Yemek borumda Lezyon :(

Umudumvar07

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
613
860
yaklaşık 15 gün önce yediğim katı yiyecekler sanki boğazımda durur gibi midemin ağzında duruyordu. Hemen doktora gittim. Endoskopi yaptılar ama uyutmadan :KK43: Yemek borumda 1 cm lik bir leyzon veya kitle? diye yazmışlar. Doktor inceleyecekti ama dayanamadım. Haftaya hacettepe'de bir Prof dan randevu aldım. Benimle aynı durumu yaşayanlar var mı?

Lezyonsa yüksek bir yastıkla uyumanı öneririm.mide asidi yemek boruna kadar gelip tahriş etmiş olabilir çok önemli bir rahatsızlık diye biliyorum.

Aynı sorun bende var.gebelikte kesenin yaptığı aşırı basınçtan mide fıtığına bağlı reflü oluştu. o da reflü özefajit (yemekborusu iltihabı) yaptı..berbat bir rahatsızlık..benim midem öğütmüyor ve direk artk fıtıkla yukarı gönderiyor. Bunlarda daha kötsü boğazımdaki kasılma ve sağ taraftaki takılma hissi( globus) , yutkunma zorluğu, midem ve yemek borum parçalanırmış gibi acıma...çok zor çoook.. psikiyatik ilaç bile kullandım..hala kullanıyorum ama hastalım temelden düzelmedi mi rahat edemiyorum...bazen bğuluyor gibi oluyorum yemeklerin yemek borumda takılmalarından...

arkadaşlar ben de karın şişkinliğim için gittim ne yesem karnım kocaman oluyor die endoskopide miğde fıtgı oldugunu söyledi yemek borumu yakıyormuş asidi miğdemi ve yemek borumu tutan biyer var orası yırtıldıgı için miğdedeki asit boğazımı yakıyormuş oyuzden ameliyat olman lazım dedi özel hastane oldugu için olmam ben düşüneyim dedim para için herşeye ameliyat diyor doktorlar şimdi kararsızım daha 1.5 yıldır evliyim bebek düşünüyorum çok üzüldüm bebek olmadan olmak istemiyorum kapalı yapacaklarmış int izledim yaptırmam asla dedim ya olursam sonrasında narkozdu ilaçtı hamile kalamazssam 2hafta önce narkoz yedim bi ufak kaza atlattım şimdi enfeksiyon kaptım antiboyotik iğneler vuruluyorum 2gün önce edeksiyon için narkoz yedim sürekli ilaçlara narkoza maruz kalıyorum kansızlık başladı oyüzden hamile kalmak istiyorum reflüyle aynı bişeymi bu miğde fıtıgı sizce ne yapmalıyım

X