Bir yemek iste ve
refika hesaplarini çok seviyorum. Söylemesi gereken her şeyi söylüyorlar, seni cesaretlendiriyorlar. Zaten bir yemek iste erkeklere yönelik bir hesap. 'erkekleri mutfağa sokan adam' gibi bir sloganı vardı. O yüzden hiç mutfak bilmeyen insana anlatır gibi anlatıyor. Yararı olacaktir.
Mutfakla aran iyi değilse, mutfakta olmayı sevmiyorsan şöyle bir öneriyle geleyim; bence basit yemeklerden başlama. Çok sıkıcı.
Ac tarifleri, videolardan videolara atla. Özel bir şey bul.
Sofraya getirince 'ooooo' denecek şeyler. Ben öğrenci evinde pilav yapamazken hamsili pilav yapıp misafir agirlamistim mesela :))
Böyle böyle hem çok zor olmayan, hem de duyanin seni hamarat belleyeceği yemekler bul. Özgüvenin gelir :)
Ben ortaokuldan itibaren sadece sütlü tatlı yapardım evde. Evin sütlü tatlı ihtiyacı benden bilinirdi. Onun dışında Çay bile demlememistim. O kadar ki kendi evimde ilk çayimda demliğe soğuk su koymuştum, düşün

Öğrenci evimi hazır çorba, makarna, patates kızartması gibi şeylerle geçirdim onca sene. Ama misafirim gelecekse birkaç havalı tarifim vardı. O yüzden kimse 'bu kız yumurta kırmayı bilmez' diye bakmazdi da benim meşhur yemeğimi överlerdi

Sonra aile evine döndüm, ise başladım. İş,sosyal hayat,eve geç gelmeler falan iyice koptum mutfaktan.
İki sene önce birden dünya mutfağina heves ettim.
haftada bir dünya mutfağından bir şeyler denedim. Rus mantısı, İspanyol tapası,ev açması italyan makarnası...
Mutfağa girdikçe keyif almaya başladım. Sonra rotami bizim Anadolu'ya çevirdim.
Hala evde çok sık yemek yapmam ama haftada bir girince de bütün iltifatlari toplarim.
YouTube zaten tarif cenneti...ne ararsan var.
Sana öneri olarak,hem basit hem zor gibi görünen çökertme kebabı, Ali nazik kebabı, el yapımı pizza, tuzda tavuk diyebilirim
İnan ki hepsi çok çok kolay.
Hatta tuzda tavuk videosunu ekleyeyim; ben de ayni tarifle denemiştim. İnanılmaz kolay.
Yapımı kolay ve çıkarıp masada çatçat tuzu kırıyorsun falan , şef gibi hissediyorsun kendini
Dene bunu , azıcık övgü duy da özgüvenin gelsin. Zamanla sen de güzel şeyler yapacaksın. Merak etme