• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeğimi,her yaptığımı eleştiren ELTi yardım edin kızlar!

Dişe diş :) o sana ne yapıyorsa aynısını yapacaksın. Niye susuyorsun ki ama şakayla gülerek. Kahveye laf mı etti, aradan 1 saat geçsin hadi küçük gelin kalk bu sefer de sen kahve yap öğrenelim güzel kahve nasıl oluyormuş diyip sok mutfağa. Yaptığı her şeyi eleştir. Yemeği beğenmedi mi, o zaman haftaya da sen yap sende yiyelim de herkesin içinde. Sütlaç mevzusunda ben olsam direk bozardım. Kendi ellerimle yaptığım pastaya gülüp, hazır sütlacı yapamamışsınız diyip basardım kahkahayı.. Çekilir dert değil. Aynısını yap görsün gününü. Onun dışında çok muhatap olmaya gerek yok. Bir kaç kere de sert bir şekilde bozarsan eskisi gibi yapamayacaktır..
Ben sırf benden küçük diye hoşgörülü davranmaya çalıştıkça o tepeme çıktı.Ama bu saatten sonra susmucam begenmiyorsan haftayada kimseden yardım almadan sen yap senin evinde yiyelim dicem veya ver beğenmediysen yemek için zorlama kendini deyip alcam önünden dökcem çöpe. 2 Yöntemi de yapcam

Ben çok iyi kahve yaparım mesela ama bayramlarda topladığımızda hiç kendimi riske atmam, kahve mevzusu olduğunda ben hemen eltime paslarım :) abla senin kahven çok güzel oluyor sen yap diyip kaçarım :)))) sen de öyle yap, benim kahvem güzel olmuyor hadi sen yap de herkesin içinde. Sonra içerken de, keşke ben yapsaydım benim beğenilmeyen kahvem bile bundan güzel oluyor de ve gül
Evet iyi fikir.Ya da herkesin içinde kahve yap dediklerinde,Eltim benim kahvemi geçen sefer çok eleştirdi bu sefer eltim yapsın onun elinden içelim bakalım deyim

Kenara cekip : Madem yaptigimi begenmedin yeme cunku sana b.k yemek duser de eltine :işsiz:
Kaynanada bunun kibar halini soyle iste.
Mesafeli ol cok gidip gelme ve herseyi sen yapma bahane bul. Cok muhabbet tez ayrilik getirmis, sende tez ayril.
:KK47:
Eltimlere biz pek gitmiyoz zaten 6 ayda bir kez gidiyoz,hep onlar bize geliyo pislikler.Ve kaynanamda karşılaşıyoz.Bundan sonra ezdirmicem kendimi eltime susmucam

tek care birsey dediği an ben senin su yemegini elestrdimmi nezaketen iyi olmus derim ki nimet elestirilmez dikkat et de boz.seni sessiz bulmuslat
Evet bunu da söylücem ona ben senin evinde önüme ne koyduysan eleştirmeden yiyorum.Sen birşey sorsan bile nezaketen iyi olmuş sorun değil diyorum hepsinden yiyip eline sağlık deyip kalkıyorum. Nimet eleştirilmez begenmiyorsan yeme ama eleştirme dicem

Zıkkımın kokunu yesin o zmn ayrica iyi ki elestirmiyosunuz eltinizi sizde dokturmussunz benim kadar maharetli deil fln Allah baska dert vermesin
Ben durumu buradaki herkese iyi anlatmak için dedim yoksa kendimi övmek için değil. Ama ben eltimin yüzüne karşı hiç birşey söylemedim ne yaptıysa yedim eline sağlık dedim nezaketen. Herkes her konuda usta olmak zorunda değil ama kendine bakmadan beni eleştirdi eltim hem de kaç kez

