• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmayi bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
19 yasinda universite icin evden ayrilana kadar patates kizartmak disinda mutfakta ocak basina hic gecmedim.

hala oyle puf nokta falan bilmem, corbanin terbiyesi sarisi ile mi beyazi ile mi olur diye hala bakarim internetten,
insanin icinde olacak derdi babaannem ha ha, yoksa demek.

Yine de siz boyle kafaya takip konu actiginiza gore icinizde var istek, ogrenirsiniz dert etmeyin,
yapa yapa kendinize uyan tarifleri anlarsiniz zaten, onlari kaydedin.

Herkese merhaba !

Bu sene 19 olucam, ve benim hiç bir el becerigim yok :/ Mutfakla hiç bir alakam yok, ne yemek yapmasini bilirim ne de ev islerini. Aslinda artik kendi basima birseyleri yapmak istiyorum ama nasil baslicagimi bilmiyorum.
Biz çok bir otoriter , agresif bir babayla buyuduk, kadinlari "hizmetçi olarak gorurdu" ve o yuzden içimden hiç yemek veya ev islerini ogrenmek istemedim. Artik babamla yasamasam bile, içimde hep o duydu var.
Mutfaga girdimde mesela tatli/kek yapmaya girdigimde annem çok karisiyor, bu seferde benim butun hevesim kaçiyor.
Kendimi çok becereksiz hissediyorum, kendi basima hiç birsey yapamiyorum, mesela bir tarife baktigim zaman puf noktalari hiç bilmiyorum orneyin kek kalibini yaglamak mesela yani tariflerde çok detail olmuyor ve benim ki gibi acemiler için çok açik degil, ve sonunda nerde hata yaptik diye dusunuyoruz.
Tavsiye ye çok ihtiyacim var, nasil baslamam gerekiyor, nasil ev islerini, yemek yapmayi ogrenebilirim ? Tabi annemsiz, kendi/tek basima yapmak istiyorum çunku bazen annemle aram bozuk oluyor, anlasamiyoruz ve ben kendi ayaklarimin uzerinde durmak istiyorum
Siz kaç yasinda ve nasil basladiniz ?
Simdiden vereceginiz cevaplara tessekkurler ! :)

(Turkiyede yasamadigim için Turkçem biraz kotu olabilir, kusura bakmayin :) )
Nerede yaşıyorsun?
Valla ben unversitenin son sinifinda ogrendim az az

Soğan ve domatesi bol tutun, her yemek lezzetli olur. Püfü bu. :KK45:
Kendiniz için öğrenin tabi, ben 27 yaşına kadar yemek yapmadım bilmezdim, şimdi hop 30 dkda her şey hazır.
Öğrenirsiniz, bir şey kaçırmıyorsunuz merak etmeyin büyük bi olay değil. :)

Benim annemde öyle beğenmez güya
İnsanın şevkini kırıyorlar
Ki sarma bile yaparım yani
Ben sallamıyorum artık giriyorum mutfağa yemeğimi kendim yapıyorum .
Zaten sağlıklı beslendiğim için kendi yemeklerimi yapıyorum
Sende öyle yapabilirsin
Kek börek pasta vs YouTube da güzel videolar var detaylı !
Onlardan gir öğren
Yemek yaparken de bir yandan ortalığı topla kullandığın şeyleri falan yıka kaldır
Annen birşey diyemesin

Eskiden hadi tamam anneye soruluyormuş birilerine soruluyormuş deneme yanılmayla yapıldığı için zorlanılıyormuş ama artık internet çağında bir şeyler bilmiyorum demek açıkçası bana çok mantıklı gelmiyor. En basiti Youtube'u açtığımda bile bir yemeği arattığımda onlarca tarif videosu görüyorum. Birini beğenmezsem diğerini açıyorum. Bunlar da bir tür online ders sonuçta. İsterseniz yaparsınız. Youtube'tan gitar çalmayı bile öğreniyor insanlar, yemek ne ki. :)

Herkese merhaba !

