Eşiniz kilolu mu?
Eğer değilse bence malesef kaderinize katlanıp Battal boyun da büyüğü tencere alıp devam edin, dışarda yemek sağlıksız , dışarda yemeye başlayıp midesi bs bozulursa bir de onunla uğraşırsınız.
Kilo problemi varsa önüne diyet kitabı fırlatın sağlıklı yemeğe başla Kocacık porsiyonları küçültüyoruz deyin.
Bir de tavsiye: et ve tavuk yemeği hazırlayın,1 haftanher öğlen salata ve tavuk ya da et ızgara ya da sote koyun öfke yemeğine 1 haftanın sonunda istese de istemese de midesi küçülür ha bir de kurt ilacı verin şaka değil :)
ay özür dilerim ama çok komik ya maşallahh iştahı yerindeYok goturmedi.
Ben yatarken hepsini hupletmis, onun disinda hepimiz ac kaldik
Amazon yeme icme gondermiyor.
Mecbur Turk marketlerine gitmek lazim.
Borulcem 1 paket kaldi,insallah nasip olur gidebiliriz yine Almanyaya.
Resmen Turk yemegi cenneti, cok sanslisiniz.
akşam yemeği yedi mi
işe bugün ne götürdü
valla annesi oralarda ise onu az yağlayıp ballayın oğluna mama pişirsin
Pogaca yapsaniz, cok basit. Illa icine birsey koymazsiniz. Yer yer kiloyapar belki de cok yedin az ye diye üstüne gidebilirsiniz. Bir tasla iki kus. Benim de iki cocugum var. Ama yemek derdim yok, yani esim isten eve gelir ben zaten hazirlarim. Ama illa bir soru soracaksa yemek var mi askim der. Yoksa kendine birseyler hazirlar. Cogu zaman da kendini yorma ben herseyle doyarim der cok sükür.
Ben kendi karnimi doyurmaya zaman bulamam cogu zaman.
Illa ki yas maya vardir, sabah kalktigin gibi yap hamurunu bir saat sonra firina ver bitti gitti.
Marketlerde dondurulmus esyalar yok mu pratik.
Donmus sebze, patates kizartmasi mesela. Hatta sicak suya karistir makarnalar falan. Al bunlardan en az haftada iki gün versen dinlenirsin.
Isten gelince ver cocuklari eline, yemek icin buna mecbursun de. O cocuklara bakarken gir yap bolca. Iki üc günlük yetecek kadar. Firini mesela pohca icin bir kere isittin mi, onlar piserken kek hamurunu yap ya da kurabiye; pesinden hemen onu da atarsin.
Haslama patates geldi bak aklima. Bir tencere patatesi hasla. Iste öyle yer ister püre yapip ver yanina da buzluktan cikip hemen pisen sebzelerden daya. Doyurucu. Icim isinsin olayini cözemedim ama. Bunu dedigi anda termos bardakta sicak su veriver eline. Sallaha cay yap ver. Illa ic isinsin diye corba icmesi lazim degil. Sana yazik yaa. Cok sinirlendim bak.
Kadinin en güclü silahini kullan olmadi. Dirdir.
of okurken size üzüldüm, eşiniz Çek mi? aslında pragda marketlerde ben bulgur vs görmüştüm varsa alın stoklayın midesini şişkin tutar. madem kilo problemi yok dayayın tavuğu eti haşlanmış patatesle en kolay çözüm bu, et de ucuz. ismini bilmediğim ama epey iri etli tütsülenmiş sosisler var (domuz,dana,piliç ) onlardan 4-5 tane pratik yapabilirsiniz yanına ekmek garnitür vb.
2çocukla kendinizi mutfak robotu gibi hissetmeniz doğal. Alın karşınıza konuşun siz hayatı paylaşmak için evlendiniz; mutfakta ömür tüketip sorumlusu olmadığınız bir mızmızlığın bedelini ödemek için değil.
Ben sipariş edebiliyorum. Bulgur, kuru fasulye, nohut... hepsini gönderiyorlar. Belkide almanyaya özel bir durumdur.
Yemez mi15 dk icinde basladi dolap onunde dolanmaya
Kiymali makarna , yogurt, 2 armut, bi dilim kek goturdu.
Benim yaglamama gerek yok ki, utanmadan annesine beruska beni ac birakiyor diye agliyo
Ayyy
Acaba Cidden yemek kültürü farkından mı oluyor yani doyuyor da tatmin mi olamıyor
Anladığım kadarı ile eşin oralı
Acaba sen de bir kazan et patates mi haşlasan her gün ona
Alsın gelsin etini at kazana içine de patates havuç kereviz
İyice haşlanıp az suyu kalsın
Bolca yesin
Bir de mesela dün yedikleri çok değil gibi
Yani makarnayı ne kadar yedi bilemem de benim eşim o saydıklarını yedikten iki saat sonra açım der
Oğlum mesela etli yemek olmazsa hemen acıkır henüz 7 yaşında
Benim gelin de bana küfredecek galiba
Bende eşime iş yerinde yemek yemiyor dışarıdan da söylemiyor diye evden götürmesi için baskı yapıyorum. Akşamları çok yer hoşuma gider. ama öğlen aç diye üzülüyorum.
Sizin durumunuzda zor tabi yemek yetişmeyince ayrı bir dert. bol stoklu yemek yapın birde ben ramazanda sefer tası aldım eşime 4 katlı ona hazırladım iftarı hep. böyle yapmayı dene porsiyonları küçültmüş olur belki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?