Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhaba,

üç dört aydır yazz 24+4 kullanıyorum. bu ayki pakedin 4. haftasında, tam 22. tableti aldığım gün, tableti aldıktan 3-4 saat sonra kustum. aynı gece de korunmasız birliktelik yaşadım. sonraki günlerde 23. ve 24. tabletleri aldım. şimdi beyaz tabletlere geldim.

normalde, kusma durumunda hap unutmuş gibi davranın yazıyor. 15.-24. günler arası 1 tablet unuttuysanız da, iki ihtimal var diyor, ya pembe haplar bitmiş gibi yapıyorsunuz, ya da beyaz hapları atlayıp iki pakedi aralıksız kullanmış oluyorsunuz.

bu gece ikinci pakede geçmeli miyim, yoksa adet olup olmayacağımı görmeli miyim? ikinci pakede devam da etsem meraktan kafayı yerim. gebelik testi alsam, doğru sonuç alır mıyım? bu haplar, testlerin sonuçlarını etkiliyor mu?

Ben bu hapı kist eritmek için kullanıyorum. İlk kez doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. Yediğim şeyler bogazimda kalıyor ve kalbim sikisiyor sizde de oldu mu böyle

Bir de ben kist için kullandığım için doktor adeti beklemeden başla dedi daha bir haftadır kullanıyorum 3 gün sonrada adet tarihin. Hepsi bitikten sonra mi adet olcam

Bir de ben kist için kullandığım için doktor adeti beklemeden başla dedi daha bir haftadır kullanıyorum 3 gün sonrada adet tarihin. Hepsi bitikten sonra mi adet olcam
Hepsi bitince beyaz haplara geçince regliniz başlar. İlk bir iki ay düzensizlik olabilir ama bir kutuyu bitirince beklemeden yeni kutuya geçmelisiniz.

Ben yazz 24+4 ü adetimin 4. Günü kullanmaya başladım ama adetim bitmek üzereydi bi problem yaratır mı? Koruyuculuğu konusunda korkuyorum..

MERHABALAR HERKESE;
ÖNCELİKLE BEN BİR SORUNUMDAN BAHSETMEK İSTİYORUM.
ADETİM 29 KASIM 2015 DE BAŞLADI.
03 ARALIK 2015 DE BİTTİ NORMAL SEYİRİN DE DEVAM EDEN BİR DÖNEMDİ.
ANCAK 8 ARALIKTA ANLAMSIZ ŞEKİLDE GÜN İÇERİSİNDE PARMAK BOYUTUNU GEÇMEYECEK ŞEKİLDE KAHVERENGİ LEKE GELMEYE BAŞLADI.VE HALEN DEVAM EDİYOR. DÜN DOKTORA GİTTİM ULTRASON ALT MUAYENEDEN SONRA DÜŞÜK YAPMIŞ OLABİLİRSİN DEDİ. BETA HCG TESTİ İSTEDİ YAPTIRDIM NORMALİ 0-5 OLMASI GEREKİRKEN BENİMKİ 15,54 ÇIKMIŞ.GEBE OLABİLİRSİN DEDİ.
BUGÜN SONUÇ GÖSTERMEK İÇİN GİTTİĞİMDE DOKTORUM TEKRAR İSTEDİ TESTİN AYNISINI VE PAZARTESİ ALACAĞIM SONUCUMU.
ŞUAN MERAKTAN ÖLÜYORUM.TECRÜBE EDİNENLER BENİMLE PAYLAŞABİLİR Mİİ?

kafama takılan bir soru var, akşam üzeri aldığım hapı bir saat sonra midem kötü olduğu için çıkardım. muhtemelen daha kana karışmadan. bu tarz bir durumda hapı tekrar almalı mıyım, biliyosunuz ki tablette yedek hap yok, bir sonraki günün hapını içsem o da olmuyor düzen bozuluyor. çıkıp yeni tablet alabileceğim bir konumda da değilim. daha 4. ya da 5. günüm. 7 gün yine düzenli içsem koruma tekrar sağlanır mı

