Yemek sorunu

4 aylık oğlu vardı arkadaşımın 13 kloydu doktor obez olur mamayı bırak demişti 26 aylık çocuğum klosu fazla 5 yaşında kızım.21 klo insanların dediklerine takılma hiç kv öyle seviyorsa bi çocuk daha yapsn

Şimdi kızına taktı çocuk yap sevelim diye kızım herkese gidiyor kv gitmiyor onu görünce ağlıyor sürekli eh etme bulma dünyası kızımı sevmeyince başka çocuk istiyor gorumcem den

tamam işte biraz yemeklere ilgisi varmış ne güzel.
gitgide mama azalıcak yerine yemekler geçecek.
bu süreçte sevdiği yemek ve çorbaları ver hep sen

Kızım 36 aylık 14 kilo üzülme sağlığı yerindeyse boyu uzuyorsa sıkıntı yok.

Kayinvideyle birlikte mi oturuyorsunuz ds bu derece soz sahibi olabildi cocuk üzerinde? Oyle bile olsa karistirmamaniz gerekirdi.
Benim kizim ek gidaya basladiginda hani tuzsuz salcasiz pureler veriyoruz ya, kayinvalidem tepesine dikilir oogggg yeme kizim sakin yeme onu, iyyy o ne oyle sey yenir mi diye konusurdu.
Bebek tabi anlar miydi bilmiyorum ama benin sinirlerim alt ust olurdu. Israrla tuz ve salça ekletmek istedi ama dinlemedim.
O yaptıklarıni unuttu simdi beni over. Cok guzel cocuk bakar cok saglikli besler diye.
Siz de dinlemeyin. Eşiniz cok biliyirsa 1 hafta kendi baksin her seyiyle ilgilensin, bakalim o kadar dirayetli davranabiliyor mu.
Bir de cocugunuzun boy kilo orantısi gayet guzel hic uzulecek bir sey yok zayif falan degil.

çocuğun ağzına zincir mi taktılar emzirseydiniz siz de. bu konuda pes etmeiş olmanıza anlam veremedim. tamam onlar haksız da kim bi annenin bebeğini emzirmesini engelleyebilir ki?

Aynı evde oturmuyoruz çok şükür bide otursak düşünemiyorum yani çekilecek dert değil bu kadar tavizi ben değil eşim veriyor annesine karşı çıkmıyor her konuda değil başka hiçbir şeye çok karışmıyor hep zaten çocuk konusunda çıkıyor tartışma

Çocuğun ağzına zincir takmadılar ama biberon kolayina geldiği için emmeyi bıraktı ben emzirmek istedim emmedi beni pes etmemin sebebi 5 aydır üstüme gelinmesi bu konuda haklısın pes ettiğim için en büyük suç benim kendisi kızını 4 yaşına kadar emziren bir kv benim bebeğimi emzirmeme engel oldu oğlu oraya tek giderdi bazen evden güle oynaya çıkan adam eve kanlı bıçaklı gelirdi evde bana tamm neyse bakarız diyordu oradan bir gelirdi bu çocuk kesinlikle mama içecek diye kavga ederdi
çocuğun ağzına zincir mi taktılar emzirseydiniz siz de. bu konuda pes etmeiş olmanıza anlam veremedim. tamam onlar haksız da kim bi annenin bebeğini emzirmesini engelleyebilir ki?

böyle bi adama da çocuk yapmak cesaret işiymiş. tebrik ederim.

böyle bi adama da çocuk yapmak cesaret işiymiş. tebrik ederim.
Canım önceden kv gibi bi problem yoktu çünkü eşimde evine laf ettirmedi hiç annesini de çok takan bi adam degildi ben öyle sandım yada bu çocuk konusunda çok dolduruşa geldi annem 3 çocuk büyütmüş o iyi bilir modunda gezince kv eşimden yüz bulup karıştı şimdi eşimi de takmıyorum kv bana karışamadığı için eşim üstünden yürüyor önceden çok kavga ederdik şimdi kv konularında bana hak veriyor diyorum ya ben o zaman biberon ver diye ısrar ettiğim için hatalıyım diyor ama ne fayda olan oldu

Yalniz belki eski hatasini anladi ama su anda da pek dogru davranmiyor esin onun farkinda misin?

