- 7 Nisan 2021
- 1.479
- 713
- 53
- 29
Benim tanıdığım bir abi var o parası olsada olmasada hep kendine alır. Eşine hiç bir şey almaz hatta geçen patates almışlar yap almışlar marketten adam eve bir şey alıyorum diye bütün gün kavga etmişler. Ama eğer sonradan eşiniz ödeyecekse sıkıntı yokta siz ödeyecekseniz sıkıntıAksam dogum gunumdu esim bir surpriz hazirlamis o an cok hostu ama ben esime mutevaziigi bir turlu ornekleyemedim satin almis oldugu pastanin ,yiyeceklerin,iceceklerin fiyatini gorunce resmen atesim cikti diyebilirim hepsi ozel siparis ve cok pahali seyler biz alti senedir evliyiz o harcamaya evimizin eksiklerini giderebiliriz bir kadin olarak alisveristen kisiyor yeri geliyor pandemiyle birlikte bazi ihtiyaclarimi giyim gibi askiya aliyor ve biriktiriyordum esim ortak hesaplar kullanmamiza ragmen tum cabami sirf arkadaslarina mahcup gorunmemek icin yok etti neden bunu diyorum cunku biraz beni hatirlamis olacak ki ben iptal etmistim ama israr edildi dedi :) su filmlerde gordugumuz bir kekin uzerine mum yakilma sahnesi olsa bin kat daha mutlu olurdum ...Bu aksam sadece kucuk bir ornekti ben ucuz ayakkabi giyerken o tenezzul etmedikce ben butceme uygun taksitsiz giyinirken o burun kivirdikca tek basima bu evi nasil buyutecegim... Nasil evladimiz oldugunda ona bir gelecek sunacagim.Ha bu arada bu aldikalrini nakit almiyor ese dosta mahcup durmamak icin taksitle kredi kartiyla aliyor.Nasil kirici olmadan dogruyu izah edecegim. Bazen kendimi anne gibi hissediyorum...
Milletin önünde top kekin üstüne mum koyup mu üfleyecektiniz?Aksam dogum gunumdu esim bir surpriz hazirlamis o an cok hostu ama ben esime mutevaziigi bir turlu ornekleyemedim satin almis oldugu pastanin ,yiyeceklerin,iceceklerin fiyatini gorunce resmen atesim cikti diyebilirim hepsi ozel siparis ve cok pahali seyler biz alti senedir evliyiz o harcamaya evimizin eksiklerini giderebiliriz bir kadin olarak alisveristen kisiyor yeri geliyor pandemiyle birlikte bazi ihtiyaclarimi giyim gibi askiya aliyor ve biriktiriyordum esim ortak hesaplar kullanmamiza ragmen tum cabami sirf arkadaslarina mahcup gorunmemek icin yok etti neden bunu diyorum cunku biraz beni hatirlamis olacak ki ben iptal etmistim ama israr edildi dedi :) su filmlerde gordugumuz bir kekin uzerine mum yakilma sahnesi olsa bin kat daha mutlu olurdum ...Bu aksam sadece kucuk bir ornekti ben ucuz ayakkabi giyerken o tenezzul etmedikce ben butceme uygun taksitsiz giyinirken o burun kivirdikca tek basima bu evi nasil buyutecegim... Nasil evladimiz oldugunda ona bir gelecek sunacagim.Ha bu arada bu aldikalrini nakit almiyor ese dosta mahcup durmamak icin taksitle kredi kartiyla aliyor.Nasil kirici olmadan dogruyu izah edecegim. Bazen kendimi anne gibi hissediyorum...
