• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yedi yıldır çalışıyorum kenarda beş kuruş param yok

1250 ile nasıl bmw alnınıyor ya biz 1700 le hiç bir şey alamadık üstüne borçlandık da :26:

ben şu an 95 milyarlık ev taksiti ödüyorum 1250 ile üstünede babam ekliyor

Neden BMW alınmasın ki

Yine aylık babamın desteği ile 2000 kredi ödesem BMW de alırım AUDİ de :60:

Zamanında ben de çok harcayanlardandım. Zamanla baktım ki alışveriş hırsının sonu yok. şimdi her ay elimde ne kalırsa cumhuriyet altını, çeyrek vs. Ne ederse alıp kenara koyuyorum. :66:

tutumlu olmak ya da çok harcamak yapı meselesi bence. birikim yaparsınız bir kaç ay, ama o para gözünüze batar ve gidip harcayıverirsiniz bir çırpıda. ama yarınları da düşünmek lazım. yarın ne durumda olacağımızı bilmiyoruz. kimseye de güvenmemeliyiz....

yawwwws %kaç krediyle aldın.
taksit miktarımız aynı ama ben 6 yıllık aldım,1,5 yıl önce.

Her ay altin al
yada babana ver belirli bir miktar senin icin saklasinlar
ama altin alman en iyisi bence
onlari cogaltmak isteyeceksin her ay

merhabalar ben de aynen sizin gibiydim.hala da tam düzelmiş değilim ama ben bankadan altın hesabı açtırdım.maaşını aldığın bankadan açtırısan hesap ücreti kesmiyorlar.hoş altın hesabı için hiçbir banka ücret kesmiyormuş.bankaya talimat verdim.maaşım yatar yatmaz belli miktar altın gram olarak hesabımdan kesiliyor.istersem üzerine internet bankacılığı ile ben de yatırıyorum.bana çok mantıklı geldi.evde saklama dersiyle falan uğraşmıyorum.mecburiyetten de birikmiş oluyorr.

6 Sene özel sektörde çalıştım şuan dışarıdan üniversiteyi bitirmeye çalışıyorum 6 yıldan sonra dank edip okumak geldi içimden bu süre zarfı içinde iştende ayrıldım şimdi çok pişmanım ya insan 1 kuruş dahi koymazmı kenara annemde babamda çalışıyor onlardan para istemekte zoruma gidiyor açıkcası.Bu para biriktirmenin bi formülü varsa çok güzel olur yoksa böyle kalıyorum beş parasız.

Bak bu altın hesabı iyi fikir. Mecburen her ay kesilir oraya sen farkında olmadan birikir para. Bizde işyerinden arkadaşlarla gün yapıyoruz. Öğle ev oturmalı değil heray 200 tl birine veriyoruz. Az çok oda birikiyor yani borcum olsada olmasada onu vermek zorundayım.Elimde kalsa çarçur edeceğim 200 tl heray birikmiş oluyor yani.

O 1250 alan bendim :)

Ama ben dayanamadım ve paralarım boşa gidiyor diye ev borcuna girdim

Arabam oldugu için ev aldım Şimdi aylık 1800 TL ( babamın desteği ile ) Kredi ödüyorum 36 ay kredi çektim kalanı peşin verdik 2 ay ödedim

Kaldı 34 ay o da bitince kendime BMW alacağım ama artık boşa para harcamak yok

Evet arkadaşım hatırlıyorum seni...
Adına çok sevindim...
Bu yaşta ev sahibi olmak herkese nasip olmaz...
Allah hayırlı kazançlar versin... :nazar:

Yapmayın etmeyin...
Ben çok üzülüyorum böyle konulara...
Daha önce bir arkadaş daha açmıştı böyle bir konu orda da yazmıstım...
Kopyalıyorum aynen...

'''Tam da bu konudan muzdaripken denk geldi yazınız...
650 lira maas alıyorum, 2 yıldır zamsız çalışıyorum...
Çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, bütün mutfak gereçlerinden incik cinciğe kadar aileme tek kuruş harcatmadan, hem de en iyisinden aldım bütün çeyizimi...
Toplamda 2,5 yıl sürdü, hala da bitmedi o ayrı...
Ha bu arada kredi borçlarımız için aileme destek oldum, sadece son 6 aydır falan maaşımın tamamını alıyorum...
Unutmadan bu süreç içinde kardeşime bir laptop kendime de yürüyüş bandından notebookuma kadar da aldım...

