Ben de öyle yapıyorum. Susuyorum onla, sarılıyorum sıkı sıkı ellerini opuyorum. Onun manevi gücünü, makamının yükselişini görüyorum. ZormuşBaşınız sağ olsun, bazı acıların maalesef tesellisi yok, üzerine konuşulacak bir şey yok.
Yapabileceğiniz en iyi şey, yanlarında olduğunuzu hissettirmek. Susmaksa susmak, ağlamaksa ağlamak. İhtiyacı neyse o. Böyle zamanlarda herkes iyi gelebilme niyetiyle bir sürü şey söylüyor ve bu daha yaralayıcı olabiliyor. Bazen hakkını vererek sessizliğe ortak olmak, bin cümleden daha iyi gelir. Hepinize sabır diliyorum.
Sapasaglamdi yavrucum. Bir rahatsizligi yoktu. Doğuştan da olabiliyormuş. Bir aya ayrıntılı rapor çıkacak ama ne çıksa da yavrum yok artık. Takdiri ilahi...Çok üzüldüm gerçekten ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemedim acınız tarifsizdir eminim ki.
Allah dayanma gücü versin hepinize.
Yani gizli zatürre son zamanlarda duyuyoruz peki var mıydı bir rahatsızlığı ya da anladığım kadarıyla okula giden bir kardeşi var o hasta mıydı bulaştı mı acaba?
Ah yavrum, Allah sizlere anneciğine sabırlar versin.. Çok taze daha, siz de herkesi teselli etmeyi bırakın ve teyzesi olarak sizde acınızı yaşayın..Merhaba hanımlar,
Cuma günü iftara on dk kadar kala annemin evinde, annemin uyuttugu 5 aylık yegenimi malesef hayatını kaybetmiş şekilde annem gördü. Kız kardeşim de evdeydi. Kardeşimin 7 ve 2 buçuk yaşındaki diğer çocuğu da evdeydi. Misafir bekliyorlardı. Gelen misafir de doktordu. Bebeği bulur bulmaz doktor olan kalp masajı vs yapıyor ama zaten hayatini kaybetmisti yavrucum. Ev içinde büyük bir travma yaşanmış olduo geceyi hepimiz bebek nefessiz mi kaldi diye kahrolarak geçirdik. Otopsi yapılması gerekiyordu, öyle vefat eden bebeklerde sartmis. Otopsi ön sonuçta şükür ki öyle bir vefat çıkmadı. Çırpınarak vefat ettiği düşüncesi bizi mahvetmisti. Hele de annemi.
Zaten donen, başını kaldiran bir bebekti. İhtimal düşününce de düşük geliyor. On otopside de muhtemelen ciğerlerinde bir sıkıntı olduğu şeklinde çıkmış. Patalojiye gönderildi. Adli tıp uzmanı da yüzde doksan gizli zatürre gibi dedi.
Çok zor bir durumun içindeyiz. Bebeğimizin yokluğu çok zor. Kardeşim eşi perisan. Şükür toparlamaya çalışıyorlar. Hep yanlarindayiz. Ama sonrasinda nasıl olacak bilemiyorum. Annemin de bir sekilde acısını azaltmaya çalışıyorum. Nasıl yapacağımı bilmiyorum
Şükür inançlı insanlarız. Cennetin çocuklarından oldu inşallah. Anne babasına cennet vesilesi olsun inşallah diyoruz. Ama ilerisi için kardeşimin, eşinin, annemin yanında nasıl durmaliyim bilmiyorum. Bebeğin kardesleri de haliyle çok etkilendi hepsini toparlamam lazım. Dua edin bize
Kardeşim de diyor. İçin de bir acı var diye. Ciğeri aciyor işteAh yavrum, Allah sizlere anneciğine sabırlar versin.. Çok taze daha, siz de herkesi teselli etmeyi bırakın ve teyzesi olarak sizde acınızı yaşayın..
Benim teyzemin yavrusu vefat ettiğinde ve herkes tesellide bulunduğunda "biliyorum, dediğiniz her şeyi biliyorum ama acısı başka" demişti.. Zamanla bu acıyla yaşamayı öğreneceklerdir, Allah yardım etsin..
Sizde mi yasadiniz benzer bir acı? Nasıl yanında olabilirim? Şimdi ramazan. Gün içinde de iftarda da birlikteyiz. Haftaya da dışarı çıkmış olsunlar diye bizlere iftara cagiracagiz. Ama nasıl nereye kadar ne derece kalabalıkta tutabilirizÇok üzüldüm.
Herkesin acıyı yaşayışı farklıdır elbet ama bana kalabalık iyi gelmişti. O yüzden elinizden geldiğince yalnız bırakmayın derim. İnşallah Rabbim bol bol sabırlar versin
Hem de nasıl... Adli tipci anneme bizimkilere sizle ilgili hiç bir durum yok dedi. Siz de olmasa başka şekilde yine olurdu dedi. Hatta bir başka çocuk doktoru arkadaş, son anına denk gelseniz, bize getirseniz biz çocuğu yipratirdik. Ama sonu yine aynı olurdu. Elimize böyle bebekler o kadar çok geliyor ki dedi. Yani olacak olan olurdu dedi.Mahvoldum allah annesine babasına sabır versin. Çok zor malesef benim de kuzenim 4 aylıkken vefat etti o zamanlar küçüktüm lisedeydim ama sesi kulaklarımdan hiç gitmez ara ara gözümün önüne elleri gelir gözleri gelir. Annesi acısını yaşasın ağlama demeyin hiç. Anneniz de vicdan azabı duyup suçlu hissediyordur
Çok üzüldüm başınız sağ olsun.Merhaba hanımlar,
Cuma günü iftara on dk kadar kala annemin evinde, annemin uyuttugu 5 aylık yegenimi malesef hayatını kaybetmiş şekilde annem gördü. Kız kardeşim de evdeydi. Kardeşimin 7 ve 2 buçuk yaşındaki diğer çocuğu da evdeydi. Misafir bekliyorlardı. Gelen misafir de doktordu. Bebeği bulur bulmaz doktor olan kalp masajı vs yapıyor ama zaten hayatini kaybetmisti yavrucum. Ev içinde büyük bir travma yaşanmış olduo geceyi hepimiz bebek nefessiz mi kaldi diye kahrolarak geçirdik. Otopsi yapılması gerekiyordu, öyle vefat eden bebeklerde sartmis. Otopsi ön sonuçta şükür ki öyle bir vefat çıkmadı. Çırpınarak vefat ettiği düşüncesi bizi mahvetmisti. Hele de annemi.
