• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek pişirme derdi...

sosyalbilimci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
3.878
1.546
133
Kızlar şuan çalışmıyorum ama çalışıyor olsam da evde olsam da yemek pişirmek daha doğrusu hergün ne pişircem düşüncesi çok can sıkıcı :110:
Bir buçuk yıllık evliyim şimdiden sıkıldım yani arada kahvaltı hazırlarken bile üşengeçlik yaşıyorum off keşke hep önüme hazır gelse diyorum :eek::halay:
Hadi kahvaltı yemek hazırlaması sıkıntı değil de ne pişircem diye düşünmek özellikle misafirler geleceği zaman elim ayağıma dolaşıyo :KK12:
Hep aynı yemekleri yapıyor gibiyim

Misafirler farklı da kendimize de hep aynı yemekler yapıyo gibi hissediyorum :)
En çok patates bakliyat
Sayiyorum o zaman yemekleri :)
Ispanak
Kurufasulye
Nohut
Bezelye yemegi
Tavuk-et sote
Firinda tavuk
Kofte
Balik
Pirasa
Yesil mercimek
Ciger patates kizartmasi
Sebzeli bulgur pilavi
Kabak yemehi
Dolmalar boyle liste yap kulturune gore yemekleri ekle pisirirsin.

Bak ben haftalık liste oluşuyorum hafta sonu da ona göre eksik varsa alıyoruz böylelikle hemen yemeği pişiriyorum. Bu haftaki menüyü sayayım sana . Bulgur pilavı , ıspanak yemeği, yağlama, kuru fasulye pirinç pilavı, pizza, karışık dolma fırında balık . Bunların önüne mutlaka bir çorba şehriye olabilir un çorbası , mercimek ezogelin , arabaşı çorbası yoğurt çorbasıgibi. Birde tatlı yaparım 2 gün yeriz onu puding şekerpare irmik ,mozaik pasta, kurabiye gibi. Salata turşu yoğurt olabilir ayran olabilir hoşaf haftayı böyle geçiricem

Mesela bugün sizler ne pişirdiniz kızlar bana fikir olur...???
Sebzeli süzme mercimek çorbası,şehriyeli bulgur pilavı
Tavuk sote,soğan salatası,ayran,turşu ve yeşillik.Bugün kü menü.

Yemek listesini ben de pek sevmiyorum liste aksar bende ertesi güne yemek artarsa.

offf offf hic sevmiyorum hic...
hafta sonlari disarda cogunlukla yeriz. yada esim yapar.
hafta ici bi sekil birseyler yaparim.
haftanin iki günü kacar esime yaptiririm...
pek takilmazdim amannn kilo almiyoruz iste diip isin icinden cikardim ama cocuk oldukdan sonra ac kalmasindan sagliksiz beslenmesinden cok korkuyorum

Çalışıyorum ve artık bööööögg geldi :işsiz:
1 yıldır falan saldım . Baktım canım yapmak ıstemıyor dışardan yiyoruz.

Misafirleri genellikle pazar gunu alıyorum ve internetten baka baka bişeyler yapıyorum :)

Hafta içi kmseyı almıyorum . :halay:

Hafta sonu şehir dışına çıkacağımız için eşim kahvaltılık dışında birşey aldırmadı .İşten gelirken yemeğimi o getirecek:halay:Ama özellikle çalışırken haftalık yemeğimi planlarim.Bir yemek en fazla iki gün gidecek şekilde yaparim.Hafta sonu evde yemek yemiyoruz bundan dolayı en fazla 3 gün yemek yapmış oluyorum.Kiyma ve kuşbaşı eti kiloluk alıp buzluguma bir pisirimlik ölçüde koyarım.Kiymadan köfte yapıp buzluk da bulundururum.Bi de yazdan buzluga bamya, fasülye,barbunya,börülce ayıklar koyarım.

aynı dertten muzdaribim:olamaz:

yeni evliyim çalışıyorum 7 de evde oluyorum durum böyle olunca da ne halim kalıyor ne vaktim :KK58:

sürekli başa dönüyorum aynı şeyleri yapıyorum .zahmetli olmasın pratik olsun ama farklı şeyler değişik şeyler olsun istiyorum fakat olmuyor :KK53:

bende yemekleri 2 günlük yapıyorum . genelde hafta sonları evde yemiyoruz . kimi zaman kahvaltı hazırlamak bile zor geliyor.

sıkıldım ne pişirsem olayından .Allahtan eşim seçmiyor yemek filan :KK51:

Çalışan biri olarak bende yemek konusunda muzdaribim malesef. Eşimde hep et yemekleri istiyo sebze yemiyo. Daha çok fırında yapıyorum.Bütün kadınların derdi akşama ne pişirsem :KK51:
Bugün yemeğim var dün yapmıştım walla çok rahatım bugün.

Back
X