Yemek sorunu

Kilolu degil, 1.92 ye 83 kilo.
Porsiyonlarin zaten kucuk olurum acliktan diye isyan eder adim gibi eminim.
Kurt ilaci nasil bisey ? :)

Porsiyonlarını küçültmeyin o zaman ( aynı benim eşim haha onda hep öyle yapar) sadece et be sebzeyle besleyin 1 hafta ister istemez midesi küçülür.
Kurt ilacı dediğim de parazit ilacı, yurt dışında reçetesiz alınabilir mi bilmiyorum, gerçi evet alınıyor aklıma geldi biz de almıştık iki sene önce Hindistan’dan eve dönünce ( biz de yurt dışındayız)

Pogaca yapsaniz, cok basit. Illa icine birsey koymazsiniz. Yer yer kiloyapar belki de cok yedin az ye diye üstüne gidebilirsiniz. Bir tasla iki kus. Benim de iki cocugum var. Ama yemek derdim yok, yani esim isten eve gelir ben zaten hazirlarim. Ama illa bir soru soracaksa yemek var mi askim der. Yoksa kendine birseyler hazirlar. Cogu zaman da kendini yorma ben herseyle doyarim der cok sükür.
Ben kendi karnimi doyurmaya zaman bulamam cogu zaman.
Illa ki yas maya vardir, sabah kalktigin gibi yap hamurunu bir saat sonra firina ver bitti gitti.
Marketlerde dondurulmus esyalar yok mu pratik.
Donmus sebze, patates kizartmasi mesela. Hatta sicak suya karistir makarnalar falan. Al bunlardan en az haftada iki gün versen dinlenirsin.
Isten gelince ver cocuklari eline, yemek icin buna mecbursun de. O cocuklara bakarken gir yap bolca. Iki üc günlük yetecek kadar. Firini mesela pohca icin bir kere isittin mi, onlar piserken kek hamurunu yap ya da kurabiye; pesinden hemen onu da atarsin.
Haslama patates geldi bak aklima. Bir tencere patatesi hasla. Iste öyle yer ister püre yapip ver yanina da buzluktan cikip hemen pisen sebzelerden daya. Doyurucu. Icim isinsin olayini cözemedim ama. Bunu dedigi anda termos bardakta sicak su veriver eline. Sallaha cay yap ver. Illa ic isinsin diye corba icmesi lazim degil. Sana yazik yaa. Cok sinirlendim bak.
Kadinin en güclü silahini kullan olmadi. Dirdir.

Ay sizi çok iyi anladım çok da üzüldüm durumunuza ama çok da komik. Adam elektrikli süpürge gibi çekiyor maşallah. Bence nohut, fasülye tarzı şeyleri çokca ıslatıp haşlayın. Hatta eliniz boş kaldıkça haşlayın buzluğa atın. Sonra çıkarıp çıkarıp yaparsınız.

of okurken size üzüldüm, eşiniz Çek mi? aslında pragda marketlerde ben bulgur vs görmüştüm varsa alın stoklayın midesini şişkin tutar. madem kilo problemi yok dayayın tavuğu eti haşlanmış patatesle en kolay çözüm bu, et de ucuz. ismini bilmediğim ama epey iri etli tütsülenmiş sosisler var (domuz,dana,piliç ) onlardan 4-5 tane pratik yapabilirsiniz yanına ekmek garnitür vb.

2çocukla kendinizi mutfak robotu gibi hissetmeniz doğal. Alın karşınıza konuşun siz hayatı paylaşmak için evlendiniz; mutfakta ömür tüketip sorumlusu olmadığınız bir mızmızlığın bedelini ödemek için değil.

Amazon yeme icme gondermiyor.
Mecbur Turk marketlerine gitmek lazim.
Borulcem 1 paket kaldi,insallah nasip olur gidebiliriz yine Almanyaya.
Resmen Turk yemegi cenneti, cok sanslisiniz.

Ben sipariş edebiliyorum. Bulgur, kuru fasulye, nohut... hepsini gönderiyorlar. Belkide almanyaya özel bir durumdur.

akşam yemeği yedi mi

işe bugün ne götürdü

valla annesi oralarda ise onu az yağlayıp ballayın oğluna mama pişirsin

Yemez mi 15 dk icinde basladi dolap onunde dolanmaya
Kiymali makarna , yogurt, 2 armut, bi dilim kek goturdu.
Benim yaglamama gerek yok ki, utanmadan annesine beruska beni ac birakiyor diye agliyo

Cok tatlisiniz onca oneri sagolun
Sorun yapmak degil bunu gorev olarak bana yuklemesi.
Ben kizimla oglumla oyun oynamak gezmek tozmak istiyorum, mutfaktan bunal geldi zul oldu acikcasi.
Pogaca cok yaptim zamaninda, gozle kas arasi isyerindekilere de goturuyor, ben pastane veya restaurant isletmiyorum ki.. adam onunu ardini dusunmuyor..ben mutfaktan cikamiyorum ve surekli acim dediginde artik bogasim geliyo..

