• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Yemek masası ve sandalyeler

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

esrant

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
6.675
3
356
38
Antalya
Arkadaşlar merhaba..
2 hafta sonra düğünüm var,evi yavaş yavaş yerleştiriyoruz artık.
Sorun şöyle:

Evimizin salonunu her zaman kullanabileceğimiz şekilde tasarladık.
Oturma odasına ise köşem koltuk takımı aldık.
Rengi krem-gri tonlarında.
Yastıkları kırmızı-siyah.
Oturma odamdaki perde ve halı da kırmızı-siyah ve gri tonlarında.
Ben yemek odası takımı istemedim.
Evde çok yer kaplamasın diye.
Bu yüzden masa ve sandalye aldım.
Masayı da oturma odasına koydum.

Şimdi:
Masam ceviz tonlarında,sandalyelerim ise krem deri.
Şu anda masam öylece bomboş duruyor.
Bu masaya ne örtülür,nasıl akseuarlarla tamamlanır hiç bilmiyorum.
Normalde üzerinde bir örtü olacak,sonra yemek yeneceği zaman o örtü kaldırılıp başka örtü mü kullanılacak?

Bir de hani yemek masası örtüleri ile birlikte kumaş peçeteler de var ya,onlar takım olarak mı satılıyor?
Aranızda o kumaş peçeteleri kullanan var mı,yoksa gerek yok mu??

Bu konularda beni bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar.
Bu şekilde masa çok kötü görünüyor odada..

Şimdi şöyle bi gezindim sitedeki ev örneklerine baktım.
Genelde yemek masalarının üstüne küçük örtüler falan serilmiş.
Ama bunlar nereden alınır bilmiyorum.
Ayrıca dediğim gibi oda kırmızı siyah gri tonlarında ve spor,çok da klasik durmasın istiyorum yemek masası..

Canım dediğin gibi minik bi örtü üzerine büyük kaseler var onlardan kullanabilirsinn..

Hmm daha bi kaç gün önce evini yeni dizmiş biri olarak hemen fikir veriyim cnm..
Benim kardeşime özel ders veren hocasının annesi böyle örtülerden yapıodu biz ona yaptırdık..
Ama görmen lazm çok güzel.. İşlemeler uçlarında kenarlarında var ve şeffaf pullardan..
O yüzden abartı durmuyo..
Biz özel yaptırdığmz için istediğimiz parçasını eksiltip çoğalta biliyoduk..
Dediğin gbi normalde masanın üzerinde ufak bi örtü oluyo yemek yiyilceği zaman farklı büyük bi örtü örtülüyo..
Ayrıca takım da almıştım peçeteli falan masa örtüsünün içindeydi peçeteler..
Sende ekru tonlarında alırsan örtünü herşeye uyar böylece renk konusunda sıkıntı çekmezsin..
Çok işlemeli boncuklu falan almana gerek yok şık sade bir sürü model var..
Özel yapan hanımlarda var etrafınızda vardır belki bi araştır..
Masamın üstüne ben hediye gelen süs eşyalarım vardı onu koydm..
Takım halindeydi vazosu,mumlukları ve geniş çukur bişey vardı. O çukur olanı masaya koydum.
Kayınvalidem de dallı ağaç şeklinde mumluk almış onuda koyabilirm masama daha karar vermedim..
Ama süs eşyalarını al evi daha güzel gösterio gerçekten yerimseniben
Umarım yardımcı olabilmişimdir güzelim..