Bütün bunları neden anlatıyorum...
Bu zamanda 1250 gibi bir rakamdan bahsediyorsunuz...
Neler neler yapardım o para benim elimde olsaydı...

Nacizane tavsiyem lütfen kıymetini bilin, eminim kolay kazanmıyorsunuzdur...'''

Belkı yıne aynı seylerı yazıyor gıbı olacagım ama gurur duyuyorum cunku azcık parayla bunları basarabıldıgım ıcın...

Kaldı kı bu arkadas 1250 alıyordu sız 2000 gıbı bır rakamdan bahsedıyorsunuz, ne kadar sanslı oldugunuzu unutmayın lutfen...

İnşallah genç yaşta bu kadar da güzel bir rakam kazanıyorken hayırlı birikimler yaparsınız :16:

Mesajını okurken kendime sinir oldum. Maaşınla neler yapmışsın tebrik ediyorum seni. Ben de kendimi en kısa zamanda düzeltmeye çalışacağım.

kendimizi durduramadığımız zamanlar elbet oluyor ama zor da olsa frenlersek kendimizi, her ay 1 altın veya taksitle mal sahibi olmaya kalkarsanız eminim sonuçta çok daha mutlu olursunuz.
Çünkü alışverişin bir sonu yok, hep farklı modalar çıkıyor insanoğlu doyumsuz o nedenle giyebileceğiniz kadar kıyafetiniz,giyebileceğiniz kadar ayakkabınız olsun fazlası hem gözünüzü yorar hem de sizi bunaltır.
Sene de bir iki çılgınca harcama yapın ödüllendirin kendinizi emin olun çoook daha iiyi hissedeceksiniz.

Haklısın bunun bir sınırı yok. Sorun zaten kendimi engellemekte. Bir de küçüklüğümden beri böyleyim. Okulda, üniversitede parayı hesapsızca harcardım cebimdeki paradan haberim olmazdı param bitince de isteyemezdim kalan günleri sefil bir şekilde geçirirdim. Yaşım 27 bir değişme yok sanırım yapı meselesi.

O 1250 alan bendim :)

Ama ben dayanamadım ve paralarım boşa gidiyor diye ev borcuna girdim

Arabam oldugu için ev aldım Şimdi aylık 1800 TL ( babamın desteği ile ) Kredi ödüyorum 36 ay kredi çektim kalanı peşin verdik 2 ay ödedim

Kaldı 34 ay o da bitince kendime BMW alacağım ama artık boşa para harcamak yok

BMW mi?:53: valla benim de hayalim ama işte hayal olarak kalır. Kaç kere gittim baktım. En uygun modeli bir ev parası.

tancığım insan mecbur kalmayınca idare etmesini öğrenemiyor.
şimdi ev almış olsan belki sana 200-300 ancak kalır o da araba masrafın olur.
bir söz duymuştum eskiden;bir şey alırken gerçekten ihtiyacım var mı? demeli..........

ve %100 ihtiyaç değilse israf kısmına giriyor.
bazen düşünürüm,onca temizlik maddesi,kozmetik ürünler vs. var.

bilmediğimiz ya da farkına varmadığımız çok ucuz ürünler de aynı sonucu veriyor.

kıyafette ilk görüşte etkisi altına alıyor.
almasak da 1-2 ay sonra gönlümüz geçecek.
çünki her şey bir heves ve geçiyor.

çok beğenerek alınan bir gömlek giyilmeyenler rafında yerini alıyor bir süre sonra.

daha değişiğini,daha yenisine heves bitmiyor.

ben yeni bir bina ya da çok güzel mobilyalar görünce(çok beğendiğimde) hep aklıma Peygamber Efendimizin annesi Hz. Aminenin ölürken Oğluna verdiği nasihatı düşünürüm:

''HER DOĞAN ÖLÜR,HER YENİ ESKİR''

ne kadar evrensel ve her zamana uygun bir söz.

Ben bu konuda bugüne kadar çok israf yaptım ve ne kadar günah olduğunun da farkındayım. Genel olarak yorumlarınızdan şunu anladım altın almak daha mantıklı. Ev gibi büyük bir borcun altına giremem. Hem dediğiniz gibi evlenince kocam ne iyi yapmışsın da almışsın demez. En iyisi altın alıp bankada kasaya koymak.