Ya en baslarda kendi ailesinden nasil gorduyse ole davraniyodu yas olarak benden kucuk ama kaynim buyuk oldugu icin once evlendi hemen hamile kaldi cok konusmuyodu hatta anlamiyodu ne soylesen agliyodu ben evlendim beni gorunce daha cok aglamaya basliyodu hatta bi ara kaynanam cok sordu bisey mi yapyosun diye kiskaniyodu yani ama simdi herseyiyle bize ayak uydurdu temizlik olsun yemek olsun konusmasi falan tam turk oldu yani kendi huylari hic iyi degildi valla kendide kabul ediyodu bizde annelik duygusu cok yogun mesela kendimizden once cocuklarimiz ama suriyelilerde ilk once fiziginn duzgun olmasi lazim sonrada kocanla yatak iliskin baska hic bisey yokmus gibi hayatlarinda makyaj kiyafet tamm cocugu bi sire benimseyemedi

Allah allah bakimlilar yani

Kendi evimde ben başkasına izin vermem ama kv de falan sen benim yaptığımı beğenmiyorsun ya kendin yap derim bir dahaki sefere. Bana geldiklerinde de hazır bir şeyler ikram ederim, çok da davet etmem. Eşime de beğenmedikleri için benim yaptıklarımı böyle daha iyi olur derim. Ay ne kafaya takıcam, canıma com com
Biz davet etmiyoruz ki zaten devamlı kendileri geliyorlar.Biz 6 ayda bir kez gidiyoz anca.Ah keşke hiç gelmeseler

Ay cocuk rekabeti gibi.
Bu tarz seyleri asla kafama takmaz bu sacma insanla gorusmeyi keserdim.
Sizi elestirmek disinda bir isi yok sanirim.

Pide mevzusunda da biz öyle uygun gördük de kapat konuyu neden o kadar uzatmasına izin verdin ki.
Biz güvendigimiz yerden aldık pideleri diyom hala susmuyor pidenin kıymasına laf ediyor.Mevlüt pidesine laf etti beni ağlıcak noktaya getirdi en sonunda ben sustum. Ama benim oğluma da yedirttiğimi görünce kendi de löp löp yedi pideleri. Ya güvendiğim yerden almasam kendi oğluma neden yedirtiyim ki

Ne çekiyorsunki sen bunu azarla gitsin zikkim yesin kimi insanlar iyilikten anlamıyor. Sen daha iyisini yap yiyelim deseydin. Haddini bildir

Canim sen belli ki biraz saflık derecesinde iyi niyetlisin. Kuma gemisi yururmuste elti gemisi yurumezmis. O kimde sama öyle laflar ediyor. Azini payını ver rezil et konusamasin. Tatlı kötü mü dedi tamam canım bırak yemek zorunda değilsin. Kahve kötü mü tamam canım içme sen kalk bi zahmet daha güzelini yap hep beraber içelim de. Ya da en basiti azini ortasına bi tane yapıştır hiç konuşmasın hasbam
Kızı bogmamak için kendimi zor tutuyom.Ben iyi niyetli yaklaştıkça sustukça o benim üstüme geliyor Bundan sonra susmucam aynen dediklerini söylicem doldum artik

