• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin gözlüğüm hakkındaki yorumları

insanın görme kusuru hakkında böyle saçma bi yorum daha olamaz, ne demek gözlüğünü çıkar.. kardeşim ben gözlükle iyi görüyorum çıkarırsam göremiyorum bu kadar basit. illa lazer olmak yada lens takmak zorunda değilim. lazen in risklerini biliyor musunuz siz, lens kullanmanın zorluğunu, en iyisi gözlüktür canım. bu arada kimisi 3 numara miyopla göremez, kimiside 0,50 miyopla göremez. herkesin bi sınırı vardır. 0,50miyop gözlüksüz duramaz ama 2 numara miyop takmaz. bu senin dünyayı nasıl görmek isteyip istemediğinle alakalı. buğulu bir camdan bakmak var dünyaya, temiz bir camdan bakmak var. gözlükle gözlüksüzlük arasındaki fark böyle işte.
hem gözlük takınca gözler alışır diye birşey yok ablacım. gözün ihtiyacı neyse o alışmaz sen merak etme. zaten ihtiyac olduğu için doktorlar yazar, gözlükçüler gözlüğü verir. hasta da net görür bundan ötesi yok. 5 dk kapayın bakayım gözlerinizi napcaksınız yolunuzu bulabilecek misiniz. bir gözlükçü olarak söylüyorum herkesi memnun edemezsin. önemli olan senin rahatın. gerisi kimseyi ilgilendirmez...:51:

Erkek arkadaşın patavatsızlık etmiş.
Ancak sen de bu durumdan artık rahatsız olursun sanırım. Lens ben de kullanıyorum. Hiçbir problemim yok. Dışardayken lens takabilirsin. Evde de gözlük takabilirsin. Ki bana kalırsa lens gözlükten çok daha kullanışlı.

Aslında başlarda iyi niyetle söylemiş ama çok patavatsız olmuş konuşmanın gidişatı. Yalnız ortaokuldan beri lens kullanan bir miyop olarak söyleyebilirim ki lens candır, gözlük kullanmaktan çok daha kolaydır bikere, takıp çıkarma olayı yok, kemikleri ağrıtma olayı yok, burunda deformasyon yok. Çünkü şuan numaran düşük olsa bile arttıkça incelmiş cam kullansan dahi ağırlık yapıcak o gözlükler.

cok fena bi durum.demek ki senin basina kotu bise gelse, arkasina bakmadan kacip gider sevgilin...

Arkadaşlar herkese değerli yorumları için teşekkürler. Ben önyargılarımi kırdım ve günlük hayatımda lens kullanıyorum artık.Gerçekten çok rahatmış temiz kullanmak önemli tabi. Erkek arkadaşımla ayrıldık 12gün falan oldu sebebi yine herşeyi sorun etmesiydi. Sevgisine inancım,güvenim bitti ve ayrıldım.

Beni iyi anlarsın Yelizcim onun gözleri gayet sağlıklı olduğu için gözlüksüz dışarı çıkamamam, pc ye bakamamam ona anlamsız geliyor :/

eğer kötü niyetliyse allah ona bi bakmışsın senin göz numaranın iki katını vermiş görür ozaman ne halt ettiğini. böyle adamlarla zamanınınızı çürütmeyin derim kızlar. sen şanslısın ne düşündüğünü açık açık söylemiş. ama bana hiç iyi niyetli bi konuşma gelmedi bu.
benim eşim askerdeyken (henüz çıkıyoduk) gözünden ameliyat oldu bi gözü tamamen bulanık görüyo ama beni bile seçemez yani. bir kere bile aaa bu adamın gözünn biri şöyle görüyo ötekinede bişi olursa ayy gözlükmü takıcak falan diye düşünmedim. düşünseydim zaten eşimi değil dış görüntüsünü sevmiş oludum.

Son düzenleme:
lens kullanmaya başlamana da erkek arkadaşından ayrılmana da çok sevindim.
seven insan böyle konuşmaz. gerçekten karaktersiz briymiş ayrılmak yerine böyle saçma sebepler öne sürmüş.

ama bundan sonraki hayatında çok daha mutlu olacağına eminim. ve çok daha güzel olacksın :)

ben de lens kullanıyorum. aylık olanlarından. temizliğie dikkat ettiğin sürece bi sorun yaşamazsın. ameliyat olmaktan da korkmayın. ameliyatla sağlığına kavuşan biçok insan var. kuzenim kapkalın camlı gözlük kullanırdı şimdi gözünde bi sorun kalmadı.

tabi bunları kimse için değil kendiniz için yapın.

