• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim altına kaçırıyor sürekli yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elbet doktora götürmek gerekli. Fizyolojik ya da psikolojik bir nedenden kaynaklı sonuç olarak tam olarak ne olduğunu doktor bilebilir.
Ben oğluma 2.5 yaşında tuvalet eğitimi verdiğimde hiç gece kaçırması olmamıştı. 3 yaşı geçince arka arkaya iki gün kaçırdı. Tuvaletiyle gün içinde bir sorunu yoktu kreşteki öğretmenine de sordum. Belki ilgi çekmek istiyordur diye düşünüp yaklaşık 10 gün kadar onunla beraber uyudum. Gece uyuyor olsa da kucakladım tuvalete götürdüm. Sonra yatmadan önce tuvaletini yapma alışkanlığını oturttum sorunumuz çözüldü. Yatmadan önce tuvaletini yapıyor ve yatmadan 1-2 saat önce aşırı sıvı tüketimi olmuyorsa gece kaldırıp tuvalete götürüyorsa, beklemeden doktora gitmelisiniz.

Tabiki değil haklısınız da, babası da böyleymiş geç öğreniyorlar da keşke bi tedavisi olsa, doktor tek koşul haklısınız, evleneceğiniz erkeğin annesine tuvaleti ne zaman öğrendi diye mutlaka sormalı çok önemli 🧐
Doktora götürmemişsiniz
Kendi kendinize teşhis koymuşsunuz
Keşke tedavisi olsa diyorsunuz bir de
Yazık o çocuğa

Rahatlıktan yapıyor birazda çok şımarttı kardeşim okulda da bi sorunu yok koleje gidiyor 😞
Rahatlıktan kimse altına kaçırmaz. 9 yaşına gelene kadar kimse doktora götürmeyi düşünmedi mi bu çocuğu? Babası da böyle demek 19. Yüzyıl cehaleti değil miydi? Ben mi öyle hatırlıyorum yoksa

İlk önce şekerine baktırın sonra tüm tahlillerine ondan sonra pedagog eşliğinde ilerlersiniz daha sağlıklı olur 😇

Yeğenim 9 yaşında sürekli altına kaçırıyor, bi sorun da yok baya üzerine düşkünüz hepimiz, önerisi olan var mı ne zaman geçer ? Nasıl geçebilir, yatak yıkatmaktan bir hal olduk, asla kızmıyoruz aşağılamıyoruz el bebek Gül bebek bir cocuk ne yapabiliriz
9 yaşında bir çocuğun altına kaçırması normal bir durum değil. Ya fiziksel ya da psikolojik bir sorun vardır muhakkak. Öncelikle çocuk doktoruyla görüşmelisiniz. Durumu değerlendirilmeli, gerekiyorsa ileri tetkiklerle bir sorun olup olmadığı netleşmeli. Eğer bir sorun yoksa, mutla bir çocuk psikoloğu görmeli.

Nasil yani? Hala doktora goturmediniz mi? Bi de rahatliktan, simarikliktan yapiyor diyorsunuz, pes. 7 yasina kadar ara ara gece islatmasi normal karsilaniyor. Ama 7 yasindan sonra muhakkak doktor gormeli. Cocugu bir doktora gotursunler, kardesinize soyleyin.

Yaaa instada bi adam vardı. Gece konuşma yapıyorsunuz çocuğunuzla uykuda. Sorun çözülüyor. Bulursam yazayım adını. Bir de uyuduktan sonra tuvalete kaldırın gece. Uyuduktan 30 dk sonra. İki saat aralıklarla, bir hata on gün sonra 3 saatte kaldırırsanız, yavaş yavaş alışır belki.

Hahaha benimvkayinvalideme göre de oğlu bir yaşında gayet düzgün konuşuyormus. Bir buçuk yaşında da tuvaletini öğrenmiş. Her anlatmasinda öğrenme yaslarinjn azalması dışında sorun yok
Bir süre sonra doğar doğmaz anne dedi diyecek o halde.😁

Altında yatan bir sürü sebep olabılır...Akran zorbalığı bile buna sebep olabilir...9 yaş altına kaçırmak için büyük yaş...Ya da hayatla alakalı,derslerle alakalı ya da başka başka herşey olabilir bu olay ikinciye olmuş olsaydı yaşadığım bölgenin en iyisi kim diye yazar google a ertesi gün kapısında gelmesini beklerdim doktorun net..

Enürezis babası da altına yapıyormuş, rahatlıktan yapıyor diyerek basite indirgenebilecek bir sorun değil. Pedogoga değil direkt hem çocuk doktoruna hemde çocuk ve ergen psikiyatristine gidin. 3 hafta önce bir öğrencimi yönlendirdim. Ben düzenli görüşmeye başladım hem hekimin başladığı ilaç hem görüşmeler ile çocuk 2 haftadır alt ıslatmıyor. Fakat altından bir sürü sebep çıktı şimdi onlar üstünde duruyoruz.

Rahatlıktan yapıyor birazda çok şımarttı kardeşim okulda da bi sorunu yok koleje gidiyor 😞
Rahatlıktan diye kendiniz teşhis uydurmamalısınız, rahatlıktan altına kaçırma diye bir şey yok. Süreklş altına kaçıran çocuğu bir zahmet iyi bir doktora götürün. Çocuğun fizyolojik bir sorunı da çıkabilir, acil pedagog ve pediatri desteği almanız gerekiyor

Ben de koleje gittim rahatlıktan ölüyordum hiç de altıma yapmadım
9 yaşına gelene kadar doktora götürmemiş olmanız inanılmaz, çok ciddi bi ihmalkarlık bu. Babası da geç öğrenmiş gibi mazeretler üretiyorsunuz bi de…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back