• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin gözlüğüm hakkındaki yorumları

Yaklaşık 6 aydır 3 numara gözlük kullanıyorum miyopum gözlüklerim daimi.Sevgilim de çevremde çok yakıştırdı gözlüğü bana zaten siyah kemik çerçeve aldım.Lens düşündüm ama doktor önermedi, kullanan arkadaşlarımda gözü mikrop kapanlar vardı bende almadım.O gün bugündür gözlüklüyüm.Uzatmayayım bu akşam sevgilimle telefonda konuşurken pc den bişeye bakmam gerekiyodu gözlüklerim yok şimdi sonra bakarım dedim.'Ne yani gözlüksüz göremeyecek misin o kadar da değildir ben sana demiştim evet yakışıyor ama gözlüğe fazla alışma gözlerinin numarası iyice ilerleyecek' dedi.Bende 'Gözlüksüz bulanık görüyorum gözlükle numarası düşen çok insan var' dedim.Sonra 'senin gözlüğe bağımlı olmanı hiç istemezdim, lens kullan.Evlendiğimizde gözlük takma dışarı çıkarken değişik ol derim çıkamazsın,film izlemeye kalkarız dur gözlüklerim yok takayım dersin al gitti romantizm' dedi.Bende benim için göz sağlığım önemli dedim 'iyi sen hayata pencerelerinin ardından bakmaya devam et' dedi.Onun bildiği bir sürü kişi takıyormuş lens bişey olmuyomuş.Bende uzatmadım başka konu açtım ama çok kırıldım :31:Bilmiyorum abarttım mı sizlere danışmak istedim :5:

bende alti yildir felan düzenli gözlük kullanan biriydim. yaklasik bir bucuk yildir lens kullaniyorum. cok memnunum bir sorunum yok acikcasi.
lens gözlük gibi degil tabi ki, daha dikkatli ve sterill olmak lazim. ama devamli takmak zorunda degilsin zaten.. takincada günde sekiz saaten fazla takmamaya calisiyorum. eve gelince hemen makyajimi temizlerken lenslerimide cikartirim, evdeyken gözlükleri takmaya baslarim...ikisini bir arada kullaniyorum. gündüzleri lens aksam eve gelince ya da ders calisirken felan gözlük...

lense alistikdan sonra inan cok rahatlayacaksin, estetik acidan gerekli. cünkü her zaman her kiyafete gözlük gitmeyebiliyor.
ne bileyim bir makyaj yapiyorsun, süslenmis cikacaksin disari gözlügü taktigim zaman kapatiyordu. arada gözlüklerimi özleyip lens takmayip gözlüklerimi de kullaniyorum. ikisini de bir arada kullanabilirisn...

erkek arkadasinin tavrina gelince, acikcasi gözlük arada iyi hos cool da fazlada takma dört gözlü sevgili istemiyorum demek istemis bence...hic hos olmamis, yani dis görünüs önem arz ediyor beyefendi icin. söyle söyleyim; yeni bir ortama girip birileriyle tanistigin zaman, ismini cikaramayanlar seni tarif ederken haa o gözlüklü kiz miydi diye tarif etmeye baslar. gözlük bir anlamda senin disinda senin bir imajin olur. bence erkek arkadasin da bu imajin olusmasini istememis...

Yaklaşık 6 aydır 3 numara gözlük kullanıyorum miyopum gözlüklerim daimi.Sevgilim de çevremde çok yakıştırdı gözlüğü bana zaten siyah kemik çerçeve aldım.Lens düşündüm ama doktor önermedi, kullanan arkadaşlarımda gözü mikrop kapanlar vardı bende almadım.O gün bugündür gözlüklüyüm.Uzatmayayım bu akşam sevgilimle telefonda konuşurken pc den bişeye bakmam gerekiyodu gözlüklerim yok şimdi sonra bakarım dedim.'Ne yani gözlüksüz göremeyecek misin o kadar da değildir ben sana demiştim evet yakışıyor ama gözlüğe fazla alışma gözlerinin numarası iyice ilerleyecek' dedi.Bende 'Gözlüksüz bulanık görüyorum gözlükle numarası düşen çok insan var' dedim.Sonra 'senin gözlüğe bağımlı olmanı hiç istemezdim, lens kullan.Evlendiğimizde gözlük takma dışarı çıkarken değişik ol derim çıkamazsın,film izlemeye kalkarız dur gözlüklerim yok takayım dersin al gitti romantizm' dedi.Bende benim için göz sağlığım önemli dedim 'iyi sen hayata pencerelerinin ardından bakmaya devam et' dedi.Onun bildiği bir sürü kişi takıyormuş lens bişey olmuyomuş.Bende uzatmadım başka konu açtım ama çok kırıldım :31:Bilmiyorum abarttım mı sizlere danışmak istedim :5:

kırılmakta haklısınız sevgiliniz bunun bir sağlık sorunu olduğunu bilmiyor sanırım yoksa bu şekilde konuşamaz...
sizin verdiğiniz cevap çok güzel '''benim için göz sağlığım önemli'''