Son düzenleme:
çok büyük saçmalamış sevgilin kusura bakma canım. bende çocukluğumdan beri yaklaşık 20 senedir gözlük kullanıyorum. babam bebekken fark etmiş gözlerimi. hipermetrop ve astigmat var bende de. eşime kalsa o da istemez ama hiç bi zaman ağzından gözlüklerini çıkar takma tarzında şeyler duymuş değilimdir. sadece söylediği tek şey gözlüksüz daha güzelsin, en kısa zamanda götürcem seni doktora lazer için... ben senin yerinde olsaydım sert bi şekilde uyarır sırf gözlük için bunları düşünüyorsan kendine gözlüksüz birini bul o zaman derdim :47:

benim kızımda 3 yaşından beri gözlük takıyor şu an 8 yaşında eğer bir gün biri gözlüğü için kızımın kalbini kırarsa onun kafasını patlatmak isterim...

belki şu anda bir kız annesi olarak konuşucam ki anne konuşmalarından nasihatlerinden pek hoşlanılmaz...ama ayrıl o patavatsızdan şimdi böyle sağlıkla ilgili önemli bir durumda seni üzen yarın ne şekilde olur bilemem...ama yok ben çok seviyorum ayrılamk istemiyorum diyosan burnundan getir getirki bir daha seninle ne şekilde konuşacağına iki kere düşünüp öle karar versin ....sakın kendinizi ezdirmeyin erkeklerin sizi üzmesine izin vermeyin...aşk gelip geçici ilerleyen zamanlarda o tılsım bitince saygılı düşünceli birinin hayatında olmasını yoksa katlanmanın çok zor olduğunu burda çok okuduk :))

sakın kendini üzme gözlüğünüde çıkarma :))

bi sinirlenip hemen yazarsam böle olur :)) ayrılmışsın çok sevindim ohhh iyi olmuş:)) daha iyilerini bul inşallah:))

yaklaşık20 yıldır gözlük kullanıyorum.sabah ilk işim gözlüklerimi takmak yatarken yaptığım en son şeyde gözlüklerimi baş ucuma koymek.bazen gözlüksüz dolaştığımda eşim hemen gözlüklerini tak diye uyarır bunu keyfinden yapmıyor heralde benim göz sağlığımı önemsiyo.ve sana şunu söylemek istiyorum daha yolun başındayken bir gözlüklüye yapılabilecek tüm hakaretleri yapmış:20:
ve ben olsam resti çekerdim.8 yıllık evliliğimizde tartışma annımızda dahi böyle hakaret duymadım.sen anla işte.

Yaklaşık 6 aydır 3 numara gözlük kullanıyorum miyopum gözlüklerim daimi.Sevgilim de çevremde çok yakıştırdı gözlüğü bana zaten siyah kemik çerçeve aldım.Lens düşündüm ama doktor önermedi, kullanan arkadaşlarımda gözü mikrop kapanlar vardı bende almadım.O gün bugündür gözlüklüyüm.Uzatmayayım bu akşam sevgilimle telefonda konuşurken pc den bişeye bakmam gerekiyodu gözlüklerim yok şimdi sonra bakarım dedim.'Ne yani gözlüksüz göremeyecek misin o kadar da değildir ben sana demiştim evet yakışıyor ama gözlüğe fazla alışma gözlerinin numarası iyice ilerleyecek' dedi.Bende 'Gözlüksüz bulanık görüyorum gözlükle numarası düşen çok insan var' dedim.Sonra 'senin gözlüğe bağımlı olmanı hiç istemezdim, lens kullan.Evlendiğimizde gözlük takma dışarı çıkarken değişik ol derim çıkamazsın,film izlemeye kalkarız dur gözlüklerim yok takayım dersin al gitti romantizm' dedi.Bende benim için göz sağlığım önemli dedim 'iyi sen hayata pencerelerinin ardından bakmaya devam et' dedi.Onun bildiği bir sürü kişi takıyormuş lens bişey olmuyomuş.Bende uzatmadım başka konu açtım ama çok kırıldım :31:Bilmiyorum abarttım mı sizlere danışmak istedim :5:

Bence biraz gırgır geçmiş bu kadar üstünde durma ya ufacık şeyleri buna bile ciddi söyleyecekse daha neler var hayatta insanın başına gelecek böyle ne evlilik ne çift olunur ki.
Ben hafif kiloluyum mesela benim sevgilim çok dalga geçiyor ama oralı olmuyorum çünkü kendime güveniyorum beni sevdiğini aslında beğendiğini biliyorum herşeyden önce ben kendimi beğeniyorum bende ona çok zayıfsın diyorum geçiyorum takılma bu kadar ufak şeylere yahu :50: sen romantizim istiyosan ben sana gözlüksüz sağlarım merak etme de sende :9: :9:

Gözlerim ergenlik döneminde hızla bozuldu, 0.25 lerden kısa bir sürede 2.50-3.50 lere çıktı. Hiç gözlük takamadım, çok çirkindi o zamanlar gözlükler, güzelleri ise çok pahallı. Lise sonda lens kullanmaya başladım, o dönemler o da çok pahallıydı, lens suları falan da çok masraflı oluyordu ama anneciğim kıyamadı o çirkin gözlüklerle dolanmama. (Hala hayranım, müteşekkirim ona bunun için) Ama günümüzde çok hoş gözlükler var, hatta bazı arkadaşlarımın birden fazla renk ve şekilde harika gözlükleri var pek beğeniyorum. Yaklaşık on küsur sene kullandım lensi, çok hassas gözlerim olmasına rağmen ciddi bir sorun yaşamadım.6-7 sene önce de ameliyat oldum, attım lensleri de, ki o esnada gözlerim 5.50-6.00 filan olmuştu, o derece. Şu an çok memnunum, Allah'a şükür sorunum yok. Demem o ki Gözlük takmak şu an estetik olarak tuhaf değil, hele sizin numaranızda. Lens de takabilirsiniz, aylık olanlardan alıp deneyin bir süre bence, bazen gözlük bazen lens de takabilirsiniz.

