• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeme Bozukluğu

tabii bu eskiye göre çok çok az. ama ben diyetteydim, yememem gerekiyordu. liste dışına çıktığım için üzüldüm :14: yine de durmayı başardım. o büyük gelişme. ilaç etkisini göstermeye başladı galiba.

dün de dengeledim, yine listeme uydum. birkaç gün uyarım ama sonra patlak vermesinden korkuyorum.

yine böyle 3 günde bir iki-üç gofrete razıyım. o eski kabus günlerime dönmeyeyim de...

tabii bu eskiye göre çok çok az. ama ben diyetteydim, yememem gerekiyordu. liste dışına çıktığım için üzüldüm :14: yine de durmayı başardım. o büyük gelişme. ilaç etkisini göstermeye başladı galiba.

dün de dengeledim, yine listeme uydum. birkaç gün uyarım ama sonra patlak vermesinden korkuyorum.

yine böyle 3 günde bir iki-üç gofrete razıyım. o eski kabus günlerime dönmeyeyim de...

ama bitanem benim bu bizimki bi hastalık bunun sende farkındasın öyleyse şöyle düşün hiçbir hasta birden düzelmez düzelemez yavaş yavaş düzelir sende aynen öyle yavaş yavaş düzeliceksin bak bize inan üzme kendini sakın :71:

ama bitanem benim bu bizimki bi hastalık bunun sende farkındasın öyleyse şöyle düşün hiçbir hasta birden düzelmez düzelemez yavaş yavaş düzelir sende aynen öyle yavaş yavaş düzeliceksin bak bize inan üzme kendini sakın :71:

haklısın canım şu an için iyi gidiyor sayılırım ama geriye dönmekten çok korkuyorum...
sen ne durumdasın? çok merak ediyorum seni de. umarım iyisindir?:16:

off kızlar berbat bir atak geçirdim yine tutamadım kendimi, durduramadım :14: neler yediğimi saysam tiksinirsiniz benden. bir de sözde ilaç kullanıyorum nerdeee :14::14::14: çok yoruldum artık ben. hiç düzelemeyeceğim gibi geliyor.

off kızlar berbat bir atak geçirdim yine tutamadım kendimi, durduramadım :14: neler yediğimi saysam tiksinirsiniz benden. bir de sözde ilaç kullanıyorum nerdeee :14::14::14: çok yoruldum artık ben. hiç düzelemeyeceğim gibi geliyor.

canımm benim bugün bende iğrenç bi atak yaşadım daha öncekilere hiç benzemiyordu ve sanırım ilk defa bi atağım yüzünden ağladım hala ağlıyorum çok kötüyüm tarif edemiyorum duygularımı bu sondu diyemiyorum çünkü bu kaçıncı son artık kendime inancım kalmadı saygım kalmadı sevgim kalmadı boş değersiz bi teneke gibiyim amaçsız ve çaresiz

canımm benim bugün bende iğrenç bi atak yaşadım daha öncekilere hiç benzemiyordu ve sanırım ilk defa bi atağım yüzünden ağladım hala ağlıyorum çok kötüyüm tarif edemiyorum duygularımı bu sondu diyemiyorum çünkü bu kaçıncı son artık kendime inancım kalmadı saygım kalmadı sevgim kalmadı boş değersiz bi teneke gibiyim amaçsız ve çaresiz

canım benim...ben de o kadar ağlardım ki :14: ilaç içtiğim günden beri hiçbir şeye ağlayamıyorum. öyle bir faydası var bana.

benim atağım da çok korkunçtu. durup kendime sen nasıl bir insansın da bu kadar yiyebiliyorsun dedim. insan kendinden utanıyor, dediğin gibi özsaygımı kaybettim ben de. yarın nasıl okula giderim insan içine nasıl çıkarım diye düşünüyorum...

ama er ya da geç düzelecek bu durum. kurtulacağız. bence sen de git canım bir psikiyatra. yoksa bu durumu yenmek çok zor :14:

Kizlar sakin vazgecmeyin.

Birden bire gecmiyor, kisir dongunun icinde donup durmayin.

Sonunda duzelmek mumkun, bizzat yasadim.

canım benim...ben de o kadar ağlardım ki :14: ilaç içtiğim günden beri hiçbir şeye ağlayamıyorum. öyle bir faydası var bana.

benim atağım da çok korkunçtu. durup kendime sen nasıl bir insansın da bu kadar yiyebiliyorsun dedim. insan kendinden utanıyor, dediğin gibi özsaygımı kaybettim ben de. yarın nasıl okula giderim insan içine nasıl çıkarım diye düşünüyorum...