Son düzenleme:
öncelikle sevgilinizin uslubü gerçekten kırıcı olmuş,gözlükmü lensmi konusuna gelince;benim sol 4,50 sağ 4,75,başlarda bende gözlük kullanıyordum ancak görüntü olarak hoşuma gitmiyordu,daha doğrusu kendime yakıştıramıyordum,şimdi 8 senedir lens kullanıyorum,estetik olarak güzel rahat;ancak arada mikrop vs...kapıyor,neler çektim lens yüzünden,birara gözlüğe geçmek istedim ama bu seferde gözlüğü kullanamadım,tekrar lense döndüm.aslına bakarsan ben lensi tercih ettim ama bazen cefasınıda çekiyorum,senede 2 kere mutlaka mikrop kapıyor,belki 40 lı yaşlarımda gözlüğe dönmeye çalışırım yada şu lazerle çizdirme işine bakıcam.tercih senin canım.

sevgilin yontulmamis bir okuz gibi davranmis gelecekte nasil olur nasil davranir seni fiziksel rahatsizliklarina karssi nasil tepkisi olur bilemem yorumda yapmak istemiyorum cunki onu tanimiyorum bir anlik bir okuzlukmu yoksa genlerinde filanmi var bilmiorum ama bende senin gibi genelde okuzlere carpilirim ondan yorum yapmiyorum zatende lens konusunda bir kac sey anlatayim :)

ben kozmetik lens kullaniyorum sirf goz rengi icin turkuaz mavi yesil tas yesili :D aklina ne gelirse 16 yasimda ilk gediye olarak almistim 7 senedir cok sIklikla takarim haftada 5 kez uzun sureli taktigim olur goz kontrolune gittim gozlerim normal hicbir sorun yok, hic mikrop kapmadi. ama steril olman gerektigi dogru ki ben kimi zaman araba kullanirken takdim aceleden:) tavsiye etmiyorum boyle kullanmani ama korkulacak bisey yok lens kullanmadigim zamanlarda gozumde bisey ciktigini bile bilirim yani mikrop kapabilir ama 7 senedir lens kullanirim cok ozenlide degilim ama mikrop kapmadim kendini psikolojini boyle sartlama, ayrica kullanan arkadasim var gozluk yerine cok rahat. bir arkadasim var uyurken bile cikarmaz herkese gozlerim yesil diye yalan soyler:) ve gece gunduz takar onlarla dus alir dusun 2 ay sevgilisi ile tatildeydi ve hic cikarmadi denebilir:D ve gozleri normal goruyor tabikide bu dogru demiyorum ama eger onun gozu mikrop kapmadiysa kimseninki kapmaz. sende rahat edersin, gozluklede kendini kotu hissetme gozluklerin yakistigi insanlar var bazen takiyorum daha farkli bir hava veriyor o yuzden kendini uzme allah baska dert vermesin acil sifalar sana morelinide bozma:) her erkegin icinde bir okuz yatar optum !

kuzum mesaj atamıorum 10 dk bekle diyor cvp atıcam resimide atıcam <3

kuzum mesaj atamıorum 10 dk bekle diyor cvp atıcam resimide atıcam <3

Tamam tatlım bekliyorum hatta sende face varsa sorun olmazsa ekleyelim rahat konuşmak açısından böyle 10 dk çok zor :)

Sevgilin ergen gibi geldi bana yoksa bu kadar mal olamaz canım! eğer ergense s..r et. Ergen değilse gene s..r et. Her şekilde bu maldan adam olmaz. Adam uçkurunun derdinde. Romantizmine tüküreyim o öküzün.

Son düzenleme:
erkeğin eşini güzel bakımlı görmeye hakkı var bence çok ters bişi söylememiş , 16 yaşından beri lens kullanıyorum bazen günlerce lensle yatıyorum bir sıkıntı olmuyor .

bende gözlük kullanıyorum çok düzenlide olmasa eşimin bana böyle bişey sylemesinden çok rahasız olurdum o ne demekmiş öyle resmen patavatsızlık yapmış

bende 4-5 yıldır kullanıyorum gözlük... ewin içinde pek kullanmam ama tv izlerken ve pcye uzun süre oturacağım zaman takarım... benm kocamda aksine iki dakka bişiye bakcam bişi olmaz diyom peşimden gözlüğü getiriyo hemen tak şunu diye...

konunun tamamını pek okumadım bi başına baktım ama kötü niyetli değildir söylerken bence:40::40::40:

Yakıştırmıyordur belki ama üslubu çok yanlış
Daha düzgün bir şekilde söyleyebilirdi.
Benim de gözlerde astigmat var ileri derecede olmasa da bazen görüşümü etkileyebiliyor.
Doktor gözlük verdi ben lens konusunda ısrar ettim ve lens aldım.
Şuan dışarıda lens kullanıyorum evde gözlük.
Herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmadım yani lensi düşünebilirsin aslında.
Ama yine de bunu sen istemelisin başkasının isteğiyle yapmamalısın elbette ve karşındaki de sana saygı göstermek zorunda.

bende 4-5 yıldır kullanıyorum gözlük... ewin içinde pek kullanmam ama tv izlerken ve pcye uzun süre oturacağım zaman takarım... benm kocamda aksine iki dakka bişiye bakcam bişi olmaz diyom peşimden gözlüğü getiriyo hemen tak şunu diye...