MERHABALAR HERKESE;
ÖNCELİKLE BEN BİR SORUNUMDAN BAHSETMEK İSTİYORUM.
ADETİM 29 KASIM 2015 DE BAŞLADI.
03 ARALIK 2015 DE BİTTİ NORMAL SEYİRİN DE DEVAM EDEN BİR DÖNEMDİ.
ANCAK 8 ARALIKTA ANLAMSIZ ŞEKİLDE GÜN İÇERİSİNDE PARMAK BOYUTUNU GEÇMEYECEK ŞEKİLDE KAHVERENGİ LEKE GELMEYE BAŞLADI.VE HALEN DEVAM EDİYOR. DÜN DOKTORA GİTTİM ULTRASON ALT MUAYENEDEN SONRA DÜŞÜK YAPMIŞ OLABİLİRSİN DEDİ. BETA HCG TESTİ İSTEDİ YAPTIRDIM NORMALİ 0-5 OLMASI GEREKİRKEN BENİMKİ 15,54 ÇIKMIŞ.GEBE OLABİLİRSİN DEDİ.
BUGÜN SONUÇ GÖSTERMEK İÇİN GİTTİĞİMDE DOKTORUM TEKRAR İSTEDİ TESTİN AYNISINI VE PAZARTESİ ALACAĞIM SONUCUMU.
ŞUAN MERAKTAN ÖLÜYORUM.TECRÜBE EDİNENLER BENİMLE PAYLAŞABİLİR Mİİ?
Benim 50 çıkmıştı mutluluktan ucmustum ama sonuç hüsran. Kimyasal düşük yaptım sendeki belirtilerin aynısıydı. Ama inşallah sen gebesindir canım.

Merhaba arkadaşlar...24 yaşındayım yaklaşık 5 aydır yazz24 adlı ilacı kullanıyorum.Bugüne kadar herhangi bir kanama bozukluğu yapmamasına rağmen 1 haftadır kahverengi akıntım kanama tarzında yaşıyorum..bu durumu yaşamadan öncede geçirdiğim bir grip sonucu CRP değerim 21 çıktığı için antibiotik tedavisi gördüm. acaba onla alakalı olabilir mi aynı anda kullandığım için...ilginiz için çok teşekkür ederim

Merhabalar. ..1983 doğumlu iki cocuk annesiyim. Oglum 15 aylik ve bu ay emmeyi birakti.yazz kullanmak istiyorum bugün adetimin ikinci günü bugün mü baslamaliyim. Birde baslarsam bu ay koruyor mu yoksa ikinci ay mi başlar koruyuculugu.tesekkurler

Merhabalar. ..1983 doğumlu iki cocuk annesiyim. Oglum 15 aylik ve bu ay emmeyi birakti.yazz kullanmak istiyorum bugün adetimin ikinci günü bugün mü baslamaliyim. Birde baslarsam bu ay koruyor mu yoksa ikinci ay mi başlar koruyuculugu.tesekkurler
Kitapçığında hepsi ayrıntılı yazıyor.

arkadaşlar ben önce yasmin kullandım ama hastanelik oldum nefes darlığı, sinir bozukluğu, ağlama krizleri, o sıra bide grip olmuştum doktorlar nefes darlığımdan dolayı beni hastaneye yatırdılar ve astım olduğumu sandılar ve araştırdıktan sonnra hapın yaptığı ortaya çıktı bende düğün arifesinde 1 hafta hastanede yatmışlığımla kaldım! ve ben doktora gidip testler yaptırıp öle kullanmıştım yasmini doktor tavsiyesiyle, o yüzden doktorda vermiş olsa kullanmadan anlamıyorsunuz vucudunuza vereceği zararı... evlendikten 20 gün sonra bi arkadaşımın ısrarıyla doktora gitmeden eczaneye danışarak yaz24+4 e başladım. 1. kutuda son pembeyi içicem bugün. (aynı saatte almak önemliymiş, ayrıca tavsiyem 23:00-24:00 sıralarında içinki yan etkileri daha az olsun.) bendeki tek yan etki sabah kalktığımda hafiften bulantım olmasıydı oda 5 gündür geçti. ayrıca çok sık idrara çıkarıyor buda kilo kaybına yol acıyor bennim bünyem kilo almaya meyilli olmasına rağman 1 kilo verdim :) inşallah bu ilacın yan etkisidir, evliliğimizin başlarında sadece eşimin korunmasından dolayı hamilelik gibi bişeyle karşılaşmam :KK43: :1shok::1shok:

Yasmin besini de mahvetmişti onu da yan etkileri en az diye almıştım ama göğüslerimi çok ağrıttı mide bulantısı yaptı çok fenaydı bugün bunu aldım eczacı tavsiye etti bir sonraki dönemimde başlayacağım inşallah

X