- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.837
- 898
- Konu Sahibi Lovedreams
-
Hatunlar gece gece sinirim zıpladı. Maalesef konu yine kızım.
Kızımı 5 ay emzirebildim eşimin ve kv nin baskısıyla mecbur kalıp mama verdiğim için kızım beni bıraktı çok üzüldüm ağladım ama ne çare emmedi beni. Kv tombul bebek sevdiği için kizimda normal bi bebek ti sırf bu yüzden en kaliteli mamaya da versek yine kilo almadı hatta beni emerken 5. Ay da 700 gr almıştı mama verdiğimiz ay 300 gr aldı ve şuan 11 kilo civarı 19 aylık biberon müptelası yemek yiyiyor artık ama tadımlık doyacak kadar değil aradan 1 saat geçmeden biberon istiyor mecburen vermek zorunda kalıyorum ağlıyor çünkü
Gelelim sorunuma eşimle tartıştım sen çocuğa bakamiyorsun sürekli biberon veriyorsun dedi bir kaç defa en sonunda patladım bunun suçlusu sen ve annen dedim benim sütüm varken sırf annenin zevki için benim kizima biberon vedirdiniz ki kiloda almadı eğer 1 ay daha sabretseydiniz zaten bu çocuk ek gıdaya geçecek benim sutumlede idare edecektik şimdi suçlu ben mi oldum yani hayret birşey ya inanın kızım hiç yemek yemezdi artık yiyiyor sadece doyana kadar değil ısrar etmiyorum inatlaşmasın diye çok yoruldum ya herkes beni suçluyor eşim bile bakamiyorsun diyor gerçekten bende böyle düşünmeye başladım elimden geleni yapıyorum ama yemiyor işte zorlamı yedireyim ya hatunlar diyin bana ben mi hatalıyım kötü annemiyim ben şimdi
Çocuk yapmadan önce keşke eğitilse ebeveyn adayları ve geçer not almayınca da çocuk yapmasalar.
Hele ki ebeveyn aileleri işe karışacaksa o kişilerin evlenmesine bile izin verilmese.
O öyle söylüyor bu böyle söylüyor da siz ne diyorsunuz onlara??
Ağzı olan konuşuyor da sizin ağzınız yok mu?
Bu tarz sadece başkalarının konuştuğu konularda konu sahibini omuzlarından silkeleyip kendine gel,senin de ağzın ve beynin var diyesim geliyor.
Doğru diyorsun ama gözüyle görmediği için kolay yargilaya biliyor işte ben buna çok kırılıyorum hem kendileri alıştırdı biberonla sanki ben vermisim gibi birde muamele görüyorum işte ben bunu hazmedemiyorum beceremiyorsun bakamiyorsun diyor zorla yedireceksin diyor anlatıyorum zorla hiç yemiyor yiyecek yapacak birşey yok diyor zannediyor çocuk yemeyince ben uğraşmayıp direk mama veriyorum zannediyorBen kötü anne miyim deme.bunu düşünme bile.okuduklarımdan hissettiğim sen gerçekten iyi bir annesin..buradan yazan annelerin hepsi iyi birer anne.çünki bütün derdimiz , koşuşturmamız yavrularımız için.kimi çocuk kiloludur kimi çocuk daha zayıf...doktorun kilosu normal diyosa gerisi boş.çocuk bu bugün yer yarın yemez...sen kimsenin lafına bakma.senin mutlu olman gerek.bebegin için.mutlu anne mutlu bebek huzurlu bebek demek.en önemlisi annelik iç güdüsel.sen neyi nasıl hissediyorsan öyle yap bebeğine.başkalarının lafına göre değil kendi hissettiğin şekilde büyüt bebeğini.çünki bebeğini en iyi sen tanırsın.onun dilinden en iyi sen anlarsın.ne istiyor ne seviyor en iyi sen bilirsin.başkaları değil.onun en çok sana ihtiyacı var...
Doktora tavsiyesi ile vitamin+balık yağı kullanıyoruz doktor normal diyor ama işte eşim yemek yemiyor biberon içiyor diyor doktor içsin 2 yasa kadar normalı bu diyor ama yok orda demiyor eve gelince bana diyor vermeyecegiz biberon diyeerkekler ne anlar bebek bakımından annesi dolduruyor belli ki, kilosu normal mi değil mi doktora danış beslenmesi için tavsiye iste, doktor tavsiye ederse vitamin takviyeleri kullan
Doktora tavsiyesi ile vitamin+balık yağı kullanıyoruz doktor normal diyor ama işte eşim yemek yemiyor biberon içiyor diyor doktor içsin 2 yasa kadar normalı bu diyor ama yok orda demiyor eve gelince bana diyor vermeyecegiz biberon diye
Haklısın canım ben kendimden eminim veriyorum yemeğini sütünü suyunu ilgileniyorum evladıma elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum kızımı çok seviyorum canımın bi parçası o benim eşimden tek istediğim bu süreçte yanımda olması karşımda değil bunu anlayamıyor söylenen sözlerde ve o dönem kv nin yanında benim karşımda olmasaydı ben sütüm varken biberon vermek zorunda kalmayacaktım şimdi o konuda bana hak veriyor çünkü ben haklıyım idrak etti ama çocuğumun hakkına girdiler el birliğiyle şimdi biraktirma istiyor çünkü çok para gidiyor haliyle manalar ucuz değil sonuçtaCanim benim bebeğim iki yaşında 10 kg.ve bebeginin kilosuda boyuda çok iyi annesi.sende çok iyi bir annesin canını sıkma her anne bu tarz kaygılar yaşar.biberonuda zamanla bırakır aşamalı olarak yani azaltarak biraktirmaya çalış.azaltmaya yani bardakla süt vermeye alissa güzel olur sanki.Eşine takılma ama ayıp ediyor bakamiyorsun diyerek.seni güzel motive etsede sende mutlu anne olursin bebeğinde mutlu buyur.ama biliomusun bı kulağından girsin diğerinden çıksın takılma bunlara elh.bebegin saglikliya en önemlisi bu biliomusun gerisi fasa fişi