Bende birara çok açılmıştım.Heray 1 altın parasını kredi kartlarına yatırıyordum. Sonra bizim işyerinde bir arkadaşa dikkat ettim benden fazla maaş almasına rağmen yinede çok alışveriş yapmıyor. Hatta bir pantolon almak için aybaşını bekliyor. Maaş alıp sonra alıcam kredi kartıyla almam diyordu belliki biriktiriyor parasını. Birde kendime baktım heray birsürü alışveriş yapıp kıyafet alıyorum ama çoğunu giymiyorum. Gereksiz yani çoğu.Şimdi kendime sınır koydum.Heray mesela enfazla 150 TL. harcıycam diyorum alışverişe. Ona göre alıyorum.Almak istediğim başka şey varsa boşver birdahaki ayda onu alırım diyorum. Gerçektende biz çula çaputa yatırıyoruz parayı başkaları birikim yapıyor. Az görünüyor ama heray 400 TL. yılda neredeyse 5000 TL.para ediyor.

Maalesef çula çaputa bende çok para yatırıyorum. Dolap tıka basa dolunca da giymediklerimi annem ayırıp memlekete gönderiyor. Hadi Van'da çalışırken kıyafetlerimi giyiyordum üstüne bir önlük tamam. Şimdiki çalıştığım hastanede hemşire kıyafeti giyiyorum hele gece nöbetine kalınca eve hastane kıyafetiyle geliyorum. En başta kıyafet alışverişini sonlandırmam lazım.

Kızlar babam destek verdi ev aldım yok arabamın yarısı babam ödedi doğru mu bunlar? Benimkiler bir kuruş yardım etmezler yaa.

ooffff al benden de o kadar. 5 yıldır çalışıyorum kenarda kuruş olmadığı gibi geri ödenmeyen öğrenim kredisi ve bir dünya kredi kartı, ek hesap borcu var

ya maalesef ben de o konuda çok başarılı degılım. evlenmeden once 3 sene iyi bir gelirle calıştım ama hıcbırsey almayı başaramamıstımmm maalesef. ya tabıı kı cok har vurup harman savurmamak gerekiyor ama bence tutumlulugu da çok abartmamak lazım. anladıgım kadarıyla bekarsın, ne guzel kendin için yaşıyorsun şu anda tadını çıkar, ilerde farklı sorumlulukların olacak zaten :3:

Yedi yıldır çalışıyorum ama kenarda beş kuruş param yok. üstelik altı yıl Van'da çalıştım maaşımı harcayacak ortam olmuyordu hep biriktiriyordum ama Ankara'ya geldiğimde ihtiyacım olan olmayan her şeyi alıyordum. Ankara'ya geldiğimde sadece araba aldım zaten paranın yarısını babam verdi kalanını da kredi çekmiştim. Ev alayım diyorum birikmiş olmayınca da hepsini kredi çekmeye cesaret edemiyorum. Toki konutlarına baktım şu an Ankara'da satışta olan yerler mamak ile gültepe semti kırk yıllık çin çin semtinin adını gültepe koymuşlar. Ankara'nın en güvensiz semtleri çin çin'de ki evlerin camlarını tabanca ile taramışlar. Onun için buralardan ev almaya cesaret edemedim. İki bin ytl civarında maaşım var 600 ytl kredi taksidi ödüyorum kalanı da kartımdan yapmış olduğum gereksiz harcamalara gidiyor. Benim alış veriş merkezlerine gitmemem lazım. Babam ucuz olursa kamyon lastiği de al diye dalga geçiyor. Kendi kendime kitap dışında para harcamayacağım diyorum ama olmuyor. Hatta bir kere bilerek kredi kartımı almadan gittim mağazada gördüğüm şeylere kafam takıldı eve gidip kartımı alıp mağazaya geri geldi düşünün artık bende ki manyaklığı. Şöyle kaba taslak bir hesap yaptım bugüne kadar resmen şöyle orta halli bir ev parası harcamışım. Sizler nasıl para biriktiriyorsunuz?:26:

benim de senden pek farkim yok canim,benim de elim cok aciktir nereye gitsek hesabi ben öderim yanimda biri bosey begense alirim,hatta en son erkek arkadasim da benim gibiydi ,ikimiz hal vurduk harman savurduk.arkadaslarin evlerine misafirlige giderdik alisverislerini biz yapardik,baya bi dalga konusu olduk cevrede ,arayip gelin alisverisimizi yapin diyenler oluyordu ama bence bu insanin yapisindan kaynakli,yani para biriktirebilirsin belki bir müddet ama o para yine bi sekilde biseylere gider...ama emin ol bunu iyi bir yanida var ,maddiyatci degiliz enazindan,biz maneviyata önem veriyoruz cano ,ben kendimi böyle avutuyorum sen de dene bazen iyi geliyo.:1:

Back
X