açlık hissetsemde yiyecek bulamiyorum canım istemiyor artık bu hafta sıkı tutup 2 kilo veresim var

Uzun zamandır limonlu su içiyorsunuz tebrikler 🥳 36 benim için de hedef 😢 5-6 kilo iyiymiş benim en az 10 kg vermem lazım. Diyet disiplini gerçekten zor. O yüzden felsefi bakıp psikolojik rahatlamaya çalışıyorum. Anadolu insanına bakınca dedelerimizin/ninelerimizin yaşam biçimi büyük bir örnek: kıt kanaat yiyecek bulup, tarlada gün boyu çalışan insanlar nasıl zıpkın gibi/gibiydi. Az yemek ve hareket işin sırrı. Tabii keşke onların yediği katkısız besinleri bulabilseydim.
Cok guzel soyledın, bız sımdı ne gorsek alıp yiyoruz. Eskiden hem boyle imkan yokmus hem boyle ozendırecek yiyecekler yokmus.
Nefis iste.
Emınım sen verirsin 10 kg. Cunku sende gordugum kadarıyla azımlısın.
Benım sekeri de kesmem lazım, sen emınım seker de kullanmıyosundur.

Insanlarin alisveris sitelerine baktigi gibi ben de surekli yemek siparis sitelerine bakiyorum.sepeti doldurup siparis vermeden 2 defa kapadim ama sanirim dayanamicimmm
Ya cok acik ben🤦‍♀️😂zayiflamaliyim ama olmuyo malesef uemeden durabilemler nasil durabiliyorsunuz?diyet gruplarina katildim ama yediklerimi yazmaya utandim sahsen ciktim
Ben kendimi nasil durdurabilirim?zayiflayabilen hanimlar nasil basarabildiniz keske basari hikayelerini anlatan bi bolum olaaydi
Yemek sipariş sitesini sil engelle 😅

Helal olsun, bu yola bas koymussun sen degmıste ne mutlu sana.
Kilo veren insanlar gozumde hep azimli duzenlı oluyor, ben sımdı ekmegı kessem seker var. Sekeri kessem, kahveden caydan keyıf alamayacagım dıyıp vazgeçiyorum.

Tek derdim ekmek degıl kı, seker de cok tuketıyorum. Tatlı falan.

Zaten sureklı hareket halindeyim ama, yedıgım ıctıgım sayesinde sanırım gitmiyor kilolarım.
Bı de ben bi donem benek tedavisi gordum, ozaman cok zayıftım hıc etki etmedi.
Ama sımdı yasım 36 oldu ve sanırım o zamankılerde simdı cikiyor.
Ee yaslaniyorum metabolizmamda yavaşladı bence benım.

Bes altı kilo versem kendımı cok ıyı hıssedıcem.
Senın adına cok sevındım ayrıca da tebrik ederim.
Atıştırmak, sürekli bir şeyler içip yanında abur cubur tüketmek benim de hayat tarzım. Ama belli bir yaştan sonra gerçekten fark etmeden kilo yapıyor insana.
Ben atıştırmadan mutlu olamıyorum. Ama şu var ki bir tane çikolatanın kalorisi doyurucu bir akşam yemeğine denk geliyor. O dengeyi yakalamak lazım. Bu yüzden ben atıştırmalık az kalorili şeyleri tercih ediyorum. Mesela Saray markasının 100kalori altı ürünleri var. Migros’larda bulunuyor. Onlara bakabilirsin. Günde iki fincan kahvenin yanında iki çikolata yiyip 600 kalori almak yerine dediğim ürünlerden yiyip 200 kalori alabilirsin. Toplamda çok fark ediyor inan. Hem yine de bir şeyler yiyebildiğin için kendini kötü hissetmiyorsun.

Sabahtan beri ne adamakıllı kahvaltı yaptım. Ne akşam yrmeği yedim. Açım aslında mutfağa gidip bişiler ısıtmaya bile üşeniyorum şuan. Bu yüzden açım 🙈 bide sıcak havalarda iştahın etkilenmiyor mu? Daha çok sıvılara yönelmiyor musun?

Back
X