Bu sene 19 olucam, ve benim hiç bir el becerigim yok :/ Mutfakla hiç bir alakam yok, ne yemek yapmasini bilirim ne de ev islerini. Aslinda artik kendi basima birseyleri yapmak istiyorum ama nasil baslicagimi bilmiyorum.
Biz çok bir otoriter , agresif bir babayla buyuduk, kadinlari "hizmetçi olarak gorurdu" ve o yuzden içimden hiç yemek veya ev islerini ogrenmek istemedim. Artik babamla yasamasam bile, içimde hep o duydu var.
Mutfaga girdimde mesela tatli/kek yapmaya girdigimde annem çok karisiyor, bu seferde benim butun hevesim kaçiyor.
Kendimi çok becereksiz hissediyorum, kendi basima hiç birsey yapamiyorum, mesela bir tarife baktigim zaman puf noktalari hiç bilmiyorum orneyin kek kalibini yaglamak mesela yani tariflerde çok detail olmuyor ve benim ki gibi acemiler için çok açik degil, ve sonunda nerde hata yaptik diye dusunuyoruz.
Tavsiye ye çok ihtiyacim var, nasil baslamam gerekiyor, nasil ev islerini, yemek yapmayi ogrenebilirim ? Tabi annemsiz, kendi/tek basima yapmak istiyorum çunku bazen annemle aram bozuk oluyor, anlasamiyoruz ve ben kendi ayaklarimin uzerinde durmak istiyorum

Tarifleri tam okumuyorsun demekki ouf noktalari ve acıklama kisimlarinda ayri ayri herseyi paylasiyorlar ve eskisi gibi degil youtube gayrt basari kadinlarla dolu. Yemek yapmak cok basit ve guzel bi iş. Severek kuxuk seylerden başlayarak deneyebilirsin ister tuzsiz tatsiz yagsiz olsun ama bi dahakine daha iyi olacak yaptikca alisacak elin vazgecme

Ben 12 yaşında anneme baka baka öğrendim ufak tefek sonra kendim yapa yapa alistim olmadi bazen bazen yandi tutmadı ama öğrendim sonunda kendin araştırarak video izleyerek yapabilirsin geç kalmış sayılmazsın deneye deneye öğrenirsin ufak tefek kolay şeyleri yapmaya başlayarak ogrenicegini düşünüyorum

Herkese merhaba !

6 yaşımdan beri mutfaktayım
Yemek yapmak en iyi yamaklık yaparak öğrenilir, annen yemek yaparken yardım et en kolay şekli budur

Bir yemek iste ve refika hesaplarini çok seviyorum. Söylemesi gereken her şeyi söylüyorlar, seni cesaretlendiriyorlar. Zaten bir yemek iste erkeklere yönelik bir hesap. 'erkekleri mutfağa sokan adam' gibi bir sloganı vardı. O yüzden hiç mutfak bilmeyen insana anlatır gibi anlatıyor. Yararı olacaktir.
Mutfakla aran iyi değilse, mutfakta olmayı sevmiyorsan şöyle bir öneriyle geleyim; bence basit yemeklerden başlama. Çok sıkıcı.
Ac tarifleri, videolardan videolara atla. Özel bir şey bul.
Sofraya getirince 'ooooo' denecek şeyler. Ben öğrenci evinde pilav yapamazken hamsili pilav yapıp misafir agirlamistim mesela :))
Böyle böyle hem çok zor olmayan, hem de duyanin seni hamarat belleyeceği yemekler bul. Özgüvenin gelir :)
Ben ortaokuldan itibaren sadece sütlü tatlı yapardım evde. Evin sütlü tatlı ihtiyacı benden bilinirdi. Onun dışında Çay bile demlememistim. O kadar ki kendi evimde ilk çayimda demliğe soğuk su koymuştum, düşün :confused:
Öğrenci evimi hazır çorba, makarna, patates kızartması gibi şeylerle geçirdim onca sene. Ama misafirim gelecekse birkaç havalı tarifim vardı. O yüzden kimse 'bu kız yumurta kırmayı bilmez' diye bakmazdi da benim meşhur yemeğimi överlerdi :p
Sonra aile evine döndüm, ise başladım. İş,sosyal hayat,eve geç gelmeler falan iyice koptum mutfaktan.
İki sene önce birden dünya mutfağina heves ettim.
haftada bir dünya mutfağından bir şeyler denedim. Rus mantısı, İspanyol tapası,ev açması italyan makarnası...
Mutfağa girdikçe keyif almaya başladım. Sonra rotami bizim Anadolu'ya çevirdim.
Hala evde çok sık yemek yapmam ama haftada bir girince de bütün iltifatlari toplarim.
YouTube zaten tarif cenneti...ne ararsan var.
Sana öneri olarak,hem basit hem zor gibi görünen çökertme kebabı, Ali nazik kebabı, el yapımı pizza, tuzda tavuk diyebilirim
İnan ki hepsi çok çok kolay.
Hatta tuzda tavuk videosunu ekleyeyim; ben de ayni tarifle denemiştim. İnanılmaz kolay.
Yapımı kolay ve çıkarıp masada çatçat tuzu kırıyorsun falan , şef gibi hissediyorsun kendini

