Merhabalar.
Miyop hastasıyım. Yedi yıldır gözlük kullanıyorum şu an 18 yaşındayım. 4 ay önce gözlüğümü yeniledim. Yenilemeden önce göz numaralarımın ikisi de 1.25 idi. Gözlükleri de 1.25 vermişti doktor. 4 ay önce yenilediğimde ise göz numaramda herhangi bir gerileme veya ilerleme olmamasına rağmen sağ gözüme 1.25 , sol gözüme 1 derece yazdı. Böyle yazmak zorundayım alışman lazım dedi. Fakat benim miyop hastalığım doğuştan olduğu için gerileme imkanı yok. Neden böyle verdi anlayamadım. Şimdi yeni gözlüklerimle yaklaşık 6 metre ötemde olan televizyondaki altyazıları net okuyamıyorum. Öncekinde okuyabiliyordum. Bu da benim sinirlerimi çok bozuyor. Sürekli gözlerimi kısarak bakma isteği uyandırıyor. Bu da gözlerimi çok yoruyor.
Ayrıca gözlüğe sanırım bir türlü alışamadım. Gözlüğü taktıktan bir süre sonra gözlerim yorulmaya ve sulanmaya başlıyor. Bu nedenle gözlüklerimi çoğunlukla çıkartıyorum. Sadece bilgisayar başındayken ve dershanedeyken takıyorum.
Bu sulanmanın nedeni gözlüğü önceden beri sürekli takmayıp, bir çıkarıp bir takmamdan dolayı olabilir mi? Ama ne yaparsam yapayım gözlüğü uzun süre takamıyorum. Alışana kadar sürekli takayım dedim ama dediğim gibi kirpiklerime ve gözlerime bir yorgunluk gelip sulanmaya başlıyor.
merhabalar, biraz geç bir cevap oldu ama benim de gözümde miyop var hem de 4 numara. küçüklüğümden beri de vardı. numaralar küçükken kullanmadım gözlük. sonra 2 olunca lisedeyken başladım kullanmaya. İnanmazsınız 5 gözlük kırdım. ailem bıktı benden, sonra lense geçtim. Hiç sevemedim gözlük kullanmayı, ki güneş gözlüğü bile kullanamam hala. bakımını iyi yapabilirim diyosanız lensi tavsiye ederim.