Yemek konusunda yardım 😒

maya91

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
7.483
24.055
348
Merhabalar, 3 buçuk ay önce evlendik ve çalışıyoruz. Her akşam ne yemek yapacağım diye ciğerim soldu artık. Düşün düşün bulamıyorum. Şöyle pratik bişeyler neler olabilir. Bir de seçici eşim var bende seçiciyim 😩 ve ikimizin seçtiği şeyler birbirinin zıttı🥲👻 o etçi ben daha ağırlıklı sebzeci. İkimizinde en çok sevdiği şey makarna ve salata ama her akşam makarna da olmuyor. Fikirlerinizi bekliyorum 🤔 lütfen basit şeyler olsun 🥹 ve konuyu doğru yere açmışımdır umarım 💕

Merhabalar, 3 buçuk ay önce evlendik ve çalışıyoruz. Her akşam ne yemek yapacağım diye ciğerim soldu artık. Düşün düşün bulamıyorum. Şöyle pratik bişeyler neler olabilir. Bir de seçici eşim var bende seçiciyim 😩 ve ikimizin seçtiği şeyler birbirinin zıttı🥲👻 o etçi ben daha ağırlıklı sebzeci. İkimizinde en çok sevdiği şey makarna ve salata ama her akşam makarna da olmuyor. Fikirlerinizi bekliyorum 🤔 lütfen basit şeyler olsun 🥹 ve konuyu doğru yere açmışımdır umarım 💕
Pratik olabilmesi için derin dondurucuda daha önceden hazırlanmış gıda olması gerekir bence bu konuya bakın örneğin buzlukta haslanmış nohut barbunya fasulye vs olsun hatta et kıyma geldiğinizde bir soğan kavurup buzlu eti nohutu atıp sıcak su ekleyip pişmeye bırakın :)

Pratik olabilmesi için derin dondurucuda daha önceden hazırlanmış gıda olması gerekir bence bu konuya bakın örneğin buzlukta haslanmış nohut barbunya fasulye vs olsun hatta et kıyma geldiğinizde bir soğan kavurup buzlu eti nohutu atıp sıcak su ekleyip pişmeye bırakın :)
Evet nohut attım dondurucuya işte bezelye taze fasülye ama bunlardan sadece nohutu yiyor eşim 🥴 sen bana bakma kendine göre yap diyor da içim rahat etmiyor

burda bir kac tane topik var aksam yemegi onerileei hakkinda bence orayi takibe alin :)) cok fikirle denk gelince insan kafasinda olusturuyor menuyu :KK68:

burda bir kac tane topik var aksam yemegi onerileei hakkinda bence orayi takibe alin :)) cok fikirle denk gelince insan kafasinda olusturuyor menuyu :KK68:
akşama ne yemek var diye bir topik var orayı diyorsunuz sanırım

Son düzenleme:
Fırın yemeklerini de bir düşün istersen biz de çalışıyoruz ve yemek hep bir sorun.
Tavuk baget ya da pirzola koy tepsiye yanına patatesini biberini domatesini yap üstüne bir sos ver fırına o pişene kadar pilavını makarnanı yaparsın bir de salata tamam.
Ben karışık kızartmay bile fırında yapıyorum artık vakit yoksa. Sebzeli köfte de olur fırında.

Fırın yemeklerini de bir düşün istersen biz de çalışıyoruz ve yemek hep bir sorun.
Tavuk baget ya da pirzola koy tepsiye yanına patatesini biberini domatesini yap üstüne bir sos ver fırına o pişene kadar pilavını makarnanı yaparsın bir de salata tamam.
Ben karışık kızartmay bile fırında yapıyorum artık vakit yoksa. Sebzeli köfte de olur fırında.
Airfryerde de bişeyler yapıyorum. Fırında evet 2 günlük bişeyler yaptığımda mantıklı. Teşekkür ederiim :KK36:

İkinizde çalışıyorsunuz, yemekleri sadece siz yapıyorsanız size göre yapılması adil geldi şu an bana🤣
Evet ben yapıyorum :) Ben 6 da evdeyim. Eşim 8 buçuğa doğru işten geliyor onu beklersem akşam 10 da yeriz herhalde :KK48: Genelde zaten ortak yediğimiz şeyleri yapıyorum ayrı ayrı hiç uğraşamam :)

Benim eşim de sizinki gibi et, bakliyat , makarna,pilav tarzı sever
Mesela fırına tavuk patates mantar atıyorum
Mantarı kendim yiyorum o tavuk - patates
Patates püresi - et/tavuk sote hayır demez
Kremalı tavuklu mantarlı makarna bayılır
Kremalı Ton balıklı mısırlı makarna
Etli kuru fasülye-nohut-barbunya yanında pilav banko
Köfte - patates
Karnıyarık , musakkanın yine kıymasını yer patlıcanını ayırır
Mantı hem kurtarıcı hem pratik ev yapımı yapan yerlerden satın alıp dondurucuya stoklayabilirsiniz kendinize sebze yaptığınızda ona bi tabaklık mantı haşlayabilirsiniz
Taze fasülye yapmışsam ona da tavaya bi iki parça tavuk atarım çünkü yemez bi iki tırtıklar Sadece
Balık illa kılçıklarından ayıklanmış olacak yine de istemeye istemeye yer
Kıymalı biber dolması , kuru dolma yer
Kabak vs yi de kızartıp beşamelli kaşarlı kalori bombası edeceğim ki yesin
Bazen önceki günden onun yiyebileceği yemek artar o onu yer kendime sebze yaparım

Benim eşim de sizinki gibi et, bakliyat , makarna,pilav tarzı sever
Mesela fırına tavuk patates mantar atıyorum
Mantarı kendim yiyorum o tavuk - patates
Patates püresi - et/tavuk sote hayır demez
Kremalı tavuklu mantarlı makarna bayılır
Kremalı Ton balıklı mısırlı makarna
Etli kuru fasülye-nohut-barbunya yanında pilav banko
Köfte - patates
Karnıyarık , musakkanın yine kıymasını yer patlıcanını ayırır
Mantı hem kurtarıcı hem pratik ev yapımı yapan yerlerden satın alıp dondurucuya stoklayabilirsiniz kendinize sebze yaptığınızda ona bi tabaklık mantı haşlayabilirsiniz
Taze fasülye yapmışsam ona da tavaya bi iki parça tavuk atarım çünkü yemez bi iki tırtıklar Sadece
Balık illa kılçıklarından ayıklanmış olacak yine de istemeye istemeye yer
Kıymalı biber dolması , kuru dolma yer
Kabak vs yi de kızartıp beşamelli kaşarlı kalori bombası edeceğim ki yesin
Bazen önceki günden onun yiyebileceği yemek artar o onu yer kendime sebze yaparım
Aklımdakiler bunlar yine yazarım aklıma geldikçe çünkü bizim evde sizinki gibi

-salata seviyorsanız önerim sık sık yaptığım kuru börülce salatası çok tok tutuyor ve yemeklerin yanına yakışıyor ben üstüne meksika fasulyeside koyuyorum.

-Tavukları kuş başı doğrayın yada eti,bulgur pilavı yapın çok pratik

-antrikot terbiye edin bir gece önceden eve gelince fırınlayın yada tavada yanına patates püresi yada enginar

-balık fırınlayın bunlar çok basit ve sağlıklı
-kereviz çok pratik

Back
X