Yemek yapma problemi. .

garrulous

Koca göbeğinin sevgilisi <3 Taze gelincik :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
1.144
792
Kızlar yeni evlendim, buradan bilen bilir :)

Baba evinde yemek yapmadım hiç. Ev işiyle de aram yok ama o sorun değil. Herkes yapabilir istedikten sonra çünkü. Şimdi yavaştan yavaştan başlamam gerek yemek işine. İlk etapta neler deneyebilirim basit olarak?

Tavuk at fırına
Makarna yap
Etleri minik minik doğra,biber falan doğra salçayla kavur hepsini al sana et sote,basitinden
biliyorsan kuru fasulye yap düdüklü tencerede çok kolay pişiyor
makarna yap sık sık
patates fırına at kumpir yap
bende bekarım emmee ne cevherlerim varmış

hahaaa aynen öyleymiş teşekkürler, denerim.

Soğan Salça yağ üçlüSüne hangi Sebzeyi katarsan o Sebzenin yemeği oluyor. (En basiti )
Baharatlar Marine etme çeşitli soslar farklı pişirme yöntemleri falan yavaş yavaş girersin

makarna ile baslayabilirsiniz
menemen
tavuk terbiyeleyip firina surebilirsiniz

kk yemek tarifleri bolumunde size gore cok faydali bilgiler paylasan topikler var, sorularinizin cevabini ve daha bi cok pratik tarifi orada bukabilirsiniz

makarna ile baslayabilirsiniz
menemen
tavuk terbiyeleyip firina surebilirsiniz

kk yemek tarifleri bolumunde size gore cok faydali bilgiler paylasan topikler var, sorularinizin cevabini ve daha bi cok pratik tarifi orada bulabilirsiniz

İnternetten görüntülü izleyip öğrenebilirsiniz

Soğan ve salça kavur domates koy ve üzerine istediğin sebze. .

Bikac denemeden sonra alışırsın. .

Pilav salata yoğurtlama çeşitleri öğren. .

Aslında ben bile yapıyorsam siz hayli hayli yaparsınız. Hem evliymişsiniz...
İnternette güzel yemek siteleri var onlara bakın,farklı güzel tarifler de oluyor.Aklınıza gelen yemeği,tatlıyı yapmayı deneyin. Ramazanda baklava bile açtım.(18 yaşındayım). Ama zevk ile yaparsanız yemekleriniz daha lezzetli olun. Dediğim gibi aklınıza gelen her yemeği yapmayı deneyin kolaymış,zormuş düşünmeyin... :)

Kuzum öncelikle hayırlı olsun bana internet çok yardımcı oldu, mesela yazdım islim kebabı, tarife göre yaptım basitten başlamadım ille, videolu anlatımlar var zaten

Tavuk en garanti yemektir koy posete at firina her turlu piser bi de damak zevkine gore, kori, kajun (favorim) gibi baharatlarla karistirdin mi miss. Kirmizi et daha zordur beceremezsen kayış gibi olur onceden marine etmek dogru isida pisirmek falan lazim o yuzden mutlaka tarifle yap.
Makarna cankurtaran
Zeytinyagli sebze yemeklerinin hepsi ayni zaten birini ogren hepsini oyle pisir
Corba da oyle at malzemeleri pissin (olculer her sitede var)
Aslinda aklina gelen her yemegin tarifini bulup yapabilirsin, hicbiri de gorundugu kadar zor degil.

Kajun...hiç duymadım tadı neye benziyo

Bugün ne yapsamın bende cevabı tavuktur.

Faydalı bir şey değil, ama çok pratik ve lezzetli.

2 kişi olunca fırında yapmıyorum pek, yaparsam sadece tuz, kekik, karabiber döküp fırınlıyorum.
Önceden bin çeşit baharat döker, sarımsaklamaya, sirkelemeye çalışırdım.
Baktım böyle de çok güzel, 2 baharatla atıyorum.

Tencereye atıyorum biraz yağla, suyunu salıp çekip biraz kızarınca patates, baharat (toz kırmızı biber, çok az köri, karabiber) ve su ekliyorum.
Mis gibi.
Ay önceden buna da yok soğan doğra yok sarımsaktı salçaydı ne gereksiz uğraşırmışım.

Bu arada dondurucuda her zaman tavuk olur tabii, bitince yenisi alınır hemen.

