merhaba.öncelikle şimdiden hayırlı olsun dileklerimi yolluyorum.benim de en çok sorun ettiğim konulardan biriydi bu örtü ve aksesuar mevzuları.ailem çeyiz sermeye memleketimizden geldiklerinde -ki onlar bunlarla uğraşırken ben işe gitmiştim-sade ve modern diyebileceğimiz tarzda seçtiğim mobilyaların üzerinde ne kadar dantel,örtü,püskül varsa örtülmüş beni bekliyorlardı :))tabii ben ellerinize sağlık çok güzel olmuş diyerek onları kırmadım ama onları yolcu edip eve döndüğüm zaman üzerimi dahi değiştirmeden tüm örtüleri yok ettim.
daha sonra hiiiiiç acele etmeden içime sinen parçalar buldukça alarak birbiriyle ve mobilyalarla uyumlu vazo,tablo,çiçek,abajur gibi aksesuarlar aldım ve hala tamamladığımı da düşünmüyorum.ilk zamanlar çok boş gelmiş ve evi benimseyememiştim ama sırf buraları doldurmam lazım ,aman boş kalmasın diyerek de beğenmediğim şeyleri eve doldurmadım.çünkü ihtiyacın ve asıl aradığın şey hiç ummadığın bir yer ve zamanda karşına çıkabiliyor.acele ile almadığım için aldığım şeylerden de sıkılmadım ve pişman olmadım.
masa örtüsü konusuna gelince beyaz büyük bir vazonun içinde beyaz çiçek ve yeşil yapraklar ve yanına içinde yeşil bitkiler olan iki minik beyaz vazo koydm ve örtüsüz kullanıyorum.yemek yerken kumaş peçeteleri olan biri bej biri k.rengi iki takım ve peçetesi olmayan farklı renklerde masa örtüleri aldım.ama benim çevremde pek kumaş peçete kullanma alışkanlığı olmadığı için her yemekte fuzuli yer işgal ediyor maalesef,aldığıma pişmanım.ama bunun dışında peçete halkalarımı,runnerlarımı,supla ve amerikan servislerimi kullanmayı seviyorum.iyi ki almışım diyorum.tavsiye vermek haddim değil arkadaşım ben nacizane tecrübelerimi anlatmak istedim.sonuçta herkesin zevki ve ihtiyaçları farklı.eminim sen de uzuuuun yıllar zevkle ve huzurla kullanacağın seçimler yaparsın.mutluluklar dilerim.