Isten gelince cocuklarla ilgilenmez, yorgunum bunaldim der uzanir yada evrak isleri vardir onlari halleder.
Ancak benim yatak dosek hasta olmam gerekir oyle bakar cocuklara.
Benim ise donmem lazim acilen.
Ozaman sesi kesilir bunun baska yolu yok.

Dun dedim ki bak et yemeklerini guzel yapiyosun.
Haftasonundan hazirlayalim siseleyelim yemekleri, al gotur ise, bnm yaptigim yemek ertesi gune kalsin, beni hergun ne yiycem diye darlama dedim.
Bosbos yuzume bakti, sen hazirlasan olursun dimi dedi.
Artik sIkti yani cok sIkti.
Annesi de yemege takik bi insan, artik kucukken buna sevgi yeme diliyle gosterildi sanirin, adam icin dunyanin en onemli sevgi gostergesi..

Evet Cek.
Dogan gorunumlu sahin gibi bisey ama.. Avrupali moderndir diye evlendim, adamin icinden Kahtali Mici cikti
Var bulgur mercimek ama bio diye satiliyor ve 300 gramlik minnak posetler 8-10 liraya denk geliyor nerdeyse.

Komsum 43 yasinda, bulguru son bikac yildir biliyor dusunun, hic yokmus burda.
Klobasa deniyor o sosislere.. ben eve sokmuyorum onlardan, domuz eti de alinmaz eve, evlenmeden once sart kosmustum. Yoksa dediginiz gibi heryer o etlerden dolu,insanlar cokca tuketiyor.
Evet burnumu tikayip et tavuk kokusuna katlancam mecbur,et pisirmeyi hic sevmiyorum,artik esim de yemiyor zaten cok fazla et.

Son düzenleme:
Ben sipariş edebiliyorum. Bulgur, kuru fasulye, nohut... hepsini gönderiyorlar. Belkide almanyaya özel bir durumdur.

Kozmetik bile bazen sorun oluyor.
Bi deneyim ama belki gonderen market bulurum,tamamen saticiyla alakali tabi.
Cok tesekkurler oneri icin, dikkate alicam insallah denk gelir bu tarafa bakliyat gonderen biri.

Yemez mi 15 dk icinde basladi dolap onunde dolanmaya
Kiymali makarna , yogurt, 2 armut, bi dilim kek goturdu.
Benim yaglamama gerek yok ki, utanmadan annesine beruska beni ac birakiyor diye agliyo

Ayyy

Acaba Cidden yemek kültürü farkından mı oluyor yani doyuyor da tatmin mi olamıyor

Anladığım kadarı ile eşin oralı

Acaba sen de bir kazan et patates mi haşlasan her gün ona

Alsın gelsin etini at kazana içine de patates havuç kereviz

İyice haşlanıp az suyu kalsın

Bolca yesin

Bir de mesela dün yedikleri çok değil gibi

Yani makarnayı ne kadar yedi bilemem de benim eşim o saydıklarını yedikten iki saat sonra açım der

Oğlum mesela etli yemek olmazsa hemen acıkır henüz 7 yaşında

Benim gelin de bana küfredecek galiba

Bende eşime iş yerinde yemek yemiyor dışarıdan da söylemiyor diye evden götürmesi için baskı yapıyorum. Akşamları çok yer hoşuma gider. ama öğlen aç diye üzülüyorum.
Sizin durumunuzda zor tabi yemek yetişmeyince ayrı bir dert. bol stoklu yemek yapın birde ben ramazanda sefer tası aldım eşime 4 katlı ona hazırladım iftarı hep. böyle yapmayı dene porsiyonları küçültmüş olur belki...

Bunlar oglen yemegine goturdukleri.
Dun aksam ilk etapta kalan corba tavuk ve pilavi yedi..
Ardindan 1 saat sonra firin yemegi vardi onu yedi, tatliyla kapanisi yapti.
Kapistik diye isyerinde yiyip gelmis, ac birakirim zannetmis
Evet bu adami yahni paklar.
Gonderdim alisveris listesi, alsin yapayim.
Kendisi yapmayi ogrenirse gelinde sevinir annesi Daha minik, yesin buyusun yarasin

Niye yemiyor isyerinde?
Ev yemegi tabi en guzeli ama bebek olunca yetismek zor oluyor hergun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…