• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek sorunu

Kv istiyor diye 3.çocuğu yapanı gördüm hiç şaşrmm:)
Canım ilk konum var benim eski bakarsan 2. Çocuk diye kızım 1 yasinda filan yani bir kaç ay önce 2. Çocuğu istiyordum kv yok yapmayın 5 sene sonra yapın ne gerek var diyordu (mama parasını ben ödeyeceğim demişti ama geneli biz aldık yinede eşim annesinden para alıyor ben vereceğim dediği icin) bu yüzden bize müdahale etmeye kalkıyor düşün yatak odama bile karışıyordu şimdi ben istemiyorum bi 7 8 sene kızım zor bi çocuk en azından kendini kurtarsın okula başlasın düşünürüm dedim kv bunu duyunca yok yok hemen yapın diyor he Allahım ya tuhaf tuhaf işler

herkes çok biliyor:sinirli:
eşinize elinizden bu kadar geldiğini ki zaten çok iyi baktığıızı (kesinlike öyledir endişe etmeyin)
beğenmiyorsa kendisinin bundan sonra ilgilenmesini söyleyin

zamanında birilerinin lafıyla sütü olduğu halde mama veren hatta mama da vermeyen ek gıdaya bir buçuk iki aylıkken (doktor demiş hayben o doktorun) direkt gıdaya başlatan sevgili aile büyüklerim yüzünden berbat bir mide-bağırsak sistemine sahibim.o_Oo_Oo_O

zamanında birilerinin lafıyla sütü olduğu halde mama veren hatta mama da vermeyen ek gıdaya bir buçuk iki aylıkken (doktor demiş hayben o doktorun) direkt gıdaya başlatan sevgili aile büyüklerim yüzünden berbat bir mide-bağırsak sistemine sahibim.o_Oo_Oo_O
Bak işte onların hatasını sen çekiyorsun benimde vicdanım rahat mı hayır dünyada 500 profesör bir araya gelse anne sütüne eş bir mana üretemez çünkü onu Allah yarattı ben direndim ama 5 ay artık hergün sinirden ağlıyordum eşim evde tamm diyordu kv nin yanından gelince bu çocuk aç doymuyor kilo almıyorum diye bi dünya laf sayıyordu ileride benim kizimda senin gibi sıkıntı yaşarsa bunun tek sorumlusu başta kv sonra eşim ve maalesef ben olacağım daha fazla direnmediğim için :(

herkes çok biliyor:sinirli:
eşinize elinizden bu kadar geldiğini ki zaten çok iyi baktığıızı (kesinlike öyledir endişe etmeyin)
beğenmiyorsa kendisinin bundan sonra ilgilenmesini söyleyin
Yarin eşim bakacak kizima kolay mı değil mi anlayacagiz bakalım öyle uzaktan konuşmak olmuyor eşime sorsan ne var yer diyor yarın suratına atacak mamaları kızım

Normalde ben mesafeli tarafım eşim cok taviz verdi benim kadar karşı çıkmadı ailesine çocuk olmadan önce karismazlardi o yüzü ben vermedim çocuk öldü acemiyim diye herşeye karışmaya kalktılar ben karşı çıktıkça eşimde karşımda durdu eğer o zaman benim yanımda olsaydı şimdi bunları konuşmayacaktık benim sorunum hem hatalı olduklarını kabul ediyor ama sonra senin suçun sen biberon veriyorsun diyor
bu yazdigin onemli bir ders olmus şahsen benim icin. Henuz cocugum yok. Demek ki hamile kalirsam o kadar bilgi edinmem lazim ki dogrusu oyle degil boyle, diyebileyim. İlk cocugum diye sen bilmezsin tavirlarina girmelerini onlemek lazim demek ki.
Tesekkur ederim

Hatunlar gece gece sinirim zıpladı. Maalesef konu yine kızım.