Zaten donen, başını kaldiran bir bebekti. İhtimal düşününce de düşük geliyor. On otopside de muhtemelen ciğerlerinde bir sıkıntı olduğu şeklinde çıkmış. Patalojiye gönderildi. Adli tıp uzmanı da yüzde doksan gizli zatürre gibi dedi.
Çok zor bir durumun içindeyiz. Bebeğimizin yokluğu çok zor. Kardeşim eşi perisan. Şükür toparlamaya çalışıyorlar. Hep yanlarindayiz. Ama sonrasinda nasıl olacak bilemiyorum. Annemin de bir sekilde acısını azaltmaya çalışıyorum. Nasıl yapacağımı bilmiyorum
Şükür inançlı insanlarız. Cennetin çocuklarından oldu inşallah. Anne babasına cennet vesilesi olsun inşallah diyoruz. Ama ilerisi için kardeşimin, eşinin, annemin yanında nasıl durmaliyim bilmiyorum. Bebeğin kardesleri de haliyle çok etkilendi hepsini toparlamam lazım. Dua edin bize
Günlük hayatına devam ediyor içindeki acıyla birlikte.. Anne yüreğinden o acı ömür boyu geçmez ama yaşayacak, yiyip içecek, gülecek yeniden, zaman verin ablanıza.. Konuştukça susturmayın, ağladığında ağlama demeyin.. Diğer çocukları için toparlanacaktır..Kardeşim de diyor. İçin de bir acı var diye. Ciğeri aciyor işteteyzeniz şimdi nasıl
Evet ama bunu anneniz böyle düşünmez hayatı boyunca içinde dert olacak acaba diyecek. Malesef ani bebek ölümü var. Bu acıya asla tarif yok gece gece tanımadığım halde ben bile ağladım. Sadece acıya alışılıyor. Benim amcam ve yengem 12 sene oldu hala unutamadılar. Allah sabır versin. Acılarını yaşatın. Biraz zaman geçsin bebeğin adına hayırlar yapın gerekirse destek alsınlar. Maalesef onun ömrü o kadarmış. Size de imtihan olarak gelmiş. Evlat acısının tarifi yok. İnsan görmediği bebeği fasulye kadarken düşünce bile unutamıyor ki.Hem de nasıl... Adli tipci anneme bizimkilere sizle ilgili hiç bir durum yok dedi. Siz de olmasa başka şekilde yine olurdu dedi. Hatta bir başka çocuk doktoru arkadaş, son anına denk gelseniz, bize getirseniz biz çocuğu yipratirdik. Ama sonu yine aynı olurdu. Elimize böyle bebekler o kadar çok geliyor ki dedi. Yani olacak olan olurdu dedi.
Zaten kardeşim uzman yardımı almayı önemseyen biri. Akıllı da bir kız. İnşallah kolaylikla atlatırız ..Çok üzüldümBüyük bir imtihan bu. En zor imtihanlardan birisi evlat acısı. Başınız sağolsun. Allah sabır versin. Bu süreçte kardeşinizi, annenizi yalnız bırakmayın. Yas süreci kimisinde çok uzun sürebilir kimisi daha kısa sürede atlatır. Kardeşinizin psikolojik destek alması, çocuklarının da pedagoga gitmesi iyi olur. Evde büyük bir travmaya maruz kalmışlar çok zor bir durum.
4 aylik bebegim var başınız sagolsun bunu okumak bsna iyi gelmediMerhaba hanımlar,
Çok teşekkür ederim. Saniye hocanın soylemlerini hep begenmisimdir. Bu konuda da mutlaka bakacağım.Benim yakin bir arkadaşımın bebek kayıpları olmuştu ama anne karnında doğmuş büyüyen bir yavrucak değildi . Bu eminim çok daha acıdır . Bana dediği şeyi unutamıyorum. Herkes bana cennette şefaatçi olacağını söyledi çocukların ama bu beni iyi etmedi aksine çok kötü hissettim . Çocuğumun öldüğüne mi sevineyim nasıl bir teselli cümlesi bu demişti . Kendisi de inançli bir kız . Tabi ki bir kişinin düşünce şekliyle herkesi bir tutamayiz ama böyle bir durumda teselli sözcükleri yerine anne babanın yanında olmak en güzeli çok bir söze gerek yoktur herhalde . İçim cız etti yazarken bile .
Çocuklara anlatırken vefatı da Saniye Bencik Kangal'in kitabını okumuştum yaklaşımı hoşuma gitmişti ama inanın şu an bir yıl gectigi için sağlıklı bilgi veremem bence videoları da vardır bu konuyla ilgili onu bir dinleyebilirsiniz bence iyi bir çocuk gelişimci kendisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?