Yegenimi kaybettik

Ben de öyle yapıyorum. Susuyorum onla, sarılıyorum sıkı sıkı ellerini opuyorum. Onun manevi gücünü, makamının yükselişini görüyorum. Zormuş

Sapasaglamdi yavrucum. Bir rahatsizligi yoktu. Doğuştan da olabiliyormuş. Bir aya ayrıntılı rapor çıkacak ama ne çıksa da yavrum yok artık. Takdiri ilahi...

Çok üzüldüm çook rabbim çok büyük sabırlar versin gerçekten nasıl teselli edilir hiç bilmiyorum

Ah yavrum, Allah sizlere anneciğine sabırlar versin.. Çok taze daha, siz de herkesi teselli etmeyi bırakın ve teyzesi olarak sizde acınızı yaşayın..

Benim teyzemin yavrusu vefat ettiğinde ve herkes tesellide bulunduğunda "biliyorum, dediğiniz her şeyi biliyorum ama acısı başka" demişti.. Zamanla bu acıyla yaşamayı öğreneceklerdir, Allah yardım etsin..

Çok üzüldüm.
Herkesin acıyı yaşayışı farklıdır elbet ama bana kalabalık iyi gelmişti. O yüzden elinizden geldiğince yalnız bırakmayın derim. İnşallah Rabbim bol bol sabırlar versin

Mahvoldum allah annesine babasına sabır versin. Çok zor malesef benim de kuzenim 4 aylıkken vefat etti o zamanlar küçüktüm lisedeydim ama sesi kulaklarımdan hiç gitmez ara ara gözümün önüne elleri gelir gözleri gelir. Annesi acısını yaşasın ağlama demeyin hiç. Anneniz de vicdan azabı duyup suçlu hissediyordur

Kardeşim de diyor. İçin de bir acı var diye. Ciğeri aciyor işte teyzeniz şimdi nasıl

Çok üzüldüm.
Herkesin acıyı yaşayışı farklıdır elbet ama bana kalabalık iyi gelmişti. O yüzden elinizden geldiğince yalnız bırakmayın derim. İnşallah Rabbim bol bol sabırlar versin
Sizde mi yasadiniz benzer bir acı? Nasıl yanında olabilirim? Şimdi ramazan. Gün içinde de iftarda da birlikteyiz. Haftaya da dışarı çıkmış olsunlar diye bizlere iftara cagiracagiz. Ama nasıl nereye kadar ne derece kalabalıkta tutabiliriz

Hem de nasıl... Adli tipci anneme bizimkilere sizle ilgili hiç bir durum yok dedi. Siz de olmasa başka şekilde yine olurdu dedi. Hatta bir başka çocuk doktoru arkadaş, son anına denk gelseniz, bize getirseniz biz çocuğu yipratirdik. Ama sonu yine aynı olurdu. Elimize böyle bebekler o kadar çok geliyor ki dedi. Yani olacak olan olurdu dedi.

Çok üzüldüm başınız sağ olsun.

Kardeşim de diyor. İçin de bir acı var diye. Ciğeri aciyor işte teyzeniz şimdi nasıl
Günlük hayatına devam ediyor içindeki acıyla birlikte.. Anne yüreğinden o acı ömür boyu geçmez ama yaşayacak, yiyip içecek, gülecek yeniden, zaman verin ablanıza.. Konuştukça susturmayın, ağladığında ağlama demeyin.. Diğer çocukları için toparlanacaktır..

Evet ama bunu anneniz böyle düşünmez hayatı boyunca içinde dert olacak acaba diyecek. Malesef ani bebek ölümü var. Bu acıya asla tarif yok gece gece tanımadığım halde ben bile ağladım. Sadece acıya alışılıyor. Benim amcam ve yengem 12 sene oldu hala unutamadılar. Allah sabır versin. Acılarını yaşatın. Biraz zaman geçsin bebeğin adına hayırlar yapın gerekirse destek alsınlar. Maalesef onun ömrü o kadarmış. Size de imtihan olarak gelmiş. Evlat acısının tarifi yok. İnsan görmediği bebeği fasulye kadarken düşünce bile unutamıyor ki.

Çok üzüldüm Büyük bir imtihan bu. En zor imtihanlardan birisi evlat acısı. Başınız sağolsun. Allah sabır versin. Bu süreçte kardeşinizi, annenizi yalnız bırakmayın. Yas süreci kimisinde çok uzun sürebilir kimisi daha kısa sürede atlatır. Kardeşinizin psikolojik destek alması, çocuklarının da pedagoga gitmesi iyi olur. Evde büyük bir travmaya maruz kalmışlar çok zor bir durum.

Zaten kardeşim uzman yardımı almayı önemseyen biri. Akıllı da bir kız. İnşallah kolaylikla atlatırız ..

Bebeğim 5 aylık olmak üzere ve bu konu beni resmen yaraladı, Allahım sabır versin hepinize. Diyecek bir şey bulamadım

Benim yakin bir arkadaşımın bebek kayıpları olmuştu ama anne karnında doğmuş büyüyen bir yavrucak değildi . Bu eminim çok daha acıdır . Bana dediği şeyi unutamıyorum. Herkes bana cennette şefaatçi olacağını söyledi çocukların ama bu beni iyi etmedi aksine çok kötü hissettim . Çocuğumun öldüğüne mi sevineyim nasıl bir teselli cümlesi bu demişti . Kendisi de inançli bir kız . Tabi ki bir kişinin düşünce şekliyle herkesi bir tutamayiz ama böyle bir durumda teselli sözcükleri yerine anne babanın yanında olmak en güzeli çok bir söze gerek yoktur herhalde . İçim cız etti yazarken bile .

Çocuklara anlatırken vefatı da Saniye Bencik Kangal'in kitabını okumuştum yaklaşımı hoşuma gitmişti ama inanın şu an bir yıl gectigi için sağlıklı bilgi veremem bence videoları da vardır bu konuyla ilgili onu bir dinleyebilirsiniz bence iyi bir çocuk gelişimci kendisi

4 aylik bebegim var başınız sagolsun bunu okumak bsna iyi gelmedi zaten lohussa depresyonim hala sürüyor of

Ya çok üzüldüm başınız sağolsun. O anne babayı ben düşünemiyorum bile. Bol bol acılarını yaşasınlar inşallah metanetli olurlar ama çok zor. Yani evlat acısı hiçbir acıya benzemez. Allah peygamber sabrı versin

Çok teşekkür ederim. Saniye hocanın soylemlerini hep begenmisimdir. Bu konuda da mutlaka bakacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…