Aynen bende onu diyorum sağlığı önemli saglikliysa ve boyu iyiyse sıkıntı yok diyorum o zaman 5 aylıkken kv bana söyle yüzü yumuk yumuk olsa kollarında bogumlar olsun öperken bişey anlamıyorum derdi ama Allahın işi ya çocuk o ay hiç kilo almadı nerdeyse hatta bi akrabalarının oğlu var 26 aylık çocuk 18 kilo sürekli o çocuğu övüyor çocuğun suratı gözükmüyor ya diyorum olsun çok tatlı diyorKızım 6 ay anne sütü aldı 3 yaşında 13 kilı yemekte yer ama kilo almaz bence geleceğin avantajını yaşıyor fos fos kilo olunca güzel mi oluyor sanki sağlıklı olması en önemli
Normalde ben mesafeli tarafım eşim cok taviz verdi benim kadar karşı çıkmadı ailesine çocuk olmadan önce karismazlardi o yüzü ben vermedim çocuk öldü acemiyim diye herşeye karışmaya kalktılar ben karşı çıktıkça eşimde karşımda durdu eğer o zaman benim yanımda olsaydı şimdi bunları konuşmayacaktık benim sorunum hem hatalı olduklarını kabul ediyor ama sonra senin suçun sen biberon veriyorsun diyorCocuk problemli iliskileri ekstradan mahvediyor. Bunu anlamak lazim. Evvela kendi hayatina mudahale ettirmemeyi saglayamayan bireylerin evliligi cocukla cikmaza giriyor.
Evet canım doğru diyorsun sanki kilo çok mu iyi birşey kendi oğlu 5 kilo normal doğumla dogururken ölümlerden dönen kv kiloya bu kadar takması beni geriyor doktora gidiyorduk sağlığı nasıl diye soracağına kaç kilo diye soruyorduBöyle çocukları kilolu yapmak için çırpınıyorlar, sonra o kızlar 15 yaşına gelmeden diyete başlıyorlar...
Olmaz canım bu doktor ikna edemiyorsa kadın profesör yani 2 görumcemin de çocuk doktoru ona bile inanmıyorsan başka doktora hiç inanmazama o meme emmek gibi bebeğin iç güdüsel tepkisi, duygusal olarak da haz alıyor ondan, acaba başka doktora gitseniz ikna olur mu
mama günlük ne kadar veriyorsun?Haklısın canım ben kendimden eminim veriyorum yemeğini sütünü suyunu ilgileniyorum evladıma elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum kızımı çok seviyorum canımın bi parçası o benim eşimden tek istediğim bu süreçte yanımda olması karşımda değil bunu anlayamıyor söylenen sözlerde ve o dönem kv nin yanında benim karşımda olmasaydı ben sütüm varken biberon vermek zorunda kalmayacaktım şimdi o konuda bana hak veriyor çünkü ben haklıyım idrak etti ama çocuğumun hakkına girdiler el birliğiyle şimdi biraktirma istiyor çünkü çok para gidiyor haliyle manalar ucuz değil sonuçta
Evet canım o zaman artık çok üstüme gidildiği için pes ettim gerçekten beni buna iten eşimdı hiçbir şekilde yanımda durmadı şimdi en çok kendime kızıyorum 5 ay direnmissin zaten biraz daha direnemedim diye burada en büyük hata benim maalesefçocuğunuz doğru mu besleniyor yanlış mu buna girmeyeceğim ama ne olursa olsun onun annesi sizsiniz ve ne yediğinden/içtiğinden sorumlu olan da sizsiniz. yani kayınvalidem mama verdi, eşim biberon verdi diyince kendinizi aklamış değil, aksine çocuğunun bakımında söz sahibi olamamış bir anne imajı yaratıyorsunuz. deseniz ki ben yanlış yaptım, olabilir denir, ama onlar yanlış yaptı ben yanlış olduğunu bile bile karşı çıkamadım, işte o noktada hatalısınız. bu size ders olur da bundan sonrası için farklı konularda doğru bildiğinizden şaşmazsınız umarm...
bu arada 5 yaşında 17 kiloluk bir kız annesiyim, yemeyen çocuk yemiyor biberon falan hikaye... takmayın sağlıklı olsun yeter, ve unutmayın çağın en büyük hastalığı obezite, biz bundan uzak çocukları olan anneler olarak çok şanslıyız.
Tamm canım ben günde 2 defa süt 2 defa mama veriyorum aralarda yemek yediriyor um üstüne gitmeden ısrar etmeden kendisi yemek istiyor doyacak kadar yemiyor sadece ama en azından yiyor ya onada şükür hiç ağzını sürmüyordu yemek yedikten sonra isterse artık kivamsiz sulu vereceğim dediğini yapacağım caninmama günlük ne kadar veriyorsun?
süt içmiyor mu biberondan?
aralarda verdiğin mamaları sulandırarak ver.
bir müddet sonra cazip gelmeyecektir zaten.
yavaş yavaş bıraktıracaksın başka çaresi yok.
bu kadar da üzülüp hırpalama kendini.
düzeltilebilir beslenme bozukluğu bunlar.
sabır gerektiriyor tabi.
dediğim gibi gitgide daha sulu şekilde ve miktarını azaltacak şekilde ver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?