Hmm daha bi kaç gün önce evini yeni dizmiş biri olarak hemen fikir veriyim cnm..
Benim kardeşime özel ders veren hocasının annesi böyle örtülerden yapıodu biz ona yaptırdık..
Ama görmen lazm çok güzel.. İşlemeler uçlarında kenarlarında var ve şeffaf pullardan..
O yüzden abartı durmuyo..
Biz özel yaptırdığmz için istediğimiz parçasını eksiltip çoğalta biliyoduk..
Dediğin gbi normalde masanın üzerinde ufak bi örtü oluyo yemek yiyilceği zaman farklı büyük bi örtü örtülüyo..
Ayrıca takım da almıştım peçeteli falan masa örtüsünün içindeydi peçeteler..
Sende ekru tonlarında alırsan örtünü herşeye uyar böylece renk konusunda sıkıntı çekmezsin..
Çok işlemeli boncuklu falan almana gerek yok şık sade bir sürü model var..
Özel yapan hanımlarda var etrafınızda vardır belki bi araştır..
Masamın üstüne ben hediye gelen süs eşyalarım vardı onu koydm..
Takım halindeydi vazosu,mumlukları ve geniş çukur bişey vardı. O çukur olanı masaya koydum.
Kayınvalidem de dallı ağaç şeklinde mumluk almış onuda koyabilirm masama daha karar vermedim..
Ama süs eşyalarını al evi daha güzel gösterio gerçekten yerimseniben
Umarım yardımcı olabilmişimdir güzelim..

Çok teşekkürler tatlım,tabii ki yardımcı oldun.
Aklımda belirdi artık her şey..
Ben en iyisi bu tarz şeyler satan yerlere bakayım.
Etrafımızda yapan yok çünkü.
Güzel bir masa örtüsü takımı ile öyle küçük bir örtü alayım.
Üzerine de de artık aksesuar olarak ayarlarım bir şeyler..

merhaba.öncelikle şimdiden hayırlı olsun dileklerimi yolluyorum.benim de en çok sorun ettiğim konulardan biriydi bu örtü ve aksesuar mevzuları.ailem çeyiz sermeye memleketimizden geldiklerinde -ki onlar bunlarla uğraşırken ben işe gitmiştim-sade ve modern diyebileceğimiz tarzda seçtiğim mobilyaların üzerinde ne kadar dantel,örtü,püskül varsa örtülmüş beni bekliyorlardı :))tabii ben ellerinize sağlık çok güzel olmuş diyerek onları kırmadım ama onları yolcu edip eve döndüğüm zaman üzerimi dahi değiştirmeden tüm örtüleri yok ettim.
daha sonra hiiiiiç acele etmeden içime sinen parçalar buldukça alarak birbiriyle ve mobilyalarla uyumlu vazo,tablo,çiçek,abajur gibi aksesuarlar aldım ve hala tamamladığımı da düşünmüyorum.ilk zamanlar çok boş gelmiş ve evi benimseyememiştim ama sırf buraları doldurmam lazım ,aman boş kalmasın diyerek de beğenmediğim şeyleri eve doldurmadım.çünkü ihtiyacın ve asıl aradığın şey hiç ummadığın bir yer ve zamanda karşına çıkabiliyor.acele ile almadığım için aldığım şeylerden de sıkılmadım ve pişman olmadım.
masa örtüsü konusuna gelince beyaz büyük bir vazonun içinde beyaz çiçek ve yeşil yapraklar ve yanına içinde yeşil bitkiler olan iki minik beyaz vazo koydm ve örtüsüz kullanıyorum.yemek yerken kumaş peçeteleri olan biri bej biri k.rengi iki takım ve peçetesi olmayan farklı renklerde masa örtüleri aldım.ama benim çevremde pek kumaş peçete kullanma alışkanlığı olmadığı için her yemekte fuzuli yer işgal ediyor maalesef,aldığıma pişmanım.ama bunun dışında peçete halkalarımı,runnerlarımı,supla ve amerikan servislerimi kullanmayı seviyorum.iyi ki almışım diyorum.tavsiye vermek haddim değil arkadaşım ben nacizane tecrübelerimi anlatmak istedim.sonuçta herkesin zevki ve ihtiyaçları farklı.eminim sen de uzuuuun yıllar zevkle ve huzurla kullanacağın seçimler yaparsın.mutluluklar dilerim.

Back
X