Evet sen suclusun. Kocanin ve kaynananin her dedigini yapar misin? Ben yapmam sahsen. Kendi dogrum neyse odur benim kararim. Kv bana gelecek mama ver diyecek bi kulagindan girer digerinden cikar.

Ayrica artik 19 aylik cocuk herseyi yer. Benimkide 20 aylik. Daha mamalik bi hali yok. Et yap corba sebze meyve herseyi yiyor. Ne mamasi?

Yalniz belki eski hatasini anladi ama su anda da pek dogru davranmiyor esin onun farkinda misin?
Anlıyorum canim zaten ondan sebep kavga ettik dün gece zaten yemek yemiyor niye biberon yüzünden diyor eee zamanında ısrar kıyamet vedirdiniz diyorum ses yok sonra sen bakamiyorsun yemek konusunda zorla vereceksin diyor yemiyor diyorum sen uğraşmıyorsun üste kolayına geliyor biberon diyor o zaman kavga iyice büyüyor haklı olduğumu bildiği halde haksızsın hatalısın demeye getiriyor

valla eşini bırak bir kenara.
konuşsun dursun duymamazlıktan gel.
yeterince saçmalamışlar analı oğullu.
sen çocuğunla ilgilen.
bu bir geçiş dönemi olacak.
bunun üzerine eğil.

daha 18 aylık çocuk tabak tabak yemek mi yiyecek sanki
eşiniz de bir tuhaf
ben olsaydım tamam bundan sonra çocuğun yemek işi sende derdim kesinlikle yardım etmezdim 2 saat sonra bıkar eminim ki

İyi misin canım yemiyor çocuk napayim döverek mi yedireyim zorla gırtlağını mi sıkayım yesin diye senin çocuğun yiyorsa Maasallah benim kızım 1 tabak çorbayı zor yiyor ne yapayım peki çocuğu açlıktan mi öldüreyim 7 saat 8 saat aç bıraktım ne yaptı yine yemek yemedi mecburen mama verdim çocuk katılana kadar ağlıyor krizlere giriyor ısrar edip zorlayinca

valla eşini bırak bir kenara.
konuşsun dursun duymamazlıktan gel.
yeterince saçmalamışlar analı oğullu.
sen çocuğunla ilgilen.
bu bir geçiş dönemi olacak.
bunun üzerine eğil.
Canım zaten en büyük hatayı kızımı zorlayarak yaptım bazen ağlatan ağlatan yemek verirdim şimdi anladım hatamı yemeyi getiriyorum yıyorsa hemen veriyorum yemezse zorlamıyorum böyle olunca şu 1 aydır kızım yemeye başladı bunada sukrediyorum çünkü en azından yarım kase 3 4 kaşık bile yese kardır diyorum

daha 18 aylık çocuk tabak tabak yemek mi yiyecek sanki
eşiniz de bir tuhaf
ben olsaydım tamam bundan sonra çocuğun yemek işi sende derdim kesinlikle yardım etmezdim 2 saat sonra bıkar eminim ki
Bu Cuma izinli eşim dedim bütün gün yemeğiyle sen ilgileneceksin ben karışmayacağım bakalım kolay mı zor mu anlarsın kabul etti çok iddialı ama sonu hüsran olacak

evet sana baskı yapa yapa sürekli hata yaptırmışlar.
ağlatarak yemek yedirilmez.
yavaş yavaş artar miktarı zaten.
sen sakin ol.
eşine de uyma artık .
çocuğu deneme tahtasına çevirmeyin.
istiktrarlı bir şekilde yemek teklif etmeye devam et.
yemez ise bir yrm saat sonra bir daha dene.
yoğurt vs. yiyor mu?

Yoğurt ek gıda alırken bile yemiyordu bir kasik ucuyla bile versem öğürmeye başladığı için yoğurt vermiyorum canım

Evet ısrar etmek en büyük hatamdı benim aç kalmasın vitaminsiz kalmasın diye çocuğun ağlamaları geliyor aklıma feryat ederdi artık sevdiği şeyleri bile yememeye başlamıştı sonra burada bi konu açtım aynen senin dediklerini dediler dinledim uygulamaya başladım makarna pilav gibi katı yemekleri kendi yiyiyor çorbayı şimdi kendi yemeye başladı sadece yemekleri ben veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…