Yemek Odasız ev :)

yagmurnehir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
14
7
42
fikirlerinizi bekliyorum

3 oda + 1 salon evim var
yatak odası+ oğlumun odası+ ikiz kızlarımın odası
geriye salon ve mutfak kalıyor.bizim günlük oturduğumuz ve misafir ağırladığımız yer salon,zaten 3 çocuklu bir aileyiz,bende eşimde çok sıkışık eşya dolu evleri sevmem
Salonumuzda koltuk takımı,sehpa,tv ünitesi var başkada hiçbişey yok,
Mutfakta büyüyebilen şık bir yemek masası almıştık
bizler çalışan insanlarız ,zaten 3 tane çocuk var,
1. derece yakınımız yemeğe geldiğinde mutfaktaki masada yeriz.
Diğer misafirleri zaten dışarıda bir yerde ağırlarız biz.
arada bir gelecek misafir için salonumda kocaman yer kaplayan bir yemek odası takımı istemiyorum ben :KK43:
Sizce yanlış mı yapıyorum, bir misafir olarak evime gelseniz ne düşünürsünüz ?

Canım bende öyle yaptım kendi rahatın daha önemli sonuçta senin evin ve senin kuralların onlar sadece misafir :)

benim annem ve çoğu akrabamın evi de o şekilde hiçbir şey düşünmüyoruz herkesin kendi tercihi ama ben evlenince biz kalabalıklaştık :) annem salona masa sandalye almayı düşünüyo

en güzeli kırk yılda bi lazım olcak, boşa yer kaplıyo.ev senin nasıl rahat ediyosan öyle yapcaksın, misafirde mutfakta yemek istemiyosa gelmeyiversin ::)

Benim var sadece 3 kez kullanıldı sanırım 1 yılda.....
vitrin büfe almadım sadece masa sandalye ama olmasada olur. 2+1 evde oturuyorum çocuk olursa mecbur daha büyük eve taşınıcaz.

Evinin tarzına bağlı o biraz, yani mutfağın yeterince genişse yada salona açık şıksa olabilir tabii, ama standart bi evde ben misafir takımlarımı mutfak masasında kullanmak istemezdim, o şıklığı sağlamazdı, dediğim gibi eviniz sporsa neden olmasın :) yeterki içinize sinsin

Tatlim senle ayni fikirdeyim ve nerdeyse ev duzenimiz ayni benim salonum da oyle yani hayatimin gectigimalan salon oturma odasi yerine esime calisma odasi yaptik ve bi misafirim geldiginde mutfakta acilabilir masamda agirliyorum ama bazen zor oluyor subatta nasip olursa kendi evime gectigimde salona bi yemek masasi koymayi düşünüyorum ama asla oturma odasi yapmiycam

fikirlerinizi bekliyorum

3 oda + 1 salon evim var
yatak odası+ oğlumun odası+ ikiz kızlarımın odası
geriye salon ve mutfak kalıyor.bizim günlük oturduğumuz ve misafir ağırladığımız yer salon,zaten 3 çocuklu bir aileyiz,bende eşimde çok sıkışık eşya dolu evleri sevmem
Salonumuzda koltuk takımı,sehpa,tv ünitesi var başkada hiçbişey yok,
Mutfakta büyüyebilen şık bir yemek masası almıştık
bizler çalışan insanlarız ,zaten 3 tane çocuk var,
1. derece yakınımız yemeğe geldiğinde mutfaktaki masada yeriz.
Diğer misafirleri zaten dışarıda bir yerde ağırlarız biz.
arada bir gelecek misafir için salonumda kocaman yer kaplayan bir yemek odası takımı istemiyorum ben :KK43:
Sizce yanlış mı yapıyorum, bir misafir olarak evime gelseniz ne düşünürsünüz ?
çok pratik düşünmüşsünüz bence
eskidenmiş o misafir için kilitli tutulan odalar
artık herkesin kendi odası var herkesin bi düzeni var
zaten çalışan insanlarız
bence iyi düşünmüşsünüz

Canım her zaman mutfakta ağırlayamazsın yemek kokusu dağınıklık sıcaklık olabilir mutfakta. Bundan dolayı salonunu çok daraltmayacaksa yemek takımı tavsiye ederim. Misafirin de sende daha rahat edersiniz... Dışarda ağırlıyorsanız sürekli o zaman çok gerekli değil ama evde ağırlıyorsan illa ki bir gün gerekecektir.

3 çocuklu çalışan bir anneyim,öyle çok misafirimiz gelmez
sürekli gelenler insanlar: ailelerimiz,kardeşlerimiz veya ofisten çok yakın arkadaşlarımız.
Onun dışında gelenleri hep dışarıda bir restoranda ağırlarız.
(oğlum 6 yaş, ikiz kızlarım 3,5 yaş evde yemek hazırlamam zor oluyor diye eşim evde çok istemez misafir)

mutfağım ise çok düzenli ve güzeldir,klimas,tv, pencere önünde ve balkonumda şık papatyalarım ... yani öyle sıkıcı değil

Evinde ekstra misafir icin odan yokmus. Olsaydi koyman daha iyi olurdu ama simdi koymasan da olur. Nasilsa mutfakta var diyorsun ve nadir geliyor sanirim misafir. Bisey olmaz :KK54:

Canim benimde salonda vardi yemek bolumum ayda yilda bi misafir gelir orada agirlardim sonunda cok gereksiz olduguna karar verdik ve ferah bir salon icin cikarttim attim valla cokta iyi oldu mutfaktaki masam 8 kisiyi agirlayabilecek sekilde biri geldimi cekiyorum masayi salona oldu bitti cokta iyi geldi

bence harika hiiiç kendine yuk etme kirk yilda bir lazim olacak diye alma zaten cok ihtiyac olsa zaten kimseye danismadan alirdin sevgiler

ne gerek var fazla eşyaya hem temizlik daha rahat olur ben yeni ev aldım yemek odası takımımı getirmedim anneme verdim :KK45: zaten sadece ramazanda misafir alıyorum kalabalık onun içinde hiç gerek yok diye düşündüm ve getirmedim evimin resimlerini paylaşmıştım bakabilirsin

Mutfagınız genısse , sırın dekore ettıysenız ve balkonu varsa ne gerek varkı yemek odasına. Benım mutfagım kucuk oldugu ıcın mecburen aldım bır de calısırkende salondakı masayı kullanıyorum fakat dedıgım gıbı mutfak buyukse hıc gerek yok

X