• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü yelekin yapılışı

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

cesurkiz39

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
5.419
1.588
698
39
arkadaşlar bu yeleğin nasıl örüldüğünü bilen varmı nerden bulduğumu hatırlamıyrum sanki tek şişle örülmüş gibi

yasemin50mavitunus.jpg

w647.png

canım bu tek şişle değil bildiğimiz gibi 2 şişle yapılmış önü 2 yarım arkası tek olarak

evet tunus işi gibi geldi bana da... tek şişle yani...yasemin50.blogcu yazıyo üzerinde... o senin adresin mi... ordan alınmış sanki...

Son düzenleyen: Moderatör:
tşk adres bana ait deil geçen netten buldm ama nerden buldum hatırlamıyorum annemin hoşuna gitti örcekmiş tek şişlemi çiftç şişlemi örülüyo anlayamadık

Çok basit arka ve önler olarak yapılıyor tabii ve keserek :) tek şiş derken kesmeden mi yapılıyor demek istedin sanıyorum. örneği sayıyı bilmiyorum ama atarak söylüyorum 6 düz bir ters yöntemi ile örülüyor ikinci sıradada düzün üzerine ters tersin üzerine düz sonra tek ters olan uzun bir çizgi oluşuyor onun üzerine iğne iplik ile etamin gibi çarpılar atılıyor.
Esenlikler...

Çok basit arka ve önler olarak yapılıyor tabii ve keserek :) tek şiş derken kesmeden mi yapılıyor demek istedin sanıyorum. örneği sayıyı bilmiyorum ama atarak söylüyorum 6 düz bir ters yöntemi ile örülüyor ikinci sıradada düzün üzerine ters tersin üzerine düz sonra tek ters olan uzun bir çizgi oluşuyor onun üzerine iğne iplik ile etamin gibi çarpılar atılıyor.
Esenlikler...

yok canım öğle değil.... tunus işi dedikleri modelden bu... su perisi ben aldığın yeri buldum canım.. ama anlatımı yok sadece tek şişle bebek yeleği yazıyo... linki özelden gönderdim sana... belki burdan vermek yasaktır...

Canım o yeleğin üzerindeki adresi buldum ve yeleği eklemeden önce başlık olarak
TEK ŞİŞ İLE ÖRÜLMÜŞ YELEK yazmış arkadaş..
Bu kesinlikle Tunus işi yapımı bebek yeleği..

Canım o yeleğin üzerindeki adresi buldum ve yeleği eklemeden önce başlık olarak
TEK ŞİŞ İLE ÖRÜLMÜŞ YELEK yazmış arkadaş..
Bu kesinlikle Tunus işi yapımı bebek yeleği..

kız aynından sen de örmüşün ya... bu modelle aynı değil mi... neyse arkadaş bulmuş zaten...

yelek tunus işi.. komşuya başlattık demiştin... olmadı mı... sanırım senin kafanı karıştıran dikey giden çizgiler... oralara gelince biraz alttan batıyosun sonra yine aynı şekilde bir ilmek çıkartıyosun... sonra yine alttan batıyosun... devam ediyosun örmeye...bak bu benim yaptığım bi tunus işi... o aralardaki dikey kısımları ben büyük yapmıştım... belki işine yarar...
pic0046a.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
kız aynından sen de örmüşün ya... bu modelle aynı değil mi... neyse arkadaş bulmuş zaten...

canım madem ördüm tek şişlemi çift şişlemi ördün

Canlarım sanırım ortada bir yanlış anlaşılma var bende hemen düzelteyim..
O yeleği ben değil annem ördü.
Tek şiş Tunus işi.
Bende buraya eklemiştim evet ama annem ördü oğluma diyede belirtmiştim yerimseniben

evet arkadaşlar birazdan ekleyeceğim örgülerin hepsi annemin ellerinden çıkmıştır..
oğlum berke bu yelekleri giyerek büyüdü hepsi birbirinden güzel ve hoş bebek yelekleri
sizlerle paylaşıma sunuyorum...a.s.

bu ekleyeceğim mavi yelek ise Tunus işi ile yapılmış
yani tek şiş ile örülüyor

foto2106ax6.jpg

foto2107jk7.jpg
foto2127aa2.jpg

Tunus işi tek şiş ile örülen bir örgü biçimi,annem bana öğretti ama henüz bir denemem olmadı..
ama en kısa zamanda bir tane yelek öreceğim bu şekilde,çok güzel görünüyor ve hafif duruyor a.s.
anneciğimin ellerine sağlıka.s.
Bu alıntılarda annemin ördüğüne dair kendi sayfamdan alıntıdıra.s.

Son düzenleme:
valla ben burdan bulmadım canım ya... başka sitelerden buldum getirdim... malum örnekler heryere dağılıyo... adıvar yazınca öyle dedim.. kusura bakma canım benim...

tşk ederim saolun gerçekten çok hoş hepsi annemin yeni ördüklerini çektim ama pcye henüz yüklemedim onlarıda ekliycem

pericim, yelek tek şiş ile örülüyor.örneği tarif edeyim: iki renk örülüyor. her rengi bir kez gidip gelip diğer renge geçiyorsun.5 düz ilmek al 6.yı bir ilmeğin her iki yanınada batarak al.yani normal ilmekteki gibi ilmeğe yandan batarak değilde direk batır normal tığla yapılır gibi .artırır gibi bir ilmeği 2 ilmek yapıyorsun geri gelirkende ikisini bir alıyorsun böylece ilmek sayın aynı kalıyor.5 ilmekte bir bu işlemi yap. illaki 5 olması gerekmiyor örneği ne sıklıkta istiyorsan ona göre değiştirebilirsin.5-6 güzel oluyor.

Back