konunun tamamını pek okumadım bi başına baktım ama kötü niyetli değildir söylerken bence:40::40::40:

eğer avatardaki sensen gözlük sana çok yakışıyodur
eşinin neden peşinde dolandırdığını anlıyorum :1:
maşallah çok hoşsun canım..

shannacım acaba sevgilinin yanında yanlışlıkla tökezlesen ya da
görmekle ilgili bi sorun yaşasan bi anlık kötü bişi olsa acaba
o zaman daha mı gurur duyar kendiyle ve seninle
keşke böyle bişiyi bi deneseydin ne bileyim düşseydin birden ve aa göremedim deseydin
ne ukalalık yaa sağlık bu yani niye öyle üzücü bi tepki verdi anlamak mümkün değil
üzme sen o güzel canını zamanla silkelenip kendine gelir o

gözlükten hoşlanmayabilir, bunda bir anormallik yok. mesela ben de kemik gözlüğü hiç sevmiyorum... ama üslup önemli elbette... sizi kırmaması gerekirdi. bu arada konusu geçmişken söyleyeyim, bende astigmat da var ve lens gözlüğe göre daha rahat geliyor görüş açısı nedeniyle. çünkü gözlük varken merdivenlerde falan zorlanıyorum ben. lensi temiz ve kurallarına uygun kullanınca bir sorun oluştuması düşük bir ihtimal, uzun süre gözde kalmamalı, üreticiler gözlükçüler bazı lensler için uyurken de gözünüzde kalabilir dese de lens kesinlikle uyumadan önce çıkarılmalı... el temizliğine çok dikkat etmeli, göz çapına uygun lens takmalı...

Lens bence dünyanın en güzel icadı, lazer ameliyatı olamayanlar için. Gözlüğün de dursun ama lens de kullanabilirsin. Bana dr göz numarası ilerleyecekse gözlükle de ilerler lensle de, hiçbişi kullanmasan da dedi. Yaşla alakalıymış sadece. 24 ten sonra ilerlemezmiş. Bence kesinlikle bir lens edinmelisin, gözün lense uygunsa. Ben gözlükten nefret ediyorum

Ben okudugum hiç bir konuda kişiyi dolduruşa getirecekyorumlar yapmam .. olumsuzda olsa olumlu yanlarını bulup motive etmeye bakarım .. yanlız ne kadar bencil ve düşüncesiz bi insanmış karşınızdaki .. ayrıca sadece sevgiliniz bir resmiyette söz konusu değil .. demekki herhangi bir uzvunuza bi zeval gelse hiç çekmeyecek beyefendi inanılmaz sinirlendim kusura bakmayın . bende gözlük kullanıyorum ve göz saglıgının ne derece önemli oldugunu biliyorum . miyop iseniz gözlükleri bi takıp bi çıkartmayın bu iyice numaraların yükselmesine sebep olur gün içinde sürekli takın. lenste kullanıyorum dönem dönem kaliteli bir lens alırsanız hiç bi sorun olmaz .. bende lens konusunda ilk denemem de çok sıkıntı çektim mikrop kaptı güvenilir bir optikten yardım alın ankarada iseniz önerebilirim gözüm kapalı kendi aldıgım yeri .

erkek arkadaşınızın (sizin gözlüğünüzden yola çıkarak oluşturduğu)

romantizm anlayışı tam bir saçmalık bence..

mantıklı hiçbir tarafı yok söylediği şeylerin..

üslubu kaba ve kırıcı..sağlık daha önemliyken

kendine göre buna bir gerekçe bulması daha da korkunç..

kötü niyetle söylememiştir ifadesi bile onun düşüncesizliğini

basitleştirmiyor..sanırım dış görünüşe daha çok önem veriyor..

kendi gözlüklü olsaydı ve ben aynı muameleyi ona yapsaydım

ne hissederdi diye empati kurabilme yeteneğinden bile çok çok uzak..

insan sevdiğini bütün özellikleriyle sever,kabullenir,saygı duyar..

sağlam bir temel bunlara bağlıdır diye düşünüyorum..

kırılmak da haklısınız ve arkadaşınız gözlüğünüzü sorun etmeye

devam edecekse bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var diyorum...

Sevgilinde çok patavatsız gerçekten şimdi böyle konuşan evlenince dan dun konuşur artık.. her şeyi kırarak söyler! ki lens alsan bile gözlük takmak zorundasın..

Lens konusuna gelirsek ben de gözlük takamıyorum..sevmiyorum.Lens kullanıyorum şeffaf numaralı ve inanılmaz rahatım..Gözlerimde varlığını hissetmiyorum. tabi dikkatli kullanıyorum dr. günde 8saatten fazla takma dedi,takmıyorum.. aylık alıyorum o gece-gündüz olanları tercih etmiyorum..

Gözlük veya lens takmak senin kararın,ona düşen seni olduğun gibi sevmek.. ama erkek işte memnuniyetsiz.. bulduğu kusura bak!! :ssz:

Back