• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmayi bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

larose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2020
13
9
38
24
Herkese merhaba !

Bu sene 19 olucam, ve benim hiç bir el becerigim yok :/ Mutfakla hiç bir alakam yok, ne yemek yapmasini bilirim ne de ev islerini. Aslinda artik kendi basima birseyleri yapmak istiyorum ama nasil baslicagimi bilmiyorum.
Biz çok bir otoriter , agresif bir babayla buyuduk, kadinlari "hizmetçi olarak gorurdu" ve o yuzden içimden hiç yemek veya ev islerini ogrenmek istemedim. Artik babamla yasamasam bile, içimde hep o duydu var.
Mutfaga girdimde mesela tatli/kek yapmaya girdigimde annem çok karisiyor, bu seferde benim butun hevesim kaçiyor.
Kendimi çok becereksiz hissediyorum, kendi basima hiç birsey yapamiyorum, mesela bir tarife baktigim zaman puf noktalari hiç bilmiyorum orneyin kek kalibini yaglamak mesela yani tariflerde çok detail olmuyor ve benim ki gibi acemiler için çok açik degil, ve sonunda nerde hata yaptik diye dusunuyoruz.
Tavsiye ye çok ihtiyacim var, nasil baslamam gerekiyor, nasil ev islerini, yemek yapmayi ogrenebilirim ? Tabi annemsiz, kendi/tek basima yapmak istiyorum çunku bazen annemle aram bozuk oluyor, anlasamiyoruz ve ben kendi ayaklarimin uzerinde durmak istiyorum
Siz kaç yasinda ve nasil basladiniz ?
Simdiden vereceginiz cevaplara tessekkurler ! :)

(Turkiyede yasamadigim için Turkçem biraz kotu olabilir, kusura bakmayin :) )

Bence bu tarz şeyler içte olmayla başlıyor ben mutfağa çok yatkinimdirseverim kendine sevdirecek şeyler bul kek dene evin sevdiği kolay yemekleri yao zor değil ki artık heryerde tarif uygulama video var aç izle yağlama şekline kadar gösteriyor

Ben liseden mezun olunca ilk üniversitemi sehir dısında okurken kendi kendime ögrendim. Meraklıydım internetten baka baka yeni tatlar denerdim. Mesela ilk kekim hic güzel olmamıstı sonra deneye deneye püf noktalarını keşfede kesfede ögrendim.
Annem bana bisey ögretmedi. Ben onun basına gecip bakardım nasıl yapıyor diye. Birde babannem var tabii.
İnternette instagram mesela cok yemek hesapları var onların videolarını tariflerini deneyebilirsin. Püf noktalarını keşfedebilirsin. Yani zor degil.

İş başa düşünce herşeyi öğrenirsin merak etme.

Nefis yemek tarifleri diye bir site var oraya gir çok guzel açıklayıcı püf noktalarına yemek tariflerini yazıyorlar yapamayacak hiç bir şey yok malzeme olsun yeterki artık her yer yemek videosu Instagramda bile dolu.. temizlige gelince o insanın içinde olacak bence yapmak isteyince her şey olur mesela pis oturmak senin canını sıkmıyorsa kimse sana temizlik ogretemez biraz alışkanlikla alakalı annen yardımcı olmuyor mu bu konularda

Bence bu işler istekli olarak yapılır. İstemsizce, hevessiz yapılan hiç bir yemeğin tadı tuzu olacağını düşünmüyorum. Yemek bir mutfak sanatıdır, zevk duyarak yapılmalı. Aşçılık okudum bir süre çalıştım ve başarılı olanlar genelde bu işi tutkuyla yapanlardı.

Senin yaşında kızım var oda mutfağa girmez pek
Ama geçengün bir ıslak kek yapmıştı aramızda kalsın hiç güzel olmamıştı ama güzel olmuş falan dedik:sus:
Dün gene yapmak istedi çok güzel yapıyorum dedi:KK35:
Cesareti kırılmasın diye
Bişey demedim bu yaptığı daha iyi olmuştu
Bi dahakine tam tutturur artık :KK53:
Cesaretin kırılmasın denedikçe oturuyor böyleşeyler

Ben de hiç bilmezdim annem hiç mutfağa sokmadı hep batırıyosun der karışırdı soğumuştum . Evlendim iş başa düştü ilk bi sene felaketti sonra yavaş yavaş alışıyo insan . Ha illa evlenmene gerek yok ailenden ayrı yaşamaya başladığın zaman kendine mecbur yapacak ve öğreneceksin . Yemek işi tamamen tecrübeyle alakalı yapa yapa öğreneceksin .

Nefis yemek tariflerinden çok deftere eklenen videolu tariflerle başla. Ben yarın ilk kez baklava açacağım mesela. Baya güzel öğrendim.

Ben aile evime ne bir yemek ne bir temizlik yaptım, sıfır bilgiyle evlendim, şimdi mecburen 3 günde bir temizlik bazen detaylı temizlik yapıyorum yemek zaten her gün yapmam gerekiyor dışardan yenmiyor

Ben yemek yapmayı, yeni tarifler denemeyi çok seviyorum. Sizin yaşınızda iken salata ve yumurta dışında yemek bilmezdim. En fazla anneannemlere babaannemlere gidince -gaza gelip- pilav denemelerim falan olmuştu. Siz erken başlamış bile sayılırsınız.