ama er ya da geç düzelecek bu durum. kurtulacağız. bence sen de git canım bir psikiyatra. yoksa bu durumu yenmek çok zor :14:

aynen canımm, atak geldiğinde kendimi tanıyamıyorum.
Bende aynı senin gibi insan içine çıkmaktan utanıyorum resmen, bugün gerçekten çok ciddi olarak karar verdim kendimi bi süre daha deniycem eğer olmuyorsa gidicem doktora yeterki bitsin şu hastalık kurtulalım hepimiz bizim diğer insanlardan ne farkımız ne eksiğimiz var :31::16:

aynen canımm, atak geldiğinde kendimi tanıyamıyorum.
Bende aynı senin gibi insan içine çıkmaktan utanıyorum resmen, bugün gerçekten çok ciddi olarak karar verdim kendimi bi süre daha deniycem eğer olmuyorsa gidicem doktora yeterki bitsin şu hastalık kurtulalım hepimiz bizim diğer insanlardan ne farkımız ne eksiğimiz var :31::16:

evet canım git bence de... kurtulalım artık şu illetten. zaten er ya da geç, geçicek biliyorum.

bir de sizlerin kilo problemi yok galiba. ben o açıdan daha da zor durumdayım sizden. çünkü fazla kilolarım var ve bu yeme bozukluğu sayesinde değil kilo vermek sürekli alıyorum :14:

Arkadaşlar kimse bir şey yazmıyor kaç gündür,ne durumdasınız neler yapıyorsunuz?Umarım olumlu yönde gelişmeler yaşanmıştır aramızdan birilerinde.Ben aynıyım,kurtulmaya çalışıyorum,pes etmiyorum ama kısır döndü içindeyim hala.Bilgisi olanlara bir şey danışmak istiyorum.Şu yeme çıkarma ataklarını engellemek için iştah azaltıcı hap denemek istiyorum,iki tane var sanırım reklamları dönen,biri xl... biri de daha yeni çıkan obe... .Sanırım ilk yazdığımı alacağım ama endişelerim var,acaba etkisi olur mu bu hapların diye kara kara düşünmekteyim.Ama ne kadar süre kullanmak gerek,bir ay mı birkaç ay mı ve bırakılınca kilo aldırır mı?Ben kilo vermek için değil,ataklarımı durdurmak için kullanmayı düşünüyorum sadece.Ne dersiniz kızlar,fikri olan var mı?

Malesef ki bende yeme bozukluğu yaşıyorum. Bu başlık altında okuduklarım bana o kadar yakın ki.... 3 senedir kilom da +7,-7 arası gidip geliyor ve ben bu durumdan çok sıkıldım. Herşey okulumun, hayatımın stresini artık yemek yemekle çözmemle başladı. Önce 52 kilodan 58'e çıktım daha sonra yazın dikkat ederek tekrar 53'e düştüm ama şimdi yoğun stres yaşadığımdan dolayı 59'a kadar çıktım. biraz dikkat ederek 1,5 kilo kadar verdim..Yaza kadar kilo verip kilo sorunumu ve yeme sorunumu artık tamamen çözmek istiyorum.
Ben ataklarımı genellikle gece geç saatlerde yaşıyorum. Gün içinde yediğim yemeğin %80 ini gece yiyordum. Bir ara kusmuya başladım neyse ki kendimi kontrol edip, bu yolun çözüm olmayacağına inandırdım kendimi... Geceleri dersin başından kalkıp 12-1 gibi evde delicesine kek,kurabiye,çikolata,reçel yiyorum. Öyle ki normal zamanda yüzüne bile bakmayacağım köşede dipte bir yerlerde kalmış bayatlamış şeyleri bile yiyorum. Sonrada kendimden tiksiniyorum ertesi gün öğlene akşama kadar yemek yemeyerek kendimi cezalandırıyordum... Benim miktarla da sorunum var, az yiyemiyorum hiç yememek az yemekten çok daha kolay benim için... 2 gündür ipin ucu kaçtı fazla yiyorum ama frenliyorum kendimi meyve, yoğurtla falan geçiştirmeye çalışıyorum gece ataklarımı... Yarından itibaren tüm gün boyunca yediklerimi size bildireceğim.. Defter, günlük tutmaya kalktım ama benle aynı sorunu yaşayanlarla duygularımı, yediklerimi paylaşmanın benim için daha iyi olacağını düşünüyorum. En azından tarafsız bir göz olarak yorumlarınızda bana yardım edebilirsiniz...
Öncelikle sürekli bir başarısızlık korkusu var bende, başarısız olmaktan çok korkuyorum, bir iş için her ne kadar da uğraşsam yetersizmişim, başarısızmışım gibi geliyor. O kadar yoruldum ki duygusal olarak, her zaman en iyisini yapmaya çalışmak ve yaptığından tatmin olmamak.. Kendimi de beğenemiyorum artık kıyafetlerim yakışmıyor, dar geliyor.. Neyse kendimi biraz anlattım bakalım yarın nasıl bir gün olucak...
iştahımı kapattığından protein bazlı bir beslenme biçimini benimseyeceğim. Evde de ataklarımı engelleyebilcek light tatlılar bulunduracağım yada yapacağım...Şimdilik durum bu umarım hepimiz başarırız.