Son düzenleme:
İnternette binlerce tarif var onlara bakarak yapabilirsin. Mesela ben çoğu yemeği düdüklüde yaparim. Çaliştiğim için yemeği kisa sürede hazirlamam gerekiyor.
Firin poşetleri çok kullanişli doldur içine tavuk patates at firina. Bütün tavuk al haşla suyuna çorba pilav haşlanmiş tavuğuda tereyağinda kizart. Köfte kizartirsin. Hazir köfte harçlari var artik. Makarna menemen falanda pratik.

patatesi,patlıcanı,domatesi dilimleyip salçalı suyla tavuğun but ve kanat kısımlarıyla beraber fırına verebilirsiniz...yeşil biberleri bütün olarak koyarsanız daha güzel oluyor...

Merhaba,
Bende 7,5 aylık evliyim ve evlendiğimde hayatımda hiç yemek yapmışlığım yoktu. İlk iki ay zevkle bir şeyler yapmaya çalıştım ama aynı zamanda çalıştığım için çok bunaldım ve 4 ay dışarıda yedik. Ama artık ondan da bıktık 1,5 aydır evimde yapmaya başladım. Asıl şimdi öğreniyorum yemek yapmayı ve çalıştığım halde beni hiç yormuyor.

Öncelikle bir sayfa tavsiye edeyim :Kevser'in Mutfağı ayrıca telefon kullanımına uygun olarak Tarif Küpü diye de uygulaması var. Ben tüm yemeklerimi oradan yapıyorum porsiyon bilgileri dahil tüm ayrıntılar yazdığı için henüz hiç kötü yemeğim olmadı. Misafir geleceği zaman bile hiç yapmadığım yemekleri oradan yaptım ve yüzümü kızartmadı :)

Çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışanların çok daha pratik olması gerekiyor yemek konusunda. Örneğin yemek yapacağım zaman bir günlük değil iki günlük yapıyorum ama hemen iki gün arka arkaya değil araya iki gün koyup tekrar aynı yemeği yiyoruz böyle farklı yemekmiş gibi oluyor. Eğer dondurucun varsa boş zamanlar bol kıyma ile köfte şekillendirip koyabilirsin dar günlerde sabahtan çıkardığında inanılmaz pratik oluyor ve bir domates soslu makarna ile gösterişli bir akşam yemeğine dönüşüyor. Nohut ve kuru fasulye gibi baklagilleri bir gün önceden ıslayıp ertesi gün haşlıyorum ve dondurucuya bir yemeklik olacak kadar atıyorum. Pişirirken inanılmaz zaman tasarrufu sağlıyor. Çorbada aynı şekilde bol bol yapıyorum soğuduktan sonra iki kaselik olacak şekilde dondurucuya kaldırıyorum. Sabahtan buzdolabına alıp akşam işten çıkınca az sıcak su ile ısıttığımda ilk günkü tazeliğini koruyor.

ayy hic ugrasma kiz..yap makarna corba yesin..fazla becerikli olursan onuda begenmiyorlar..hahaha adama ne pastalar yapiyorum ne börekler aciyorumda begenmeyince begenmiyor..sanki anasinin evinde her gun ev boregi yiyordu :)
hahaha

saka bir yanada...herkes demis ama sogan salca domates uclusune dikkat...cogu yemegi kurtarir..yapa yapa olacak..ve zamanla kendine inanamayacaksin..tarifleri print et ve uygula...devir internet devri..

bende evlenmeden anne evinde pek bişey yapmadim sürekli kek pasta yapardim hep
evlendim ilk başta zorlandim tabi. yaktığımda oldu bi sürü sey... ben kızartmalı yemekler yapıyorum evlenmeden de yapmışım.
patates havuç patlican kızartıp trencereye koyuyordum kalan yagla ile sogani kavururuyordum.. ve domates attim kavurdum tuz sumak attim içine ohh.. sonra kızartmalarin üzerine döktüm.. eşim çok beğendi o yemeginin tadini bile unutamiyor..

Bende yemek yapmayi severim ama evlenmeden ince cok nadir yapardım cesitlilik olsun yada bazen farkli olsun diye her zaman taptigin yemegi mesela tavugu birinde pataresli diferinde karisik sebzeli yap , bi sulu yemek yanina pilav seninkurtarir zaten :) her konuda fydasini gordugum tek site nefis yemek tarifleri siddetle tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…