Numaraya gözün alışması gibi bir durum yoktur (Nişanlınızın dediği gibi), yani gözlük takıp takmamakla alakalı değildir numaranın artması ya da azalması. Artacağı varsa artar, genetiksel bir durum bu.

Siz kendi keyfiniz ve sağlığınız için nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın. Nişanlınız sözlerini tartmadan söylemiş, bence kötü niyetli değil ama sonradan daha da rahatlayıp her şeyi söyleyebileceğini sanmasın size. Bence tepkinizi hemen koyun, MESELA deyin ki "Canımmm :) Allah ile anlaşma yaptın galiba gözlerin hep böyle sağlıklı kalacak diye. Yani öyle değilse, yani bir gün gözlerinden bir sorun yaşarsan ben bunu bilen biri olarak senin en büyük yardımcın olurum da, romantizmi bozdun diye üzülürsen üzülürüm hani :)"
sevgiler...

Ben 4yil kullandim lens sonunda yasakladi doktor hipoksi olusmustu buynuz katta.ameliyat oncesinde -8olmuslardi.off.ALLAHıma sonsuz şükürler olsun.MAŞALLAH böle iyi.darısı basına cnm

Son düzenleme:
yaklaşık20 yıldır gözlük kullanıyorum.sabah ilk işim gözlüklerimi takmak yatarken yaptığım en son şeyde gözlüklerimi baş ucuma koymek.bazen gözlüksüz dolaştığımda eşim hemen gözlüklerini tak diye uyarır bunu keyfinden yapmıyor heralde benim göz sağlığımı önemsiyo.ve sana şunu söylemek istiyorum daha yolun başındayken bir gözlüklüye yapılabilecek tüm hakaretleri yapmış:20:
ve ben olsam resti çekerdim.8 yıllık evliliğimizde tartışma annımızda dahi böyle hakaret duymadım.sen anla işte.

Katılıyorum,insanlık ayrıntıda saklıdır.bazen bir kaç kelimeyle kendisini deşifre eder.konunu atlama bence.

Ne abartması canım, çok ayıp ya. Tamam belirtsin görüşünü ama daha kibar yolları var. Resmen önce ağzını aramış sonradan da iyi pencereden bak deyip seni itelemiş, zorlamış psikolojik olarak.
Bence kırıldığını söylemelisin. Kaç yaşında ki bu "çocuk" ?

Densizin tekiymiş bu çocuk, büyük ihtimalle yaşı küçük.
Bende 7,5 derece miyopum. Bazen gözlük kullanıyorum, bazen lens.
Genellikle lens kullanıyorum daha rahat ettiğim için ama erkek arkadaşım hep gözlüğün daha sağlıklı onu kullanmam gerektiğini söyler durur.
Yorum yapılacak bir konu değil, saçmalanacak bir konu hiç değil.

lens kullanma sadece mikrop kapması değil o korneayıda inceltiyo ve ilerde numaran büyüdügünde ameliyat olma ihtimalinide düsürüyo
çok yakın bi arkdasım lisedeyken bunu problem edip sürekli lens takmıs su an 6 numara uzagı göremiyo ve o bölge cok ince oldugu icin ameliyatda olamıyo ne yazıkkı artik ölene kdr 6 numara lens takıyo ve gözlük takıcak

ben de miyopum , gözlüğüm var ama takmıyorum. geçen gün doktora gittim lens sormak için, hiç bir zararı olmaz dedi, şimdi yeni çıkanlar göze hiç zarar vermiyomuş, doktor böyle dediği için ben de almayı düşünüyorum, çünkü bulanık görmek gerçekten berbat bişey:31:
sevgilinin dediğine gelince çok patavatsızca konuşmuş, sonuçta sen gözlük takıyosan keyfine takmıyosun. :31:

Çok saçma bi yorum yapmış.
Ben ortaokuldan beri gözlüklüyüm ve son 8 senedir lens kullanıyorum. 6 sene boyunca ciddi problem olmadı ama şu anda gözümde kuruluk, damarlanma vs ne ararsan var. Uzun vadede lens hiç de tavsiye edilecek bir şey değil. Ben de gözlüğü sevmiyorum ama evde hep gözlüklüyüm dışarı çıkınca takıyorum lensi onda bile zorlanmaya başladım. Bi aksesuardan bu kadar rahatsız olup hakaretvari şeyler söylüyorsa alttan almayın derim ben.

Back