Bir yemek yapmadan önce birden fazla tarife bakarsanız püf noktaları yakalayabilirsiniz.

Sebze yemeklerinin ve et yemeklerinin çoğunun bir mantığı vardır, o mantığı kapınca yemeklerin çoğunu öğrenmiş oluyorsunuz zaten. Hangi ürün geç, hangisi erken pişer bildiniz mi işiniz kolaylaşıyor.

Her şey gibi bu da emek ve zaman gerektiriyor. Yapa yapa öğrenirsiniz zaten. İlk yaptıklarınız kötü olabilir, sorun değil, zamanla iyileştirirsiniz.

Anneniz sizi olumsuz etkiliyorsa mutfağı size bırakmasını rica edin. Ama şahsen ben annemden çok şey öğrendim. Hala takıldığımda sorarım, tecrübesine güvenirim. Hatta ilk yemek yapmaya başladığımda fark ettim ki, daha önce yemek yapmasam da annem yaparken gözüme öylesine çalınan ayrıntılar zihnimde yer edinmiş.

ben evlenince öğrendim çoğu yemeği pilav yapmayı eşimden öğrendim mesela😊

benim tavsiyem videolu tariflere bakıp yapman.öyle daha net anlaşılıyor tarifler

Ben evlendigimde yemek adina hicbirsey bilmezdim.suan cok iyiyim yani tecrube ve birazda el lezzetine bakiyor.kendine guvem daha gencsin cokta buyuk sayilmazsin.annen evde yokken ufak ufak tarifler dene

Daha yaşın 19 neden iş yapıcam derdine düştün ki? Ben 26 yaşıma kadar mutfağa girmedim ve 26 yaşımda evlendim eşime yemek yapmayı bilmediğimi söyledim iş mutfağa girmeye gelince annemi arayıp tarif alıp aynı yemeği bir de internetten araştırıp gerekirse videolar izleyip yapmaya başladım evet başlarda kötü oldu ama sonra düzeldi şimdi eşim parmaklarını yiyor. Kendini kasma daha önünde uzun bir yol var. İnsan büyükçe de bazı şeylerin mantığını daha kolay kuruyor.

Yemek yapmayi 30 yasindayken ogrendim , yanliz yasiyorsaniz elbet karninizi doyuracak kadar biseyler pisiriyorsunuzdur
Su anda 42 yasindayim hala kek borek vs yapmayi bilmem
Tek derdiniz bu olsun gercekten

Uzman Tv'de her sorunun cevabı var canım. Ütü, temizlik vs açıp video izle işin uzmanlarindan

22 yaşındayım ben de çok az şey biliyorum. Bildiklerimi de yarım yamalak işte:// azmedip öğrenmek lazım :uykucu:

Ev işi, yemek yapmak konusunda neden bu kadar endişe havasi icinde olunur anlamiyorum.
Bunun için endişe edip, beceriksiz hissetmek...😒😒😒😒
Evlenene kadar ev işi ve mutfakla alakam olmadi. Aç kalmadik, evi de bok goturmedi beceri gerektiren hicbisey yok.
Tarif vs bakmadan kafadan malzemelerle yemek uydurdugum bile oldu. Aşci degilim asiri lezzetli olmasi gerekmiyor herseyin, bazen tutmadigi da olur.

Ev işleri zeka isteyen bisey degil, önünde işte herşey kirleneceknyerleri duzenli temizlersin kendine bir duzen oluşturup hangi gunler nereyi temizlemek istedigine gore...

Senin yaşında kızım var oda mutfağa girmez pek
Ama geçengün bir ıslak kek yapmıştı aramızda kalsın hiç güzel olmamıştı ama güzel olmuş falan dedik:sus:
Dün gene yapmak istedi çok güzel yapıyorum dedi:KK35:
Cesareti kırılmasın diye
Bişey demedim bu yaptığı daha iyi olmuştu
Bi dahakine tam tutturur artık :KK53:
Cesaretin kırılmasın denedikçe oturuyor böyleşeyler
Yaaa gerçekten sizi tebrik ediyorum çok hoşuma gitti bu yazdığınız. Keşke tüm ebeveynler sizin gibi olsa. 🙏

Benim annem de beceriksiz olduğum için arada söylenir ama bir şey yapayım beni de rahat bırakmaz yaptığım şeyleri beğenmez. Ben boş verdim acıkcası. Yemek yapmayı bilmiyorum çünkü sevmiyorum yemek yapmayı, dikiş nakiş bilmem ama el işi şeyleri kırlent, bez çanta vs. satın almayı severim. Temizlik deseniz nefret ederim. Kısaca ben de bir şey yapmayı bilmiyorum ve sevmiyorum. Yapmak da istemiyorum. Yaşım 26. Bekarım ve sevgilim yok. Zaten bu yaştan sonra evde kaldığım için bunları öğrenmeme de gerek yok. :))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X