SevgiliCiRiLLA söylemek istediğim her şeyi söylemiş ama ek olarak şunu söylemek istedim;
Kredi kartıyla , taksitle alıyor demişsiniz bu taksitleri ödeyebilmekte var. Demek ki ödüyor ki yapıyor / alıyor.
Eşiniz gereksiz harcamalara ya da kendine bu kadar para verebiliyorsa madem; boğazınızdan, temel ihtiyaçlarınızdan kısmayın.
O zaman verecek parayı da bulamaz. Eğer değişmiyorsa eşiniz , bu da bir çözüm
Aaa ama etrafa gösteriş günümüzün hastalığıİşte almak var almak var. X urunu rahatca almak var bir de bilmem kaç taksite böldürüp gidim gidim ödemeye ugrasmak var. 62675 taksitle aliyorsa o şeye durumu yoktur yani aslinda ödemesi bisey degistirmez ki.
Bunu da cevre az bucuk tahmin eder bence. Tamamen boşa giden bir gosteriş, işe yaradigini bile sanmiyorum para gidiyor.
Evet o da doğru. Nerden baksan havaya saçılan bir para. Ben çocuklara yapılan doğum günü partilerini de çok saçma buluyorum. Kızım 2 yaşına girdi, daha farkında değil ki doğum günü nedir ?İşte almak var almak var. X urunu rahatca almak var bir de bilmem kaç taksite böldürüp gidim gidim ödemeye ugrasmak var. 62675 taksitle aliyorsa o şeye durumu yoktur yani aslinda ödemesi bisey degistirmez ki.
Bunu da cevre az bucuk tahmin eder bence. Tamamen boşa giden bir gosteriş, işe yaradigini bile sanmiyorum para gidiyor.
Yaptığı başka bir gereksiz harcamada eşinizle konuşun. Sizin için yaptığı gereksiz harcama bu konuşmanın sırası değil. Belli ki sadece sizin doğum gününüz için yapmıyor gereksiz harcamayı, durup durup doğum günü üzerine patlamanız sizi yanlış anlamasına yol açabilir,ilşkinize zarar verebilir. Bu yüzden başka bir harcama üzerinden eşinizle konuşabilirsiniz.Aksam dogum gunumdu esim bir surpriz hazirlamis o an cok hostu ama ben esime mutevaziigi bir turlu ornekleyemedim satin almis oldugu pastanin ,yiyeceklerin,iceceklerin fiyatini gorunce resmen atesim cikti diyebilirim hepsi ozel siparis ve cok pahali seyler biz alti senedir evliyiz o harcamaya evimizin eksiklerini giderebiliriz bir kadin olarak alisveristen kisiyor yeri geliyor pandemiyle birlikte bazi ihtiyaclarimi giyim gibi askiya aliyor ve biriktiriyordum esim ortak hesaplar kullanmamiza ragmen tum cabami sirf arkadaslarina mahcup gorunmemek icin yok etti neden bunu diyorum cunku biraz beni hatirlamis olacak ki ben iptal etmistim ama israr edildi dedi :) su filmlerde gordugumuz bir kekin uzerine mum yakilma sahnesi olsa bin kat daha mutlu olurdum ...Bu aksam sadece kucuk bir ornekti ben ucuz ayakkabi giyerken o tenezzul etmedikce ben butceme uygun taksitsiz giyinirken o burun kivirdikca tek basima bu evi nasil buyutecegim... Nasil evladimiz oldugunda ona bir gelecek sunacagim.Ha bu arada bu aldikalrini nakit almiyor ese dosta mahcup durmamak icin taksitle kredi kartiyla aliyor.Nasil kirici olmadan dogruyu izah edecegim. Bazen kendimi anne gibi hissediyorum...
Bence eşiniz sizi gerçekten seviyor.Aksam dogum gunumdu esim bir surpriz hazirlamis o an cok hostu ama ben esime mutevaziigi bir turlu ornekleyemedim satin almis oldugu pastanin ,yiyeceklerin,iceceklerin fiyatini gorunce resmen atesim cikti diyebilirim hepsi ozel siparis ve cok pahali seyler biz alti senedir evliyiz o harcamaya evimizin eksiklerini giderebiliriz bir kadin olarak alisveristen kisiyor yeri geliyor pandemiyle birlikte bazi ihtiyaclarimi giyim gibi askiya aliyor ve biriktiriyordum esim ortak hesaplar kullanmamiza ragmen tum cabami sirf arkadaslarina mahcup gorunmemek icin yok etti neden bunu diyorum cunku biraz beni hatirlamis olacak ki ben iptal etmistim ama israr edildi dedi :) su filmlerde gordugumuz bir kekin uzerine mum yakilma sahnesi olsa bin kat daha mutlu olurdum ...Bu aksam sadece kucuk bir ornekti ben ucuz ayakkabi giyerken o tenezzul etmedikce ben butceme uygun taksitsiz giyinirken o burun kivirdikca tek basima bu evi nasil buyutecegim... Nasil evladimiz oldugunda ona bir gelecek sunacagim.Ha bu arada bu aldikalrini nakit almiyor ese dosta mahcup durmamak icin taksitle kredi kartiyla aliyor.Nasil kirici olmadan dogruyu izah edecegim. Bazen kendimi anne gibi hissediyorum...
Doğum günün kutlu olsunOlmuş bitmiş artık o kadar masraf keyfiniz kaçsın diye yapılmadı mutlu olmaya bak
Erkekler böyle şeylerde acemi olabiliyor bişey desen bozulur çünkü iyi bişey yaptığını düşünüyor
En azından hiç hatırlamayan öküzlerden değil
seneye yaklaşırken doğumgünün aman ikimiz başbaşa olalım bu sene de mütevazi olsun dersin
Aksam dogum gunumdu esim bir surpriz hazirlamis o an cok hostu ama ben esime mutevaziigi bir turlu ornekleyemedim satin almis oldugu pastanin ,yiyeceklerin,iceceklerin fiyatini gorunce resmen atesim cikti diyebilirim hepsi ozel siparis ve cok pahali seyler biz alti senedir evliyiz o harcamaya evimizin eksiklerini giderebiliriz bir kadin olarak alisveristen kisiyor yeri geliyor pandemiyle birlikte bazi ihtiyaclarimi giyim gibi askiya aliyor ve biriktiriyordum esim ortak hesaplar kullanmamiza ragmen tum cabami sirf arkadaslarina mahcup gorunmemek icin yok etti neden bunu diyorum cunku biraz beni hatirlamis olacak ki ben iptal etmistim ama israr edildi dedi :) su filmlerde gordugumuz bir kekin uzerine mum yakilma sahnesi olsa bin kat daha mutlu olurdum ...Bu aksam sadece kucuk bir ornekti ben ucuz ayakkabi giyerken o tenezzul etmedikce ben butceme uygun taksitsiz giyinirken o burun kivirdikca tek basima bu evi nasil buyutecegim... Nasil evladimiz oldugunda ona bir gelecek sunacagim.Ha bu arada bu aldikalrini nakit almiyor ese dosta mahcup durmamak icin taksitle kredi kartiyla aliyor.Nasil kirici olmadan dogruyu izah edecegim. Bazen kendimi anne gibi hissediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?