Kızlar şu ana kadar atak yaşamadım ama önemli olan bu geceyi geçirmek. Bugün sabah erken dersim olduğundan kahvaltı edemedim. Öğlen iştahım fazla yoktu ama çok güzel tavuklu salata yedim hoşuma da gitti. Öğlen bazı işlerim vardı ara ara "eve gitsem de yemek yesem" diye içimden geçirdim, toplum içinde olmak atakları engelliyor bence. Akşam eve geldim biraz önce yemek yedim tamam biraz karıştırdım ama gece ataklarımı en azından önleyebileceğimi düşünüyorum. İşte bugün yediklerim;

Sabah
yok

Öğle
Tavuklu Salata
Soda

Akşam
2 küçük tabak kıymalı kapuska (yağsız) yoğurtla beraber
2 adet ceviz
biraz da peynir (light dil, light beyaz) peyniri çok severim tuzlu yiyerek tatlı ihtiyacımı engellemek istedim
4 adette salatalık (midemi doldurması açısından)

Şu an kendime yeşil çay yaptım tv seyrediyorum birazdan ders çalışmam lazım ama çalışamayacağım heralde...Reglimin son günü ve migren ağrısı çekiyorum umarım ağrı kesici etkisini gösterir. Belki birazdan kepekli şekersiz havuçlu kek yaparım sabah kendimi ödüllendirmek üzere ama yaparken atağım gelir de hepsini yerim diye korkuyorum. Ve tabiki de devamında çikolata,tatlı falannn:18: Annem bugün kazandibide almış oofff... Neyse en azından şu an midem sebzeden ve salatalıktan şiş durumda... Neyse kızlar yarın yine görüşürüz...

Kızlar şu an ders çalışıyorum daha doğrusu not geçiriyorum arada dizi falan izliyorum :1: Şu ana kadar herşey normal atak yaşamadım ama çok susadım bir bardak zero içebilirim... Bugünü temiz geçirdim sayıyorum.... Herkese iyi geceler...

merhaba kızlar ben birkaç gündür iyiydim bugün yine battım ama bu sefer yaşadığım en en en kötü atağı yaşadım n'apıyorum ben bilmiyorum ama artık saldım kendimi çünkü çok garipleştim bu kadar kötü değildim psikoloğa gittim gerçi daha 1 kere gittim ama sanki o günden sonra daha kötüyüm onunla ilgisi var mı yok mu bilmiyorum ama yakın zamanda ipin ucunu tuttum tuttum tutamadım bitti. kilolar artıyor git gide uzun zamandır hiç bu kadar oynamamıştı kilom acilen birseyler yapmalıyım yoksa bir daha tutamam ipin ucunu çok kötü durumdayım çok

Son düzenleme:
aynen bende ipin ucunu kaçırdım sınav stresiyle beraber artık yemek yemiyorum ataklarımda yediğim çikolata, tatlıyla yaşıyorum resmen... Dün kendime kepekli havuçlu küçük muffinler yaptım onları suyla falan yediğimde şişerlerde dururum diye.. Birbirimize destek olmamız lazım...

parlaksiyah yanında küçük bir not defteri taşısana atağın geldiğinde yediklerini ona yaz veya ataktan önce neler hissettiğini sonra neler hissettiğini... Ben öyle yapmayı düşünüyorum :S

aynen bende ipin ucunu kaçırdım sınav stresiyle beraber artık yemek yemiyorum ataklarımda yediğim çikolata, tatlıyla yaşıyorum resmen... Dün kendime kepekli havuçlu küçük muffinler yaptım onları suyla falan yediğimde şişerlerde dururum diye.. Birbirimize destek olmamız lazım...

canım benim sende aynı benim gibisin yazdıklarını okudum düşüncelerimiz aynı aslında hepimizin düşünceleri birbirine benziyor, nerdeyse aynı gibi ve ortak bi problemimiz var nasıl başa çıkıcaz kızlar bununla :31:
Not defteri tutma işini kısmen yapıyordum canım ama yok artık o bile kar etmiyor benim ataklarım atak olmaktan çıktı hayat biçimi gibi birsey oldu artık ama dur demek zorundayız kızlar ben bugünlerde durdum durdum yoksa tartıda rakamın arttığını gördükçe çok daha kötü olucam ama olmuyor atak geldiği an onu bunu unutuyorum ne olucak böyle inan bilmiyorum kızlar bence de birbirimize destek olalım atak isteğimiz geldiğinde buraya yazalım düzelmemiz gerek kızlar :71:

Back