Çok sıkıcısınız sizde cimrilik olabilir mi ?Aksam dogum gunumdu esim bir surpriz hazirlamis o an cok hostu ama ben esime mutevaziigi bir turlu ornekleyemedim satin almis oldugu pastanin ,yiyeceklerin,iceceklerin fiyatini gorunce resmen atesim cikti diyebilirim hepsi ozel siparis ve cok pahali seyler biz alti senedir evliyiz o harcamaya evimizin eksiklerini giderebiliriz bir kadin olarak alisveristen kisiyor yeri geliyor pandemiyle birlikte bazi ihtiyaclarimi giyim gibi askiya aliyor ve biriktiriyordum esim ortak hesaplar kullanmamiza ragmen tum cabami sirf arkadaslarina mahcup gorunmemek icin yok etti neden bunu diyorum cunku biraz beni hatirlamis olacak ki ben iptal etmistim ama israr edildi dedi :) su filmlerde gordugumuz bir kekin uzerine mum yakilma sahnesi olsa bin kat daha mutlu olurdum ...Bu aksam sadece kucuk bir ornekti ben ucuz ayakkabi giyerken o tenezzul etmedikce ben butceme uygun taksitsiz giyinirken o burun kivirdikca tek basima bu evi nasil buyutecegim... Nasil evladimiz oldugunda ona bir gelecek sunacagim.Ha bu arada bu aldikalrini nakit almiyor ese dosta mahcup durmamak icin taksitle kredi kartiyla aliyor.Nasil kirici olmadan dogruyu izah edecegim. Bazen kendimi anne gibi hissediyorum...
Pasta,yiyecek , içecek nekadar pahalı olabilir ki? Görende size çok lüks bi hediye alıp paraları bitirmiş adam sanacak. Siz kendinizi 3. Sınıf pastanedeki pastalara layık görüyorsanız eşiniz yanlış yapmış tabi. Bırak doğumgünün olmasını insan evine çağırdığı misafir için bile yapar kaliteli hizmeti. Siz eşinize söyleyin bidahakine keki evde yapar yanınada çubuk kraker koyarız diye.
Yılda bir kere ucuza pasta alarak zengin olan varsa yazsın bana lütfen,bende yapıcam
Ben nakit parayı neredeyse hiç kullanmayan kredi kartı bağımlısı biri olarak kartla alma kısmına takılmayıp taksit kısmını atlamışım. Pastaneden alınan pasta kaç para olabilir ki? Pastayı öderken taksit olsun mu diyen pastane hiç görmedim,3 taksit yapalım desem bizim burda pastaneye adam şoka girer diye düşünüyorum. Gösteriş vs bunlar gereksiz tabi ama pastayla,yiyecek içecekle neyin gösterişi yapılabilir ki? Büyük bi parti düzenleyip alkole bikaç bin tl harcadıysa anlarım ama onun dışında alınabilecek şeyler belli."bu arada bu aldikalrini nakit almiyor ese dosta mahcup durmamak icin taksitle kredi kartiyla aliyor."
"Onlarin" butcesi icin taksitle alinacak kadar pahaliymiş demekki.
Senede bir ucuz pasta alarak zengin olmaz ama millete gosteriş yapip aylarca o taksiti ödemek yerine başka ihtiyaclarini karsilayabilirler ki konu sahibi evin eksiği var onlari karsilardik diyor.
Hayatimda taksitle dogum gunu pastasi, yiyecegi alindigini gormedim, param olmasa evime milleti toplamam bu kadar basit.
Adam bunu sirf eşinin yuzu gulsun diye yapsaydi yine derdim ki adam seni seviyor, senin yuzun gulsun diye butce ustune cikiyor...
Ama millete gosteriş için içi boş bir harcama.
Ben nakit parayı neredeyse hiç kullanmayan kredi kartı bağımlısı biri olarak kartla alma kısmına takılmayıp taksit kısmını atlamışım. Pastaneden alınan pasta kaç para olabilir ki? Pastayı öderken taksit olsun mu diyen pastane hiç görmedim,3 taksit yapalım desem bizim burda pastaneye adam şoka girer diye düşünüyorum. Gösteriş vs bunlar gereksiz tabi ama pastayla,yiyecek içecekle neyin gösterişi yapılabilir ki? Büyük bi parti düzenleyip alkole bikaç bin tl harcadıysa anlarım ama onun dışında alınabilecek şeyler belli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?