• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yedirme istegi

Birmeleks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2017
773
722
53
merhaba hanimlar
Cok doluyum sorunum su ki kayinvalidem 1,5 yasindaki ogluma habire cips,boyali sekerler ki ozellikle cips yedirmeye calisiyor.vermek istemedigimi belirttigim halde yesin cocuk diyor ogluma bakmak istiyor ama yarim saat biraksam o surede hazir corbalardan yapip iciriyor.markasini ilk defa duydum sadexe baharat kokan bi corbaydi bu konuda titiz oldugumu soyledim ki arada cikolata falan veriyorum kendimde tamamen yasakci degilim ama anlamiyor esime de soyledim bu eve cips getirmek yasak dedim tamam dedi ama gecen gun dustaydim ciktigimda oglumun kucaginda 5 tl lik kocaman cips paketleri var ya he iste onlardan vardi ben sok tabi kayinvalide gelmis yine yapmis yapacagini.Su ucuz hazir burgerler var ya onlardanda getirmis arada verirsin diyor aa vermem boyle seyler zararli dedim o benim icin yedikten sonra ne yediginin onemi yok yesin cocuk ben vereyim yesin beni sevsin modunda 1 koli isimsiz meyveli sutten tutun cipsle doldu evim isimsiz diye ozellikle belirtiyorum anlayin hem abur cubur hemde en adisi.Hem iyiside olsa neden vereyim benim cocugum brokoli tarhana corbasina hayran bi bebek israrla zorla veriyor.Daha napabilirim???Bana bi akil verin.iyice ben benlikten cikicam yoksa

Cocuk kendisine gelsin diye meme açan kv den farksız olan kv.de
Atarımı yapar, küstürürdüm. Kocam uğraşsın. Farklı ilde olunca böyle. Aynı yerde olunca ne yapılır fikrim yok.

Cocuk kendisine gelsin diye meme açan kv den farksız olan kv.de
Atarımı yapar, küstürürdüm. Kocam uğraşsın. Farklı ilde olunca böyle. Aynı yerde olunca ne yapılır fikrim yok.
Ayni yerdeyiz birde biz onlara gittigimiz zaman poset hazir oluyor icinde bir suru abur cubur koyuyor onune hepsini tek tek acip deniyor ne salakmisim ya neden bu kadar sustm ki

He sunu da ekleyim ben tavuk kaynatip suyundan corba yapiyordum bulyon getirmis hic ugrasma diyor aa cocuga bulyonla mi yapicam corbasini simdiye kadar oyle bi yanlis yapmadim cok zararli hic duymadin mi sende yeme boyle seyler dedim hep verdik bisey olmaz dedi

Hic aklima gelmemisti bu yorumlardan sonra yapicam ilk sey cunku sabah bize gelecek ve yine bir torba sacma sapanla
Kesinlikle izin vermeyin. Ben ilk cips yedigimde sanirim lisedeydim. Annem asla abur cubur yedirmezdi. Bu yuzden cocukken yemedigim icin hala sevmem. Zararli olan ne oldugu belirsiz seylere cocugunuz alismasin. Ben anneme minnettarim suan bize bunlari yedirmedigi icin. Cok net hatirliyorum cips almak isterdik icinden o zamanlar taso cikardi tasosunu alip cipsi bize cope attirirdi. Bir misafir getirse yine cope doktururdu. Annem sayesinde suan ne kizartma ne hamburger ne cips agzima surmem. Cocugum olursa bir gun onunda yemesine izin vermem :)

Konuyla alakasız olacak ama brokoli çorbasını nasıl yapıyorsunuz
Hic sorun degil.Hemen anlatiyorum tencereye
1 havuc
1 patates
Biraz brokoli koyuyorum hasliyorum suzuyorum suyunu asla dokmeyin vitamini orada cok.
Sonra tencerede tereyagi un kavurup sut ekliyorum sebzeleri ve suyunu ekleyip blendirdan geciriyorum hepimiz bayila bayila iciyoruz.Ohh mis calissin bagirsaklar vitaminler.İstege bagli biraz et ve ya tavuk suyu ekleyebilirsiniz.