Kızımı 5 ay emzirebildim eşimin ve kv nin baskısıyla mecbur kalıp mama verdiğim için kızım beni bıraktı çok üzüldüm ağladım ama ne çare emmedi beni. Kv tombul bebek sevdiği için kizimda normal bi bebek ti sırf bu yüzden en kaliteli mamaya da versek yine kilo almadı hatta beni emerken 5. Ay da 700 gr almıştı mama verdiğimiz ay 300 gr aldı ve şuan 11 kilo civarı 19 aylık biberon müptelası yemek yiyiyor artık ama tadımlık doyacak kadar değil aradan 1 saat geçmeden biberon istiyor mecburen vermek zorunda kalıyorum ağlıyor çünkü :KK43:

Gelelim sorunuma eşimle tartıştım sen çocuğa bakamiyorsun sürekli biberon veriyorsun dedi bir kaç defa en sonunda patladım bunun suçlusu sen ve annen dedim benim sütüm varken sırf annenin zevki için benim kizima biberon vedirdiniz ki kiloda almadı eğer 1 ay daha sabretseydiniz zaten bu çocuk ek gıdaya geçecek benim sutumlede idare edecektik şimdi suçlu ben mi oldum yani hayret birşey ya inanın kızım hiç yemek yemezdi artık yiyiyor sadece doyana kadar değil ısrar etmiyorum inatlaşmasın diye çok yoruldum ya herkes beni suçluyor eşim bile bakamiyorsun diyor gerçekten bende böyle düşünmeye başladım elimden geleni yapıyorum ama yemiyor işte zorlamı yedireyim ya hatunlar diyin bana ben mi hatalıyım kötü annemiyim ben şimdi :KK43:

O bebeği sütten kesmek ne demektir ya. Tombul bebek sağlık demek değildir ki. Şimdi çocuklar yemiyor malesef kiminle konuşsam aynı dert. Benim kızımda az yiyor 15 aylık ben alıştım artık çünkü şükür sağlığı yerinde enerji full yapıcak bişry yok. Eşinde çok biliyorsa kendisi baksın o bilmiş anasınıda alsın baksınlar. Sen sıkma canını sen kendini bil çocuğunu bil yeter. Sağlıklıysa problem yok. Bide istersen vitamin başla gerçekten iştah açıyor.

bu yazdigin onemli bir ders olmus şahsen benim icin. Henuz cocugum yok. Demek ki hamile kalirsam o kadar bilgi edinmem lazim ki dogrusu oyle degil boyle, diyebileyim. İlk cocugum diye sen bilmezsin tavirlarina girmelerini onlemek lazim demek ki.
Tesekkur ederim
Canım benim annem var misal kadın hiç müdahele etmedi bana evet benim yanımda hiç çocuk büyümedi ve ilk çocuğum olacak tecrubesizim diye üstümde baskı yaptılar resmen benim ağlamalarıma annem şahit inan 3 değil 10 çocuk doğurup yetiştirmeyi bile kv dem yinede ben ondan daha bilgiliydim çünkü anne sütünü savundum hep var olan Allahın bebekler için bahsettigi büyük nimet olan sütü 60 TL'lik mamaya değiş ettiler bu nasıl tecrübe anlamadım

Canım vitamin balık yağı veriyorum hergün ben hatayı çocuğuma yemek yesin diye ısrar ederek yaptım şimdi onun istemesini bekliyorum istemezse kesinlikle zorlamiyorum kv bakmaz çünkü kızım ona hiç gitmiyor görünce ağlıyor evine bile zorla giriyor
O bebeği sütten kesmek ne demektir ya. Tombul bebek sağlık demek değildir ki. Şimdi çocuklar yemiyor malesef kiminle konuşsam aynı dert. Benim kızımda az yiyor 15 aylık ben alıştım artık çünkü şükür sağlığı yerinde enerji full yapıcak bişry yok. Eşinde çok biliyorsa kendisi baksın o bilmiş anasınıda alsın baksınlar. Sen sıkma canını sen kendini bil çocuğunu bil yeter. Sağlıklıysa problem yok. Bide istersen vitamin başla gerçekten iştah açıyor.

Canım benim annem var misal kadın hiç müdahele etmedi bana evet benim yanımda hiç çocuk büyümedi ve ilk çocuğum olacak tecrubesizim diye üstümde baskı yaptılar resmen benim ağlamalarıma annem şahit inan 3 değil 10 çocuk doğurup yetiştirmeyi bile kv dem yinede ben ondan daha bilgiliydim çünkü anne sütünü savundum hep var olan Allahın bebekler için bahsettigi büyük nimet olan sütü 60 TL'lik mamaya değiş ettiler bu nasıl tecrübe anlamadım
demek ki onlara karsi cok bilmis davranmak lazimmis ama ben seni anliyorum, yeni bebegi olan ve etrafin baskisina maruz kalan biri icin kolay degil. Sen kendin zaten ne oldugunu sasirmis halde olmussundur. Allah sorsun canim ne diyelim, yeni dogum yapanlara karsi anlayissiz olanlari gercekten Allaha havale ediyorum. İnsanlar can derdinde millet hep fitne fesat mudahale derdinde.