Dene bunu , azıcık övgü duy da özgüvenin gelsin. Zamanla sen de güzel şeyler yapacaksın. Merak etme

İnsanın içinde olacak böyle şeyler. Kendimi düşündüm 19 yaşındayken de hiç gözüm yoktu yemek yapmak Vs de. Evlendiğimde daha büyüktüm yine bilmiyordum zamanla öğrendim. .yemek yapmaktan nefret ederim ona rağmen yemeklerim sevilir fena deģilim .düşün ben bile sevmeyerek yaptığım halde zamanla oldu . Seninki çok daha güzel olur .

Ben temizlik yapmayı seven biri olarak simdiden gözlem yap nasıl olur diye . Ama çok aşırı is guc yapma alıştırma. Evlenince zaten yapıcan😉

Önce yapacağın tarife karar verip farklı yerlerden dört beş tarif izle birinde kaçırır diğerinde yakalarsın. Sonra içine en çok sineni yap. Zamanla öğrenirsin. Bu arada kek kalıbını katı yağla yağla üzerine de un serp ve kalıptan biraz soğuduktan sonra çıkar asla yapışmaz. Bol şans 🤗

23 yaşındayım Türk kahvesi yapmayı bile bilmiyorum durumunuz benden daha kötü olamaz.

Ya ne şanslısınız anneler sokmamış mutfağa. Ben çok küçük yaşta başladım yapmaya ve şuan içimden zerre gelmiyor böyle şeyler

Ben 18 yaşında öğrendim yemek yapmayı. Üniversiteyi kazanınca. Bir cok yemeği yapmamişimdir hala ama yap deseniz yaparim internetten bakarak hepsinin mantığı 3 aşağı 5 yukarı aynı. Soğanlar pembeleşinceye kadar deyimi öğrendikten sonra türk mutfağı bitiyor...

Ailemin evinde hicbirsey bilmiyordum,bulasik yıkamak dışında.Annem okusun yeter derdi,kendi çok çalışkandır.Universiteye gidip te eve çıkınca öğrendim.Simdi güzel yemek yapıyorum,babamın evinde hiç yapilmayan yemekleri de yapıyorum,internetten bakıp yapıyorum yeni denediklerimi,yorumları da okuyorum ,çok ta güzel oluyor.

Ben çok küçükken mutfakla iç içe olmak zorunda kaldım o şekilde başladım. YouTube da bir sürü kanal var ben nefis yemek tarifleri diye bir kanaldan alıyorum tarifleri gayet açıklayıcı ve net oraya bakabilirsin. İlk sefer de olmadıysa ikinci de üçüncü de olucak pes etme yapa yapa ögreneceksin :)

Çok küçük yaşta başladık iyi kötü bulaşık ev temizleme yemek elimden geldiğince yaptim benide babam elestirirdi üzülürdüm ,şimdi 30yasini geçtim oldum olası yemek yapma işini sevemedim yaparım ama saatlerce uğraşmam ,sizede şuan önerim YouTube'dan nefis yemek tarifleri sitesi var tarifleri orantılı oraya bakıp yaparsınız yemekleri,temizlik içinde aynı şey zamsnla eliniz alışır hizlanirsiniz iyi yaparsınız yaşınız küçük daha yavaş yavaş olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X