He sunu da ekleyim ben tavuk kaynatip suyundan corba yapiyordum bulyon getirmis hic ugrasma diyor aa cocuga bulyonla mi yapicam corbasini simdiye kadar oyle bi yanlis yapmadim cok zararli hic duymadin mi sende yeme boyle seyler dedim hep verdik bisey olmaz dedi
Bir sey olmazcıları toplayıp bir sey olmaz dedikleri her seyi tıkacağım agızlarina. Ulan paran çoksa bulyona, cipse harcayacagina at cocugun kumbarasina.

Kesinlikle izin vermeyin. Ben ilk cips yedigimde sanirim lisedeydim. Annem asla abur cubur yedirmezdi. Bu yuzden cocukken yemedigim icin hala sevmem. Zararli olan ne oldugu belirsiz seylere cocugunuz alismasin. Ben anneme minnettarim suan bize bunlari yedirmedigi icin. Cok net hatirliyorum cips almak isterdik icinden o zamanlar taso cikardi tasosunu alip cipsi bize cope attirirdi. Bir misafir getirse yine cope doktururdu. Annem sayesinde suan ne kizartma ne hamburger ne cips agzima surmem. Cocugum olursa bir gun onunda yemesine izin vermem :)

Annenizi tebrik ediyorum !! Keske ayni kararlilikta olabilseydim cocugumun yedigi cipslerin haddi hesabi yokkkkk:(

Hic sorun degil.Hemen anlatiyorum tencereye
1 havuc
1 patates
Biraz brokoli koyuyorum hasliyorum suzuyorum suyunu asla dokmeyin vitamini orada cok.
Sonra tencerede tereyagi un kavurup sut ekliyorum sebzeleri ve suyunu ekleyip blendirdan geciriyorum hepimiz bayila bayila iciyoruz.Ohh mis calissin bagirsaklar vitaminler.İstege bagli biraz et ve ya tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
Tuz yok mu
Bende böyle deneyeyim o zaman ya
Kaçıyor kızım çorba görünce:110:
Çok teşekkürler

Annenizi tebrik ediyorum !! Keske ayni kararlilikta olabilseydim cocugumun yedigi cipslerin haddi hesabi yokkkkk:KK43:
Siz bilincli bir annesiniz bunu dert edebildiginize gore. Hicbirsey icin gec degil arada sirada kucuk kacamaklar olur belki ama genel olarak izin vermeyin. Kayinvalideniz cok anlayissiz ve bilincsiz ( kelimeleri secerek yazmaya calisiyorum) bence cocugunuzun gelisimi uzerinde karar verme hakki size ait olmali. Kimsenin sizin kurallarinizin disina cikmasina izin vermeyin. Cope atmak guzel bir baslangic olur

Suan yaprak dökümünü izliyor ve kahkaha atıyordum ama bu konuyu görünce sinirlerim tepeme çıktı
Gün geçmiyor ki bir kayinvalide daha bir ise burnunu sokmasın
Gun geçmiyor ki bir kayinvalide daha bilmislik yapmasin
Yahu biz hep verdik nedir?
Bugün annemdeydim dedim ki pirinc hakkinda tartismalar var kimi iyi diyor kimi kotu yemesen de eksikligini hissetmezsin dior dedim pirinc pilavi yapmisti
Diyor ki hep yedik yani
Bu arada annem oyle cahil biri degil kimseye sormadan cocuga bisey yedirilmez dusuncesinde bir insandir
Ya bu ne ya
Bugun aynen boyle bir konu daha açıldı
Cips nedir muzlu sut nedir el kadar cocuga inada bak.kadindaki
Bence hepsini çöpe atın
Kaynana cok tembel ve beceriksiz biri rahat herhalde ver cocugun eline sussun. Yesin. Akli sira iyilik yapıyor yani cocuga
Ay cok sinir oldum herkes kendi cocuguna en iyi şekilde bakar zaten cocuk brokoli yiyor bunu kac cocuk.yiyor ki

Masallah vallahi ona:nazar: onlem almaniz lazim kadin laftan anlayacak birine benzemiyor cocugu yiyecek ile kendini sevdirmeye çalışan bir insandan bahsediyoruz kesinlikle al gozu onunde ya dolaba kaldir ya çöpe at birazda sert çıkış

Hep verdik hep yedik tam bir yaşlı serzenisi sinir.bozucu bulyon nedir ya

Back
X