Kızlar merhaba bayadır konu açmıyordum artık delirmek üzereyim moralim çok bozuk. sorun benden 3 yaş küçük eltim.Kızın benle sorunu ne çözemedim.Olabildiğince kısa anlatmaya çalışcam.Kocamla bazen tartışmalar olsa da güzel bir evliliğimiz vardı.Evliliğimin ilk senesiydi hamileydim ve birinci evlilik yıl dönümümüz için kocama kendi ellerimle 2 katlı yaş pasta yaptim krem şantiyle meyvelerle bir güzel süsledim en üstüne de eşimle benim ismimizin baş harflerini yazdım çok güzel oldu.O gün eltim ve kaynimda bizdelerdi kocamla başbaşa kalamadığımiz yetmiyormuş gibi eltime ve kaynıma ikram ettiğim pastama eltim kaynım pastanın keki yerken biraz sağa sola kayıyor diye güldüler dalga geçtiler.Sonuçta ben o pastaya emek vermiştim ve o gün benim için özel bir gündü. keki dolapta biraz sertleşmiş olabilir ondan kaymistır kusura bakmayın dedim salak gibi ama o günü unutamadim.Oğlumun bebek mevlüdü oldu kıymalı pidenin kıymasına kadar laf etti eltim.Kocam çok güvendiğimiz yerden almasına rağmen eleştirdi durdu ağlıcak noktaya getirdi beni.Neymiş evdeki etten kiyma olsaymış ne kadar güvenilir yer olsada içine ne karıştırdıkları belli değilmiş.Ya evde et var yeteri kadar yok az var. 30 kusur kişiye kıyma çıkmaz o etten.Mevlüt pidesine laf edilir mi ya. Ona kalırsa kendi pilav üstü tavuk yaptırdı kendi oğlunun bebek mevlüdünde tavuğu kendi besleyip büyütmedi ki marketten aldı hepsi hormonlu,tavuk çabuk büyüsün diye hormon veriyorlar tavuğa.Ama kimse laf etmedi,bende eleştirmedim yedik.Niye benim oğlumun mevlüt pidesi sorun oluyor eltime anlamıyom.Nimet eleştirilir mi ya.Evime yemeğe gelir onu yemem bunu yemem burun kıvırır ne pisircemi şaşırdım.3 hafta önce ben onun evine yemeğe gittim yemek konusunda benim kadar yetenekli deği ama ben nezaketen yedim eline sağlık dedim kalktım eleştirmedim. Tatlıyı kaynım yapmış markette hazır sütlaç aldım yaptım dedi.Ben ilk evlilik yıl dönümümde hamile halimle kendi emeğimle pasta yaptığım halde karıkoca gülmüşlerdi.Madem eltim bu kadar hamarattı tatlıyı niye kendi yapmadı niye hazır tatlı aldı ve o hazırı da kocasına yaptırttı diye sorarlar insana.Hazır tatlının bile kivaminı tutturamamış kocasına yaptirtmış. Kızlar benim demek istediğim beni bu kadar eleştirdiğine bakılırsa kendinin çok marifetli olması gerekir.Kalbimi çok kırıyor bana kaynanalık yapmaya kalkıyor sürekli eksik bulmaya çalışıyor.Ben benim yemeklerim kahvem tatlılarım gündeme gelsin istemiyorum eleştirmesin kalbimi kirmasin yeter bana.Yemicekse yemesin ama laf söylemesin istiyorum.Napmam lazım kızlar.Nolur bana yardım edin kocamın hatrına görüsüyom ve kaynanamda da karşılaşınca aynı, türk kahvesi yapıyom suyuna sekerine kahve miktarına kadar eleştiriyor ve herkesin için bol köpüklü kahveme çok sulu olmuş deyip beni küçük düşüyor halbuki kahvem kivamindaydı o hariç herkes beğendi ama delircem bu kıza artık.Bir akıl verin nolur:kızgın:
Sen gıcık olduğunu ifadeyle belli etmişsin. Oda ordan üstüne geliyor belliki
Yeni doğum yaptığımda herkes ne yapacağımı söylüyordu .sizin büyüttüklerinizi görüyorum işime karışmayın demiştim.şimdi kimse şunu yap bunu yap demiyor .
Sen çok sakin bir şekilde hafifte kinaye li senin yaptıklarını da biliyoruz canım de çekil köşeye

Iyi de hata sen de niye alttan alıyorsun ki.
Bir şeyi elestirdiginde canım kafana silah dayamadim ye diye begenmediysen yemezsin de geç.
Evine geldiğinde canın ne istiyorsa onu yap laf ederse de misafir umduğunu değil buldugunu yer de gec yani bu kadar basit.
Mümkün olduğunca da mesafeli ol fazla yüz verme kısa ve net cevaplar ver.
Bundan sonra öyle yapıcam canım iyi niyeti haketmiyor bu kız

Back