Eskiler bilir eder diyoruz varya hicbir halt bilmiyorlar. Gercekten cahilmis kayinvalideniz.
Olan olmus artik,cocuk mamayla bi sekilde bu zamana gelmiste.Herkeste agzinin payini almali bence. Cocugu daha mi az dusuneceksiniz babannesinden. Te allahim ya.

Eskiler bilir eder diyoruz varya hicbir halt bilmiyorlar. Gercekten cahilmis kayinvalideniz.
Olan olmus artik,cocuk mamayla bi sekilde bu zamana gelmiste.Herkeste agzinin payini almali bence. Cocugu daha mi az dusuneceksiniz babannesinden. Te allahim ya.
Az önce oradan geldik bi çocuk var akrabasının erken doğdu 2 ay kuvozde kalmış şimdi çocuğu bir görsen şişmiş bir tombul olmuş annesini de bırakmış yapcak bişey yok doymuyor çocuk haklı bırakmakta filan dedi hiç değişmez ki kv ama Allah nasip ederse 2. Yi yaparsam birgun kv yi ilelebet takmam artık eşim bile diyor Allah vermez hiç sütun olmazda mecburiyet dışında asla daha biberon mamaya verecek param yok diyor akıllandı geç olsada

Hatunlar gece gece sinirim zıpladı. Maalesef konu yine kızım.

Kızımı 5 ay emzirebildim eşimin ve kv nin baskısıyla mecbur kalıp mama verdiğim için kızım beni bıraktı çok üzüldüm ağladım ama ne çare emmedi beni. Kv tombul bebek sevdiği için kizimda normal bi bebek ti sırf bu yüzden en kaliteli mamaya da versek yine kilo almadı hatta beni emerken 5. Ay da 700 gr almıştı mama verdiğimiz ay 300 gr aldı ve şuan 11 kilo civarı 19 aylık biberon müptelası yemek yiyiyor artık ama tadımlık doyacak kadar değil aradan 1 saat geçmeden biberon istiyor mecburen vermek zorunda kalıyorum ağlıyor çünkü :KK43:

Gelelim sorunuma eşimle tartıştım sen çocuğa bakamiyorsun sürekli biberon veriyorsun dedi bir kaç defa en sonunda patladım bunun suçlusu sen ve annen dedim benim sütüm varken sırf annenin zevki için benim kizima biberon vedirdiniz ki kiloda almadı eğer 1 ay daha sabretseydiniz zaten bu çocuk ek gıdaya geçecek benim sutumlede idare edecektik şimdi suçlu ben mi oldum yani hayret birşey ya inanın kızım hiç yemek yemezdi artık yiyiyor sadece doyana kadar değil ısrar etmiyorum inatlaşmasın diye çok yoruldum ya herkes beni suçluyor eşim bile bakamiyorsun diyor gerçekten bende böyle düşünmeye başladım elimden geleni yapıyorum ama yemiyor işte zorlamı yedireyim ya hatunlar diyin bana ben mi hatalıyım kötü annemiyim ben şimdi :KK43:

biberonu acil bıraktır bir kaç gün arar sonra unutur bnm oğlumda bir ara öyleydi özellikle yazın ağzına sütten başka hiç bişey koymazdı en sonunda canıma tak dedi attım bitti bardaktanda içmedi sırf biberon emziği için içiyomuş onca sütü sonra yemesi düzeldi çokmu güzel değil ama iki öğünde olsa yiyo yani

kaynananada kulak asma birinden girsin birinden çıksın çocuğum süt içerken hep süt içiyo hiç yemek yemiyo oldu bırakıncada süt içmiyomu aslında hiç iyi etmedin daha küçüktü oldu bahaneler bla bla bla yani laf sokacak yer arar onlar

kaynananada kulak asma birinden girsin birinden çıksın çocuğum süt içerken hep süt içiyo hiç yemek yemiyo oldu bırakıncada süt içmiyomu aslında hiç iyi etmedin daha küçüktü oldu bahaneler bla bla bla yani laf sokacak yer arar onlar
Canım 2 yasa kadar normal dedi doktor zaten yavaş yavaş azaltıyorum ben misal bugün 3 kez biberon aldı 2 si süt 1 tanesi mama yani yemesi düzene girdi sayılır eşim halen bu çocuk yemiyor biberon veriyorsun modunda bu beni gıcık ediyor

Back